Şimdi Ara

Nvidia GT740M ETS 2 İçin Yeterli Mi? [64 Bit Olan Model Yeterli Gelmedi]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ETS 2'den başka oyun oynamıyorum. İlerde beğenirsem, ETS 3 ve ECS oynarım. Yakında bi notebook alacağım. Ekran kartı konusunda tek dikkatim, özellikle ETS 2 ve diğer simülasyon oyunlarını En Yüksek grafik ayarlarında FPS kasmaları ve donmalar olmadan oynayabilmek için yeterli bir model seçebilmek üzerine.

http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-z51...11180.html

Bu linkteki modeli almak istiyorum.Özellikleri gayet iyi ve Nvidia GT740M ekran kartı kullanıyor. En Yüksek ayarlar için bu ekran kartı yeterli mi bunu merak ediyorum.

Biraz önce özellikleri linkteki Lenovo ile neredeyse birebir aynı olan, GT650M ekran kartı kullanan Asus N56VZ adlı makinede, ETS 2'yi En Yüksek ayarlarda, rahat bir şekilde oynayamadım. FPS düşüktü ve ara ara donmalar oldu. Yüksek ayarda bile aradığım akıcılık yoktu. GT740M bu yükün altından kalkar mı? Siz ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 23 Şubat 2014; 11:57:38 >

• ETS 2 oynuyorum butun ayarlar en yuksekte, aldigim fps 35-45 arasi oluyor akici. Laptobun ekran karti GTX760m. Yani GT740 ile medium ve bazi ayarlar high seviyesinde oynarsiniz akici bir sekilde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • R_DeNiro kullanıcısına yanıt
    Ben En Yüksek ayarda akıcı bir şekilde oynayabilmek istiyorum hocam. Bana ihtiyacımı karşılayabilecek maksimum 2.500 liralık bir notebook tavsiyesinde bulunabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

Ben En Yüksek ayarda akıcı bir şekilde oynayabilmek istiyorum hocam. Bana ihtiyacımı karşılayabilecek maksimum 2.500 liralık bir notebook tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

yüksek detaylarda FXAA açmazsan gayet rahat oynarsın
    z510 kullanıcısıyım, gt740m o kadarda kötü bir kart değil, 64bit ddr3 versiyonu olsa dahi oc ile gt645m ye kolaylıkla ulaşabilir
  • FXAA ne oluyor ve neye yarıyor hocam? Herkes bu GT740M'in 64 ve 128 bit olarak iki modeli olduğunu söylüyor. Bunu nasıl anlayacağım. Diyelim ki GT740M'in 128 bitlik versiyonunu aldım, ETS 2'yi En Yüksek ayarda akıcı bir şekilde oynayabilecek miyim?
  • quote:

FXAA ne oluyor ve neye yarıyor hocam? Herkes bu GT740M'in 64 ve 128 bit olarak iki modeli olduğunu söylüyor. Bunu nasıl anlayacağım. Diyelim ki GT740M'in 128 bitlik versiyonunu aldım, ETS 2'yi En Yüksek ayarda akıcı bir şekilde oynayabilecek miyim?

Anti aliasing yani.
    tükçesi kenar yumuşatma.
    türkiyedeki tüm gt740m ler 64 bit.
    akıcı oynayabilirsiniz tabii ki
    şahsen ben oynuyorum, ama eğer 2500 tl bütçeniz varsa gidin y510p alın rahat edin.
    AA nın babasını açsanız slı olduğu için banamısın demez
  • Hocam SLI'nin oturaklı çalışmadığı ve ısınma yaptığı söyleniyor. Ayrıca Y510P'de CD sürücü yok...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bende 2 hafta kadar oldu laptobu alali. Acer V3-772G i5 modelini aldim imzamda olan model. Vatan %30 indirimle 2.400 küsür bir fiyatta aldim. Çok bilgisayarlar arasinda gidip geldim aylarca arastirdim. Msi ge serisi lenovo y510p falan derken aralarinda bana gore en iyisi Acer geldi. Özellikle bu modelin sogutma sistemi Msi Lenovo vs hepsini geride birakir cok iyi Cokta memnunum su ana kadar butun oyunlari ultra akici oynadim. Bazi oyunlarda bazi ayarlari high falan yaptim sadece. Öneririm bir arastirmani tavsiye ederim. Calinsa falan tercihim yine ayni bilgisayar olurdu. Sorunuz vs olursa detayli pm den yazabilirim. Bir cok bilgisayari arastirmis olarak :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Leopard

quote:

FXAA ne oluyor ve neye yarıyor hocam? Herkes bu GT740M'in 64 ve 128 bit olarak iki modeli olduğunu söylüyor. Bunu nasıl anlayacağım. Diyelim ki GT740M'in 128 bitlik versiyonunu aldım, ETS 2'yi En Yüksek ayarda akıcı bir şekilde oynayabilecek miyim?

Anti aliasing yani.
    tükçesi kenar yumuşatma.
    şahsen ben oynuyorum, ama eğer 2500 tl bütçeniz varsa gidin y510p alın rahat edin.

Türkiye de ki 740m lerin 64bit olduğu doğru değil. asus s46cb wx020h laptop almıştım ve 128bit olarak görünüyor.

• Hocam alınan mala kötü denmez ama, Acer alarak hata etmişsin. Benim şuan kullandığım makine de Acer. 4.5 senedir kullanıyorum, son 2.5 senedir klavyesi, bataryası, CD sürücüsü bozuk, anakartında problem var. Özelliklerine göre performansı yerlerde. O kadar da dikkatli kullandım ama, Acer'lar ilk 1 yıl iyi ama sonra resmen insanı çileden çıkarıyor. Valla üstüne alınma ama Allah Acer'ın belasını versin. O marka benden uzak dursun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 12 Şubat 2014; 12:03:57 >
  • mpy kullanıcısına yanıt
    64 ya da 128 bit olduğunu nasıl anlayacağız hocam, sen bari söyle...
  • adamlar sli bile demiş
    her türlü yeterli bu oyuna 5 yıllık ekran kartları bile yeterli
  • GT 740M 3 gb ekran kartım var. Battlefield 4 Full ultra ayarlarda oynuyorum ? ETS ye full yapıp butun ayarları fazla ellemedim ama oynuyorum. Yani bu ekran kartı ETS 2 yi nasıl kaldırır sen düşün Battlefield 4 ultra, Ac4 Çoğu High bazıları ultra
  • Hocam bende Acer marka konusunda tereddutluydum ancak Acer V3 sayfasindaki kullanicilarin yorumlari ,fps ve sicaklik degerlerini gorunce iyice isindim bilgisayara. Su anlik kullananlarin hepsi icinde kronik bir sorunla vs karsilasmadik. Bu bilgisayari epeydir kullananlarda bir sorun yasamadi ben iyi ki almisim insaallah da sikinti cikmaz diyorum. Her markanin bazi modellerinde sikinti oldugu da bir gercek. Ama illa da Acer olmaz diyordaniz MSİ GE serisi tavsiye ederim. Ben bu seri ile Acer arasinda kalmistim. Biraz fazla isinabilir ama iyidir. Bu arada bazi oyunlar bazi ekran kartlariyla uyusmayabiliyor ornegin Gta İV brn ikincil ekran karti olan intel ilr oynuyorum high seviyesinde. Bu arada acikcasi bf4 gibi oyunlari ultrada nasil oynuyor GT740 anlamadim. Tabi olabilir oynayanlar fps degerlerini ayar menusuyle birlikte ekran goruntusu alip yollarsa bilgilenmis oluruz.

• yetersiz gibi
  • quote:

64 ya da 128 bit olduğunu nasıl anlayacağız hocam, sen bari söyle...

masaüstünde sağ tık > Nvidia denetim masası
    yukarıdaki menüden yardım > sistem bilgileri
    gelen sayfanın sağ tarafında ayrıntılar denen kısımda kaç bit olduğunu görebilirsiniz.
  • TraVeLL

Hocam bende SLI'ın bazı yerlerde uyumsuzluk ve ısınma yaptığını duydum. Üstteki mesajımda da bunu yazdım. Sen ne dersin bu konu hakkında?

.:Heredot:.

GT740M 2 GB değil midir hocam? Ayrıca dün ETS 2'yi GT650M'li bir Asus'da oynadım, En Yüksek ayarda yeterli akıcılığı vermedi...

R_DeNiro

Haklısın hocam. İnşallah sen sorun yaşamazsın ama, sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer. Benim Acer'dan ağzım yandı bi kere, bi daha almam. MSI almayı bende istiyorum ama, bütçem maksimum 2.500 lira. GE serisi ise 3.000 liranın üzerinde. Bu yüzden tercih edemiyorum...

Bahago

Yetersiz gibi derken hocam? GT740M için mi diyorsun acaba?

mpy

Eyvallah hocam sağolasın ama, dediğin adımları bilgisayar üzerinden yapıp bakmak gerek. Ben internetten alacağım. Oradaki özellik listesinden anlamak pek mümkün değil sanırım...

• Hocam MSİ i5 modelleri 3 bin uzerinde sanmiyorum ancak yinede biraz beklemenizi tavsiye ederim dolar malum yuksek. Ben 2 hafta once Acer i aldigimda MSİ i5 GTX765 modeli 2.600 civarlariydi diye hatirliyorum. Mobilde oldugumdan bakamiyorum fiyatlari.

• quote:

Orijinalden alıntı: mpy

quote:

Orijinalden alıntı: Leopard

quote:

Anti aliasing yani.
    tükçesi kenar yumuşatma.

Türkiye de ki 740m lerin 64bit olduğu doğru değil. asus s46cb wx020h laptop almıştım ve 128bit olarak görünüyor.

nasıl doğru değil ben z500 aldım 645m olduğu söylendi baktım 740m 64bit gittim geri verdim

• 740m lerin 64bit leri de var. 128bit olani da var. Ben yukarda yazilana cevap olarak Türkiye de 128bit yok sadece 64bitler var demek yanlistir demek istedim. Benim pcdeki 740m 128bit ve Türkiye den aldim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpy -- 12 Şubat 2014; 23:40:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.