Şimdi Ara

P.M. DEĞİL DE Ö.İ. DİYELİM Mİ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
348
Cevap
0
Favori
7.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki

P.M. DEĞİL DE Ö.İ. DİYELİM Mİ?

(En Son Oy Tarihi: 4.08.2009)
Giriş
  • Bu konuyu başından sonuna kadar okudum, gördümki oldukça duyarlı arkadaşlarımız var.
    "Mesaj" sözcüğüne "ileti" denmesini kabul etmeyen forum yöneticilerini de bu davranışlarından dolayı kınıyorum.Bu günden itibaren de forumdaki yabancı ifadelerin Türkçe karşılıklarını kullanacağım.
    Eğer bu konudan haberdar olan arkadaşlarım dikkatli olursainanıyorum ki diğer arkadaşlarımızda destek verecektir.

Orjinalden alıntı: gun

Sorun şu ki böyle bir şeyde kısaltma kullanmak için ilk seferde anlaşılır olması gerek ve ne yazık ki anlaşılır olan aralarında yok.

Ö.İ. görünce Öğrenci İşleri geliyor aklıma. K.İ. görünce de bir ismin kısaltılması geliyor kısaltmada mantıklı bir şey bulamadığımızdan dolayı böyle kalması taraftarıyım.

Hadi belki Kişiye Mesaj olabilir ama Kişisel ileti, Özel mesaj, bunlar filan aslında tam anlamı değil o yüzden çevirmedik. Burda kullanılan Private Mesaj

Kişiye has , sadace onun görebileceği mesaj demek hadi bunu Türkçe'leştirinde görelim. Önceki çeviriler çok kötü olduğundan zaten Türkçe yeterince zarar gördü Overclock gibi PM'de dilimize girdi veya girdi sayılır.

ben bu yazıda mantık hataları ve çelişkili cümleler görüyorum..."ilk seferde anlaşılır olması" geerek ama ben foruma ilk girdiğimde "pm" in böyle bir anlamı olduğunu anlamamıştım....kimse ö.i. yi öğrenci işleri falan olarak algılamaz yani...niye öyle algılasın ki?tamamen demagojik bir cümle bence...o zaman ben de p.m. yi "piyale makarna" olarak algılıyorum .....zaten üzerine tutunca "özel mesaj gönder" diye belirtiyor...yani Öİ olmuş ÇĞ olmuş pek bişey farketmez...o zaman pm olarak kalmasında ısrarcı olmanın bir anlamı yok...daha mantıklı ve tutarlı açıklamalar bekliyoruz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irish -- 23 Eylül 2005, 13:16:33 >

^_^

• dilimizi koruyalım...

forum mümkün olduğunca türkçeleşmeli...
    "DÜZELTME"YE "EDIT" DİYEN DİLLERİ EŞEK ARISI SOKSUN
  • “Türk milletindeyim diyen insan her şeyden evvel Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, Türk milletine bağlılığını ifade ederse buna inanmak doğru olmaz.”

M.Kemal Atatürk

“Türk milletinin millî dili ve millî benliği bütün hayatında hakim ve esas kalacaktır.”

M.Kemal Atatürk

Kendimizle barışık olamadığımız, başkalarının bizden üstün olduğu düşüncesinin ezikliğinden kurtulamayıp dilimize, dinimize, kültürümüze sahip çıkamadığımız, hele hele yozlaşmasına "bananecilikle" yaklaşarak tarihimizi, onurlu geçmişimizi unutup onursuz yarınlara meyl ettiğimiz sürece boyunduruk boynumuzun borcudur..saygılarımla!... alıntı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eärendil -- 22 Eylül 2005, 12:04:25 >
  • namazda gözü olmayanın ezanda kulağı olmaz derler. yönetiminkide aynen öyle. Türkçeye değer verseler böyle anlamsız bir cevap vermezler...yani ingilizcenin %100 karşılığının olmasımı lazım...ö.i veya k.m olmamasının ne sakıncasımı var. sitenin popülerleğimi eksilir. ingilizler sizle dalgamı geçerler....komik savunma vesselam...

Orjinalden alıntı: aLLyC

Acil Mesaj da olabilir ya da Kisisel Mesaj da olabilir öi kullanmak biraz aykiri kaciyor sanki.

ACİL MESAJ mı ahhhahahahaha

hocam bu öneriyi yazarken kısaltmadın galiba kelimeleri

• quote:

Orjinalden alıntı: nakata

quote:

Orjinalden alıntı: aLLyC

Acil Mesaj da olabilir ya da Kisisel Mesaj da olabilir öi kullanmak biraz aykiri kaciyor sanki.

ACİL MESAJ mı ahhhahahahaha

hocam bu öneriyi yazarken kısaltmadın galiba kelimeleri

edit: konuyu dağıtmayalım,smile koydum yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beckhir -- 22 Eylül 2005, 12:30:53 >

• evet ya müthiş olur.

bir türkçe öğretmeni adayı olarak seni destekliyorum

Orjinalden alıntı: goblin

Öm daha güzel gibi özel mesaj ama farketmez şimdilik

Öi olur da öm olmasz
    Gelen,Giden Özel Mesajlarda GöM olur o zamn

^_^
  • Daha da yukarı
    Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
    Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaMKaN

Ayrıca ÖM yani özel mesaj...

Mesaj kelimesi türkçe değil mi?

Bıarkın bu işleri; devlet su işleriiiii

Mesaj İngilizce kökenli bir kelimedir. Aslı message.

Walla ne yalan söyliyeyim öyle okadar site varki yok dili koruyalım yok şunu savunalım diye.Bence siteye yeni gelen olabildiğince anlaşılır bir site bulmalı ve işte bunun için pm mantıklı.Çünkü burası bilgisayar dünyası ile alakalı, burası ineternet kültürünün büyümüş bir evladı.

Orjinalden alıntı: BaMKaN

Ayrıca ÖM yani özel mesaj...

Mesaj kelimesi türkçe değil mi?

Bıarkın bu işleri; devlet su işleriiiii

MESAJ kelimesi Türkçe mi?
    Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
    Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)
  • ben hala A.İ diyorum. (Acil İleti )
    bir korku ancak ondan daha büyük bir korkuyla yok edilebilir.....Adolf HİTLER
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.