Şimdi Ara

Sol testisi yukarıda olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
40.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kimlerin sol testisi sağa göre daha yukarıda? Bu normal bir durum mudur?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sol Testisin Yukarıda Olması

Bazı erkeklerde sol testisin sağ testesten daha yukarıda olduğu görülür. Bu durum genellikle normal kabul edilir ve herhangi bir sağlık sorununa işaret etmez.

Sol testisin yukarıda durmasının birkaç olası nedeni vardır. Bunlardan biri, testislerin anne karnındaki gelişim sırasında farklı hızlarda inmeleridir. Sol testis genellikle sağ testesten önce iner ve bu da yukarıda konumlanmasına neden olabilir.

Bir diğer neden ise kremaster kasının sol tarafının daha güçlü olması olabilir. Kremaster kası, testisleri ısıdan korumak için yukarı ve aşağı hareket ettiren bir kastır. Sol taraftaki kasın daha güçlü olması, testisin yukarıda durmasına neden olabilir.

Çoğu durumda, sol testisin yukarıda olması sağlık açısından zararlı değildir ve herhangi bir tedavi gerektirmez. Ancak şu belirtilerle karşılaşırsan bir doktora görünmek önemlidir:

• Ağrı veya rahatsızlık
    • Şişlik
    • Kızarıklık
    • Sertlik

Bu belirtiler, testis torsiyonu gibi ciddi bir sağlık sorununun belirtisi olabilir. Testis torsiyonu, testisin dönmesi ve kan akışının kesilmesidir. Acil tıbbi müdahale gerektiren ciddi bir durumdur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben ameliyat olmuştum, birisi üstte miydi neydi. Utangaç tipmiş benim testisler.
    O sıralar "çocuğun olmaz çocuğum" diyolardı, anlamıyordum.

Normalde doğduktan kısa bi' süre sonra testisler torbalara iniyormuş, bazı insanlarda geç oluyormuş, bazıları iniyormuş ama geri yukarı kaçıyormuş falan.
    Testislerin normalden yukarıda olması durumunda sperm sayısında azalma olabiliyormuş.
    Ayrıca kansere de neden olabilirmiş, ama tabi bu testisler tamamen içerde-yukarıda olursa söz konusu olabilen bir durum sanırım.
    Benim 3 çocuğu olan amcam da, benden birkaç yıl sonra aynı ameliyatı olmuştu, acısız bir ameliyat. Yazın olunca dikişlerde sıkıntı olabileceğinden buz aküsü gibi bişi koymuşlardı orama ameliyat olduğumda, çok komikti; misafirler geliyo çarşafın altında sünnet olmuşsun gibi mavi buz aküsü falan.

Ama bir üroloğa görünmeni tavsiye ederim. Zira yukarıda olduğu için yürürken canın acıyabilir, ya da bazı diğer rahatsızlıklar olabilir.
    Ben böyle rahatsızlıklarla pek sıkıntı çekmeden tedavi olmuştum. İllâ ameliyat olacağım diye de korkma sakın.
    Ben birkaç yül süren kontrollerden sonra tereddütlü bir kararla ameliyat olmuştum, ki ameliyat olmasa bile oluyormuş diyen hekimler de olmuştu.
    Ameliyattan sonra Polis Koleji için sağlık kontrollerinden geçtiğimde de sorun olmamıştı ayrıca.
    Bununla birlikte askerlikte bile sorun olacağını sanmıyorum, ki tek testisli insan sayısı bile az değilmiş.

Başka nasıl bir bilgi verebilirim bilmiyorum.

• Benim sol değilde sağdaki
  • aynı ameliyatı ben de oldum 9 yaşındayken hatta hiç acı olmuyo gerçekten ama görüntü pek estetik durmuyo ama gel gelelim sanki sağ yumurtalığım daha küçük veya geride veya yukardaymış gibi geliyo şu an 16 yaşındayım tam olarak anlayamadım ama sağdaki daha değişik sanki öbürüne göre bazen tedirgin oluyorum ama bazen de düzgün oluyo anlam veremedim ben de :) doktora da gidemiyorum annemlere söylemek istemiyorum annem abartır çünkü böyle şeyleri :D doktor mu kötü yaptı acaba diye düşünüyorum ama kontrole falan gitmişizdir diye hatırlıyorum zaten özel hastaneydi adını vermek istemiyorum () belki de doğuştan biri daha küçüktü bilemiycem artık

• bi tanesinin hafif üstte durması normaldir. ama torbalarda değilse normal değil tabi o zaman düşmemiş demektir ve ameliyat gerekir. ben de küçükken bi doktor bi tanesi yukarda ameliyat gerekiyor demişti, birsürü doktoru gezdik normal dediler ameliyat olmadım. sağlıklıyımdır herhalde.
  • inan şu başlığı görünce aklıma geldi benim aynen bu şekilde hiçbir problem yaşamadım bugüne kadar,çocuğum var 1,5 yaşında. ama tedavi falan gerekiyorsa yaptır ben hiç umursamamışım bu güne kadar
  • Benimkiler elimde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üst Komşusu Böyle Olan Var Mı?
    14 yıl önce açıldı
    Demir Eksikliği Olan Var mı?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anatomik olarak zaten bir testis diğerinden hafif yukarıda olur. Nedeni de birbirlerine daha az surtunup ısı artışı olmasın diye. Malum spermler normal vücut sıcaklığından daha dusukte canlı kalabilir. Ancak ameliyat olanların testisleri üst üste olabilir. Yine de bir uroloğa görün derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fozdemir -- 23 Eylül 2011; 20:46:53 >
  • Korkuttunuz beni sonraki mesajları görünce rahatladım.Biri hafif yukarda sorun yok. Tamam.
  • yine sağ sol meselesine döndürdünüz olayı
  • seninkiler elimde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raunk

Benimkiler elimde.

/>
    />
    />
    />
    />
    />

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 23 Eylül 2011; 21:12:02 >

• Kucukken sol testisim aşagiya inmedgini farketmisler hemen ameliyat yapmislar. Benim sol testiste yukarida. Hem digerinden daha ufak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Budala Kuş

aynı ameliyatı ben de oldum 9 yaşındayken hatta hiç acı olmuyo gerçekten ama görüntü pek estetik durmuyo ama gel gelelim sanki sağ yumurtalığım daha küçük veya geride veya yukardaymış gibi geliyo şu an 16 yaşındayım tam olarak anlayamadım ama sağdaki daha değişik sanki öbürüne göre bazen tedirgin oluyorum ama bazen de düzgün oluyo anlam veremedim ben de :) doktora da gidemiyorum annemlere söylemek istemiyorum annem abartır çünkü böyle şeyleri :D doktor mu kötü yaptı acaba diye düşünüyorum ama kontrole falan gitmişizdir diye hatırlıyorum zaten özel hastaneydi adını vermek istemiyorum () belki de doğuştan biri daha küçüktü bilemiycem artık

hocam imzanı yeni görüyorum helal sana ya

• ben sırtımda taşıyorum.
  • sol testisim yukarda değil, sağ testisim aşşağıda
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmesiz_

ben sırtımda taşıyorum.

• quote:

Benimkiler elimde.

Yapıştırrrrrrrrrrrr
  • bende 3 tane var 1'in 2'nin lafını yapmam
  • quote:

Benimkiler elimde.

Sol testisi yukarıda olan var mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.