Şimdi Ara

Özgüven Kazanmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler sanırım bende özgüven eksikliği var.
    Karşımda özgüveni yüksek birisiyle ya da bilgimin üst düzey olmadığı konularda tartışmalara girdiğimde sanırım biraz pısırık kalıyorum.
    Bir konu üzerinde karar vermek için bazen uzun süre düşünmem gerekiyor.
    Tanımadığım kızlarla tanışmaktan/konuşmaktan çekiniyorum(Sanırım reddedilme korkusu nedeniyle).
    Bazen karşımdaki kişilere(genellikle kızlara) espri yaptığımda acaba gerçekten komik miydi yoksa beni bozmamak için mi güldü diye bile düşünüyorum ki esprilerim çok kötü değildir.
    Yapmaktan hoşlandığım şeylerde hep en iyi ben olmalıymışım gibi bir his var içimde. Ancak bu kimi zaman çalışmam için motive ediyor.
    Karşımda benden güçlü(fiziki veya özgüveni yüksek olan) birisi varsa bazen kendimi ezdiriyorum.
    Fikirlerimi başkalarına onaylatmaktan hoşlanıyorum.
    Duruşumdan memnun değilim. O bile özgüvenimin olmadığını yansıtıyor sanırım. Dik durmuyorum.
    Yorumlarınızı bekliyorum.
    Edit: Başka maddeler eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Player -- 29 Mart 2011; 22:26:23 >

• Başarısız olmaktan ve azar işitmekten korkmayacaksın. En iyisini yapamayacaksam hiç yapmamalıyım demeyeceksin. En temel kurallar bunlar.
  • Temizliğine çok önem ver. Genel kültürünü arttır. Haberleri yakından takip et gündemi takip et sinemaya git seviyorsan kitap oku. Şuanda bunlar öncelikli ileriki zamanlarda kendini geliştirisin zaten.

Birde arkadaş edin sosyalleş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nForcer

Başarısız olmaktan ve azar işitmekten korkmayacaksın. En iyisini yapamayacaksam hiç yapmamalıyım demeyeceksin. En temel kurallar bunlar.

Hocam yeri gelmişken aktarayım. Özgüven eksikliğimin bir nedeni de eski basketbol koçuma dayanıyor sanıyorum. Başarısız olduğumda verdiği tepki gerçekten bir daha yapmama engel oluyordu. Bir şut kaçırdığımda, yanlış tercih yaptığımda bağırıp çağırıyordu. Doğru birşey yaptığımda övüyordu. Ancak yetersiz kalıyordu. O dönem beni basketbola karşı da soğutmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yasin Dayıoğlu

Temizliğine çok önem ver. Genel kültürünü arttır. Haberleri yakından takip et gündemi takip et sinemaya git seviyorsan kitap oku. Şuanda bunlar öncelikli ileriki zamanlarda kendini geliştirisin zaten.

Birde arkadaş edin sosyalleş.

Hocam temizimdir. Genel kültür konusunda sürekli araştırmalar yapıyorum internetten zaten. Haberler pek yakında takip etmiyorum. Bol bol sinema izlerim. Kitap okumayı pek sevmem. Pek sosyal birisi de değilim bu arada.
    Dediklerini uygulayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Player

quote:

Başarısız olmaktan ve azar işitmekten korkmayacaksın. En iyisini yapamayacaksam hiç yapmamalıyım demeyeceksin. En temel kurallar bunlar.

Hocam yeri gelmişken aktarayım. Özgüven eksikliğimin bir nedeni de eski basketbol koçuma dayanıyor sanıyorum. Başarısız olduğumda verdiği tepki gerçekten bir daha yapmama engel oluyordu. Bir şut kaçırdığımda, yanlış tercih yaptığımda bağırıp çağırıyordu. Doğru birşey yaptığımda övüyordu. Ancak yetersiz kalıyordu. O dönem beni basketbola karşı da soğutmuştu.

bende aynı durumdayım ama bi yandan düşünüyorumda karşımdaki kişi çok mükemmel biri değil eğer öle olsaydı aramızda ne işi var ?? bence kimseyi düşünmeden çekinmeden dik durarak emin bi ses tonuyla konuşmalıyız diye düşünüyorum başaramasakda arkasından gitmöeliyiz en mükemmeli olmasına gerek yok herkesin kendini ilgilendirir bu konu kendini geliştirecek kadar güvcen bence yeterde artar bile benim asıl düşüncem ise şu bence insanların güvenini ve herheyerde herşeyi korkmadan söyleyebilmesi ve tartışmasına biz neden oluyoruz eğer hiç düşünmeden karşı tarafı kırmadan emin bi ses tonuyla içimizden ne geliyosa söylersek her tarafın eşit olacağına eminim

• quote:

Orijinalden alıntı: Lonelyboyusa

quote:

quote:

bende aynı durumdayım ama bi yandan düşünüyorumda karşımdaki kişi çok mükemmel biri değil eğer öle olsaydı aramızda ne işi var ?? bence kimseyi düşünmeden çekinmeden dik durarak emin bi ses tonuyla konuşmalıyız diye düşünüyorum başaramasakda arkasından gitmöeliyiz en mükemmeli olmasına gerek yok herkesin kendini ilgilendirir bu konu kendini geliştirecek kadar güvcen bence yeterde artar bile benim asıl düşüncem ise şu bence insanların güvenini ve herheyerde herşeyi korkmadan söyleyebilmesi ve tartışmasına biz neden oluyoruz eğer hiç düşünmeden karşı tarafı kırmadan emin bi ses tonuyla içimizden ne geliyosa söylersek her tarafın eşit olacağına eminim

O olsa sorun olmaz zaten.Bende eskiden böyle değildim hatta p..n tekiydim.Birde sanki kendim süpermişim gibi herkesle rencide edici şekilde dalga geçerdim.Şimdi sanki lanetlendim acıncak haldeyim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp kazanmak çok mu zordur?
    15 yıl önce açıldı
    Reklam izleyerek para kazanma
    3 yıl önce açıldı
    TIP KAZANMAK İÇİN
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Karşındaki gerçekten senden üstünse(bilgi ve deneyim bakımından) senin eziklik hissetmen son derece normal. Ama seninle aynı düzeydeyse ve ezşklik hissediyorsan o zaman sorun var demektir. Bu özgüven de hayatın belli dönemlerinde çıkar karsımıza. Mesela 40 yasındaki aile babası bir adam özgüven eksikligi yasamaz,eziklik hissetmez. Genelde eziklik hissedenler ergenlik çagındakilerdir.

Bende bulundugum ortamda benden üstünü,rahatı,yakısıklısı varsa bozuluyorum. Simdi ki gittigim her iki kursta da benden daha iyisi yok o nedenle rahatım,pek bir sorun yok. Ama okulda benden daha rahat,playboy tipli kişileri gördükçe moralim bozuluyo. Benimkisi sanırım özgüven eksikligi degil de narsistlik. Eger benden daha iyi birisinle karsılasırsam hayata küsüyorum.

Özgüven'i sadece kızlara baglama. O ayrı bir olay. Eger çocuklugundan beri yazlık gibi ortamlarda büyüdüysen,ailen teknolojik aletler almak yerine cebine para koyup git kafe'ye takıl diye büyüttüyse,sürekli gezip duruyorlarsa haliyle sende agzı laf yapan,sosyal ve rahat bir birey oluyosun. Ama bu demek degildir ki hiçbir kızla çıkamazsın. Belki sen de sosyal,girisken kızlardan degil de sosyal hayatı sık olmayan,çekingen kızlardan hoslanıyosundur.

Bir yere yazmıstım daha önce aktarıyorum aynen ;

Haber izleyin,kitap okuyun,köşe yazarlarını takip edin,ders çalısın,sinema-tiyatroyu yakından takip edin,en az 1-2 sporla ugrasın,body'e yazılın,dil kurslarına gidin,ehliyet alın,diksiyon kurslarına gidin,edebiyat yapın,şiir okuyun,dans kurslarına yazılın(tango,salsa),nargile içmesini bilin(lazım oluyo öyle bakmayın),içkileri bilin(her hafta tek basınıza gidip 1 içkiyi deneyebilirsiniz) vs vs vs(bu örnekler cogaltılabilir). Kızdan daha kültürlü bilgili ve tecrübeli olun her konuda ki size hayran kalsın. Size bir sey söylediginde ''o ne lan'' demeyin, o konu hakkında konusun,ama ukala da olmayın. Eger imkanınız varsa degisik sporlarla ugrasın.

Kızlar çıktıkları erkekten bir seyler ögrenmek ister çünkü. Ama ne yazık ki günümüz kızlarını ''apaçi'' diye tabir ettigimiz tipler götürüyo. Ama inanıyorum ki 25 yasında bu durum tam tersine dönecek. Bu sey gibi,nasıl ki biz erkekler kasarlarla gönül eglendirip namuslu kızlarla evleniyoruz. Kızlar da aynısını yapıyo işte ama ne kadar etik tartısılır.

İşin özü günde 6 saat uyuyun ve onun dısında kendinizi her alanda gelistirin. Ne çelimsiz ama kültürlü olun ne de kaslı ama kültürsüz. Eger her ikisine de sahip olursanız aranırsınız. Düsünün bir kere siz yanınızda çok güzel ama aptal bir kız mı istersiniz(hani bu çakma sarısın olup degisik konusan tipler var ya ''oha falan olanlar''! Ha onları diyorum iste) Yoksa, güzel ve son derece akıllı-bilgili bir kız mı ? Güzellik dogustan geliyo maalesef ama kendimizi gelistirmek bizim elimizde.

Ek: Üniversite okuyorum o bana yeter demeyin,üniversite okuyarak sadece lisedeki kızları düsürürsünüz. Üniversitede okuyanlar bilir,çok genis bir apaçi toplulugu mevcuttur okullarda.

Ha ben bunların belki yarısına sahibimdir,ama hiçbir zaman ''tamam bitti kendimi gelistirdim'' demem,sürekli yenilikci olmak gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: knotaqram34
    Karşındaki gerçekten senden üstünse(bilgi ve deneyim bakımından) senin eziklik hissetmen son derece normal. Ama seninle aynı düzeydeyse ve ezşklik hissediyorsan o zaman sorun var demektir. Bu özgüven de hayatın belli dönemlerinde çıkar karsımıza. Mesela 40 yasındaki aile babası bir adam özgüven eksikligi yasamaz,eziklik hissetmez. Genelde eziklik hissedenler ergenlik çagındakilerdir.

Bende bulundugum ortamda benden üstünü,rahatı,yakısıklısı varsa bozuluyorum. Simdi ki gittigim her iki kursta da benden daha iyisi yok o nedenle rahatım,pek bir sorun yok. Ama okulda benden daha rahat,playboy tipli kişileri gördükçe moralim bozuluyo. Benimkisi sanırım özgüven eksikligi degil de narsistlik. Eger benden daha iyi birisinle karsılasırsam hayata küsüyorum.

Özgüven'i sadece kızlara baglama. O ayrı bir olay. Eger çocuklugundan beri yazlık gibi ortamlarda büyüdüysen,ailen teknolojik aletler almak yerine cebine para koyup git kafe'ye takıl diye büyüttüyse,sürekli gezip duruyorlarsa haliyle sende agzı laf yapan,sosyal ve rahat bir birey oluyosun. Ama bu demek degildir ki hiçbir kızla çıkamazsın. Belki sen de sosyal,girisken kızlardan degil de sosyal hayatı sık olmayan,çekingen kızlardan hoslanıyosundur.

Haber izleyin,kitap okuyun,köşe yazarlarını takip edin,ders çalısın,sinema-tiyatroyu yakından takip edin,en az 1-2 sporla ugrasın,body'e yazılın,dil kurslarına gidin,ehliyet alın,diksiyon kurslarına gidin,edebiyat yapın,şiir okuyun,dans kurslarına yazılın(tango,salsa),nargile içmesini bilin(lazım oluyo öyle bakmayın),içkileri bilin(her hafta tek basınıza gidip 1 içkiyi deneyebilirsiniz) vs vs vs(bu örnekler cogaltılabilir). Kızdan daha kültürlü bilgili ve tecrübeli olun her konuda ki size hayran kalsın. Size bir sey söylediginde ''o ne lan'' demeyin, o konu hakkında konusun,ama ukala da olmayın. Eger imkanınız varsa degisik sporlarla ugrasın.

Kızlar çıktıkları erkekten bir seyler ögrenmek ister çünkü. Ama ne yazık ki günümüz kızlarını ''apaçi'' diye tabir ettigimiz tipler götürüyo. Ama inanıyorum ki 25 yasında bu durum tam tersine dönecek. Bu sey gibi,nasıl ki biz erkekler kasarlarla gönül eglendirip namuslu kızlarla evleniyoruz. Kızlar da aynısını yapıyo işte ama ne kadar etik tartısılır.

İşin özü günde 6 saat uyuyun ve onun dısında kendinizi her alanda gelistirin. Ne çelimsiz ama kültürlü olun ne de kaslı ama kültürsüz. Eger her ikisine de sahip olursanız aranırsınız. Düsünün bir kere siz yanınızda çok güzel ama aptal bir kız mı istersiniz(hani bu çakma sarısın olup degisik konusan tipler var ya ''oha falan olanlar''! Ha onları diyorum iste) Yoksa, güzel ve son derece akıllı-bilgili bir kız mı ? Güzellik dogustan geliyo maalesef ama kendimizi gelistirmek bizim elimizde.

Ek: Üniversite okuyorum o bana yeter demeyin,üniversite okuyarak sadece lisedeki kızları düsürürsünüz. Üniversitede okuyanlar bilir,çok genis bir apaçi toplulugu mevcuttur okullarda.

Ha ben bunların belki yarısına sahibimdir,ama hiçbir zaman ''tamam bitti kendimi gelistirdim'' demem,sürekli yenilikci olmak gerek.

Bu adamı dınle ne derse dogrudur

• quote:

Orijinalden alıntı: knotaqram34

Karşındaki gerçekten senden üstünse(bilgi ve deneyim bakımından) senin eziklik hissetmen son derece normal. Ama seninle aynı düzeydeyse ve ezşklik hissediyorsan o zaman sorun var demektir. Bu özgüven de hayatın belli dönemlerinde çıkar karsımıza. Mesela 40 yasındaki aile babası bir adam özgüven eksikligi yasamaz,eziklik hissetmez. Genelde eziklik hissedenler ergenlik çagındakilerdir.

gerçekten çok iyi açıklamışsınız tebrik ediyorum sanki bnde farkettim bnde sanki kndimden daha ii birisini görürsem giriyorum bunalımlara ama bişi yapmaya çalışıyorum farkında olmadan o kişilerle takılıyorum ki en azından bişiler öğrenebileyim tabi bilmiyorum doğrumu yapıyorum

• Başak burcumusun?
  • Dostum bilgin olmadığı konulara bulaşma yada araştır öğren öyle dahil ol konulara , kız sıkıntısından bahsetmişsin o da aynen senin gibi düşünüyordur emin ol nasıl gözüküyorum , bana bakıyor mu vs. bunun üstüne gitmelisin git yolda tanımadığın kıza selam ver burası köy değil birdaha görme ihtimalin çok düşük ama herşeyden önce olay sende bitiyor tabi.Korkularının üzerine git
  • Dostum sanki beni anlattın ! Bu anlattığın durumlar insanı çok yoruyor hayattan soğutuyor adeta. Ben bu durumdan kurtulmanın yolunu fiziksel ve zihinsel üstünlüğe ulaşılmasında buluyorum daha doğrusu eksik yanların kapatılmasında. Kişi kendi eksik yanlarının toplum içinde yüze vurulmasından çok korkuyor bunun içinde en olmadık insanların bile suyuna gitme boyun eğme ihtiyacı hissediyor ve burda ezilme durumu başlıyor. Bu şekilde başlayıp devam ediyor ve ardı arkasıda kesilmiyo tabi. Ya bu halimizi kabullenip insanlardan korunmasını öğrenicez ki bu bana imkansız gibi geliyor yada kendini geliştitmekten geçiyor. Bu kendini geliştirmekde çok zor bi durum fiziki gelişme + zihinsel gelişme çok emek ve çook zaman ister tamda bende olmayan şey malesef. Ama kafama koydum şu LYS sınavınıda atlatayım bu yaz kendimi geliştiricem yoksa bu şekilde gitmez bu !
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertuq26

Dostum sanki beni anlattın ! Bu anlattığın durumlar insanı çok yoruyor hayattan soğutuyor adeta. Ben bu durumdan kurtulmanın yolunu fiziksel ve zihinsel üstünlüğe ulaşılmasında buluyorum daha doğrusu eksik yanların kapatılmasında. Kişi kendi eksik yanlarının toplum içinde yüze vurulmasından çok korkuyor bunun içinde en olmadık insanların bile suyuna gitme boyun eğme ihtiyacı hissediyor ve burda ezilme durumu başlıyor. Bu şekilde başlayıp devam ediyor ve ardı arkasıda kesilmiyo tabi. Ya bu halimizi kabullenip insanlardan korunmasını öğrenicez ki bu bana imkansız gibi geliyor yada kendini geliştitmekten geçiyor. Bu kendini geliştirmekde çok zor bi durum fiziki gelişme + zihinsel gelişme çok emek ve çook zaman ister tamda bende olmayan şey malesef. Ama kafama koydum şu LYS sınavınıda atlatayım bu yaz kendimi geliştiricem yoksa bu şekilde gitmez bu !

Bence bu durumdan kurtulmak için fiziksel veya zihinsel üstünlüğe gerek yok. Özgüveni tamamen yerinde olan birisi zaten birisinin kendi eksik yönlerini toplum içerisinde yüzüne vurmasına izin vermiyor ya da izin verse de pek aldırış etmiyor.
    Yine yeri gelmişken anlatayım.
    Sınıfımda bir çocuk var. Fiziksel olarak çelimsiz. Çok zeki veya komik birisi olduğunu da söyleyemem. Tipi de pek iyi değil.(Küçümseme olarak anlamayın lütfen.)
    Ancak kendisini üflese uçurabilecek kişilere karşı kafa tutuyor. Kızlarla arası benden iyi benim tipimin onunkinden iyi olmasına rağmen. Bu olay gerçekten biraz insanın canını sıkıyor ve ne bileyim onu görünce kendini ezik olarak görebiliyor.
    Başka bir örnek. Başka bir çocuk var sınıfımızda. Komik birisi. Onun da tipi pek iyi değil. Ancak onun kızlarla iletişimi çok iyi.
    Yani bende tip var kullanamıyorum, millet ekmeğini taştan çıkarıyor.

@ozerayan
    Kova burcuyum hocam.

Tüm yorumlar için teşekkürler. Devamını bekliyorum

• Sosyal ortamlara katıl. En az bir sporla uğraş. Yazları kurslara falan git. Bildiğin bir konu hakkında bilgilerini paylaş, baktın bilmediğin bir konu bu sefer pısırık kalmak yerine o konu hakkında sorular sor. Müzik enstürmanları çalman da seni sosyalleştirebilir. Gitar, bateri vb. bir şey öğren. Bazen gir vikipediye saatlerce başlıktan başlığa atla. Gerçekten çok yararı oluyor.
  • dostum eğer gerçekten yazdığın gibiysen işin çok kötü, çok zayıf bir kişiliğin var demektir ve her zaman kırılabilir. yukarıdaki gençlerin tavsiyelerini uygula bak iyi tüyolar var.

özgüveni kazandıktan sonra hayat şimdi başlıyor diyeceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

Sosyal ortamlara katıl. En az bir sporla uğraş. Yazları kurslara falan git. Bildiğin bir konu hakkında bilgilerini paylaş, baktın bilmediğin bir konu bu sefer pısırık kalmak yerine o konu hakkında sorular sor. Müzik enstürmanları çalman da seni sosyalleştirebilir. Gitar, bateri vb. bir şey öğren. Bazen gir vikipediye saatlerce başlıktan başlığa atla. Gerçekten çok yararı oluyor.

Hocam yaklaşık 8 yıldır basketbol oynuyorum. Diğer sporlarda da iyiyimdir. Yazın gitar kursuna gitmeyi düşünüyordum. Vikipedi olayını yapmaya başlayacağım.
    Yorumlar için sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Player -- 30 Mart 2011; 17:37:37 >
  • bende bu düşüncede olan bir ben varım sanıyorum.her kelimenin altına imza atarım.ama her zaman bu ruh hali içinde değilim.bazen tam tersi yönde oluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Calderon_

bende bu düşüncede olan bir ben varım sanıyorum.her kelimenin altına imza atarım.ama her zaman bu ruh hali içinde değilim.bazen tam tersi yönde oluyorum.

Aynen hocam bazı günler kendimi çok iyi hissettiğimde özgüvenimin yerinde olduğunu farkediyorum.
    Benimle benzer durumda olan kişileri görmek sevindirici.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _Calderon_

bende bu düşüncede olan bir ben varım sanıyorum.her kelimenin altına imza atarım.ama her zaman bu ruh hali içinde değilim.bazen tam tersi yönde oluyorum.

Aynen hocam bazı günler kendimi çok iyi hissettiğimde özgüvenimin yerinde olduğunu farkediyorum.
    Benimle benzer durumda olan kişileri görmek sevindirici.

ben durumu alkolle aşıyorum.acizlik belkide ama bende böyleyim yani.değişecek durum değil.konuda verilen tavsiyeler bir yere kadar.ben fazlasıyla kitap okurum.kendimi dahada geliştirmeye çalışırım.ama bilgim olduğu halde bilgisizlere ezilebiliyorum.gitarda çalıyorum.basket takımında kaptanlıkta yaptım ama olmuyor işte bir yerde tıkanıyorsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.