Şimdi Ara

Özgüven problemini yenmek için ne yapmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru açık beyler nasıl yenilir kendine güvensizlik? bir ara netten 2 farklı iq testi yaptım birinde akıllı çıktım öbüründe normal zekalı.

• bilgi sahibi olan vardır belki sormaktan zarar gelmez

iq testini özgüven problemimi yenmek için yaptım. eskiden oyun oynardım geçemediğim bölümü geçince sevinir, kendime güvenim kısa süreliğine yerine gelirdi.

sosyal ortamlardan kendime güven kazanamam, daha fazla özgüven zedelenmesi yaşıyorum.

internetten yapılma bir refleks testi var, mesela onu iyi yapsam moralim yerine gelecek.
  • aynaya geç boynunu aç böyle pürüssüz bulduğun bi yere pilot kalem sapla.

özgüveni yenermisin bilmem ama güzel oluyor
  • ben cididi ciddi soruyorum.

aklıma spora yazılıp kas yapmak geliyor.

yaşım 32 olmak üzere bu yaşa kadar bu sorunumu yenemedim.

bu konularda umutsuzdum ama şu laf üzerinde durulmaya değer:

Özgüven problemini yenmek için ne yapmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thisisgonnahurt 100 -- 25 Aralık 2015; 20:49:22 >
  • daha çok Özgüven problemi çöz anlamadığın konuları yazarak çalış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thisisgonnahurt 100

bilgi sahibi olan vardır belki sormaktan zarar gelmez

iq testini özgüven problemimi yenmek için yaptım. eskiden oyun oynardım geçemediğim bölümü geçince sevinir, kendime güvenim kısa süreliğine yerine gelirdi.

sosyal ortamlardan kendime güven kazanamam, daha fazla özgüven zedelenmesi yaşıyorum.

internetten yapılma bir refleks testi var, mesela onu iyi yapsam moralim yerine gelecek.

ıq testi
    refleks testi
    ile mutlu mu oluyorsun...
  • hocam ciddi cevap verin lütfen ya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam kapasitemi ölçmek için. gerçekten kas kafalı ve beceriksiz miyim diye? objektif bir yanıt bulmak için.

zamanında akademik başarı elde ettim ama akıllılıktan değil, nefes almadan ders çalışıyordum. iyi bir bölüme girdim. lisede annemi kaybettim ama çalışmayı bırakmadım. lisede dalga geçiyorlardı, bana "boşver
    üniversitede milletin yaşı ilerlemiş olur alay etmezler öyle herşeyle" demişlerdi ben de kendimi kandırmıştım. üniversitede de alay konusu oldum. sonra kavgalar vs. sonucu bayağı sorun yaşayıp bölümü bıraktım.

babam bazı işlere soktu onları da beceremedim, iş ortamına adapte olamıyom, netteki zeka tesleri evet yetersiz ama ben en iyi 2 tanesini yaptım şimdi psikoloğa gidip yaptırcam sonra normal ya da normalin üstünde çıkarsam gene üni. sınavlarına hazırlanacağım
  • çünkü kendini sevmiyorsun etrafındaki insanlardan memnun değilsin çalıştığın işi begenmıyorsun yada işin yok. Kendinde gördüğün eksiklikleri gider örneğin kilolu isen kilo ver dilbilgin zayıfsa kitap oku pasaklıysan temiz giyin kaliteli giyin pahalı giymek zorunda değilsin ayakkabılarını temizle kendine çeki düzen ver bunu alışkanlık haline getir saçını yap tara düzgün bir şekle sok dişlerini fırçala pis kokmasın agzın Allah herkesi güzel yaratmıştır görebilene, paraya fazla deger verme ama kazanmak için ugras daha çok ne tip insanlarla konusamıyorsun onu çöz zenginle mi konusamıyorsun ? bilge bir insanlamı ? iri yarı insanlarlamı ? kimlerle burdan neyi gözünde büyütttüğünü gör ve onu büyütmekten vazgec bunu yaptıgın zaman artık o insanlarla normal derecede konusabileceksin . Hangi ortamlarda rahatsızsan o psikolojini yen yenemiyorsanda bulunma mecbur değilsen, mecbursan eğer avm de ki çalışanlardan mı rahatsızsın ? magazadakı satış danısmanıylamı konusamıyorsun ? restaurant sahibiyle mı konusamıyorsun ? bu insanları gözünde büyütmeyi bırak senın gıbı ınsanlar onlarda ve onlarında ciddi zayıf noktaları var bazen çocuk gibi en ufak birşeye aglayabilirler kimse süper bir kişiliğe sahip değil hele günümüzde hiç değil,sosyal medyayı az kullan orada herkes mutlu herkes gezip tozuyor sanki kimsenin yarın erkenden işe gitmek için erken uyanma derdi yokmuş gibi kimsenin maddi sıkıntısı yokmuş sınavları çalışması gereken dersleri yokmuş gibi ama aslında dikkatli bakarsan hepsinin aciz oldugu zayıf noktaları var . herkes mutlu değil dostum sende olmak zorunda değilsin sadece hayattan beklentilerini düşür ama onun içinde çaba sarfederek birşeylerle mesgul ol . Sana Allah yeter başka birşeye ihtiyacın yok onu an onunla ol

• thisisgonnahurt 100 T kullanıcısına yanıt
    Zor şeyler yaşadıklarınız yine de en kral uzmana da yaptırsan öyle şeylerle kendini mutlu etme hocam. IQ 200 çıksa ne yazar ne faydası var size.
    bence zeka diye bişey yok herkesin ilgi alanı farklı kimseye gerizekalı demeye hakkı yok kimsenin örneğin bir matematik sorusu ve o soruyu çözebilen bir öğrenci var.Çözemeyen öğrencinin ondan farkı ne sorarım sana sadece formülü bilmiyor belki ezberi kötüdür.Olabilir yani kimse gerizekalı değil sadece bazı insanlar çakal ve fırsatları değerlendiriyor önemli olan iyi insan olmak ancak günümüzde iyi insan olmayı sadece gösteriş olarak yapmak sana çok büyük kazanç sağlar yani sokakta gördüğün dilenciye 50 lira at aç çocuğa 10 lira verirsen kendin zarar edersin ve o yaptığın iyilikler sana hiç bi fayda sağlamaz bana göre dini inanışın varsa sence yarar belki bilemem.yani zeki olmak iyiliği sadece gösteriş olarak yapıyo olmak ve çakallıklarla bişeyleri yapmak anlamına geliyor bence.Yaşadığım hayat bana bunu öğretti bi insana 50 kere iyilik yap bi kere kötülük yap o 50 iyilik bi anda yok olur.Uzun lafın kısası kötü olacan abicim Darth vader gibi olcan hayatta kalmanın güçlü olmanın tek yolu bu kötü olmak dini inanışın varsa olamıyosun tabi neyse hayatta başarılar yaşasın kötülük

• hocam takıntı oldu bende

annem benim tek destekçimdi, o da eleştirirdi ama babam gibi aşağılamazdı, babam bana hakaret ederdi küçükken "aptalsın, salaksın, senden adam olmaz" diyordu hep. anneme de kızardı "senin gibi aptalın çocuğu akıllı olmaz" derdi. annemi kaybettim babamla kaldım, kardeşim de tırlattı kafayı. ben üniversitedee moral bozukluğundan notlarımı düşürdüm babam da "sen dalga geçmelerini bahane yapıyorsun senin gibi biri ağır bölümde okuyamaz zaten" diyordu. okulu bırakınca işlere soktu onları yüzüme gözüme bulaştırdım. psikolog raporu beni akıllı çıkartırsa babama göstereceğim.

temiz ahlak, dostum ben çoğu insanla konuşamıyorum. lisede sivilce problemi yaşadım herkes gülerdi bana, öğretmen bile alay etmişti. lisede hoşlandığım bir kız vardı, akıllılık yapıp çıkma teklif etmedim, iyi ki pısırık davranmışım diyorum, üniversitede de çok sevdiğim bir kız oldu artık hangi akılla gidip konuşmayı denediysem, gidip kendimi rezil ettim. bir daha da kızlarla olan deftetimi kapadım. her neyse kızların hoşlanmamasına da dayanırım ama nereye gitsem millet bana alaylı bir şekilde bakıyor. konuşurken kelimeleri unutuyorum, bakkaldan ekmek bile alacakken kilitleniveriyorum.

psikiyatriste falan gittim, hapların faydası olmadı bıraktım.

işyerinde de gülüyorlardı, lafta çok sevdikleri biriyim ama hep benle alay ettiler. heyecanlanıp her şeyi karıştırıyorum.

babamın biraz birikimi var, bana "sen çalışamazsın ama çok tutumlu olur+asgari ücretle işe girersen idare edersin" diyor. ama kızdığında "seni evlatlıktan reddeceğim, benden kalacak 3 kuruşa muhtaçsın, geriye para bırakmazsam görürsün sen gününü" diyor. bir kere evden kovdu, gidecek yerim yoktu, sokakta sabahladım uykusuz. sonra haklı olduğum halde özür diledim.

babam çok sinirli biri, babamdır diyip hoş görmeye çalışıyorum olmuyor. annem aklıma gelip gözyaşlarına boğuluyorum bana "anası ölen bir sen mi varsın?" diyor. bu yaşımdayım bilgisayarda oyun oynamamı istemiyor, her zaman gizli gizli oyunları açardım, oyunlar tek huzur kaynağımdı.

kız kardeşimi de ruh hastası yaptı. o benden daha tepkili. bir kere mutfaktan bıçak alıp babamın üstüne yürüyecekti yalvar yakar zor durdurdum.

eskiden dini inancım vardı, din ile rahatlardım, bu dünya önemsiz derdim, ne çekersem çekeyim kısacık ömür esas olan cennet cehennem derdim iyi bir insan olmaya çalışırdım. ama liseden beri dinle ilgili şüphelerim başladı. son bilgilerim: evren'in yaratıcıya ihtiyacı yok, dinlerin kökeni de sümer mitolojisi. kızan arkadaşlar olacaktır pis ateist diyeceklerdir ama kanıtlar kötü. ben ateist değilim agnostiğim ve Allah'a inanmayı çok çok istiyorum. Ama her delil tersini söylüyor. Caner Taslaman gibi İslam'ı mantıklı savunan insanların kitaplarını okuyorum ama ikna olamıyorum. hayatım berbat bile olsa tekrar müslüman olursam huzuru hissedeceğim. ama eğer öbür dünya yoksa tek şansımı berbat ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thisisgonnahurt 100 -- 25 Aralık 2015; 22:01:25 >

Valla insanların yaptıkları hakkında diyebileceğim bir şey yok çok rahatsız edici, üzücü ya bu dedikleriniz
    İnanç hakkında ise şimdilik dursun burada, editleyeceğim. Konuda bilgili hocalara danışayım. :)
    beni anlatıyo senin hayat hikayen face verir misin konuşmak isterim ?
    hayatın çok kötü geçmiş senin yerinden olsam intihar ederdim diye düşünüyorum çoktan ki senin duruma zaten çok yakınım sadece babam kızmıyor işte ama ilgisiz eve bişey almaz içki içer yani bu daha kötü sanırım ama diğer saydıkların bendede var ve dayanamadım dinden çıktım bunların üstüne bide annem kızıyor ve gözlerimden rahatsızım yani senin durumundan daha kötü durumdayım buna emin olabilirsin sadece 6-7 yıl önce sanırım çok daha iyiydim ama hayatım seninkinden daha beter yani yinede yaşamaya devam et yapcak birşey yok hayat kötü , iyi insanlarda hiç bi şekilde kazanamaz
  • Özgüven dediğin nedir önce onu araştır. Özgüven olmalı mıdır? Özgüven ne işe yarar? Özgüvenli demek için gerekli olan vasıflar nelerdir? Özgüven nasıl azaltılır ve arttırılır?

Bunun gibi soruları araştır ve öğren. Yerinde oturarak vay anam özgüvenim yok çok mutsuzum diye kıvranmak çözüm üretmiyor. Hocam kusura bakma bu tür problemleri hiç yaşamadım dolayısıyla kalbini kırmış olabilirim ama insanlarla konuşarak sosyalleşerek veya hiç yapmadığın şeyler yapıp özgüvenli olmaya çalışma.
  • BayRealist B kullanıcısına yanıt
    bilgim var hocam ama alışıldık çözümler yaramıyor. sosyalleşme öneriyorlar sosyalleşmeye çalışınca daha kötü hissediyorum. kendimi tatmin edebileceğim, başarabileceğim şeyler arıyorum o yüzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thisisgonnahurt 100

bilgim var hocam ama alışıldık çözümler yaramıyor. sosyalleşme öneriyorlar sosyalleşmeye çalışınca daha kötü hissediyorum. kendimi tatmin edebileceğim, başarabileceğim şeyler arıyorum o yüzden.

Hocam özentilik yapıyorsun. Özenti olma kendin ol lütfen.

Özgüven dediğin nedir önce onu araştır. Özgüven olmalı mıdır? Özgüven ne işe yarar? Özgüvenli demek için gerekli olan vasıflar nelerdir? Özgüven nasıl azaltılır ve arttırılır?

Birkaç örnek soru yazdım bunları araştır. Özgüveni az insanların taşıdığı özellikleri öğren, özgüveni çok olan insanların taşıdığı özellikleri öğren hepsini öğren. Bunun sonucunda eğer özgüvenli olmak gerekir ve olmak istersen çalışmalara başlarsın. Nasıl başlarsın? Tabi ki rol yapmayarak!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayRealist -- 26 Aralık 2015; 20:47:18 >

• oraya gidersen baban seni deli olarak gorur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    haberi olmayacak. bi de buna para mı verdin der. zaten "seni kapatmak lazım tımarheneye" diyor hep
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.