Şimdi Ara

Özel üniversite ücretleri sitede yazan 1 yıl mı 4 yıl için mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
10.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Burssuz 130.000 tl yazıyor. Bu 1 yıl için mi yoksa toplam ücret için 4 le mi çarpmam gerekiyor? Öyleyse 520.000 tl yapıyor çok değil mi?


    üniversite sabancı bu arada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryo41 -- 14 Ocak 2022; 15:38:9 >



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Özel Üniversite Ücretleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

    Özel üniversitelerde ücretlendirme sistemi, devlet üniversitelerinden farklılık gösterir. Bu nedenle, özel üniversiteye kayıt olmayı planlıyorsanız, ücretlendirme konusunda bilgili olmanız önemlidir.

    Özel üniversitelerin internet sitelerinde yayınlanan ücretler genellikle yıllık ücretleri göstermektedir. Yani, bir yılda ödemeniz gereken toplam tutarın bilgisini verirler. Ancak, bazı üniversiteler ücretleri dönemlik olarak da ilan edebilir. Bu nedenle, kayıt yaptırmadan önce ücretlendirme sistemini öğrenmek için üniversiteyle iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

    Özel üniversite ücretleri her yıl artış gösterir. Artış oranı üniversiteden üniversiteye değişmekle birlikte, genellikle enflasyon oranının üzerinde olur. Bu nedenle, dört yıllık bir lisans programı için toplam ödeyeceğiniz tutarın, ilk yıl ödediğiniz tutardan daha yüksek olacağını unutmamalısınız.

    Vakıf üniversiteleri de özel üniversiteler olarak kabul edilir ve ücretlendirme sistemleri benzerdir. Genellikle yıllık ücretler üzerinden ücretlendirme yaparlar, ancak dönemlik olarak da ücret alabilirler.

    Kayıt olmadan önce farklı özel üniversitelerin ücretlerini karşılaştırarak bütçenize en uygun seçimi yapabilirsiniz. Ayrıca, burs ve indirim fırsatlarını araştırmanız, eğitim masraflarınızı azaltmanıza yardımcı olabilir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tabi ki 4 senelik hocam. Senelik 130k cok olurdu.

  • Zart zort anaokulu bile senelik 30-40k olmuş 130 bin TL ye 4 sene Sabancı'ya gideceğini mi düşündün cidden
  • sen vermiyorsun üniversite senelik 130bin veriyor hocam. maaş , burs gibi düşün. eğitim masraflarını karşılıyor yani. ama yine de sabancı'yı ara sor yıllık kaç veriyorsunuz diye




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ez4dade -- 14 Ocak 2022; 16:24:2 >
  • A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

    Olm bir umut dedik işte ya


    1 yıl kendim çalışırdım sonra da %50 burs kazanıp parasını çıkartmış olup okurdum ne yapayım kardeş ülkede 60 bin sıralamaya girsen bile düzgün akademik kadroya sahip bilgisayar var mı ? Yok problem ülkede.

  • Ryo41 kullanıcısına yanıt

    Yeditepe var

  • A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

    o paraya yeditepe değer mi bilemedim zaten bizde de para yok hocam :d




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryo41 -- 14 Ocak 2022; 16:48:4 >
  • hocam 130k olduğuna bakma her sene 10-15k zamlanıyor 5 senede toplamda 700k çıkar cebinden.

    He yurtta kalcaksan o ekstra tabi

  • bu sene 130dur seneye 150 olur. ücret her sene değişir

  • Sen git köpek gibi çalış psikolojini boz, sağlığından ol. Birisi gelsin 2 aylık kıyafet masrafıyla girsin aynı üniversiteye. Lafım yok servet düşmanı ya da komünist değilim ama, just sayin 

  • giremeyecekleri okullar var bundan rahatsız olanlar devlet okulu tercihi verebilir. 2 aylık kıyafet masrafıyla sabancı ödeyecek adam hayatına yksyi dahil etmemiştir büyük ihtimalle. ya bomboş insandır (o şekilde de muhtemelen girecek puanı alamaz alsa bile daha rahat okul seçer atılım falan) ya da yurt dışında istediği yerler olmazsasıdır sabancı. her hayat farklı o yüzden kimseyi yargılayamayız.

  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    Hocam özü de kimler okuyor o fiyatlara hep fabrika sahibi oğlu vs. falandır herhalde xD
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kurtçu Restrop

    giremeyecekleri okullar var bundan rahatsız olanlar devlet okulu tercihi verebilir. 2 aylık kıyafet masrafıyla sabancı ödeyecek adam hayatına yksyi dahil etmemiştir büyük ihtimalle. ya bomboş insandır (o şekilde de muhtemelen girecek puanı alamaz alsa bile daha rahat okul seçer atılım falan) ya da yurt dışında istediği yerler olmazsasıdır sabancı. her hayat farklı o yüzden kimseyi yargılayamayız.

    Niye rahatsız olayım ki, dediğim gibi karşı değilim olsa ben de verip girerdim. Ama fakirle zengin arasındaki uçurumdan haberin yok. Ben ortadaki emek farkından bahsediyorum, kağıt üstünde çalış gir sabancıya tam burslu denebilir, ama paranın etkisi çok fazla. Dediğim gibi iyilik meleği değilim ama kör de değilim.





  • çoğunluk esnaf çocuğu ya da öğretmen doktor gibi diğer memurluklara fazla kazanan memurlar benim çevremdekiler. arkadaşlarım arasından benim bildiğim fabrikası olan yok. tabi fabrikası olan da vardır ama her okulda oluyor yani benim liseden fabrikatör arkadaşım marmarada. genelde çevren çok değişmiyor yani.

  • yok hocam eğer bu durumdan rahatsızlık duyan varsa diye dedim sizin özelinizde değil her yere parayla girilemiyor anlamında.


    benim dediğimi tam anlamadınız gibi geldi mesela hocam bi öğrenci düşünün ülkedeki en iyi okullardan biri olan X lisesinde okuyor. başka bi öğrenci de anadoludaki noname Y fen lisesinde okuyor. ikisi de teogda 0.3 lük dilimde olsun. X lisesindeki çocuk lise boyunca amerikada berkeley falan hedefliyor ona göre AP sınavlarına giriyor STKlarda görev alıyor. araştırma projesi falan yapıyor. Y lisesindeki öğrenci ise derslerine düzenli olarak girip düzenli de çalışıyor. son seneye yaklaşırken tyt aytye odak veriyor ve iyice sıkı çalışıyor. X öğrencisi de ne olur ne olmaz diye satnin yanında yksye giriyor. her neyse yaz geliyor, X lisesindeki öğrenci hiç beklemediği şekilde amerikada hayalini kurduğu okullardan kabul alamamış hala gidebileceği okullar da içine sinmiyor. Y lisesindeki öğrenci ise 4 yıllık çalışmasının karşılığını almış ve atıyorum 600 küsuruncu olmuş yksde. X lisesindeki öğrenci ise 40 bin sıralama yapmış. Y lisesindeki öğrenci sabancı tam burslu yazıyor ve yerleşiyor. X lisesindeki öğrenci ise aynı okulu ücretli yazıyor. bunlar iki uç örnek ama otursun diye bu kadar salladım. şimdi bu çocuklardan biri diğerinden daha fazla emek harcamıştır diyebilir miyiz? bana kalırsa diyemeyiz. tabi dediğim gibi her hayat farklı elbet birileri daha şanslı birileri daha şanssız ama para verene bedava okuyanın emeğini sömürüyor gözüyle bakmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.


    tabi örnekler çoğaltılabilir birisi vardır haftada 6 saat özel derse gider 1 gününü gri koçtan öğrendiği gibi boş da bırakmıştır   akşamları çalışmaz sonra 200k sayısal 190k tm gelir. gider sabancı ücretli yazar üstüne mühendislik okur orada falan. bu da vardır belki ama işte bilmiyoruz yorum yapamayız





  • Hocam her yıl zam da geliyor 700 den aşağı ödenmez.
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    Aşırı haklı yorum ayrıca devlet ünilerinde seviye üst , hep çalışkanlar geliyor vs. de yanlış çünkü belki senin bölümün için öyledir ama atıyorum başka bir bölüm belki karşı bloktakiler çok düşük sıralamayla girmiş olabilir.Yurtta da aynı oda çıkabilir.Biraz şans işi. Ve insanları sıralamaya göre yargılamak çok da mantıklı değil.Akademik başarısı olmayıp kendini çoğu alanda geliştirmiş biri bence iyidir.
  • üzücü

  • Senelik hocam. Sabancıda tam burslu olmayan bazı arkadaşlarım hazırlığı uzatmamak için baya çalıştılar bu dönem. 30k veya 60k para + yurt + zart zurt demek 1 dönem daha okumak.
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

    Hocam emek sömürmek değil sadece emek farkı var diyorum, düz bakarsak evet ikisi de insan ikisi de çalışabilir ikisi de yapabilir. Ama ailesinde üniversite görmüş kişi olmayan, haftanın 1 günü tavuk yiyen, maddiyat yüzünden stresli bir baba ile aynı evde soğukta kalan çocuk ile 4 yaşında kreşe başlayıp 6 yaşından itibaren küçük yaşlarda özel eğitimler alan, çevresi kültürel olarak geniş, ailesi bilinçli kişi ile aynı değiller. Özel ünileri burslu kazanan kişiler bile orta sınıfa dahil oluyorlar gelir olarak. Yemesinden içmesinden çok kısmasına gerek olmayan, 5 yıllık ayakkabılarla gezmeyen kişiler oluyorlar iyi kötü. Maddi geliri çok düşük köy evindeki çocuğu kolay kolay iyi üniversitede full burs bulamazsın. Vardır ama istatistik olarak düşüktür. Yani para sadece okula vermenle kalmıyor tüm hayatını baştan itibaren değiştiryor, kar topu etkisi gibi. Baktığın gibi olabilir ikisi de başarabilir gibi düşünülebilir ama o kadar parametre var ki, misal yapılan araştırmalara göre alt gelir sınıfında bir ailede doğduysanız çok çok yüksek ihtimal ile alt gelir sınıfında öleceksiniz demektir, orta sınıfta doğduysanız çok yüksek ihtimalle yine orta sınıfta öleceksiniz. istisnalar vardır fakat istatistiği değiştiremeyecek kadar azdır.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.