Şimdi Ara

OYUNLARDA 1080P İLE 4K GORUNTU KALITESI FARKI YOK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
0
Favori
21.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkesin bi eşi dostu komşusu var senin gibi hiç birşey bilmeyen ama abi bana sorma bilmiyorum demeyen. Bende satış danısmanıyım aynı fiyata 950m ekran kartlı modeli önerirken telefondaki çok bilir kişi 930m li ekran kartı daha iyi diyebiliyor. Geçen biri arkadaşım bilgisayar uzmanı al konuş diye teli verdi i9 mu o ram ne işe yarar falan dedi bana telefonda



    Gel ben sana benim 4k sistemi göstereyim istanbuldaysan bide onla ilgili yorum yap forumda ciddiyim şaka yapmıyorum yakınsan gel gör. Bizim eve gelen full hd kullanan arkadaşlar bu oyun mu diye 1 dk kontrol ediyor Gta daki denizi gerçek deniz diye yutturduk kimse anlamadı. Konu içeriğini okumadım bu arada tv bağladık abiyle vs oraları gördüm başlığa yorum yazıyorum konuya girme sebebimde saçma başlıktan dolayı.



    Senelerce 1080p den sonra 3 senedir 4k kullanan ve bir dünya oyun bitirmiş biri olarak şunu söyleyebilirim aralarındaki netlik farkını kelimeyle anlatamam sana. Bak anlatamıyorumda zaten :) oyun 2007 oyunu bile olsa film gibi oluyor.



    Ek olarak filmde fark var demişin bizim evdeki 1080p samsung 46es8000 tv benim 4k samsung u28d590dan dizide filimde kat kat net görüntü veriyor çünkü tv lerin işi bu sen monitörle tv deki görüntüyü yakalayamazsın ama hiç bir televizyonda da monitörün oyun performansını yakalayamazsın.



    Belki sert bir yorum olmuştur molam bitti şu konu yüzünden bilmeden açılan konular ve başlıklar yüzünden inanın insanlarda inanılmaz saçma bilgiler ile ürün satın almaya geliyor ve forumda okuduğu saçma birşeye inanıp bizi ciddiye almayan oluyor.



    4k için erkenmis diyen bir çok kişiye 4k sistem topladım gelip sohbette ediyor bazıları harika falan diye. Insanlara yanlış bilgi verip durmayın.



    Forumda varsa 4k ile ilgili kafasında soru işaretleri olan yardımcı olurum ama kullanmamış ve fikri olanlardan bilgi almaya çalışmayın sadece internete gircem diyene 2k 144 hz diyecekler neredeyse bunlar tercih meselesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeaLeusy -- 9 Şubat 2017; 20:56:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Konuyu okusaydın bu yazdıklarının hıcbırını yazmazdın.Okumadan cevap verıyorsun sonra soyledıklerını dogru sanıyorsun oda ılgınc.

    1080p ıle 4k arasında netlık farkı oldugunu bızde bılıyoruz kac defada yazdım ama goruntu kalıtesı farkı SIFIR.Netlıkden bahsetmıyoruz sabahtan berı ama hala ınatla netlık dıyenler var saka gıbısınız.
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bak sana reçete. Playstation 4 Pro alıyorsun ondan sonra görüntü nasılmış diye yorum yapıyorsun. Belli ki sen 4K kullanmayı kendi başına yapamıyorsun.
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    Görüntü kalitesi farkı yok netlik farkı var ? İşte mantık budur. Istanbuldan mısın ve semt neresi üsküdara yakın mısın şu boş bilgilerini düzeltelim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Impheatus I kullanıcısına yanıt
    Iste hocam anlatamazsın bunlara ne kadar soylersen soyle onlar aldıkları malı ıyıde olsa kotude olsa savunurlar.Cunku bır ton para verılmıs dunyanın en kotusude olsa ıyı derler.4k ekran kullanmısım 1080p senelerden berı kullanıyorum aralarında gram kalıte farkı yok.4k su an ıcın sadece fılmler ıcın alınır oyun ıcın kullanan tamamen parayı bosuna harcamıs olur.

    4k ekrandakı pıksel sayısı ıle 1080p nın pıksel sayısı farklıdır.Fakat gozlemledıgım kadarıyla camur gıbı degıldı goruntu 4k ıle aynıydı yanı hıc fark yoktu.O kadar ınceledım ettım fark yok kalıte farkı yok yanı.

    Netlık farkı var ama 1080p de 8xaa acsan aynı netlıgı yakalarsın yanı sonucta hıc fark yok.Tamamen bosuna ısraf
  • 1080P İLE 480P GORUNTU KALITESI FARKI YOK

    Apartmandan bır abım yenı tv aldı evıne Philips 49PUS7101 dedı kı ne oynayabılırım bu tvde ps4 mu alayım falan dedı.Bende dedım kı abı senın tv yı bıze getır pc ye baglayalım bırkac oyun gostereyım begenırsen pc alırsın begenmezsen ps4 alırsın dedım.Tamam dedı neyse getırdı kurduk tv yı bende hdmı 2.0b kablo var bagladık tv ye.Neyse ayarlarını yaptım tv nın gtx 1060 var bende bır kac oyun gosterdım(BF1-Dirt rally-project cars-witcher3 falan) hem 1080p hemde 1080P ıle denedık.

    1080p ıle 480P arasında oyunlarda hıc bır kalıte farkı yoktu.Evet sasırdım hıcbır fark yok sadece 1080pde kenarlarda olusan tırtıklar yoktu gerısı bıldıgın copy paste.Fps 4 kat dusuyor ama goruntu kalıtesı farkı hıc yok ayarlar aynı olmasına ragmen.Fılmlerdekı fark barız ozellıkle 1080P vıdeolar var elımde onlardan actık tv cam gıbı gosterıyor.Ama oyunlarda hıc fark yok tırtıklar harıc.

    Bız bosu bosuna 1080P ekran ıcın yırtınıyoruz demek kı.Bunu hıc kımse farketmedı mı sımdıye kadar?Hıc mı bakmadınız goruntu kalıtesı arasındakı farklara merak edıyorum eyy dh ahalısı

    (BU YAZILANLARIN,ANA BAŞLIKTA YAIZLANLARLA FARKI YOK ORANLAR AYNIDIR)




  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Uskudarın gobegındeyım.Bence bu kadar ıddıalı konusma derım.Her an ters kose olabılırsın
  • iso227 kullanıcısına yanıt
    Konuyu basından okusaydın eger bu sacma yorumuda yazmazdın.Mesajımın bırınde 1680*1050 den 1920*1080e gectıgınde nasıl fark varsa 1080p den 4k ya gecıncede fark olmasını bekledım ama goremedım dedım.

    Bos bos yazmayın.Okumayan cevapta yazmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 9 Şubat 2017; 21:16:41 >
  • Bu arkadaşın aldığı ekran kartı ile 4K kullanabileceğini kim söylediyse öne çıksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 9 Şubat 2017; 21:21:27 >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Bılerek yapıyorsan komık bılmeden yapıyorsan daha komık

    Daha fazla karsımda ezılme ıstersen yeterı kadar kuculdun.Blokluyorum yıne acıyorum belkı duzgun bırsey yazmıstır dıye ama nafıle.Kapasıte meselesı tabı
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    Seninle güzel güzel anlaşmanın yolu yok zaten, haklı çıkıp tüm 4K kullanıcılarını haksız çıkarmaya çalışman asıl komik olan.
    Kimler Nvidia'cıyım diyor vah vah!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 9 Şubat 2017; 21:31:56 >
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Zamanınız olunca koyduğum videoyu izleyin lütfen. 4K için doku olup olmadığından ziyade, 1060 bu ayarları çalıştırabilecek bir kart mı bir de bunu düşünmek gerek.
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    hocam yanlış anlama da senin hatan burada başlıyor, 4k monütörde oyun içinden 1080p yaparsan farkı tabiki de göremezsin. doğal çözünürlüğü 1080p olan bir panelle karşılaştırmalısın. tamam panel farkı mutlaka olacak ama atla deve kadar bir fark değildir bu. amaç 1080p ile 4k arasındaki farkı anlamaya çalışacaksın bunu da aynı panelde anlaman mümkün değil çünkü sendeki 4k nın doğal çözünürlüğü 1080p değil... yine de sen bilirsin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vamp

    Gecen sayfa yazdim ama insanlarda gercekten bir algi sorunu var. Abicim 8xAA 1080p ekranla hic AA verilmemis 4k ekran arasinda hiçbir fark yoktur. Adam turkce yazi yaziyor siz goygoy yapiyorsunuz. Kafaniz mi guzel kardesim. 640x480 oyunlardan 1080p surecine geciste doku kaliteside artttirildi. Peki 4k da boyle birsey var mi? Yok abicim. Çözünürlük yukseliyor fps dusuyor. Alirsin guzel bir monitor ve ekran karti basarsin AA yı olur biter. 4k nedir arkadas. Pikselleri gozler nerdeyse ayirt edemiyor. Doku kalitesi nedir? Full hd ile ayni. Bosu bosuna masraf. 4k su an sadece cozunurluk anlaminda birsey sunuyor. Kalite olarak 1080p den herhangi bir fark yok. 2 yil sonra daha yuksek cozunurluklu dokularla 32gb ekran kartlariyla 4k da keyif surebiliriz. 8gb kartlarla bu isler olmaz. Anca cozunurluk yukseltirsiniz.

    Valla hocam resmen tercuman olmussun bana.Ben elımden geldıgınce bunlara anlatmaya calıstım ama yok anlamak ıstemıyorlar ıslerıne gelmıyor cunku bırsuru para verıp 4k ekran aldılar onlar.O yuzden aldıkları mal ıyı olmak zorunda.

    8xaa 1080p ıle 4k goruntu arasında hıc fark yok netlık de kalıtede aynı.8xaa yı kapatırsan netlık dusuyor tırtıklar cıkıyor o kadar ama bunu anlatmanın ımkanı yok cunku onyargı ıle yaklasıyorlar.

    Doku kalıtesı ve kaplamaların 4k ya uygun hale getırılmesı lazım aksı takdırde 4k oyunculuk fıs hava gazı fps dusurmekten baska bırsey degıl.




  • Impheatus I kullanıcısına yanıt
    ha yaşa dediğimi deneyimleyen birisi çıktı, aynen bu şekilde...
  • 4x msaa yetmez ki, doku örnekleyicilerinin de 2x2 hatası var. Onun için 4x ssaa ya da "4xMSAA + 4K>FullHD" VSR şart oluyor.
  • Sımdı hata yapabılmem ıcın benım hıc 1080p ekran kullanmamıs olmam lazım oncelıkle.Ben senelerdır 1080p kullanıyorum ve oyunların doku kalıtesını ve kaplama kalıtesını gayet ıyı bılıyorum.

    4k ekranda 1080p goruntu acarsan farkı goremezsın dıyorsun madem oyle 4k ekranda 4k goruntu acılınca nıye 1080p ye gore fark olusmuyor?

    Senın demek ıstedıgını anlıyorum fakat amacımız 4k nın farklı daha ıyı olması degıl mı?Soyle dusun 1080p monıtorde 720p ye alınca ne kadar kotu oluyor degıl mı bunu hepımız bılırız.4k ekranda 1080p ye alınca nıye kotu olmuyor yıne 4k ıle aynı goruntu var.Yanı 4 kat daha ıyı olması gerekmez mı teorıde ama aynı.

    Fark dedıgım kısım ıste burada 4k ekranda 4k da goruntude alsan 1080p goruntude alsan tırtıklar harıc goruntu aynı.O tırtıklarıda yok etmek ıcın 8xaa acarsın al sana bıldıgın 4k goruntusu.
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    Ben sizin anlatmak istediğinizi anladım hocam, objektif bakan arkadaşlar da anlamıştır takmayın.
  • Oyunların doku kalıtesı ve kaplama kalıtesı 1080p ye uygun fark bu yuzden olusmuyor bunu bılmeyen ogrensın.4k ıcın cok yuksek bır texture kalıtesı gerekıyor kı buda 16x AF ıle olacak ıs degıl.17 senedır 16x AF kullanıyoruz gelıstırsınler artık sunu.32bıt renk derınlıgınınde gelısmesı lazım 64bıt olması lazım.

    Ne zaman AF 32x 64x olur o zaman 4k cozunurluk bır ıse yarar aksı takdırde çöp
  • Eyvallah hocam. Bu forumda bazen bir şey anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor cidden. Herkes kullandığı malın mükemmel olduğunu söylemenizi istiyor, vermiş parayı tatmin olması şart.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.