Şimdi Ara

Oyunlara Türkçe Font desteği nasıl sağlanır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Life Is Strange oyununun tamamının Türkçe harfleri desteklemesi için bir çalışma içerisindeyim. Oyunun yaması Türkçe harfler kullanılarak güncelleniyor. Fakat Türkçe harfler oyunda gözükmüyor. Harfler, kare şeklindeki kutucuklara dönüşüyor. Zamanı olan, oyunun font dosyalarını bulup dosyalara Türkçe karakterleri gömebilecek yetenekli bir can kurtaran arıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoaringLion -- 1 Şubat 2017; 0:7:24 >

• Çok basit yapmıştım türkçe karakterli.

Oyunlara Türkçe Font desteği nasıl sağlanır?Oyunlara Türkçe Font desteği nasıl sağlanır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat708 -- 13 Mayıs 2017; 19:53:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• murat708 kullanıcısına yanıt
    Çok güzel yapmışsın hocam ellerine sağlık da font aynı değil. Onu birebir yapabilirsek mükemmel olur.
  • RoaringLion kullanıcısına yanıt
    Hocam at fontu halledip hemen gönderiyim.
  • diablero-de D kullanıcısına yanıt
    Yazı tipinin adı Dudu Calligraphy

Buradan indirilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoaringLion

Yazı tipinin adı Dudu Calligraphy

Buradan indirilebilir.

Fontun uzantısı ttf ise çok basit yapılabilir. Orjinal fontu (tr karakteri olmayan) atmanız mümkün mü... Ben size yapılı halde gönderiyim, tabii mümkünse.
  • diablero-de D kullanıcısına yanıt

Uzantısı .ttf Türkçe karakterleri desteklemiyor galiba bu font.

http://dl.dafont.com/dl/?f=dudu_calligraphy
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım onun font tr karakteri desteklemiyor ve ona uygun başka karakter yapılır oyunun orjinal font malesef desteklemiyor. zaten benim gösterdiğim font ta gayet yeterli.
  • Şimdi ana menünün kullandığı fontu Türkçe karakterleri destekleyen bi' font (örneğin arial) olarak belirleyince otomatik olarak türkçe font desteği eklenmiş mi oluyor yapılan işlem bu mu? Oyunun alt yazılarında kullanılan font HelvetiHand ana menüde kullanılan font dudu_calligraphy. HelvetiHand Türkçe karakterleri destekliyor ama dudu_calligraphy desteklemiyor. Eğer yapılan işlem dediğim gibiyse oyundaki tüm yazılar helvetihand yazı tipine dönüştürülsün ben de her şeyi Türkçe karakterler kullanarak yazayım. Hem HelvetiHand yazı tipi dudu_calligraphy yazı tipine benzediği için çok fark edilmez kusurlu görünmez diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoaringLion

Şimdi ana menünün kullandığı fontu Türkçe karakterleri destekleyen bi' font (örneğin arial) olarak belirleyince otomatik olarak türkçe font desteği eklenmiş mi oluyor yapılan işlem bu mu? Oyunun alt yazılarında kullanılan font HelvetiHand ana menüde kullanılan font dudu_calligraphy. HelvetiHand Türkçe karakterleri destekliyor ama dudu_calligraphy desteklemiyor. Eğer yapılan işlem dediğim gibiyse oyundaki tüm yazılar helvetihand yazı tipine dönüştürülsün ben de her şeyi Türkçe karakterler kullanarak yazayım. Hem HelvetiHand yazı tipi dudu_calligraphy yazı tipine benzediği için çok fark edilmez kusurlu görünmez diye düşünüyorum.

Sen olayı yanlış anlamışsın sanırım oyunun font dosyası upk dosyasının içinde swfmovie uzantılıdır yani ttf değildir swfmovie. Dosyasını bir dizi işlemden sonra dediğin font eklenir ben arial ekledim. HelvetiHand ekleyebilir sorun değil.

• Bende tüm harfler kare olarak gözüküyor nasıl düzeltilir lütfen yardım edin😔

• murat708 kullanıcısına yanıt

Hocam bende tüm harfler kare oldu onu nasıl düzeltebilirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.