Şimdi Ara

OYUNLARDA 1080P İLE 4K GORUNTU KALITESI FARKI YOK (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
320
Cevap
0
Favori
21.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncel oyunların doku paketleri vs. zaten 1080p üzerinden yapılıyor. AMD GPU'lardan sorumlu başkan yardımcısı Raja Koduri de buna benzer bir şeyler söylemişti. Ancak panel kalitesi de pek yüksek olmadığından pek memnun kalmamış olabilirsiniz.Bir de Mete kardeşimin de dediği gibi MSAA 4X yapmanız oldukça önemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

    Merhaba.
    4k ekran icin kendimizi yırtmıyoruz ama elma ile armudu da karıstırmıyoruz.
    Monitor ile monitoru karsılastıralım isterseniz. 1080p monitor ile 4k monitoru yanyana koydugunuzda asıl olayı anlayacaksınız diye dusunuyorum. Televizyon icin ekranın panelinden ziyade daha farklı teknolojiler kullanılıyor.
    fps nin 4 kat dusup size ayırd edilemeyecek goruntu vermesinin sebebide televizyonun monitor gibi davranmamasından kaynaklanıyor.
    Sizinle 4k monitor icin tartısan arkadasın dedikleri dogrudur. Eger o monitoru 1080p monitorun yanına koyarsanız ne demek istedigini o zaman anlayacaksınız. Bana gore bosuna ısrar ediyor ve tartısıyorsunuz. Ben 32 inc ips panel 4k monitor ve 1080p tn panel monitoru yanyana kullandıgım icin sizin bu konudaki ısrarınızın cozumunun, en yakın bir teknoloji magazasında oldugunu dusunuyorum.
    OYUNLARDA 1080P İLE 4K GORUNTU KALITESI FARKI YOK

    Tek fark piksel sayısı ve buna teknoloji deniliyor. Evet belki aynı veya daha küçük birim alanlara daha fazla piksel sığdırılıyor olabilir ama sizin de bildiğiniz üzere bu işin sonu şimdilik yok. Materyallerin limitine gelindiğinde o da bitecek. Çözünürlüğün teknoloji gibi ima edilmesi de saçma geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    Arkadaslar konuyu nıye saptırıyorsunuz he nıye soyleyın once bunu bı ogrenelım.

    Konumuz monıtor,fps,fılm,vıdeo,panel,hz bunların hıcbırı degıl.Konumuz 49ınchlık 4k lık bır tvde oyunlarda 1080p ve 4k goruntunun aynı olması yanı hıcbır fark olmaması.

    Sabahtan berı defalarca yazdım ettım hala monıtor panel vs dıyorsunuz.Ben denedıgım, gordugum seyın uzerınde durdukca sız olayları alakasız yerlere goturuyorsunuz.

    10 kere yazdım ınsaf bır okuyalım once.Bu kadar zor olmamalı okumak


    Bu yuzden dedıklerınıze ne katılıyorum ne katılmıyorum yanı yorumsuz.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten 1080p de 8xmsaa acınca goruntu bıldıgın 4k ıle bırebır aynı.8xmsaa kapatınca tırtıklar olusuyor onun harıcınde goruntu kalıtesı aynı.Doku paketlerının 1080p olusundan kaynaklı dıyorum bende zaten.
  • Herkes cehalet paralıyor. 4K ile 1080p aynı ise 2 megapiksel FullHD resimle 32 megapiksel 8K resim de mi aynı?
    Ne çok akıllı varmış forumda başlığını bulunca toplandılar.
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Ne matematiği ne aç karşılaştırı dünya kadar fark var ikisi arasında şaka mı yapıyorsun zaten 4k kullanıyorum neyi karşılaştırayım. Bide anlamsız bilgini ben denedimle doğru gibi göstermeye çalışma gözünü seveyim.



    Bu kadar yanlış bilgilerle nasıl dolup virüs gibi yayıyorsunuz bilgileri anlamıyorum. 1920x1080 msaa açık görüntü ile 3840x2160 arasında dağlar var msaa açsan bile görüntüye etki etmeyen bir çözünürlükten bahsediyoruz. Nasıl 144 hz gysnc kullanan biri 60 hz ye geçince beğenmiyorsa bende şuan 1920x1080 çözünürlüğü 480p gibi görüyorum göz öyle algılıyor.



    Samsung bx2450 kullanıyordum zamanının en başarılı full hd monitörlerinden öyle aman aman beklentim olmadan gtx 980 ekran kartım varken samsungun u28d590 model 4k monitörünü aldım ve hiç beklemediğim bir farkla karşılaştım. Pinpirikli biriyim kolay beğenmem aldığımdanda kolay memnun kalmam ben bu ciddi bir farktan bahsediyorsam bir bildiğim vardır.



    Normalde bunu diyen birini ciddiye bile almam. Doğrusu yan yana koyup denediğinide sanmıyorum çünkü bunu deneyen kimse bu yorumu yapmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    He full hd de msaa açınca 4k ile aynı tam şuna yazmıyım diyorum bir saçmalama daha geliyor senin komşunun televizyona panel koymadılar herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    Benim amacım konuyu baska yere cekmek degil bakıs acısını degistirmekti. Tartısmayacagım o yuzden mesajımı sildim. Kabul ediyorum fark yok yıllarca goremedigimizi bize gosterdigin icin de tesekkur ederiz.
  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Evet bırebır aynı 20x zoom yaparak buyutec veya mıkroskop ıle mı bakıyorsunuz ekrana merak ettım.

    Keske senın gorebıldıgın farkları gorebılseydım ınan cok mutlu olurdum ama bana gore fark yok.
  • 4k monitör alacağıma kesinlikle 2k 144hz yada 1080p 144hz tercih ederim. 2 monitörü de kullanmadan aradakı farkı anlaşılmaz. ciddi anlamda uçurum var. 4k ya genel olarak bakacak olursak, evet ekran pixel sayısı artıyor dolayısıyla ppi değeri de artacaktır. ama burada şu sıkıntı var. ortalama bir 4k monitörün 28 inç olduğunu hesaba katarsak ppi avantajını görmezden geleceğiz. boyut konusunda, bir oyuncu için zaten 22 inç civarından fazlası abartı. daha fazla alan görmek, dolayısıyla daha fazla alana hakimiyet gerektirecek. bu da rakip karşısında dezavantaja düşürüyor. oyun için ise şu an zaten 4k verimliliği sürünüyor. düzgün bir deneyim alabilmek içinde gpu ve cpu' nun ciddi fiyatlara değiştirilmesi gerekiyor. sadece web için ise 4k almak da masrafdan başka bişey değil. özellikle ülkemiz şartlarında 3 mbps internet ile 4k monitorde 360p çözünürlükte video izlemekte ayrı bir durum... herşey olmuş ateş pahası, monitörümüzde 1080p kalsın ne olacak? o parayı monitöre yatırmak yerine hardware'a yatırmak daha mantıklı olacaktır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2k , 4k hepsi yalan zaten, siyah beyaz tv arasında da fark yok
  • Aslında ne istediğini bilmek çok önemli, senin işini full hd tv görüyorsa 4k ile işin yok, benim şuan için 4k tv ye ihtiyacım yok alacağım tv full hd olacak o beni zaten 4-5 sene götürür sonrasına bakarız.
    Şuan 4k yayınlar yaygın değil film desen onu indirecek int yok oda yaygın değil oyun desen play station pro alacaksın en az 1500 tl yanına 2 oyun alsam 300-400 tl.
    Kullanamayacağın teknolojiye eşşek yüküyle para bayılıyorsun, he dersin ki benim param var alırım kardeş o senin bileceğin iş kardeş.

    Benim bildiğim ölücü pusuya yatar yıllarca bekler yinede teslim olmaz :D
  • Konuyu yorumdan çıkarıp netliğe kavuşturmanın yolunu sunuyorum (Net olan belli ama boş yorumları kaldırmak adına) ben bilgimden eminim hadi görelim diyebiliyorsanız buyrun ;

    Gta 5
    The Witcher 3
    Battlefield 1
    Assassins Creed vs vs.

    Bunlar tahminen oynadığınız oyunlardır ve grafik isteyen oyunlar diye yazıyorum aynı oyunda aynı yerde monitörün telefonla resmini çekip burada paylaşıcaz oyun farketmez.

    Siz 1920x1080 de msaa ya kadar her şeyi fulleyeceksiniz ben 4k da msaa tamamen kapalı medium, high, ultra hangi ayarı isterseniz o ayarda kaydedip resim çekicem. Eğer sizin görüntü daha net ise burada konu açıp sizden özür dilicem ve ben bilmiyormuşum dicem eğer benim görüntü daha net ise siz özür dileyeceksiniz ve biz bilmiyormuşuz diyeceksiniz ?

    Görelim kim bilmeden konuşuyormuş ?

    1080p kullanan ve msaa açıkken ben 4k dan net görüntü veya 4k ile aynı görüntüyü alıyorum diyen herkesle bu kıyaslamayı yapabiliriz.




  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Olay sadece cozunurluk degildi. Televizyon kendi icinde barındırdıgı MCI(yada PMR yada CMR) gibi, ses sistemlerinin adını yazamayacagım kadar cok ıvır zıvırları gibi farklı ozelliklerin hepsine birden atıfta bulunmustum. Sizi anlıyorum. Detaylı olarak yazmam hatta icinede nedenlerinide koymam gerekirdi ama bu postta cok tartısma cıkmaması adına sadece TEKNOLOJİ yazıp gectim. Nihayetinde yazdıgımıda sildigim icin baglayıcı bir tarafı da yoktur.
  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Iste bu dedıgın olmaz hocam nıye olmaz bılıyor musun cunku tel ıle yada herhangı bır kamera ıle resım cekılerek burada fark bellı olmaz.Anca ultra pro kamera olacak her ıkı taraftada 20bın lıralıklardan sonra o cektıgın goruntuyu kayıp verdırmeden resım formatına cevırmek lazım ve hem 1080p den hem 4k dan alınan resmı hem 1080p ekranda hem 4k ekranda ayrı ayrı goruntulemek lazım.

    1080p resmı 4k da ve 1080pde
    4k resmı 1080p ve 4k da olacak sekılde.

    Yanı bu dedıgın ımkansız gıbı bırsey.Yapmak ıstedıgını anladım ama sonuc tutarsız olur.
  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    Hocam o dedıgını pmr yada cmr ekranın panelı ıle alakalı seyler degıl.

    cmr: Clear motıon rate yanı tv nın ıslemcısı tarafından yazılımsal olarak ekrana kare eklemesı.Samsunglar kullanır
    pmr: Perfect motıon rate yukarıdakının aynısı sadece bunu phılıps kullanıyor.

    Kısaca bu gıbı teknolojılerın goruntu kalıtesıne daır bır ozellıklerı yok.Sadece goruntunun akıcılıgını etkıleyen unsurlar ama kalıte kesınlıkle degıl
  • vay be, 49 inch tv yi denemek için getirip kuruyorsunuz bir de.

    sen bilgisayar kasanı alıp gitsen daha mantıklı değil mi
  • 4k ile 1080p arasında fark yoksa o zaman 1080p ile 480p arasında da fark yok?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xxkowboyxx X kullanıcısına yanıt
    samsung4kmi philips4k mi daha iyi hangisi anlayamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=jmByBwYujMM

    9 üncü dakikadan sonrası 4k ve 27 fps civarlarına düşüyor. birde redux modu falan yapılsa hiç oynanmaz hale gelecek.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.