Şimdi Ara

Oyunların Kalitesi : PS3 Önde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bazen bir konsol grubunun veya diğerinin "Sizin sisteminizin oyunları çok kötü" dediğini duyarsınız. Son 6 ay içerisinde bu, PS3 sahipleri için doğruydu, bunu her zaman duyuyoruz. SPG (Sony Protection Group) bu iddaa' ları araştırmaya başladı.

Bu konuda tarafsız davranmak için MetaCritic.com' un listesini kullandık. MetaCritic, C|net tarafından sahiplenildi ve sadece bilinen, kaliteli inceleme sitelerinden minimum 5 incelemeyle puanlıyor. Sonra MetaCritic, bu puanların ortalamasını alıyor.

Üst Çizelge, sonra incelenmiş oyunların yüzdesini gösterip her konsola 80%' in üzerine ve %50' nin altına göre puanlıyor.

• Gerçek Konsol Denetimleri (Reality Check Consoles) (PS3/X360/PS2/Wii)
  • :

Tüm mevcut konsollardan PS3, %80' in üzerinde puan alan oyunların EN YÜKSEK yüzdesine sahip.

Tüm mevcut konsollardan X360, %50' nin altında puan alan oyunların EN DÜŞÜK yüzdesine sahip.

Wii, %50' nin altında puan alan her konsolun ÇOĞU, %80' in üzerinde puan alan oyunların EN DÜŞÜK yüzdesine sahip.

• Reality Check Handhelds (PSP/DS):

PSP, %80' in üzerinde puan alan oyunların EN YÜKSEK yüzdesine, %50' nin altında puan alan oyunların EN DÜŞÜK yüzdesine sahip.

Kaynak ;

http://www.sonyprotectiongroup.com/?/content/view/25/1/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OTACON -- 27 Mayıs 2007; 23:51:53 >

• Dalga mi geciyorlar?!?!?!?!?
  • Onu bana değil, inceleme yapanlara söyleyin... Ben haberi veriyorum sadece
  • güsel de işallah kavga çıkmaz yine
  • yoo gerçekleri söylüyorlar...
  • tabi canım yok daha neler.
  • İstatistikleri bilmem ama kişsel görüşüm tam zıttı yönünde, maalesef. Resistance güzel bir FPS fakat bir GeOW edemez, Genji kötü bir aksiyon. MotorStorm var aralarından sıyrılan, e başka? Multiplatform oyunlarda 360 önde zaten... Sony exclusive oyunlarını çıkarana kadar tablo böyle, daha sonrası Allah kerim.

Oblivion istisna bir port diyordum ki, kaplama kalitesinde ve çizim mesafesinde nispeten üstün olsa da oyunda AA olmadığını görünce çılgına döndüm. MGS4 çıkana kadar konsolu kapatıp, rafına kaldırmak geldi içimden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aslında liste de beni şaşırtan asıl şey, DS' in düşük olması. DS' in oyunlarının çoğu oldukça iyi puanlar alıyor.
  • Bana da pek isabetli gelmedi bu liste, gerçi gönül böyle olsun ister ama araştırma biraz yanlı mı olmuş ne.
  • PS3 farkı

• ps3 e tüm kaynaklar daha iyi diyor...iyide neden 360 a oyunlarda üstünlük sağlayamadı...bence çok saçma bir değerlendirme olmuş
  • Puanlar MetaCritic' ten alınma. MetaCritic' te, IGN, GameSpy, GameSpot gibi ünlü sitelerden puanlamaları alıyor, ve yüzdelerini hesaplıyor.
  • aslında bende ds sahibiyim ve bu listeye katılıyorum ds nin çoğu oyunu gerçekten çok kötü, yani içinde klasik olacak çok az oyunu var ve ben burda grafik ses felan değil oyun kalitesine bakıyorum, wii yede şaşırmadım çünkü zelda dışındaki oyunları beni nerdeyse hiç ilgilendirmiyor bile, ps2 dede biraz kendilerini kayırmışlar, valla ps2 de o kadar kötü oyunlar vardıki 10 dakika oynamaya dayanamadığım bence kötü oyun oranıı biraz daha yüksek olmalıydı, aynı durum x360 içinde geçerli yani 200 tane oyunu çıkmış herkes hala aynı oyunlardan bahsediyor arada çıkan çerez oyunların yüzüne bile bakmıyor kimse, ps3 içinse bunun için daha çok erken bence en az 1 senesini doldurması lazım konsolun
  • Şimdi acaba aldıkları kriterler nedir onları iyice bilmek lazım. Değişik kriterlere göre belki böyle bir grafik ortaya çıkabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: OTACON

Puanlar MetaCritic' ten alınma. MetaCritic' te, IGN, GameSpy, GameSpot gibi ünlü sitelerden puanlamaları alıyor, ve yüzdelerini hesaplıyor.

ign ve gamespot (ki bence amerikancı yalaka bunlar) ps3'ü baltalamak için daha düşük not vermeliydiler, olmamış, notlarını gözden geçirmeleri lazım.
  • aslında bence DREAMCAST teki kaliteli oyun oranını kolay kolay hiçbir konsol yakalayamaz, çünkü oynadığım nerdeyse tüm oyunları harika geliyordu bana, eskiden nintendo konsollarıda öyleydi ama para işin içine girince ve konsol çok satınca o kadar fazla kalitesiz oyun çıkıyoki insan denemeden o kadar para vermeye korkuyor
  • Sadece Nextgen'ler için değil de tüm konsollar üzerine yorum yaparsak, şu ana kadar en fazla sağlam oyuna sahip konsol PS2 dir. daha ötesi yoktur. Şu an Xbox360 dahi PS2 deki sağlam oyunların sayısına ulaşamamıştır (Grafik olarak demiyorum)

Bana göre PS3 ün bu savaşı kazanacağı yegâne yol PS2 deki o sağlam oyunların tümünün, geliştirilmiş grafik ve oynanış ile ps3 de devam etmesidir. Yoksa PS3 için başka hiçbir yaşam kaynağı yoktur, olamaz.

Bir Shadow of the colossus, God of War 3, Okami 2, GT5, DMC4, Fatal Frame 4, RE5, Winning Eleven, Silent Hill 5, Ico 2, Black 2, Killzone 2, Final fantasy 13 gibi oyunlar PS3 için olmazsa, PS3 zaten direk batar, başka hiçbir şansı yok. Öyle yeni duyurulan PS3 e özel oyunlardan medet ummayın derim. (Little big planet ve Eight Days hariç )

Ama Xbox360 da öyle değil. Adamların geriden serisini devam ettirecekleri oyun sayısı az. Oyun sayısı az derken PS2 deki kadar "sağlam" olan oyun sayısı az. dikkat ederseniz hep yeni duyduğumuz oyunlar Xbox360 ı ayakta tutuyor. Benim görüşümce Xbox, 2. nesli ile canlandı ve esas şekilde rakip oldu. Xbox1 ile kesinlikle rakip değildi çünkü rakip olacağı sağlam oyun sayısı çok çok az. şimdi ise Xbox360 ve onun yepyeni oyunları ile hayat bulmaya başladı. İşte Xbox360 dan sonra çıkacak yeni bir Xbox ile de, Xbox360 daki bu hit olacak oyunların devamı Xbox360 dan sonra çıkacak olan Xbox a hayat verecek. Yani şu an Xbox360, PS2 nin durumunda bana göre. PS3 ise Xbox360 dan sonra çıkacak olan Xbox' ın durumunda. (Yaptığım karşılaştırmaların hepsi oyun bakımından. Grafik ve donanım gücü bakımından algılarsanız kavga çıkar burada, aman ha ) (Ayrıca biraz karışık yazmış gibi görünebilirim ama düzgün aslında )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 28 Mayıs 2007; 0:56:01 >

• Tugy süper bir yazı, tebrikler
  • Anladık anladık....
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.