ARkadaşlar bi sorum olacak. Ekran kartlarında PCI EXPRESS, PCI EXPRESS 2.0 VE PCI EXPRESS 2.1 slotları mevcut biliyorsunuz.
Bunların farkı nedir acaba. Birde 2.1 ekran kartını 2.0 anakarta takamayız değil mi?
teşekkür ederim.
@ugurmurat360x Pci-e 2.1, Pci-e 3.0' a eklenecek birçok yönetim,destek ve sorun giderme sistemini destekler. Fakat, hizi Pci-e 2.0 ile aynıdır (Bir konudan alıntı)
2.1 kartı 2.0 a hatta 1.1 e bile takabilirsin. hız sorunu veya herhangi bir sorun olmaz
bende bu sorunun cevabını merak ediyorum. hatta az önc kendi başlığımda da sordum.
ya ben bu MSI HD6850 Cyclone Power Edition/OC kartı aldım ama bunun özelliklerinde <<<<VGA Slot:PCI Express 2.1>>>> diyor.
benim anakart ta ise cf için iki slot var ama anakartın sitesinde şöyle yazıyor;
1 mazarine PCI Express x16 slot with x16 operation (PCI Express Bus SPEC V2.0 compliant) 1 light-blue PCI Express x16 slot with x8 operation (PCI Express Bus SPEC V2.0 compliant)
yani ekran kartı 2.1 ama benim anakart 2.0. bu sorun teşkil eder mi?
yok hocam hiç sorun yaşamazsız istediğin PCI-E kartı alıp takabilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: ilker1041 bende bu sorunun cevabını merak ediyorum. hatta az önc kendi başlığımda da sordum.
ya ben bu MSI HD6850 Cyclone Power Edition/OC kartı aldım ama bunun özelliklerinde <<<<VGA Slot:PCI Express 2.1>>>> diyor.
benim anakart ta ise cf için iki slot var ama anakartın sitesinde şöyle yazıyor;
1 mazarine PCI Express x16 slot with x16 operation (PCI Express Bus SPEC V2.0 compliant) 1 light-blue PCI Express x16 slot with x8 operation (PCI Express Bus SPEC V2.0 compliant)
yani ekran kartı 2.1 ama benim anakart 2.0. bu sorun teşkil eder mi?
Hiçbir sorun olmaz en üstteki pcıe slotuna tak kullan.
quote:
Orijinalden alıntı: Tolgá
@ugurmurat360x Pci-e 2.1, Pci-e 3.0' a eklenecek birçok yönetim,destek ve sorun giderme sistemini destekler. Fakat, hizi Pci-e 2.0 ile aynıdır (Bir konudan alıntı)
2.1 kartı 2.0 a hatta 1.1 e bile takabilirsin. hız sorunu veya herhangi bir sorun olmaz