Şimdi Ara

P.M. DEĞİL DE Ö.İ. DİYELİM Mİ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
348
Cevap
0
Favori
7.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki

P.M. DEĞİL DE Ö.İ. DİYELİM Mİ?

(En Son Oy Tarihi: 4.08.2009)
Giriş
  • "Yaşamak isteyen uluslar, tarihleri ile tarihlerini her alanda yaşatan
    dillerine sağlam sarılırlar. Dilbilim, tarihin en uzak, en karanlık
    köşelerini aydınlatır. Türk tarihi, Türk ırkını ancak deneysel bilim
    belgeleriyle bulur. Türk Dili, bunlardan en önemlisidir. Türk'ün
    tarihsel varlığı ile bu varlığın yeryüzündeki yaygınlığını, özelikle
    Türk Dili'nin özgünlüğü çok açık bir kesinlikle göstermektedir."

"Türk demek dil demektir. Ulus olmanın en belirgin niteliklerinden biri
    dildir. Türk ulusundanım diyen kişi, her şeyden önce ve kesinlikle Türkçe
    konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir kişi, Türk kültürüne ve ulusuna
    bağlılığını öne sürerse buna inanmak doğru olmaz."

"Yeni Türkçe sözcükler önerebiliriz. Bu yönde ısrarla çalışmalıyız.
    Ancak bunları Türk Dili'nin olgunlaşma akışı içinde yapmalıyız."

"(Ölüm döşeğindeyken) Bakınız arkadaşlar, ben belki çok yaşamam.
    Ancak siz ölene değin Türk gençliğini yetiştirecek ve Türkçenin bir kültür dili
    olarak gelişmeyi sürdürmesi yolunda çalışacaksınız. Çünkü Türkiye ile
    Türklük, uygarlığa ancak bu yolla kavuşabilir."

M.K. ATATÜRK

• La yukarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881 -- 23 Eylül 2005, 12:36:29 >
    Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
    Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)
  • modlar yok benim imzamı neden sildiniz gibi hem suçlu hem güçlü kişilere cevap yazacağına bizim isteğimizle ilgilensinler . ama cevap verme zahmetinde bile olmuyorlar.

Bence PM olmalı Öİ çok hafif duruyor

Bu arada ben olayı iNG TR die değil harflerin duruşu adına bakıyorum

Yani PM daha anlamlı gibi Öİ böle bir garip

"bilgisayar" kelimesine de çok garip demişlerdi ama bugün bilgisayara kompitür diyen yok 25 senelik bilgisayarcılardan başka

Orjinalden alıntı: irish

quote:

Orjinalden alıntı: gun

Sorun şu ki böyle bir şeyde kısaltma kullanmak için ilk seferde anlaşılır olması gerek ve ne yazık ki anlaşılır olan aralarında yok.

Ö.İ. görünce Öğrenci İşleri geliyor aklıma. K.İ. görünce de bir ismin kısaltılması geliyor kısaltmada mantıklı bir şey bulamadığımızdan dolayı böyle kalması taraftarıyım.

Hadi belki Kişiye Mesaj olabilir ama Kişisel ileti, Özel mesaj, bunlar filan aslında tam anlamı değil o yüzden çevirmedik. Burda kullanılan Private Mesaj

Kişiye has , sadace onun görebileceği mesaj demek hadi bunu Türkçe'leştirinde görelim. Önceki çeviriler çok kötü olduğundan zaten Türkçe yeterince zarar gördü Overclock gibi PM'de dilimize girdi veya girdi sayılır.

ben bu yazıda mantık hataları ve çelişkili cümleler görüyorum..."ilk seferde anlaşılır olması" geerek ama ben foruma ilk girdiğimde "pm" in böyle bir anlamı olduğunu anlamamıştım....kimse ö.i. yi öğrenci işleri falan olarak algılamaz yani...niye öyle algılasın ki?tamamen demagojik bir cümle bence...o zaman ben de p.m. yi "piyale makarna" olarak algılıyorum .....zaten üzerine tutunca "özel mesaj gönder" diye belirtiyor...yani Öİ olmuş ÇĞ olmuş pek bişey farketmez...o zaman pm olarak kalmasında ısrarcı olmanın bir anlamı yok...daha mantıklı ve tutarlı açıklamalar bekliyoruz....

^_^

• quote:

Orjinalden alıntı: Svitavy

Yöetim haklı. Foruma yeni gelen birisi pm in özel mesaj olduğunu bilir ama ö.i ne lader

Walla ne yalan söyliyeyim öyle okadar site varki yok dili koruyalım yok şunu savunalım diye.Bence siteye yeni gelen olabildiğince anlaşılır bir site bulmalı ve işte bunun için pm mantıklı.Çünkü burası bilgisayar dünyası ile alakalı, burası ineternet kültürünün büyümüş bir evladı.

Ben p.m.'nin ne olduğunu ilk girdiğimde bilmiyordum.
    Ama ingilizce olduğunu tahmin edebiliyordum.
    Bilgisayar dünyası ile alakalı, birşey diyen yok zaten.
    Bilgisayar dünyası ve Türkçe.Gayet basit.

İngilizce olunca daha anlaşılır oluyor demek
    hımmm......

• @irish burdan mp3 linki dağıtsam modların ruhu duymayacak.
    o kadar foruma takılıyorum türkçe bir tek burası var. hiç bir yerde bu kadar dediğim dedik bir yönetim görmedim.
    Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
    Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

quote:

Yöetim haklı. Foruma yeni gelen birisi pm in özel mesaj olduğunu bilir ama ö.i ne lader

Walla ne yalan söyliyeyim öyle okadar site varki yok dili koruyalım yok şunu savunalım diye.Bence siteye yeni gelen olabildiğince anlaşılır bir site bulmalı ve işte bunun için pm mantıklı.Çünkü burası bilgisayar dünyası ile alakalı, burası ineternet kültürünün büyümüş bir evladı.

hımmm......

quote:

Bilgisayar dünyası ve Türkçe

Benim vurgulamak istediğim bu teknik olarak mümkün olmayan bir mücadele hemde bir okadar da boş.

peki modeme ne diyeceğiz ozaman, rooter a,monitore, klavye, mause , cdroom, vs vs. hernekadar nette yeni olsan ve pm in özel mesaj olduğunu bilmesen bile inan bana inetrenet kültüründen biraz nasibi olan birisi bunun ne anlama geldiğini rahatlıkla anlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratAtasci -- 23 Eylül 2005, 19:07:59 >

• Ö.İ

quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

quote:

"
    hımmm......

quote:

Bilgisayar dünyası ve Türkçe

Benim vurgulamak istediğim bu teknik olarak mümkün olmayan bir mücadele hemde bir okadar da boş.

peki modeme ne diyeceğiz ozaman, rooter a,monitore, klavye, mause , cdroom, vs vs. hernekadar nette yeni olsan ve pm in özel mesaj olduğunu bilmesen bile inan bana inetrenet kültüründen biraz nasibi olan birisi bunun ne anlama geldiğini rahatlıkla anlar.

Sen bilirsin.
    Her ne kadar modeme karşılık bulunmamasının başka kelimeleri etkilemeyeceğini düşünsemde.Bir sebep değil bu.
    "Mouse" fare olur mesela."Cd-rom" da cd-okuyucu olabilir.Gerekirse kısaltma da bulunur."Router" de paylaştırıcı olabilir belki.

"Net"te yenimiyim bilmiyorum...
    P.M.'nin ne olduğunu bilmeyi de düşünmüyorum

• evet katılıyorum. Özel Mesaj'ın nesi var? Üstelik private message'yi: prayveyt mesıc diye okuyoruz daha feci oluyor. Bu gidişle türkçe kelimeleri de ingilizce okuyacağız. Mesıley banın caybı. Ba darımden ba heyzin darımı kaynayyarım. ( Mesela bunun gibi. Bu durumdan bu hazin durumu kınıyorum.)
    Krişna Krişna Hare Hare *** Rama Rama Hare Hare

• Daha da yukarı...
  • kültürümüzü koruyalım bölüm 1

Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar

Çökertmeden Çıktımda Halilim
    http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/kultur_portal/medya/80_yil/sevdigi_sarkilar/02.mp3
    hedefi farklı kaydet deyin.

modlar silmesin telif haklarına uyguntur. link resmi siteden alınmadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eärendil -- 23 Eylül 2005, 20:48:09 >

• http://forum.donanimhaber.com/m_4181588/tm.htm

quote:

thanks guys

bunun da türkçesi yok di mi teşekkür etmeyi de yabancılar buldu sağol u da

kültürümüzü koruyalım bölüm 2

köroğlundan bir koşma

Mert dayanır n'mert kaçar
    Meydan gümbür gümbürlenir
    Şahlar ş'hı div'n açar

Yiğit kendini öğende
    Oklar menzili döğende
    Şeşber kalkana değende

Ok atılır kal'asından
    Hak saklasın bel'sından
    Köroğlu'nun n'rasından
    Meydan gümbür gümbürlenir.

koşmaydı di mi bu yanlış hatırlamıyorum.

• Hep yukarı
    tam yukarı
  • _____________________________
  • çok ta yukarı değil ama, yükseklik korkum var
  • En yukarı...
  • korkma gerekmez biz varız
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.