Şimdi Ara

anadolu öğretmen liseleri niye ek puan alıyor ????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şuan genç bakışı izliyorum aptalca konuşmaları yüzünden şuan haklı davalarında haksız ve itici görünen öğretmen adayları temsilcilerini görünce aklım eğitime takıldı bari bi sorayım dedim

cahilliğime verin;
    anadolu öğretmen liselerinde , diğer liselerden ( anadolu liseleri , fen liseleri , düz liseler vs.) farklı ; öğretmenliğe hazırlayan bir eğitim programı varmı ?

varsa nasıl bişey bilmek isterim

yoksa NİYE ÖĞRETMENLİKLERDE EK PUAN ALIYORLAR

ek puan almalarına kıllandığım için fizik öğretmenliğinden vazgeçip end. müh. tercih etmiştim , bi ortaya atayım dedim

I Lo<3 MY MoTo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hi-Tech-Man

evet var, ögretmenlik formasyon dersleri veriliyor

bu dersler 24 puanın hakkını vericek içeriğe sahipmi acaba ,
  • hayır.hiç degil.bu konudaki arkadaşlarımın fikirleri de bu yönde,haketmediklerini biliyorlar zten.sadece bir hafta başka bir okulda-bi ilcede-kücük ögrencilerin derslerine girerek bi hafta staj yaptıklarını söylmişti bi arkadaşım gecen sene.sanırım Hi-Tech-Man ın söyledigi formasyon olayı bu.eger durum böyleyse apaçık bi haksızlık var ortada demektir..ki 24 puan hic de azımsanacak bi puan degil..
  • Bİlip bilmeden konuşmayın lütfen, Elbetteki hakedilen bir olaydır ek puan. Sonucta Öğretmen lisesi!!!!! bilmem bu bişey anlatıyormu size! bi okulda bi hafta staj olayını nereden duydunuz bilmiyorum ama alakası yok, lise 2 den başlayarak her sene düzenli olarak, Öğretmenlik mesleğine giriş, Eğitimde ölçme ve değerlendirme VS tarzı gayet önemli ve zor alan dersleri verilir öğretmen liselerinde. Zaten sınavla öğrenci kabul ettikleri için Fen liselerinden sonra 2. sıradadır başarı açısından. Her isteyen değil, başarılı öğrenciler girebilir. Niye bu ek puan diğerlerinin zoruna gider hiç anlamış değilim.Elektrik meslek lisesinden mezun kişi Elektrik mühendisi olurken Ek puan almıyor mu? veya dikey olarak sınavsız geçmiyor mu?

I Lo<3 MY MoTo
  • Haksızlık falan olduğu yok,

Sonuça bu öğrencileri, Tepeden indirip veya atayarak, sen sarı saçlısın, yeşil gözlüsün falan diye koymuyorlar onları oraya

Senin benim gibi LGS-OKS-SBS ye girip,
    kazanıp o liselere gidiyorlar...
    Sende taaa ozamanlarda "öğretmen de olabilirim aslında " diye karar verip orayı seçseydin....

Birde her aday 24 puan da almıyor, Sadece okul birincisi 24 puan alıyor...
    Bizim nasıl AOBP * 08 = ise onlarınki AOBP*(0.8 + 0.24)=

mesela bogaziçinin pek çok bölümüne çalışıp össde iyi puan yapanlar yerine bu kişilr giriyor. ek ders yada eksik ders almasının bir önemli yok ki üniden mezun olunca eksik derslerin zaten kapanacak. 24 puan neden verilir anlamam. 3-5 puan belki ama..

ayrıca pek çok veli aöl lere HİÇ OLMAZSA ÖĞRETMEN OLSUN diye gönderiyor.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

Evet Öyle Bir şeyi garantiye alıp diğerlerine yoğunlaşıyolar,

Buda onların sınavla kazandıkları bir hak

Orijinalden alıntı: cefucsa

quote:

Evet Öyle Bir şeyi garantiye alıp diğerlerine yoğunlaşıyolar,

Buda onların sınavla kazandıkları bir hak

bak dostum bir miktar avantajlı olmalı fakat bu 1-2 puan olmalı (o bile 5 bin kişiden fazla oynuyor)

ben oks de en yüksek aölden bile daha yüksek puan yaptım ve and lisesine grdm. şimdi aollerin gireceği öğretmenliklere girmem için insan üstü bir çaba göstermem lazım.bir öğrencinin 8. sınıfta verdiği bir kararın bu kadar etkili olmaması lazım.8. sınıf çocugu ne anlar meslek seçiminden. o kararı o yaşta verdirmek yanlış zaten (hiç bir ab ülkesinde böyle bir sistem yok. hatta yabancı ülkelere yaşayanların çogu Türk eğitim sistemi için çok erken karar verdirttiriyor diyor)

Ayrıca hiç olmazsa öğretmen olur mantıgı çok yanlış bir mantıktır. zaten bu işi para için yapan, hatta yapamayan bir sürü beceriksiz öğretmen(imsi) varken öğretmenliği gönülden yapacaklar yerine bu ek puanı kullanıp iyi yerlere girenlere bu ülkede ihtiyaç yok

• quote:

bak dostum bir miktar avantajlı olmalı fakat bu 1-2 puan olmalı (o bile 5 bin kişiden fazla oynuyor)

ben oks de en yüksek aölden bile daha yüksek puan yaptım ve and lisesine grdm. şimdi aollerin gireceği öğretmenliklere girmem için insan üstü bir çaba göstermem lazım.bir öğrencinin 8. sınıfta verdiği bir kararın bu kadar etkili olmaması lazım.8. sınıf çocugu ne anlar meslek seçiminden. o kararı o yaşta verdirmek yanlış zaten (hiç bir ab ülkesinde böyle bir sistem yok. hatta yabancı ülkelere yaşayanların çogu Türk eğitim sistemi için çok erken karar verdirttiriyor diyor)

Ayrıca hiç olmazsa öğretmen olur mantıgı çok yanlış bir mantıktır. zaten bu işi para için yapan, hatta yapamayan bir sürü beceriksiz öğretmen(imsi) varken öğretmenliği gönülden yapacaklar yerine bu ek puanı kullanıp iyi yerlere girenlere bu ülkede ihtiyaç yok

Önceki mesajımda da söylediğim gibi bu onlara verilmiş bir hak, Devletin ilk amaç olarak öğretmen yetiştirmek için planladığı bir lise çeşidinde okuyorlar,

Nasıl imamhatip, Meslekliseleri, Sağlık liselerinde olduğu gibi Bu yazdığım bölümdeki öğrencilerde kendi meslek alanında AOBP*0.24 puan alarak yerleşiyorlar..
    Asıl önceden bir haksızlık vardı, Çünkü diğer mesleki liselerde alan dışı tercihlerde puan kırılıyordu, Öğretmen Liselerinde kırılmıyordu,
    Ya bunlarında puanı kırılması gerekiyordu yada hiç birinin puanını kırılmaması gerekiyorduki ,Devlet ikinci seçeneği gerçekleştirdi...

Burda asıl sorulması gereken soru yukarda yazdığın gibi 8. sınıfa giden bir çocuk, aile ve çevresinin etkisi altında kalmadan mı imamhatip lisesini tercih edebilecek ve İlerde "Din" görevlisi olacağını idrak edebilecek ve ona göre karar verebilecek yaşta mı ?
    Yani herkes kendi çevresinin verdiği akılla o yıllarda "Lise" tercihini yapar,
    Burada bence sen haksızlıktan çok pişmanlık yaşıyorsun...

Sorun her sene yap boz gibi oynanan, deneye yanılma yöntemiyle daha iyisi bulunmaya çalışılan (Ama bulanamayan) Eğitim sisteminde...
    Bu en az 10 yıl içersinde neler yapılmadı ki ?
    -Kesintisiz eğitimi 5+3 = 8 yıl yaptılar, (Anadolu liselerinin ilk değer kaybı)
    -Anadolu liselerinde ki ingilizce eğitimli ders olayı kalktı.
    -Üniversite sınavı, 2 basamaktı, teke indirdiler, sonra yine 2 basamak gibi 1. bölüm ve 2. bölümü aynı sınavda yaptılar, bu sene de daha da karıştırdılar,
    -LGS idi OKS oldu, sonra 6,7 ve 8 de sınava girilen "SBS" diye bir şey bulundu (Yukarda 8. sınıfların nasıl hendilerinin doğru karar verebileceğinden bahsediyorduk, 6. Sınıftaki bir çocuk, 3 sene sora yerleşeceği bir lise için, SBS ye çalışmak zorunda olduğunu nasıl idrak edecek, Ve bu sınavdan aldığı puanın diğer yıllarınkinede etki edeceğini 12 yaşında bir çocuk anlamak zorunda mı )
    -Hazırlığı kaldırdılar, Onun yerine Lise yi 4 yıl yaptılar.
    -Süper liselerin hepsi Anadolu lisesi oldu, 100binlik bir ilçede bir kaç tane anadolu lisesi var, ( Anadolu liselerinin çokluğu genel değerini azalttı)

• genç senin aklın nerdeydi o zamanlar sende sorusturup yazsaydın

öğretmenlık secerlerse ek puan
    secmezlersede herkes gıbı aynı

cok guzel yanı
    �Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır.�
    �Milletimizin güzel sanatlar sevgisini her türlü vasıta ve tedbirlerle besleyerek inkişaf ettirmek milli ülkümüzdür.�
    Donanımhaber Denizli platformu

• Kesinlikle ek puan kaldırılmalı.Öğretmen liselerinin ek puan hakkı varsa end. meslek liselerinin mühendislikte,ticaret liselerinin işletme-iktisat,sağlık mezunlarının tıp ve diğer sağlık alanlarında ek puan istemesinde doğal hiçbir şey olamaz.
    Madem öğretmen lisesi bu kadar başarılı ek puansız her yeri kazansınlar.Ek puan al öğretmenliği garantile istemiyorsan git mühendis ol doktor ol puanın falan kırılmasın nerede böyle bolluk?
    Formasyon almaları boş bir olay.Liseden aldığınız formasyonlar bir fen-edebiyat fakültesi bitirin bakalım liseden aldığınız formasyon öğretmen olmanıza yarayacak mı?Bilenler bilir fen-edebiyat bitirenler öğretmen olmak için tezsiz yüksek lisans yaparak formasyon alırlar.

Orijinalden alıntı: cefucsa

quote:

Önceki mesajımda da söylediğim gibi bu onlara verilmiş bir hak, Devletin ilk amaç olarak öğretmen yetiştirmek için planladığı bir lise çeşidinde okuyorlar,

Nasıl imamhatip, Meslekliseleri, Sağlık liselerinde olduğu gibi Bu yazdığım bölümdeki öğrencilerde kendi meslek alanında AOBP*0.24 puan alarak yerleşiyorlar..
    Asıl önceden bir haksızlık vardı, Çünkü diğer mesleki liselerde alan dışı tercihlerde puan kırılıyordu, Öğretmen Liselerinde kırılmıyordu,
    Ya bunlarında puanı kırılması gerekiyordu yada hiç birinin puanını kırılmaması gerekiyorduki ,Devlet ikinci seçeneği gerçekleştirdi...

Burda asıl sorulması gereken soru yukarda yazdığın gibi 8. sınıfa giden bir çocuk, aile ve çevresinin etkisi altında kalmadan mı imamhatip lisesini tercih edebilecek ve İlerde "Din" görevlisi olacağını idrak edebilecek ve ona göre karar verebilecek yaşta mı ?
    Yani herkes kendi çevresinin verdiği akılla o yıllarda "Lise" tercihini yapar,
    Burada bence sen haksızlıktan çok pişmanlık yaşıyorsun...

Sorun her sene yap boz gibi oynanan, deneye yanılma yöntemiyle daha iyisi bulunmaya çalışılan (Ama bulanamayan) Eğitim sisteminde...
    Bu en az 10 yıl içersinde neler yapılmadı ki ?
    -Kesintisiz eğitimi 5+3 = 8 yıl yaptılar, (Anadolu liselerinin ilk değer kaybı)
    -Anadolu liselerinde ki ingilizce eğitimli ders olayı kalktı.
    -Üniversite sınavı, 2 basamaktı, teke indirdiler, sonra yine 2 basamak gibi 1. bölüm ve 2. bölümü aynı sınavda yaptılar, bu sene de daha da karıştırdılar,
    -LGS idi OKS oldu, sonra 6,7 ve 8 de sınava girilen "SBS" diye bir şey bulundu (Yukarda 8. sınıfların nasıl hendilerinin doğru karar verebileceğinden bahsediyorduk, 6. Sınıftaki bir çocuk, 3 sene sora yerleşeceği bir lise için, SBS ye çalışmak zorunda olduğunu nasıl idrak edecek, Ve bu sınavdan aldığı puanın diğer yıllarınkinede etki edeceğini 12 yaşında bir çocuk anlamak zorunda mı )
    -Hazırlığı kaldırdılar, Onun yerine Lise yi 4 yıl yaptılar.
    -Süper liselerin hepsi Anadolu lisesi oldu, 100binlik bir ilçede bir kaç tane anadolu lisesi var, ( Anadolu liselerinin çokluğu genel değerini azalttı)

hakların yüzde yüz adil oldugundan bahsedilemez. adil olmayan bir hak.

öğretmen liseleri 30-40 yıl önce öğretmen yetiştirmek maksatlıydı. liseden mezun olunca öğretmende oluyordun ama artık bir işlevi kaldıgına inanmıyorum.
    mesela atıyorum öğrenci psikolojisi dersi aldılar. iyide bunun artısı nedir? nasılsa her üniversitede bu dersd verilmiyor mu? yani üniversitede verilen derslere ek birşey yok. bir aöl den mezun öğretmenler düzliseden mezun öğretmende bilgi farkı olacak mı?
    bence hayır.

meslek liselerinin ek puan almasını anlayabilirm. çünkü kendileri teorik çalışmanın yanı sıra pratik de çalışıyorlar. yani aynı üniden mezun olunca meslek lisesinin daha fazla iş tecrübesi var diyebiliriz. bu onun için avantajdır ama aolde pratik de çok az şey veriliyor (çok kısa süreli staj...) not: meslek lisesinee 24 puan verilmesi haksızlık olur dediğim gibi benim fikrimce 3-5 civarı falan olmalı

ben zate imam hatiplere de karşıyım. 8. sınıf çok erken.

almanyada 13 sene okuduktan sonra karar veriyorsun son seneye kadar hiçbirşey belli değil. bizde ise 8. sınıfta bir karar veriyorsn. 9. sınıfta alan seçiyorsun.

ben pişmanlık yaşamıyorum yanlış bir tespitte bulundugunuz. Öğretmenlik, okumayı düşünmediğim meslekler arasında. kaldı ki okuluma eş değer bir aöl yok. okul istanbul lisesi. oks puanımla izmir fen ve galatasaray hariç tüm liselere giriyordum.

son 10 yıl içindeki değişimde siyasi olayların etkisi var. pek çok yanlış yapıldı yanlış yanlışla düzeltilmeye çalışıldı.

6-7-8. sınıf sınavlarınında adil oldugunu söylemedim. zaten onlarda adaletsizlik bana kalırsa.
    tek bir sınav yapmak çocuklar için tehlikelidir. çünkü stres yönetimi yapamazlar ve puanllarında büyük değişim olabilir.

bence tya 8. sınıfta 2-3 sınav olmalı
    ya da sbs sisteminde 6-7 deki katsayılar azalmalı. tani genele etkisi az olmalı.

ama tabi 6-7-8 deki sınavın avantajı şudur: Öğrenciler liselere çalışma değiş zeka seviyelerine göre giriyorlar. tabi avantag mı dezavantajmı tartışılabilir bir konu.

benim anlamadıgım 20-24 puanı neden normal gördüğünüz? bunu hakedicek ne yaptılar? hadi diyelim 5 puanı kabul ettik ama 20-24 puan ek puan verirsen bazı öğretmenlik bölümleri sadece aöllere çalışmış oluyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celalcaner2 -- 24 Eylül 2009; 5:09:25 >

• bazı arkadaşlar sende seçseydin tarzı laflarda bulunmuş benim öğretmenlik okuma gibi bir gayem yok. ama hayat görüşüm gereği herkes para kazandıran, garanti meslekler yerine sevdiği mesleği yapsın

zaten bu sebeple aollere kızıyorum. düşünsenize adam liseyi haytalıkla geçirdi össde iyi birşey yapamadı.
    şimdi bu kişi normalde bir sene daha hazırlanması gerekirken hoooop ek puanı alıyor ve öğretmen oluyor(HİÇ OLMAZSA!)

Ve ilerde bu sırf başka dikiş tutturamadığı öğretmen olan adam ilerde benim çocuğuma ders anlatacak

Eğitimci olanlar bilir ama kabul etmez. Ben öğretmen oldugu halde kabul edenlere de şahit oldum sevindim(kabul edebilmesine sevindim). Okullarımızdaki öğretmenlerin yüzde 80i işe yaramaz ne dersten ne öğrenci psikolojisinden anlamayan öğretmenler. yüzde 20 ise dayanmaya çalışan idealist öğretmenler

• Anadolu öğretmen liselerinin, Anadolu liselerinden tek farkı öğretmenlik mesleğiyle ilgili derslerin olmasıdır (formasyon). AÖL'den arkadaşlarım var. Hiçbiri öğretmenlik istemiyor. Mühendislik, hukuk vb. istiyorlar. E madem sen bunları isteyecektin, neden AÖL'ye gittin?

• Formasyon dersleri zaten üniversitede eğitim fakültesinde veriliyor.

• Olaya bir de şu yönden bakalım: "Öğretmenlik mesleği". Bir düz lise çıkışlı olup üniversitelerin eğitim fakültelerine giden ve mezun olan birisi çok iyi bir öğretmen olabilir. Yanlış mı konuşuyorum? Bizim lisede ilk 3 yılki fizik öğretmenimiz düz lise mezunuymuş, 9 Eylül Üniversitesi Fizik Öğretmenliği'nden mezun. Ama adam "Ben bilmem nereden mezunum. Bilmem nerede yüksek lisans yaptım. Bilmem nerede şu şu başarılarım var." deyip, iş ders anlatmaya, sınıfta disiplin sağlamaya ve öğrencilerin sorularını çözmeye gelince bir halt beceremeyen öğretmenlere bin basardı. Derste disiplini iyi sağlardı, çok iyi anlatırdı, çözemediği soru yoktu, bizim için çok çabalardı, çok da babacan adamdı.

AÖL çıkışlı her öğrenci ileride idealist ve branşında oldukça başarılı bir öğretmen olacak, diye bir şey yok. Bu kişiye bağlı.

• Bu tip lise düzeyindeki öğretmen okulları eskiden önemliymiş ve gerçekten amacına uygun hizmet ediyormuş. Ama artık böyle bir şey yok.

Okulların ortamı da çok değişti. O öğrenci psikolojisi, iyi öğretim teknikleri, sınıfta verimi arttırma vb. eğitim derslerinin günümüzdeki okullara, öğrencilere işlediğini pek sanmıyorum. Bunu bizim Fizik ve Beden Eğitimi hocalarımız bile söylüyordu. Zamanında o kadar formasyon dersi almışlar; ancak bunları okulda, hele vasat liselerde uygulamak mümkün değilmiş. Yine öğretmenler bildiğini okuyor yani. Bol bol dayak atan, yine atıyor. "Sırf para kazanmak için" uyduruk ders işleyen yine işliyor, öğrenciyi takmayan yine takıyor.

• Anadolu öğretmen liseleri varlığını sürdürüyorken ek puan almalarına bir şey diyemeyiz maalesef. Çünkü yasal olarak da, etik olarak da onların hakları.

Ancak işin bir de şu boyutu var: Diyelim, benim İngilizcem çok iyi. Belki YDS'de (şimdi LYS-5'te) dereceye girebilirim, oldukça yüksek net çıkartabilirim ve hatta 100'de 100'e yakın yapabilirim. İngilizcem iyi çünkü. İster devlette, ister özel sektörde öğretmenlik yapabilirim, istiyorum da.

Ama bakalım Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümüne. Bütün kontenjanları AÖL mezunları doldurmuş. Taban puanı da her yıl 380'nin üstünde, nedeni de AÖL'den gelen ek puan.

Yani İngilizcesi bu kişiler kadar iyi olan ve belki de bunlardan daha iyi olan bir Anadolu lisesi mezununun veya bir düz lise mezununun Boğaziçi gibi baba bir üniversiteye gitme hakkı yok, gidemez.

Doğru Tercih'ten BOÜN Matematik Öğretmenliği'nin 2008 verilerine bakıyoruz. Sadece 1 kontenjanını Anadolu lisesi, bir kontenjanını düz lise mezunu doldurmuş, geri kalanı AÖL. Taban puanı da 360'ın üstünde.

Dediğim gibi, ek puan almalarına bir şey diyemeyiz şu şartlarda maalesef. Çünkü AÖL'nin sözde asıl amacı öğretmen yetiştirmektir. Formasyon dersleri verilir. Bundan dolayı eğitim fakültelerinin belli bazı bölümleri için ek puan verilir. Ama bence ortada yukarıdaki 2 paragrafta anlattığım şekilde bir haksızlık söz konusu.
  • _____________________________

• quote:

Orijinalden alıntı: Hi-Tech-Man

Bİlip bilmeden konuşmayın lütfen, Elbetteki hakedilen bir olaydır ek puan. Sonucta Öğretmen lisesi!!!!! bilmem bu bişey anlatıyormu size! bi okulda bi hafta staj olayını nereden duydunuz bilmiyorum ama alakası yok, lise 2 den başlayarak her sene düzenli olarak, Öğretmenlik mesleğine giriş, Eğitimde ölçme ve değerlendirme VS tarzı gayet önemli ve zor alan dersleri verilir öğretmen liselerinde. Zaten sınavla öğrenci kabul ettikleri için Fen liselerinden sonra 2. sıradadır başarı açısından. Her isteyen değil, başarılı öğrenciler girebilir. Niye bu ek puan diğerlerinin zoruna gider hiç anlamış değilim.Elektrik meslek lisesinden mezun kişi Elektrik mühendisi olurken Ek puan almıyor mu? veya dikey olarak sınavsız geçmiyor mu?

staj olayını nerden duydugum merak etmişsin direk aöl lü bi arkadaşım anlattı.başka bişey olsaydı -kayda deger-bunlardan da bahsederdi herhalde degil mi?diger derslerin ne derece faydalı olarak okutuldugunu söyleseydin bi de,cunku türkiyedeki egitim sisteminin içinde yaşıyoruz,isimleri tek başına bi anlam ifade etmiyo biliyosun.bilmiyorum bu haksızlıgı sen yaşadın mı-ki sanmıyorum eger oyle olsaydı onun rahatlıgıyla böyle konuşamazdın-benim için ve tüm anadolu liseliler için cok zor oldu.eleman senden düşük alıyo girdigi her sınavda ama bi havalarda..ve o düşük haliyle tutup senden daha iyi bi yeri kazanıyo.neden?ek puanların dengesizliği...-bn yabancı dil ögrencisiydim ve ögretmenlik bizde önemli bi meseleydi- sadece ortaokulda dişini sıkıp and.ögrt lisesine girmesi,biz,sene içerisinde süper bi caba göstersek bile ek puanının bize onu yaklaştırmaması konusunu bi haksızlık olarak görüyorum.evt onlara bi fark lazım ek puan olmasın demiyorum,kim diyebilir ki zten,hakları..benim meselem aradaki dengesizlikte..

• meslek liseleriyle hiç bir alakası yok , bi kere o adamların çoğu dersleri atölyede geçiyor tüm sene staj yapıyolar ,MAT2 FEN2 DERSLERİ görmüyorlar... ek puan almaları gayet mantıklı...

ama öğretmen liseleri , öğrencilerine meslek liselerinde olduğu gibi düz lise öğrencilerinden , mesleki anlamda , fark yaratacak bir eğitim veriyormu ?
    gördüğüm kadarıyla kesinlikle hayır ... ayrıca diğer liseler gibi mat2 fen2 vs. derslerinide alıyolar o yüzden meslek liseleriyle karşılaştırmak anlamsız olur

öğretmen olmak istiyorsan aöl ye gitseydin o zamn sende diyenler için ;

ben öğretmen flan olmak istemedim , eczacılık aklımdaydı ama 18000. olunca eczacı olamıyordun o zamn , şimdi bilmiyorum

sonra alternatifleri değerlendirmeye başladım ; odtü fizik öğretmenliğine tutabilceğini gördüm , fizik en çok haz aldığım dersti ve tüm arkadaşlarıma illaki bi konudan ders vermişliğim bişeler öğretmişliğim vardır , o yüzden bu bölümü düşündüm dedim sadece ben öğretmn olucam ben öğretmen olucam gibi bir durum yoktu

• Anadolu Öğretmen Lisesi mezunuyum. Bize 4 yıl boyunca yılda ikişer tane olmak üzere öğretmenlik meslek dersleri verildi. Derslerden bazıları:

Eğitim bilimlerine giriş
    Türk eğitim tarihi
    Eğitim psikolojisi
    Eğitim sosyolojisi
    Çocuk edebiyatı
    Ölçme ve Değerlendirme vs.

Ayrıca 1 hafta da ilköğretim okullarında staj yaptık. Bayağı zevkli günlerdi. Fen derslerinde deneyleri falan biz yapmıştık. SBS'ye hazırlananlar boş derslerde soru sorarlardı. Bence öğretmen liselerinin ek puan alması gayet normal. Hak ederek alıyoruz yani; sadece adı "Öğretmen Lisesi" diye almıyoruz o puanları.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
  • dostum burdaki kimse puan hak etmediginizi söylemedi ki. biz sdace o kadar puanın ın gercekten adaletli olup olmadıgını merak ediyoruz.bi yab.dil ögrencisi olarak gayet raha konusabilirm ki sınıfca cok cektik.-özellikle kızlar ögrt.secmek isterdi,bi kıza daha uygun old. düsündükleri icin-ama süper sistemimizin bize en son ortaokulda verdigi,secme sansı bile sonradan olmayan fırsatımsı şeyler sonradan tersine döndü.sene içerisinde bizim kadar calısmayıp,dershanedeki derslere gelmeyip,sırıta sırıta ögretmenlik bölümüne yerleşen-bize fark attıgını düşünerek kendince-o eleman yüzünden de degil,olaya dışardan bakıyorum,sence gercekten gerekli mi o kadar puan?-ki bi ara düşürülmüştü bildigim kadarıyla sonra yeniden arttı.-
  • doğrusu ek puanı haketmediğimizi düşünen bir aöl'yim.ama düşününce "kaldırılsa şu ek puan diye?" olmaz ya olmamalı diyor insan.yediremiyor.millet boşuna mı okudu o dersleri.ekran başından "amaağğn ne okudunuz ki? sallamıyorsunuz bile dersleri" diyebilirsiniz ama okuldan 1 saat geç çıkanda bizdik, dersane etütlerine yetişemeyende,son sene hocadan ders çalışmak için izin istediğimizde "ne farkınız kalır diğer liselilerden, bu dersi işleyeceğiz" diyen hocalarda bizdeydi.ben psikoloji fln o derslere ilgili olduğum halde ayılıyordum bayılıyordum bazen derslerde.bazen iyice çekilmez oluyorlardı.haa hiç mi yararı olmadı? benim ufkum genişledi açıkçası.olaylara bakışım, değerlendirişim değişti.özellikle çocuklara karşı.zaten formasyon derslerinin bize ne katkısı var yok bunu tartışıyorsakta okuldan okula sınıftan sınıfa hem farkeder hemde bütün dersler için tartışabiliriz.her okulun her öğretmeni dersini hakkıyla mı anlatıyor,her öğrenci hakkını vere vere anlatmış öğretmenin(!) hakkını verebiliyor mu peki??(ayrıca formasyon hocaları biraz kibirli olur, resim hocalarına benzerler.bütün konuları bitirirler.gıcıktırlar.çekilmezler ama ben bize giren 3 hocanında hakkıyla anlattığını düşünüyorum.bi tanesiyle kavga etmiş dahi olsamda!)

bide söyle bi şey var. sözde öğretmen lisesiymişiz :P belki bi yere kadar doğrudur.okula ilk girdiğim yıl öğretmen okulu vizyonunu her yerde yakalıyordum.ama kayboldu günden güne,yıldan yıla.ama bence yakalamaya başlıyor yine o havayı.

yine de 24 puanın çok olduğunu düşünüyorum.14 puan gibi bişey olabilirdi.ama bi kere 8 puana düşürmüşlerdi de çok üzülmüştük.içimdeki bütün şevk gitmişti ki ben öğretmenliği hiç düşünmedim!

kısacası öğretmen liseli *24 puan size fazla,size ek puan verilememeli* laflarını kabullenemez.çocukça "haha sende gelseydin,ben eşekbaşı mıydım girdim zamanında" fln der ama o da bilir.öğretmen liseli olmayanlarda karşı çıkar, haksızlık olarak nitelendirir.bu böyledir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.