Şimdi Ara

Tıp kazanmak çok mu zordur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
39.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar tıp kazanmak gerçekten çok mu zordur?



  • Zor olan, en az 1 yıl boyunca çoğu şeyden fedakarlık edip, sıkılmadan pes etmeden ders çalışıp sınav konuları olarak eksiğinin bulunmaması ve bana görede biraz zekanın olmasıdır.
  • ama tüm bölümlerden neredeyse fule yakın yapmak bana imkansız gibi gelior
  • Evet, çok zordur.
    Ortalama üstü bir zekaya sahipsen, çok fazla çalışırsan, biraz da şans yanında olursa kazanabilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PeterPetrelli

    Zor olan, en az 1 yıl boyunca çoğu şeyden fedakarlık edip, sıkılmadan pes etmeden ders çalışıp sınav konuları olarak eksiğinin bulunmaması ve bana görede biraz zekanın olmasıdır.


    katılmamak elde değil sınava hazırlık yapan öğrencilerin en büyük problemi bu zaten eğer 1 yıl boyunca pc, ps, tv, gezi, manita gibi şeylerden büyük oranda fedakarlık edip hergün 300-400 soruyu düzenli olarak çözersen ve çözemediklerini öğrenirsen tıp kazanmak o kadar zor değil, ama bunları yapmak gerçekten çok zor...
  • Kazanması zor tabi ama kazandıktan sonrası daha zormuş
  • ortalama zekası olan bunu kazanamaz mı arkadaşlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fastrap450

    ortalama zekası olan bunu kazanamaz mı arkadaşlar?


    Yahu zeka olayı sadece yapılması gereken çalışma miktarını ve bazı özel soru tiplerini çözebilme hızını belirler. Kimisi çok zekidir, her şeyi hemen kavrar, 1 birim çalışır. Kimisi o kadar zeki değildir, daha bol soru çözer, daha sık konu çalışır, 2 birim çalışır. Ama tıp fakültesini, iyi çalışma yapan herkes sınavda bir aksilik olmadığı müddetçe kazanabilir.

    Çok zeki olmasına rağmen pek çalışmadığı için, aklını başka yerlere kullandığı için ÖSS'de çuvallamış arkadaşlarım var. ÖSS'de iyi bir sonuç almasına rağmen ders dışında pek zeki olmayan, saftirik diyebileceğimiz arkadaşlarım da var.
  • bunu ne kadar istiyosun ?

    o kadar zor .
  • kazananlar nasıl kazanıyor insanüstü bir çalışma mı yapıyorlar kaç sene çalışıyorlar anlamıyorum arkadaşlar
  • Bence çalışmayana zor. Bir de mesleğe istekle gitmen lazım. Düzenli çalışırsan komitelerin hakkından gelirsin. Tabi 4.sınıf kabus gelebilir biraz
  • okurken sorun yok bişekilde yapılır ama kazanmak sorun
  • okurken sorun yok bişekilde yapılır ama kazanmak sorun
  • Sadece çalışarak ortalamanın üstünde zekası olmayan birinin kazanması imkansızdır günde 500 çözsün isterse ...
    ama neticede 50den fazla belki de fakülte var ortalamaüstü zekaya sahip birisi iyi düzenli bir çaışmayla başaarabilir ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fastrap450

    okurken sorun yok bişekilde yapılır ama kazanmak sorun


    Arkadaşım sen tıp ta mı okuyorsun ?
  • üstün zekaya gerek yok gittiğin okulda önemli değil ne olursa olsun önemli olan istemen arzu edip çalışman sıkı çalışırsan kazanırsın en düşük üni. bile 510la falan alıyo yani zora doğru gidio günlük tekrar soru çözme dershane etüt falan gitmen lazım bide o yıl hiç bir şey yapmaman lazım ders dıştında :)
  • önemli olan tüm konuları adam gibi çalışmak bence daha da önemlisi yapamadıgın soruları sormak ve cozumunu ögrenmek sorularını sordugunda ertesi gun tekrar etmezsen yine bir yararı olmaz .düzenli çalışırsan hiçbir şeyden fedakarlık etmene gerek yok ayrıca ben öyle kazandım son 1 ay haftanın 1-2 günü sinemaya gittim kız arkadaşımla gezdim ama geldiğimde düzenli çalıştım.konuları tamamen ögrenmek için çalışmalı ama tıp fakültesini gerçekten istediğinizden emin olun zira dersler biraz kazık :D
  • Mesele TIpI kazanmak degil yegen, mesele TIpI bitirebilmek...
  • Evet tıpı kazanmak için bi taraflarımızı yırtmak gerek. Günde bilmem kaç yüz soru çözmek gerek. Zorluğa dirençli hale gelmektir. Hatırlıyorum kazanmadan önce günün (abartısız) 8 saatini derse ayırıyordum. Değdimi peki hayır değmedi. Neden?
    Tıp, sınavda çok iyi yapıp ilk onbine girmeden de okunabilecek bir bölümdür. Bölümü tercih eden öğrencilerden kaynaklanan bu ilk onbin sıralamasının tıpa yerleşmesi aslında çok yanlıştır. sınavda 20bin hatta 30 bin sınırına kadar derece yapan öğrenci arkadaşlarım bu bölümü okuyabilir. Çalışma azmi ve sabır gereklidir. Çünkü sınav sisteminde daha çok sayısal zekayla çözülen sorulardan kapılan beyin özellikler/fonksiyonları fakültede beş para etmez duruma gelir. O da eğitim yapılanmasının dandikliğindendir. Çevrenizde her gün gördüğünüz ahmet amca'lardan çoğu bu yeteneğe sahiptir. Tıp ihtişamına o kadar da kapılmayın demek istediğim. Gençliğini seven başka uğraşlar yapabilecekler tercih etmesin.
    gelelim bölüm nasıldır sorusuna. Bu daha çok kazandığın şehirdeki fakülteye bakar. Devamsızlık zorunlu mu ya da öğretim kadrosu nasıldır sorularına iyi odaklanmak gerek. Siyasi tabanda üçkağıtçılık yapan eğitim görevliler varsa kesssssssssssssssinlikle gitmeyin yazmayın. gerek yok. En önemlisi seviyormuyum sorusuna çok iyi cevap verin. Yapabilirmiyim. 2 hafta full her gün sınava çalışabilirmiyim? 6 sene okuyabilirmiyim üzerine 4 sene uzmanlık okuyabiliyormuyum (uzmanlık düşünüyorsanız). Dikkatli olun...
    Ayrıcan Tıp fakültesi.. Çok yoğun ve kazananları aptala, asosyale,mongola çeviren bi fakülte. Egosu yerlerde, hocaların karşısında eziş büzüş duran zavallı insanları çok fazla görebilirsiniz. Robotlaşmak için güzel bi başlangıç olabilir. Ben tıpı kazandım 2. sınıfta bıraktım. saydıklarım nedenlerden dolayı bundan sonraki hayatımda pek tercih etmeyeceğim bir bölüm. benim gibi düşünmeyenler varsa onlar okusun tabi. Malum doktora da ihtiyacımız var.




  • tıp fakültesinde okuyorum 5.sınıfa geçtim bir kaç şey söylemek istiyorum bu olayı abartmayın zekayla bir alakası yok düzenli ve istekli çalış konu eksiğin olmasın önüne gelen soruyu yap bak o zaman nasıl kazanıyorsun kazanmak kolay okumak zordur ve çok güzel ve eğlencelidir daha sonra baştan ele al dersleri ve stres yapma kazanırsın zekayla alakası yok ! ve inek de değiliz biz ne arkadaşlarım ne ben düzenli bir şekilde çalışıyoruz eğleniyoruzda kendine inan al bi 515 puan git iyi bir liseye :) BİLGİSAYARIN ESİRİ OLMAYIN !
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.