Şimdi Ara

Oyun sistemlerinde; (2600 / İ5-8400 varken,) Ryzen 7 ve Core İ7 alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
4.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Boşnak Ağa

Bu mesaj silindi.
    2700x mi alıyor adamlar?

lan 2700x daha ön siparişde ne zaman aldılar? bu nasıl bir savunma avukatı mısın AMD nin? kullandığın işlemci nedir şuanda senin?

daha işlemci çıkmadan millete 2700x aldırdın?

bi yorum yapıyorsanız insanları bilgilendirin körü körü gelmiş donanım forumuna savunmaya geçmiş stoper recep gibi , iki bilgi ver biliyorsan bişelerde bizde foruma girip öğrenelim

incelemelere bakmadım ama en az %15 performans artışı varsa bende 10 sene sonra AMD almayı düşünebilirim evet bana fiyat / performans birbirini karşılıyorsa neden olmasın?

20 senedir bilgisayar işindeyim daha bir sefer ev kullanıcısının arka planda 20 tane program çalıştırıp oyun oynadığını görmedim , yeri geldi evimde 2x E5 2650v3 40 çekirdek pc kullandım yinede dediğiniz şeyleri yapmadık?

• Kimse acele etmesin. Kimsede gaza gelmesin. Bence alacak olanlar 1 ay bekleyebiliyosa 1 ay beklesin sonra alsın. Belki 9700k duyrulur kafanıza o yatar Geçen yıl herkes işlemciye atladı bellek iletişimsizliğinden kimsenin haberi yoktu tank gibi işlemci belli bir fps te takıldı kaldı. Ayağada düşmedi ama average olarak düşük görününce sıkıntı oldu. Benim gibi kullanıcılar için çok önemli değildi bu 3dsmax kullanıyoruz. Siz oyun oynuyorsunuz. Paramızda değerli. Yukarda genel bilgi verdm. 1 ay içinde birçok kişi test eder. 2700x işlemcisini b350 anakrata takanda olur merak etmeyin. Hepsini görün ona göre davranın
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Sonuçlar muazzam 144 fps oyunculuk 8700k nında başedemidiği oyunlar var. E-spor oyuncusuysan 144 fps.önemlidir. Günlük keyfine oyunculukta 4k oyunculuk daha önemli, 4k 60 fps standaryımı gpular daha tam erişemedi. İntel 8700 k daha dar alanda gerekli. Ryzen zen ile yaptığı çıkışı intel yılanın başı küçğkken 8 jenerasyonu i5 6/12 çıkararak ryzeni gömebilirdi. Bunjn kararını m aldıysa ben intel ceosu olsam kapı önüne koyardım.g4560 ı 2/4 çıkarttı i3 satamafı 7. Nesilde bunlar hep epic failler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeliOrmanlı0106 -- 20 Nisan 2018; 0:58:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    Hocam bana oyun + stream icin 2700 mu 8700 mu onerirsin. Oc yapmayacagim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SakuraiTomoki S kullanıcısına yanıt
    Eğri oturup doğru konuşalım online ağırlık oynarım ne rakada torrent açabilirim ne veri taşırım. Oyun oynarken arkada ne işlem yapılır?

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    X dusunmuyorum oc yapmayacagim icin. A320 anakart alsam performansta sorun cikar mi? Duz 2700 alacagim

• 34sem kullanıcısına yanıt
    Amd islemcilerin hepsi overclok kabiliyetli. Zaten 200mhz overclok yapabiliyorsunuz bu yuzden en tepedekini alin. Arada fiyat farki yok denecek kadar az. Bunun yaninda a320 ile ryzen 2700x nasil olur bunu amd muhendisleri bile bilmeyebilir :D Siz biraz bekleyin mutlaka birileri takip çalıştırir. Her halukarda ben size a320 onermem. B350 olsun copten olsun. Ryzen 2700x 105watt cekiyor. Anakart biraz onemli bu noktada. Gelismeleri hepberaber takip edecegiz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bak kardeşim

öyle muazzam oyunlar öne sürmüyorum

2003 yapımı warcraft 3 oyununda mafa td ve legion td hell haritalarında intel ve ryzen eşit performans veremez

intel ağlar açık net

biz 128 kişilik harita diyoruz...

şuan pc boş

20 kadar sekme

üzerine torrent açık

bi ara da dts-ac3 çevirimi vardı bitmiştir

altyazı gömüyodum o da bitiyodur

siz bilgisayarı açıp basit bi oyun oynayıp kapatıyo musunuz?

ps alın kardeşim neden para veriyosunuz ki?

• 980ti'ımı i5-6500 ile besliyorum. Zamanında i7 render falan yapcaksan al derlerdi şimdi açık dünya oyunlarda(AC Origins, FF15 vs.) yetmiyor i5. Keşke direk i7 alsaydım. İlerde yükseltmeyi düşünüyorum.
  • Zamanında bütçeyi zorlayıp i7 almadığım için pişmanım. İ5 6500 kısa ömürlü oldu. Artık yetmiyor gibi.

Şimdi bu fiyatlar varken Ryzen işlemci + anakart almak mı mantıklı yoksa i7700 i6700 e yükseltmek mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Varaka bin Nevfel

980ti'ımı i5-6500 ile besliyorum. Zamanında i7 render falan yapcaksan al derlerdi şimdi açık dünya oyunlarda(AC Origins, FF15 vs.) yetmiyor i5. Keşke direk i7 alsaydım. İlerde yükseltmeyi düşünüyorum.

O zamanki i7 fiyati
    O zamanki i7 ile şimdiki i7 ayni i7 mi
    İ7 değil k serisi alsaydın belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 20 Nisan 2018; 20:41:15 >
  • @Boşnak Ağa
    FX 8120 işlemciden i3 6098P işlemciye geçince pişman olmuştum. Oyun açıkken internete girdim, bir de resim düzenleme programı açtım, windows kilitlenmişti neredeyse.

i3 işlemci alınmaz. İş amaçlı kullanırken de yetersiz. Birkaç program açıp kullanamıyorsun.

i5 işlemci nasıldır bilmiyorum, hiç kullanmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8MB AGP -- 20 Nisan 2018; 20:51:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8MB AGP

@Boşnak Ağa
    FX 8120 işlemciden i3 6098P işlemciye geçince pişman olmuştum. Oyun açıkken internete girdim, bir de resim düzenleme programı açtım, windows kilitlenmişti neredeyse.

i3 işlemci alınmaz. İş amaçlı kullanırken de yetersiz. Birkaç program açıp kullanamıyorsun.

i5 işlemci nasıldır bilmiyorum, hiç kullanmadım.
    8 cı nesıl i5 8600k en iyi oyun işlemcisidir. 4.9 ghz yaparsan tadından yenmez. her turlu oyuna en az 4 sene yeterlıdır z 370 fazları kuvvetlı bır anakart ıle 2x 8 gb 3200 mhz de ram ile.
    dünyada
    su 3 luyu kullanıp su an memnun olmayan yok.
    http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-8700K-vs-Intel-Core-i5-8600K/3937vs3941
    bu verdığim lingi arastır görürsün.
    en cok kullanılan sıstem sudur.
    bu yukard a verdığım sıte oyle dıyor. ve çoğunluk bu 3 luyu kullanmakta.
    http://www.nanokatalog.com/Gskill-TridentZ-RGB-Series-16GB-DDR4-3200Mhz-RAM,PR-100443.html

http://www.nanokatalog.com/urun/90mb0v40-m0eay0
    http://www.nanokatalog.com/urun/intel-core-i5-8600k-3-6-ghz-coffee-lake-sockel-1151-core-i5-3-6-ghz

bu 3 sudur.
    oyun için İ7 ye gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 21 Nisan 2018; 2:10:32 >

• h110m pro-vd anakart var. Oyun için upgrade yapmayı düşünüyorum. Anakart masrafından da kurtulmak için 6500'den 7700'e geçmek mantıklı değil mi yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kirylo Sidorovich Razumov

h110m pro-vd anakart var. Oyun için upgrade yapmayı düşünüyorum. Anakart masrafından da kurtulmak için 6500'den 7700'e geçmek mantıklı değil mi yani?
    verdıgım lıngden ıslemcıleyı kıyasla
    o yukardaverdıgım lıngı kurcla araştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 21 Nisan 2018; 5:13:25 >
  • sonuç olarak neye karar verdiniz?
    2700x alınır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sarı Mucit

sonuç olarak neye karar verdiniz?
    2700x alınır mı?

https://forum.donanimhaber.com/ekran-karti-oyun-islemcisi-ve-anakart-secme-ipuclari--133694271#133694271

• Kesinlikle ryzen 5 2600 gibi işlemcileri öneriyorum i5 8400 öneren ya kullanmamıştır yada fan boy'dur yıllarca intel kullandım ve amd işlemcisine geçince çok rahatladım işlemci %40 %50 kullanırken ekran kartı %99 kullanıyor aynı şeyi intelde %99 cpu %80 gpu oldu ben olsam amd alırdım teşekkürler.
  • Amd işlemci konusunda malesef daha çok çalışması lazım. Amd yi severim intele rakip olması intelin elini kolunu bağlaması güzel fakat iş ihtiyaca özellikle oyuna gelince beklentim biraz düşük oldu. Elimde 2 adet sistem var. i7 4790-k- olmayan işlemci ne overclock ne bişi var.8x2 16gb ddr3 1600mhz eski teknoloji ram var. Diğeri amd r5 2600 8x2 ddr4 3200mhz 16gb ram li sistem inteldeki ekran kartı gtx980 ti amd sistemde gtx 1070 var. Şimdi ben bunları oyunlarda test ettim. İntelin kaç yıllık işlemcisi malesef ki amd yi geçiyor. Ekran kartının gtx 980 ti olmasına rağmen. Bu fark gtx 1070 takınca 1 veya 2 tık artıyor bu o kadar önemli değil. Şimdi the witcher 3 oyunuda full ayarda amd ile şehirde gezerken fps 77-83 arası değişiyor. İntelde durum 88-94 arası değişiyor. Arada nerdeyse 10fps fark var. Cs go'da intel ile 250-300fps rahat alırken amd ile bu 230 en fazla 260fps aldım. Rainbow ile amd ile 110-120fps alırken intel ile asıl şok burda 150-170 fps aldım. Özellikle amd işlemcinin mmorpg oyunlarında bi sıkıntısı var. Örn black desert online gibi mmoprg oyununda oyunda gereksiz anlık sağlam bi takılma oluyor. Atıyorum fps 100 iken arada 30 düşüyor yükseliyor. Bu oyunda rahatsız edici bir durum yaşatıyor. Lakin intelde böyle bi durumla karşılaşmadım. Arkadaşımda i5 6600k işlemci sistem var. Onda denedim ne olacak diye. Malesef ki i5 6600k bile oyunlarda daha iyi sonuçlar verdi. Şimdi diyeceksiniz işlemci kullanımı intel sistem yüksek oluyor. Evet i5 6600k da yüksek cpu kullanımı vardı. Özellikle bf1 ve gta 5 gibi oyunlar fakat işlemci kullanımı oyuna bi gram fps drop düşmesi yaşatmadı bana gayet yüksek fps akıcı şekilde oynadım. Özellikle 144hz monitör ile bu fark ciddi oranda belli oluyor.

NOT: i5 8400 bence benim kullandığım i5 6600k ve i7 4790 gibi işlemciden daha güçlü ve daha iyi performans verecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badmobil -- 19 Ekim 2018; 14:41:42 >

• bir zamanlar bilmeyenin elinde q6600 de rezil kepaze bir islemciydi. Bu forum neler gördü. forumda fps degerleri verirken lütfen, yapilan ayarlari sistem bilesenlerini ve win sürümlerinide verin yahut belirtin aynidir vs. eger bir test yapmissaniz metodunu belirtilmelisiniz aksi takdirde nasil inanmamizi bekliyorsunuz.
    edit: kullanilan driverina kadar onemli bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 19 Ekim 2018; 14:52:42 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.