Merhabalar, Acer Nitro 16 kullanıcısıyım ve bazı oyunlarda videoda görüldüğü gibi ekranda dalgalanmalar oluyor. Grafik kartından şüpheleniyorum ama bilmediğim başka bir konu olabilir diye sizlere yazmak istedim. Ayrıca sadece oyun oynarken değil netflixten film dizi izlerkende aynı konu mevcut. Fakat şuna dikkat ettim harici ekran kartıyla dahili ekran kartından hangisini kullanacağını kendisi belirleyerek işlemlere o şekilde devam ediyor. Oynadığım oyunlarda bazen harici ekran kartı yerine dahili ekran karını kullanıyor (yazılımsal hata) aşağıdaki videoda da dahili ekran kartında (Radeon 780M Grapihics) oluşan bir durum normalde. Şimdi diyeceksiniz ki dahili ekran kartının gücü yetmiyor oyun için. Evet olabilir ama dediğim gibi netflixte film dizi izlerkende aynı sorun var. Yorumlarınız benim için kıymetli eğer bir bilgisi olan varsa ve paylaşabilirse çok sevinirim. Bilgisayarımın detaylı özellikleri: İşlemci: AMD Ryzen 7 7840HS Ekran Kartı: Radeon 780M Grapihics / NVIDIA Geforce RTX 4060 Ram: 32 GB DDR5 5600MHz Bellek: 1TB SSD İşletim Sistemi: Windows 11 Home |
Grafik Kartı - Ekranda dalgalanma

-
-
Laptopu harici bir monitöre bağlayıp denediniz mi? Orada da aynı şeyi mi yapıyor?
-
780M o kadar güçsüz bir kart değil böyle sorunlar yapmaması lazım...
Harici bir monitör ile deneme yapın birde sistem ısılarını kontrol edin işlemci yük altında ısınıyorsa dahili grafikte ısı kaynaklı bu sorun oluşuyor olabilir ayrıca ddu ile güvenli modda driverleri kaldırıp sıfırdan kurun...
- Arama kutusuna cmd yazın.
- Arama sonuçlarında Komut İstemi'ne sağ tıklayın ve yönetici olarak çalıştır'ı seçin.
- Onay veya yönetici parolası istenirse, parolayı yazın veya İzin Ver'e tıklayın.
- Komut İstemi penceresinde aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın. Komut işleminin tamamlanması birkaç dakika sürebilir.
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
sfc /scannow
winget upgrade --all
Bu kodların sonucunda düzelmesi gerekir...
-
Teşekkür ederim yanıtlar için deneyip tekrardan dönüş yapacağım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Discord da böyle bir probleme denk geldim, sadece dcde yapıyor. Ekran daha siyah sık sık hareketler yapıyordu. Dc penceresini alta indirdiğimde düzeliyordu. Dc ayarlarından grafik hızlandırmayı kapattım düzeldi. Bende son güncellemeden sonra bu durum meydana geldi, bir eski sürüme dönebilirsiniz.
-
Selamlar herkese, denediklerimi ve aldığım sonuçları paylaşayım.
1) Oyunu dahili ekran kartında (Radeon 780M) driverını güncelledikten sonra çalıştırdım. FPS'i düşük alsam da herhangi bir dalgalanma olmadı ve görüntü kalitesi çok çok iyiydi bu ekran kartının böyle bir performans vereceği aklımın ucundan geçmezdi. Oynadığım oyun Elden Ring bu arada çöp bir oyun da değil
2) En başta 780M de sorun olduğunu düşünmüştüm ama 1. de anlattığımı deneyince diğer taraflara odaklandım. Sonrasında oyunu harici ekran kartıyla (NVIDIA Geforce RTX 4060) çalıştırdım. Sürücülerim güncel olduğu için tekrardan güncellemedim. Herhangi bir sorun yoktu FPS değerim en yüksek ve dalgalanma falan da olmadı. Bu durum beni şaşırtmıştı açıkçası çünkü ekran kartından değilse ne?
3) Oyunu başlatmadan önce Sistem > Ekran > Grafikler alanından Oyunun olduğu satırı bulup GPU tercihini Windows'un Kararına Bırak (Yüksek Performans) olarak işaretledim. Aynı zamanda görev yöneticisi ve Nitro Sense'i açıp oyunu başlattım. Görüntülediğim kadarıyla kullanılan GPU Nvidia'ydı. Oyuna girdim normalde almam gereken FPS den daha düşük bir FPS alıyordum ve dalgalanmalar mevcuttu. Dediğim gibi kullanılan GPU Nvidia olarak görünüyordu ama sanki yazılımsal bir problem vardı gösterse de devrede değil gibi sanki CPU üzerinden koşuyordu gibi geldi.
Çünkü 2. madde de Nvidia üzerinden direk olarak koşmuştum oyunu ve hiç bir problem yoktu.
3. maddeden kaynaklı olarak Sistem > Ekran > Grafikler alanından GPU tercihini NVIDIA olarak ayarladım şimdilik bir problem görünmüyor. Herkese teşekkür ederim.
-
Yani sync çalışıyorlar diyebiliriz, teşekkür ederim bu güzel bilgi için.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X