Şimdi Ara

Oyunlarda Görüntü Dalgalanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçtiğimiz ağustos ayında yeni sistem topladım sistemi toplarken bu forum ve diğer benzeri forum sitelerindeki tavsiyeleri dikkate alarak maddi imkanım elverdiği seviyede seçim yaptım fikir edindiğim arkadaşlara teşekkür ederim.
    Samsung S22B150 Led mönitör kullanıyorum üzerinde sadece VGA portu var ekrankartına DVI/VGA dönüştürücü ile bağladım 2009 senesinde topladığım eski sisteminde aynı mönitörü yine dönüştürücü ile kullanıyordum ancak dalgalanma sorunu yoktu.
    Sadece oyunlarda görüntüde dalgalanma,kırılmalar oluyor bu sorun en bariz şekilde Battlefield 3 te kendini belli ediyor map lar diğer oyunlara göre çok büyük ve açık alan olduğu için görünteki kusurlar daha fazla fark ediliyor.
    Bi kaç aydır araştırıyorum dalgalanma sorununun mönitörden kaynaklanabildiğini okudum denemek için monitörü ayrı prize taktım,1 Tüplü 1 Hdmi monitör farklı Hdmi kabloları ile 2 farklı Led tv 'ye taktım aynı videodaki dalgalanma sorunu var.
    Sorun tam olarak nerede bunu anlayamadım eğer ekran kartında bi arıza var ise garantiye vericem ya da bi ayar falan mı yapmak gerekiyor bilmiyorum bu tarz bi sorunla ilk defa karşılaştım tavsiye bekliyorum ona göre hareket edicem.
    Bilgisayarım sürekli internete bağlı Windows ekran kartı sürücüleri oyunlar vs güncel durumda
    Sistem özelliklerim
    AMD FX X8 8320 / ASUS M5A97 R2.0 / ASUS R9 280 DirectCU II TOP 3GB GDDR5 384Bit / 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram / Thermaltake SMARTPOWER 80PLUS BRONZE 750W GÜÇ KAYNAĞI COOLER MASTER SEIDON 120V PLUS SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ / WESTERN DİGİTAL CAVİAR Black 1 TB HDD / DARK RACER CASE
    Oyun içi video kaydı yaptım sorun tam olarak bu

• aynı sorunbendede oluyo ya cvp pls

DH Playstation Vita Kulübü
  • quote:

Orijinalden alıntı: StealWork

V-Sync açık mı hocam

V-Sync açık/kapalı tüm ayarlar low-ultra alıp denedim yada sırayla ayar kademelerini low-ultra arası değiştirirek denedim Amd nin ara yüzünden 3d uygulama ayarlarını değiştirerek denedim aynı sorun devam ediyor
    Güç Artık Elinizde

DH Playstation Vita Kulübü
  • quote:

Orijinalden alıntı: StealWork

amdnin ekran kartı sürücüsü güncel mi bi bakın güncelse bile bi kaldırıp tekrardan kurun amdnın sürücüleri sıkıntılı diye biliyorum

son sürümü yüklü kaldırıp tekrar yükledim son sürümü yine aynı
  • Eğer video sizinse böyle bir şeyi monitör yapamaz ekrankartı driverlarınızda bir sıkıntı var bu kesin son driverlar sorunsuz olmuyor bazen bu nedenle eğer aldığınızda bir cd de verildiyse yanında cd den driverı kurmayı deneyin bakalım sorun gidecek mi ayrıca bana sanki ayarlar kapalıymış gibi geldi grafik sekmesinde default varsa varsayılana bir dönün görüntünün böyle olabilmesi için vsync antialising hepsi kapalı olması gerek kaplamalar bildiğin hareket ediyor.
    8 yıl önce açıldı
    Fps Sorunu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: XemreG

Eğer video sizinse böyle bir şeyi monitör yapamaz ekrankartı driverlarınızda bir sıkıntı var bu kesin son driverlar sorunsuz olmuyor bazen bu nedenle eğer aldığınızda bir cd de verildiyse yanında cd den driverı kurmayı deneyin bakalım sorun gidecek mi ayrıca bana sanki ayarlar kapalıymış gibi geldi grafik sekmesinde default varsa varsayılana bir dönün görüntünün böyle olabilmesi için vsync antialising hepsi kapalı olması gerek kaplamalar bildiğin hareket ediyor.

daha öncede belirttiğim gibi videoyu ben kaydettim tüm ayarlar açık 1080p ultra ayarlarda oynuyorum sistem buna musait,bilgisayarda Gaming Evolved yüklü açınca yüklü oyunları algılayıp optimize ediyor ben buna rağmen tüm ayarları ayrı ayrı Low-Ultra arası alarakta denedim sonuç aynı videodaki ayarlar 1080p Ultra Vsync vs açık
    yüklü olan son sürüm ekran kartı driverini kaldırıp satın aldığımda bebarinde verilien cd deki diriveri kurdum yine aynı bu arada Asus teknik desteğe mail atmıştım cevap olarak kart driverleri güncel durumda olmasına rağmen sorun yaşıyorsam kartın kontrol edilmesi için teknik sevise vermemi yazmışlar bi önceki sistemi sattım ekran kartını teknik servise verirsem bilgisayarsız kalıcam teknik servis seçeneği son ihtimal olarak değerlendiricem cevap yazan arkaşlar sağolun başka fikirleriniz varsa yazmaktan çekinmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lose_yourself -- 15 Aralık 2014; 23:06:29 >

• Amd Catalyst control center ayarları ile de oynadım ne yaparsam yapıyım sorun devam ediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Cooler Master MB511 | Msi B450-A Pro | Ryzen 5 5600x w/Cm Ml240l
    16 GB DD4 3533Mhz Cl14 | Gigabyte Eagle RTX 3060ti | Samsung 980 Pro 2 TB
    Pny 1 Tb Nvm | Samsung LC27JG54 1440p 144Hz 4ms
  • monitörün hz si düşük ise yüksek performans alıyorsanız oyunlarda dalgalanmalar olabilir.Oyunlar monitörün hzsine göre ayarlayın.60hz ise 60fps alırsınız .
  • O sorun herkeste var önemli birşey değil o. Uzaklık arttıkça uzaktaki grafik kaliteleri her zaman düşük olur. Senin çevrendeki 100-150 metre gibi oralar yüksek kalitede görünür. Sebebi ondan. Monitör kaynaklı olsaydı video programıyla çekerken normal görünürdü. Sorun dediğim gibi uzaklık arttıkça yapar onu. Vsync vs şeylerle alakası yok. Ayrıca AMD Ekran kartı kullananlarda oluyor bu sorun. Nvidia da bu sorunu yaşayanı pek görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurutucu -- 16 Aralık 2014; 16:48:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araştırmama göre driverda bi problem nedeniyle windows aeo su çakışınca böyle problem yapıyorumuş desktop ta çalıştır diye bir ayar varsa bunu bir deneyin soruun gideceği yazıyor yani full screen değil desktop screen olarak ayarlanmalı aynı oyun için değil ama başka oyun için böyle çözmüşler ve başarılı olmuş diğer yandan birde üretici dışı driverlar var bununlada çözenler olmuş onun adreside şurada

http://leshcatlabs.net/

Burada ki driverlar orjinal değildir unutulmamalı.. Sorun çıkara bilir ama çözdüğünü söyleyenlerde olmuş..

Kolay Gelsin bilgilendirirseniz sevinirim..

• lose_yourself kullanıcısına yanıt
    Hocam videoyu izledimde artifact sorunu var. Amd Catalyst Control Center üzerinden performans arttırmış iseniz tüm ayarları varsayılana alın, hatta Gpu Saati ayarını bir kaç mhz düşürüp öyle kontrol edin. Eğer sorun devam ederse ekran kartı bios güncellemeyi deneyin (Yeni bios güncellemesi ile Asus R9 280 artifact sorunu giderildi diye biliyorum). Eğer bios güncelse ve sorun hala devam ediyorsa kart garantili ise servise göndermenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The.ApoLLo -- 17 Aralık 2014; 0:47:55 >
    intel Core i7 6700k 4.0 ghz işlemci || Cooler master Hyper T4 işlemci soğutucusu || Gigabyte Z170X-Gaming 3 Ana kart || Evga gtx 970 sc acx 2.0 Ekran kartı || Corsair Vengeance LPX 8Gb 2400Mhz DDR4 Ram || Sandisk 120Gb ssd || 2 2 Tb western digital caviar blue Hard Disk || xigmatek tauro serisi 80plus bronze 600w Power Suply || Logitech F710 Kablosuz Gamepad || Logitech Z506 5 1 Ses sistemi
  • ekrankartında hız aşırtma vs hiç bi kurcalama yapılmadı Catalyst kontrol center da ayarlar standart/dengeli konumda varsayılan ayarlarda
    bf3 ü pencerede açtım yine aynı dota 2 yi de çervesiz pencere ayarında ve tam ekran ayarında denedim sorun devam ediyor,aero sorun çıkarıyormu diyerek windows temasını win98 yaptım yine aynı
    tahmin ettiğim gibi kartı garantiye yollayanlara sorun yok denilmiş şuan araştırmaya devam ediyorum sorunu çözemezsem kartı iade etmeyi düşünüyorum onca para verdim 5 sene önce aldığım dandik ekran kartı bile yapmıyordu bu titreme sorununu
    @XemreG verdiğin siteye girdim tam olarak indirmem gereken driverin linki nedir
    @The.ApoLLo ekran kartına farklı bios yükleyip sorunu aşanlar olmuş aşağıdaki linkteki konuda okudum @XemreG bahsettiği farklı driveri denedikten sonra bios değiştirmeyi bende denerim
    yardımcı olan herkese teşekkür ederim anladığım kadarı ile özellikle Amd nin yeni nesil kartlarında bu sorun var araştırarak anldım tek ben değilmişim
    http://forum.donanimhaber.com/m_86234052/f_//tm.htm#100587347

• quote:

Orijinalden alıntı: lose_yourself

ekrankartında hız aşırtma vs hiç bi kurcalama yapılmadı Catalyst kontrol center da ayarlar standart/dengeli konumda varsayılan ayarlarda
    bf3 ü pencerede açtım yine aynı dota 2 yi de çervesiz pencere ayarında ve tam ekran ayarında denedim sorun devam ediyor,aero sorun çıkarıyormu diyerek windows temasını win98 yaptım yine aynı
    tahmin ettiğim gibi kartı garantiye yollayanlara sorun yok denilmiş şuan araştırmaya devam ediyorum sorunu çözemezsem kartı iade etmeyi düşünüyorum onca para verdim 5 sene önce aldığım dandik ekran kartı bile yapmıyordu bu titreme sorununu
    @XemreG verdiğin siteye girdim tam olarak indirmem gereken driverin linki nedir
    @The.ApoLLo ekran kartına farklı bios yükleyip sorunu aşanlar olmuş aşağıdaki linkteki konuda okudum @XemreG bahsettiği farklı driveri denedikten sonra bios değiştirmeyi bende denerim
    yardımcı olan herkese teşekkür ederim anladığım kadarı ile özellikle Amd nin yeni nesil kartlarında bu sorun var araştırarak anldım tek ben değilmişim
    http://forum.donanimhaber.com/m_86234052/f_//tm.htm#100587347

Sapphire R9 280x Toxic kullanıyordum. Benim kartta senin yaşadğın sorunun aynısı oldu, bios güncelleme yapmama rağmen sorun devam etti. Ayın 1inde Garantiye gönderdim muhtemelen kartın değişimi yapılacak, yani bios güncelleme sorununu gidermez ise hiç başka çözüm aramadan imkanın varsa garantiye göndermeni tavsiye ederim. iade etme çünkü gerçekten güçlü bir kart, değişimi yapılırsa bu sorundan kurtulursun. Şimdide sapphire r9 280x dual-x oc kullanıyorum zerre problem yok. Aslında şans işidir diyebiliriz
    Saygılar
    intel Core i7 6700k 4.0 ghz işlemci || Cooler master Hyper T4 işlemci soğutucusu || Gigabyte Z170X-Gaming 3 Ana kart || Evga gtx 970 sc acx 2.0 Ekran kartı || Corsair Vengeance LPX 8Gb 2400Mhz DDR4 Ram || Sandisk 120Gb ssd || 2 2 Tb western digital caviar blue Hard Disk || xigmatek tauro serisi 80plus bronze 600w Power Suply || Logitech F710 Kablosuz Gamepad || Logitech Z506 5 1 Ses sistemi

• lose_yourself kullanıcısına yanıt
    AYNISI BENDEDE OLDU. PC Yİ TAMİRCİYE GÖTÜRDÜM ORDA SORUN ORTAYA ÇIKTI GÜÇ MOTORUNU DEĞİŞTİRDİ SORUN GEÇTİ. HATTA TAMİRCİ GÜÇ MOTORUNU ÇIKARIRKEN ELDİVEN BİLE KULLANMIŞTI ÇOK ISINMIŞ VE ISINMA NEDENİYLE OLUYORMUŞ.

Orijinalden alıntı: biykrl

AYNISI BENDEDE OLDU. PC Yİ TAMİRCİYE GÖTÜRDÜM ORDA SORUN ORTAYA ÇIKTI GÜÇ MOTORUNU DEĞİŞTİRDİ SORUN GEÇTİ. HATTA TAMİRCİ GÜÇ MOTORUNU ÇIKARIRKEN ELDİVEN BİLE KULLANMIŞTI ÇOK ISINMIŞ VE ISINMA NEDENİYLE OLUYORMUŞ.

güç motoru ne oluyor ilk defa duydum sizden?

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

quote:

Orijinalden alıntı: biykrl

güç motoru ne oluyor ilk defa duydum sizden?

+1
    ben Fanspped programı ile sıcaklık ve fan hızlarını kontrol ediyorum ısınma sorunu yok benim sistemde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.