Özel sektör vs Kamu

-
-
Sektörden sektöre değişir -
Özel sektörde çalışma saati SGK yasasına göre haftalık 45 saattir. ama çoğu iş veren bu süreyi fazlasıyla aşıyor ama fazla mesai ücreti ödemiyor.
Kaumuda fazla çalışma olursa bunun fazla mesai ücreti ödenir.
özel sektörde her an işten kovulma tehlikesi vardır,ama kamuda çok büyük suç işlemediğin taktirmde kovulma olmaz.
kamuda iş veren iflas etti maaş ödeyemiyor gibi bir dert olmaz.
kamuda çalışmanın eksi yanı ticaret yasağı,gerçi onuda eşin üzerine şirket kurup onun üzerinden yapanlar var.
-
özelden kamuya geçtiğimde meğerkim ben yatarak para kazanıyormuşum dedim
-
geçen gün yazı geldi fazla mesai cetvelini şu tarihe kadar gönderin diye
müdür de ofise sordu ben aslında ben istekli değilim bu fazla mesai işinde dedi
ben de atladım hemen sizin anlıyom müdürüm zira patronlar bu fazla mesaiyi yine mi mesai alyo bu deyyuslar o halde şunları da yaptıralım şeklinde kullanıyorlar iyisi mi hiç doldurupta patron imzasına sunmayalım onların da aklına gelmez zaten dedim
onayladı
bu arada fazla mesai aylık 750 tl alyodum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeyKalDa -- 18 Aralık 2020; 20:23:7 > -
sektöre göre değişir. şimdi google'da özel sektör. google'da mı çalışmak istersin kamuda mı?
ama öte yandan asgari ücret verip perişan edene kadar çalıştıran özel sektör de var.
sana baglı. yani yeteneklerin becerilerin varsa ve sürekli kendini geliştirmeye öğrenmeye meraklı biriysen özek sektör tabi ki.
-
Yanlisin var ozel sektor affetmez ve garantisi olmaz. Cok dedikodu ve adam kayirma donuyor ozelde yalaka,serefsiz cok. Dayim emekli basmufettis berat albayragin ortagi oldugu insaat sirketinde calisiyordu sirket batti bu yonetim kademesine yakindi guvenligini sagliyordu. Hadi benim emekli maasim var emniyetten o sivil.insanlar.napacaklar ??? Demisti...
Batmasa bile milletin agiz kokusunu cekersin, yaz yaz bitmez hakkini alamazsin. Ali agaoglu nun.bile calisanlarinin sikayetlerini oku arastir. Yemeksepeti,microsoft ve apple da kendi bunyesinde calisacaksin ancak o dedigin oyle olur. Belediye de isci ol gene kafidir. Zabita daire bask liginda bir tanidigim isci kadrosunda emekli sandigindan sigortali 6-7 bine yakin maas aliyor. Bir suru sosyal.hakki ve odenegi var. Sendikasi var vesaire grev yapmislar anlattilar maas zammi icin haklarini almislar. Sen yap.bakayim.ozelde grev nanayi alirsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X