Şimdi Ara

Özel sektör varken neden memur olan insanlar çok seviniyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özel sektörde de maaş alıyon ,işini yapıyon ama bakıyorum atananlar hemen ev tutuyo ,pasta kesiyor sebebi ne ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

quote:

Orijinalden alıntı: OptikForm

Hem özel sektör tarafında hem kamu tarafında söylediğin şeyler kesinlikle genel olarak doğru değil.

Adamın her mesajı yanlış hangi ülkede yaşıyo bilmiyorum özel sektör bitmiş adam özel diyiyo
  • Çünkü özel sektör emeğinin hakkını veriyor. %30 %40 maaş zamlarıyla 2 senede bir iş değiştirerek ilk etapta memurdan az başlıyorsun ama 4-6 sene sonra memurun 2 katı maaş cepte. Yemek şirketten yol şirketten giyim kuşam şirketten pirim şirketten ek mesai haklar şirketten. Bir bakıyorsun cepten 5 kuruş para cıkmadan tüm hayatını hallediyorsun. Memur herşeyi cepten yiyor pirim yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hem özel sektör tarafında hem kamu tarafında söylediğin şeyler kesinlikle genel olarak doğru değil.

Orijinalden alıntı: OptikForm

Adamın her mesajı yanlış hangi ülkede yaşıyo bilmiyorum özel sektör bitmiş adam özel diyiyo

Çünkü özel sektör genele değil. Özele bakıyor. Hiç çalışmadan öğrenmeden sadece beklenen işi yapıp maaşını alan insan bu maaş zamlarıyla sıçrayamaz. Ama işi oğrenme odaklı, gayretli işi sahiplenerek kendi işi gibi çalışan faydalı bir çalışandan hiçbir patron vaz geçemez.

ama memur olsam neden yırtınayım? Çok gayret etsem kademe mi verecekler ? Yırtınsan basamak mı verecekler? Neden yırtınayım? İş de garanti. Sallırım başımı alırım maaşımı. Devletimiz neyü uygun görürse o maaşı alır yaşarım. Maaş yeter miymiş yetmez miymiş bi maaş kira mı verirmişim istanbulda? Devlet buna bakmaz.

Kamuda durum sandığınız gibi değil. Şahsım dahil olmak üzere pek çok kamu çalışanı ek mesai veya daire dışı bir işe görevlendirilmek suretiyle ek gelir elde ediyor.

Ayrıca devlet bazı bölgelerde çalışan asker polis gibi personellere ek ücret ödüyor diye biliyorum.

Farketmez hocam ek iş yapamıyorsun. Yapsan da kaçak yapacaksın. Yakalanırsan memuriyetin yanacak. Özel sektör çalışanı aksaşm motorumla 10 paket atayım diyip atabilir. Memur yapamaz. Ssk lı çalışan zaten sgkam ödeniyor 2000 verir bir şirket kurarım der hizmetini sunar faturasını keser. Bunların hiçbiri memuriyette yok. Harcırah dediğin en son memurlar için. Gunluk 440 tl biliyorum. Artık kahvaltı mı edersin oğle yemeği mi yersin akşam mı yersin bilmem. 3 oğun geçinmen bekleniyor harcırahla

• Özel sektörde biraz çalış anlarsin

Mobbing var maas kus kadar zamaninda yatmiyo sigorta çöp... Hicbi yan hakkın yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • işini yapmadan da mayış alabiliyor oluyo oluyor

evet genel olarak doğru değil.

genelde özel sektör denilince a101 de kasiyer, fabrikada işçi olmak akla geliyor ama bir turkcellde, thy de beyaz yakalı çalışanların durumu memurlardan iyi.

• Sanırım işaret edilen özel sektörde bazı niş sektörler kastediliyor. Yaklasık 11 senedir yiyecek icecek hizmetlerinde calisiyorum. Yapısal olarak sorunlu oldugunu ve isletmelerin yüzde doksanının karın tokluğuna calistirdigini soyleyebilirim. Yönetici kademelerinde hayatiniz isletme olsun isteniyor fakat anca düz memur maası veriliyor. Bu bahsetigim tutarsa restaurant muduru icin ortalama sayı oluyor genelde.

Yanı kasiyerlik, marketçilik, garsonluk meslek değildir. Gel geç işlerdir. Meslek motor ustası, kaporta kaynakçı, matbaacı, gibi size bir zanaat katacak işlerde çalışacaksınız. Para kazanacak ve odağınız işi oğrenmek olacak. 3-4 sene bu şekilde çalışıp işi oğreneceksiniz.

Sonra emekli babanızın dedenizin üzerine şahıs firması kurup kendinizi asgari ücretle işe alacak sonra şirket sahibinden aldıgınız vekaletle tüm süreçleri oğreneceksiniz. 3-4 yıl bu sekilde patron gibi çalıştıktan sonra önünüzde 2 yol var. Kurumsallaşmaaya çalışıp işi büyütmek, veya artık şirket yönetim becerikeri ve iş tecrübesiyle bir yere müdür veya ceo pozisyonunda tüm süreçlere hakim biri olmak

Maraba gibi işe girip asgari ücretin bi tık ustune tamah ederseniz hayat boyu maraba olarak çalışır sefil gibi yaşarsınız

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

amcam yani bbmin kardesi boomer prgramciydi 1970'li yillarda fortran ve cobolcuydu ozel sektorden emekli oldu, hatta benim de prg olmamda etkisi var o bile cok zengin dedlgildi en guzeli sanayici olup dukkn acacaksin ciraklari uztalari marabalari calistirip keyfine bakacaksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Ağustos 2026; 23:18:34 >
  • Bir arkadaş özel sektörde ayda 20 milyon liralık mal sözleşmesi yapıyor. Numune götürüyor şehir şehir geziyor, iş bağlıyor. Maaşı memurun üç beş katı, Altına şirket 7-8 milyonluk araba çekiyor, yol yemek otel uçak her şey şirketten.

O da özel sektör.

Memur arkadaş da başka kurumda beş kişinin yaptığı işi iki kişi yapıyoruz ve ikinci kişi izne ayrıldı, kafam allak bullak oldu kaşıyacak vaktim yok diyor.

Bu da memur.

Her memur yatmıyor, her işçi de beyaz yakalı da asgari ücret almıyor.

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Vgn Neon 75 Pro + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 + Anker Soundcore Q30 + Machenike GX60 + // 15 Mi //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ İSLAM is the way of LİFE /b]
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Özel sektörde biraz çalış anlarsin

Mobbing var maas kus kadar zamaninda yatmiyo sigorta çöp... Hicbi yan hakkın yok
    Aynen en doğru cevap işi bırak maaş vermeyen yerler var çok kişi biliyorum 2 aydır maaşı yatmayan

Ebet maaşlar yatmıyor. Ödemeler yapılmıyor. Ama bunlar yüksek faiz döneminin eseri. Ğel çok şirket arge bütçesini maden arama bütçesini bile faize yatırmış. Ne ar ge yapıyor ne bişey arıyor. Neden arasın kı? Daiz buldugundan daha fazla getiriyor. 30 bin den 10 kişinin 1 ay maaşını geç yatırmak bürütte 400 bin aylık da 10 bin para getiriyor. Sadece faizden. Şirketler zor durumda. Para operasyona yrni alanlara kaymıyor. Kimse risk almıyor. Faiz ve altın risksiz kazancı körüklüyor

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.