Şimdi Ara

Oyunlar için işletim sistemi 32 bit mi yoksa 64 bit mi olmalı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
15.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bir süredir bu soru kafama takılıyor bilgisayarımda şu anda 64 bit home basic yüklü. 32 veya 64 bit olması ya da home basic, premium veya ultimate olmasının oyuna herhangi bir etkisi olur mu? Laptopumun özellikleri: Core i5 2.5 ghz (turbo boost ile 3.0 ghz), nvidia geforce gt630m 1 gb, 4 gb ram, 320 gb hdd. Sorumu cevaplarsanız sevinirim.

• 64 bit olması daha iyi
  • peki xp yada windows 7 olması oyun konusunda hangisi iyi.
  • bence xp daha iyi ama yeni oyunlar xp desteği bulundurmuyor
  • o sisteme xp kurulurmu hocam:)hem xp nin 64 biti çok sorunlu ,windows 7 32 bitte sisteme yazık etmiş olursun mesela bf3 32 bit sistemde sorun veriyor,windows 7 64bit uygundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HerZamankinden -- 11 Ekim 2012; 1:39:00 >
  • Oyun için en iyisi WİNDOWS 64 BİT SP1
    Ama mutlaka dep i kapatın yoksa sürekli exe. çalıştırmayı durdu hatası verir bazı oyunlarda

DEP Kapatmak için sunları yap

Baslat >Programlar->donaltılar-> Komut İstemi var onu sag tıkla yönetici olarak calistirde

sonra acılan dos ekranında su kodu yaz

bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOff

şimdiye kadar çıkan butun oyunları açtım tek açılmayan oyun /prototype 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fabioddq -- 11 Ekim 2012; 9:14:31 >
  • Sanırım bu konuda bıraz bılgı sahıbıyım. Sebebıne gelınce su anda makınamda 3 ısletım sıstemı var. Wındows XP (cubase yuzunden) Wındows 7(32bıt) Wındows 7(64bıt sp1)
    Öncelıkle oyunların cogu Wındows Xpde kuruluydu. Cunku Xpden bır turlu kopamadım Daha sonra Battıfıeld 3 oynamak ıcın Wın7(32bıt) kurdum. (elımde 64bıtlık versıyonu yoktu) Ilk kıyaslama burada baslıyor. Xp de sadece dırectx9 destekleyen oyunları oynayabılıyorsun. Bu yuzden bu saatten sonra xp yuklemek mantıklı gelmıyor. 32 bıtle 64 bıt arasındakı fark ıse 64bıte gecmeden remını 4gb kullanamassın. Cunku 32bıtler 3gb kadar desteklıyor.

Sonuc: (kendı makınamdan yola cıkarak)
    Wındows xp: dırectx9 destekler. Dırecx10 -11 destekleyen oyunlar calısmaz. Oyun performansı dırectx9 destekleyen butun oyunlarda calıstıgı ısletım sıstemınde wın7 32bıt,wın7 64bıt olan makınalarla performans degerı asagı yukarı aynıdır.

Wın7 32bıt: Ram3gb yukarısını gormez. Dırectx 9 - 10 -11 destekler. 3gb yukarısı remın verecegı performans dısında bır performans kayıbı yoktur. (kaldıkı 3gb remı kullanan oyun gormedım) Wın764bıtın getırdıgı performs farkını goremedım. Sanırım sıstem oyunları calıstırmaya yettıgı ıcın sımdılık o farkı goremıyorum.

Wın764 bıt: Burada ılk fark remı 4gb gordugu ıcın makına acılısta 1.23gb rem kullanıyor. Bu ıyı bır sey. Program, oyun acılıslarında makına daha hızlı acıyor gıbı. (wın7 32bıtte aynımı dıkkat etmedım. Yalan olmasın) En azından kafan rahattır. Sıstemın (cpu, rem) tam performans kullandıgını bılırsın ancak oyun oynarken performans olarak dıgerlerınden bır farkını goremedım.

Bu arada 32 bıt 64bıt farkı yok derken sunu demek ısıtıyorum. Battfıeld3te mesela cpu ortalama%35 kullanıyor. Cpunun %65 bosta. 64bıt olunca cpu%25 kullanıyor dıye bır durum yok.

Ekran kartına gelınce: Dırecx9da her ısletım sıstemınde aynı performansı verır. Dırecx11 olayında ıse (wın7 32bıt -wın764bıt) bır fark gozetmez. Performansı aynıdır.

Bu arada pcmde 60tane oyun yuklu. Bunların 50tanesı xpde kurmustum. Isın guzelı 45tanesını wın7de calıstırmayı basardım. (oyunları kurmadan xpdekı yuklu halıyle) Sadece savelerı wın7 belgelerım tasıdım. Oyunları yenıden wın7 ıcın yuklemek zorunda kalmadım.
    Bu arada pc: İ7 875k(3ghz) - 4gb ddrem 2000mhz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ploff -- 11 Ekim 2012; 10:54:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben ram yüzünden 64 bit kuruyorum.32-64 arasında bir fark göremedim.Dediğim gibi ram'im az olsa 32 bit kurardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aseudra

Ben ram yüzünden 64 bit kuruyorum.32-64 arasında bir fark göremedim.Dediğim gibi ram'im az olsa 32 bit kurardım.

Windows programının 32 bit ve 64 bit sürümleri arasındaki fark nedir?
    32 bit ve 64 bit terimleri, bir bilgisayarın işlemcisinin (CPU olarak da bilinir) bilgileri işleme şekliyle ilgilidir. Windows programının 64 bit sürümü büyük miktarda rasgele erişim belleğini (RAM) tanır, 32 bit sistemden daha verimlidir.microsoft.....

64 bit Windows 7 sürümü yüklemek için, size 64 bit Windows sürümü çalıştırabilen bir CPU gerekir. Bilgisayarınıza büyük miktarda rasgele erişim belleği (RAM) (normal olarak 4 GB veya daha çok RAM) taktığınızda 64 bit işletim sisteminin faydaları daha belirgindir. Bu gibi durumlarda, 64 bit işletim sistemi büyük miktarda belleği 32 bit işletim sistemlerinden daha etkin kullanabildiğinden, aynı anda birkaç program çalıştırırken ve aralarında sık sık geçiş yaparken 64 bit sistem daha iyi yanıt verebilir. microsoft.....

•  Oyunlar için işletim sistemi 32 bit mi yoksa 64 bit mi olmalı?
  • Windows 7 Ultimate 64Bit

NOKTA.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Windows 7 Ultimate 64Bit

NOKTA.

+1
  • benim pc 2 gb 64 bit yapsam olurmu

bilgisayara birşey olurmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi call of duty warfare -- 17 Mayıs 2015; 17:53:20 >
  • benim pc 2 gb 64 bit yapsam olurmu bilgisayara birşey olurmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: call of duty warfare

benim pc 2 gb 64 bit yapsam olurmu bilgisayara birşey olurmu

Bilgisayara birşey olmaz ama 64 bit yapmanın sana bir faydası yok. Hatta 64 bit versiyon daha fazla ram harcıyor bidiğim kadarıyla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.