Şimdi Ara

Oz Pirson Break'ten, Kareem Said Michael'dan Daha İyi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oz'da ilk sezonu bitirmek üzereyim niçin bu diziyi daha erken keşfetmediğime yanıyorum şimdiden söyleyebilirim ki PB'den çok daha iyi bir dizi.Bu arada kan mı çekiyor ne Kareem Said Michael'den daha sağlam bir karakter

• scofield zaten müthiş yaratılmış bir karakter değil gerçekçilik yok denicek kadar az adamı süper kahraman yapmışlar resmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusei

scofield zaten müthiş yaratılmış bir karakter değil gerçekçilik yok denicek kadar az adamı süper kahraman yapmışlar resmen

Kesinlikle katılıyorum.Kareem Said çok daha samimi geliyor, belki de Malcolm X hayranı olduğum içindir, onu anımsatıyor
  • OZ'a bende başlıyacağım.
  • OZ'da ki karakterler çok daha iyi
  • Ilginc olarak OZ u izledim ama Prison Break'i izlemedim. Prison Break'i de izledigim zaman farkli bi yorum daha yaparım.

Ayrıca daha ilk sezon bitmeden böyle coştuysan, yeni bi nick değişimi yakındır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OZ'un karakter yelpazesi çok geniş. Her bir karakterin derin özellikleri var dizide.. The Wire, The Sopranos, OZ, Friends, Six Feet Under gibi efsanelerin hepsi 2000 sonrası dizilere referans olmuştur. Prison Break de çok iyi bir dizidir fakat gerçek hapishane dizisi sertliği ve reelliği bakımından OZ'dur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oz'da gerçek hapishane olayları var Prision'la farklı

• OZ'un konusu cezaevinde yaşanan dram ile ilgilidir. Yani mahkumların cezaevine nasıl girdiğini ve orada nasıl yaşam mücadelesi verdiğini göz önüne seriyor.

Prison Break, cezaevini değil, oradan kaçmayı konu olarak benimsemiştir. Konular aynı değil ama birbirne benziyor. Prison Break zekice tasarlanmış bir dizidir. En iyi yapabildiği şey, seyirciyi merak içinde bırakmaktır. OZ tamamen dramadır. Bu tür sahneleri neredeyse hiç yoktur. Bu kötü olduğunu göstermez ama iki diziyi karşılaştıracaksanız Prison Break'in yaptığı avantajdır.

Konu olarak benzeyen iki yapım tür olarak birbirine tamamen zıttır. OZ dram, Prison Break mecara türündedir. İkisinden de aynı kurguyu beklemek yanlıştır. Bunları karşılaştırıp birinin yarattığı kahraman karakteri küçümsemek doğru olamaz. Mecara türü yapısı gereği kahraman karakterlerden oluşur. Dram türü gerçeğe daha yakındır. Bu düzen birinin yanlış yaptığı anlamına gelmez. OZ'a bakarsak, Prison Break'in yaptıkları yanlıştır demek saçmalıktır.

Prodüksiyon kalitesini tartışmaya gerek bile yok. Prison Break özellikle ilk sezonda prodüksiyona aşırı derecede para harcamıştır. Kabul etmek gerekir, diğer sezonlarda giderek düşüyor. En düşük sezonu bile OZ'dan daha kalitelidir. Farklı zaman dilimlerinde yayınlanmış olmasının da etkisi var. Ancak, Prison Break kadar prodüksiyona önem veren farklı bir dizi göremedim.

Bana göre, Prison Break keyif açısından OZ'dan çok yukarıdadır.

• Yıllardır dilimizde tüy bitti burada oz ile 24'i izleyin diye. skofield selam verip almayı bilir miymiş?

• İkisi farklı kulvar şimdi. Birde OZ'da çok fazla çerezlik bölüm var, prison break yeri ayrıdır. OZ'da iyi dizi tabi ki
  • Prison Break çerezlik dizi, Micheal'ın Batman'den pek farkı yok.

OZ ise HBO'nun dram dizilerinden bir tanesi, karşılaştırmaya bile gerek duymadan OZ diyorum.

İkisini de izledim. OZ daha bitmedi.
  •  Oz Pirson Break'ten, Kareem Said Michael'dan Daha İyi

Oz izlemediğim için yorum yapamıcam ama prison break şu ana kadar izlediğim en başarılı dizidir..
  • Daha 1 sezonda bu kadar etkilendiysen tüm sezonları bitirince ne olacak kim bilir. İkisini de izledim. İkisini karşılaştırmayı pek mantıklı bulmuyorum ama OZ benim için bir adım önde her zaman
  • PB daha sürükleyici

OZ daha gerçekçi

sonuç olarak ikiside 10/9
  • OZ'daki neredeyse tüm karakterleri yeni dizilerde filmlerde de görüyoruz. Sıka hatırlıyoruz. Hatta sanırım Cyril New York'ta Beş Minare'de oynuyodu.

• Az önce Kareem Said ve Adebisi arasında yaşananların spoilerini de aldım bütün heyecanım kaçtı
  • Bir de HD'si olsa...
  • İlla izlettireceksiniz şu diziyi.

Doksanlar havası sezdiğim için ilk bölümde kapatmıştım.

Tabi tarihine bakıp dizi/film izlemek olmaz ama seksenler doksanlar bu yılları hiç sevmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BD911

İlla izlettireceksiniz şu diziyi.

Doksanlar havası sezdiğim için ilk bölümde kapatmıştım.

Tabi tarihine bakıp dizi/film izlemek olmaz ama seksenler doksanlar bu yılları hiç sevmiyorum.

ilk bölümler öyle,biraz acemilik var, daha sonra hem dizi hem roller oturuyor.ozun en güzel yanı da kesinlikle taraf oluyorsun,

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.