lk günden bu yana Merkez Bankası’nın faiz artırımını savunan, faizler yükseldikten sonra da çözümün bu olmadığını söyleyip muhaliflerin sosyal medya trolü gibi çalışan sözde ekonomist Özgür Demirtaş ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Cesur yorumlarıyla tanınan akademisyen Furkan Bölükbaşı, Demirtaş’ın ABD’den aldığı maaş ile ilgili iddialarda bulundu. Demirtaş’ın maaşı konusunda yalan söylediğini savunan Bölükbaşı, X hesabından şunları yazdı: Sayın KEMAL ÖZGÜR DEMİRTAŞ, Dün size iki tane soru sormuştum, cevabını veremediniz 1) Neden ABD'de aldığınız maaşınız konusunda yalan söylediniz? (Yıllık 600.000$ demiştiniz ama yıllık 134,122$ olduğu ortaya çıkmıştı) 2) ABD'de hiçbir zaman Profesör olmadığınız halde neden Profesör olduğunuzu iddia ettiniz? Bugün yeni sorularım var: Sabancı Üniversitesi'nin Profesör Atama Kriterleri'ne ulaştım: Buna göre dört tanesi Doçentlik sonrası olmak üzere toplam 10 adet SCI/SSCI/AHCI/SCOPUS akademik makale yayınlamış olmanız gerekiyor Yine Sabancı Üniversitesi'nden edindiğim Özgeçmişinize göre 1) Eylül 2007'de Doçent olduğunuz 2) Sonbahar 2012'de ise Sabancı Üniversitesi'nden Profesörlüğünüzü aldığınız görülüyor Ben de kriterleri karşılıyor musunuz diye özgeçmişinizde yer alan akademik makaleleri tek tek tarattım: Eylül 2007'den Profesörlüğünüzü aldığınız Sonbahar 2012'ye kadar gösterdiğiniz akademik makaleler arasında SCI/SSCI/AHCI/SCOPUS listelerine giren Akademik Dergilerde: 1) Tek başınıza yazdığınız makale sayısı: SIFIR 2) İlk isim olarak ortaklı yazdığınız makale sayısı: BİR 3) Prof. Turan Bali'nin makalelerine ikinci isim olarak (yani yancı olarak) girdiğiniz makale sayısı: YEDİ Eğer SABANCI ÜNİVERSİTESİ yancı olarak yer aldığınız Akademik Makaleleri saymıyorsa PROFESÖRLÜK kriterlerini sağlayamadığınız apaçık belli oluyor Yancı olduğunuz Akademik Makaleleri saydıysa bile STANDART BİR PROFESÖRÜN çok çok altında bir akademik tabloya sahipsiniz Kendim de bir akademisyen olduğum için yancı olarak yer aldığınız makalelerin Akademik Dünyada özellikle Profesör olarak atanırken itibar görmediğini ve kabul edilmeyeceğini biliyorum Nasıl oldu da sizi böyle başarısız ve zayıf bir akademik tabloya rağmen Profesör olarak atadılar? Tanıdığınız mı vardı, size iltimas mı geçildi? Şahsen ben sizi asla PROFESÖR olarak atamazdım Daha önceki sorularımla birlikte bugün sorduğum soruları da cevaplarsanız sevinirim. Özgür Demirtaş'ın cevaplayamadığı soru! "Maaş yalanı" ortaya çıktı - Yeni Akit |
Özgür Demirtaş'a zor sorular...

-
-
İyi de kime ne Özgür Demirtaş 'ın saatinden? Furkan Bölükbaşı' na ne? Özgür Demirtaş devlet görevlisi mi? Furkan Bölükbaşı sayıştay mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Özgür Demirtaş = Savaş Cebeci
Bulmuşlar kendilerine bir kitle, sallayıp duruyorlar. Adam zaten zengin, hayatında bir zorluk görmemiş, sahip olduğu her şey önüne sunulmuş. Danışmanlık, hocalık, yönetim kurulu üyeliği gibi sembolik işlerde çalışmış, hayatı teorik olarak yaşayan bir adam. Şimdi de gelir kapısı, sosyal medyada bir şeyler sallayıp para kazanmak. Dediğinin tersini yapın, kazanırsınız. Bu 'ev almayın' dediğinde ev alanlar, 'kriptoya batacak' dediğinde girip, 'kriptoaya hücum' dediğinde çıkanlar kazandı.
-
Nedense Furkan Bölükbaşı nı sevemedim. Art niyet peşinde gibi bir izlenim bırakıyor bende.
-
Özgür, Babacanın benzer versiyonu abd nin küreselcilerin adamı ayrıca solcu hard muhalif filanda değil zaten hükümet abd le sıkı fıkıyken hükümete yaslıyordu.
Gayeyi sevmesinden bile anlarsınız.
Ülke abd nin çıkarlarına tam hizmet etmeye başlayınca süper oldu ülke der.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Ocak 2024; 12:11:56 > -
bunu kendi takımının forumunda bile tınlamıyorlardı. baya da geriden geliyor. özgür demirtaş patlasa da amerika'da çevresi olan birisi. yıllık 136.000 160 000 dollar olduğunu söyleyen de amerika'ya göçme bir doktor.
özgürcüğüm cevabını yapıştırmıştı.
amerika'da danışmanlık yapan biri yıllık en kötü 100.000 dollar kazanıyor. özgür demirtaş ayrıca danışmanlık da yapıyor.
aldığı paraları siz düşünün.
bu şahsı da dediğim gibi kendi spor konusunda sallayan ile yok. yazmaya değmez. uyarayım :)
-
Özgür Demirtaş sosyal medya fenomeni.
Sabancı Üniversitesi vakıf üniversitesi onlar için bundan büyük reklam mı olur.
Türkiye'de uluslararası alanda yayın sayısı bakımından Özgür Demirtaş'tan daha popüler binlerce akademisyen vardır.
Ama hepsinin sosyal medya takipçilerini topla Özgür Demirtaş'ın yüzde biri yapar mı bilemem.
-
Benzer soruları hastanelerde profesör ünvanıyla çalışıp uzman doktor bilgisine bile sahip olmayan vasıfsız doktorlara da sorsaydı samimi derdim ama bana pek samimi gelmedi.
Çoğu özel hastane zincirinin bir de vakıf üniversitesi oluyor. Bu vakıf üniversitelerinde genelde bir de tıp fakültesi oluyor. Bu tıp fakültelerinde Çapa Tıp Fakültesi gibi eğitim kurumlarında uzman doktor ünvanı bile alamayacak adamlara doçent profesör ünvanlarını bol keseden dağıtıp kendi hastanelerinde astronomik ücretle muayene yaptırıyorlar. bu profesör lakaplı doktorlar kendilerine gelen hastalara yanlış teşhisler koyup gereksiz tetkikler yaptırıp, gereksiz ameliyatlar yapıp hem insanların sağlığını bozuyorlar hem de ceplerini boşaltıyorlar. Öncelikli olarak bu sorunun çözülmesi lazım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Pop-ekonomist Demirtaş ile fikirler uyuşunca (muhalif kesim) onu yüceltmeyi anlarım da fikirlerinden bağımsız şu etik durumda avukatı gibi savunmaya geçenleri anlayamam.
Çıksın bu sorulara cevap versin, haklıysa adam haklıymış, bu suçlamalar yanlış diyelim.
-
Faizleri yükseltince Merkez Bankası’nı alkışlıyor, maalesef işsizlik artacak diye söylüyor. Kendisi acaba hiç işsiz kalıp çocuğuna çikolata bile alamayacak duruma gelmiş mi? Bunlar şovmen iktisatçılar, kendisi de biliyor Türkiye’nin faiz artışıyla bunları çözemeyeceğini ama hizmet ettiği zihniyete ters olduğu için sürekli aynı şeyleri ezbere söylüyor. Almış milyonlarca kitleyi, peşinden sürüklüyor. Böyle şovmenler hep oldu ama insanların bunlara inanıp hayatını öyle dizayn etmelerine ve olur olmadık hayallere kapılmalarına şaşıyorum. Celal Şengör de aynı fenotipe sahip, o da şovmen ve uzman olmadığı her konuda konuşup insanlara ahkam kesmeyi çok seviyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 25 Ocak 2024; 12:11:5 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Furkan Bölükbaşı gibi ruh hastası bir trollün hiçbir yorumu dikkate alınamaz, Furkan Bölükbaşı ve Yeni Akit'in bir arada olduğu bir metin üzerinden Özgür Demirtaş'a sallamak akıl tutulmasıdır. Özgür Demirtaş'ı takip etmem tanımam etmem, sadece ismen bilirim, işinde iyi midir değil midir onu bile bilmem ama tek bildiğim tek şey kendisinin ciddi şekilde gerizekalı olduğudur. Başka bir önerme ile gelin o zaman tartışılır, Furkan'ın yorumlarıyla değil.
-
Ne Furkan Bölükbaşı dikkate alınır ne de por fvor.
Furkana Özgür Demirtaş Güzelce cevabını vermiş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
E partizanlar madem faiz tu kaka, indirdik de ne diye patlattık dövizi, enflasyonu.
Koyun reçenetinizi o zaman.
Mahallenizdeki ahlaksız trollerinizin parasal kaynaklarını sizler sorabiliyor musunuz?
-
Demirtaş zaten gereksiz ergenin biri sürekli kendi ile ilgili birşeyler bulup paylaşıyor buna ayırcak zamanı çok belli oluyor ki , "Pişmemiş biri çiğ durur" kafanıza takmayın uğraşmayında kendisiyle kendi haline bırakın :)
-
"Cesur yorumlarıyla tanınan akademisyen Furkan Bölükbaşı"
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X