Şimdi Ara

Oyun Sistemi İçin i5 4690K yeter mi? 4790K almak mı gerekir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru başlıkta ki gibi bence 4790K biraz masraf oluyor O.C lu i5 4690K oyun sistemi için yeter diye düşünüyorum tabi abim anlamıyor bir türlü.

• 4690k ile 4790k nın farkı ancak çok üst düzey ekran kartlarında anlaşılır oyun için.Render alacaksan o farklı tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simplyfor S kullanıcısına yanıt
    Sadece oyun amaçlı kullanılacak ve arada PS kullanırım onda sıkıntı olmaz. GTX 970 alacağız.
  • Darboğaz söz konusu olmayacağı için fark anlaşılmaz.0,2 fps etkileyecekse 4790k alın:)

Birde 970 için msi yada gigabyte öneririm.

Edit:Alttaki arkadaşlarda aynısını ima etmişler ilk yazdık diye suçlu oluyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simplyfor -- 4 Kasım 2014; 21:46:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RonaldPeterson

Soru başlıkta ki gibi bence 4790K biraz masraf oluyor O.C lu i5 4690K oyun sistemi için yeter diye düşünüyorum tabi abim anlamıyor bir türlü.

Sadece oyun odaklı bir sistem ise AMD FX 6300 x6 yada FX 8350 X8 dahi işini görür. Oyun sistemlerinde ekran kartı daha ağır basmalı.
  • Simplyfor S kullanıcısına yanıt
    Bu video da FPS farkı 10 veya 15 oluyor bu beni biraz sıkıyor ama bana göre diğer parçaları kısıp 970 yerine 980 alsam daha mantıklı olur. Abim işlemci en az 3-4 sene darboğaz yapmasın diye düşünüyor. İleride alırız güzel bir soğutucu overlock yaparız gibi düşünüyor.
  • quote:

Bu video da FPS farkı 10 veya 15 oluyor bu beni biraz sıkıyor ama bana göre diğer parçaları kısıp 970 yerine 980 alsam daha mantıklı olur. Abim işlemci en az 3-4 sene darboğaz yapmasın diye düşünüyor. İleride alırız güzel bir soğutucu overlock yaparız gibi düşünüyor.

i7 4790k ve i5 4690k arasında 500 mhz hız farkı var fark sanırım o yüzden çıkıyor.
    K serisi alan adamda oc yapacağına göre i5 4690k alıp günlük 4.5 ghz de kullandınız mı bence neredeyse hiç fark olmaz.
    tabi ileride çok sağlam bir oyun çıkan htt den çok iyi faydalanır onu bilemem ama günümüzde oyunlarda i7 vs i5 farkı yok gibi birşey
    hatta bazı durumlarda i7 lerin sanal çekirdekten dolayı birkaç fps daha düşük aldıklarını da görüyoruz.
    netice i5 4690 k çok güçlü bir işlemci alıp oc yaparsan aradaki farkı da ekran kartına harcarsan güzel performans alırsın diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 4770k hala yeterli mi ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O işlemciler arasında sadece HyperThreading farkı var. Onun dışında sadece isimleri değişik.

• Darboğaz olayına fazla takılmayın. Ben Phenom x4 955 Black Edition işlemci ile msi gtx 770 kullanıyorum

Ben olsam ek bütçemi ekran kartına kullanırım
  • I5 4690K
    GTX 970

Cok Guzel İkili Oluyor

• Devilmaybad kullanıcısına yanıt
    Çekirdek farkı var mı? Bildiğim kadarıyla 6 çekirdek i7 4790K birde sanal çekirdek var diye biliyorum. Oyunlar 6 çekirdeği kullanmaz bence i5 4690K iyidir.
  • oyun için;

4790k + gtx 970 yerine

4690k + gtx 987 çok daha iyidir.

İki işlemci arasında yalşaık 300 liralık fark var.

Bu farka ekleme yapılarak gtx 980 alınabilir.
  • aykutx kullanıcısına yanıt
    970 ile 980 arasında ne fark var? Sadece hızı mı artmış?
  • 4690 cok cok yeterli olacaktir oyun icin 8320 bile yeterlidir

• Oyun ağırlıklı kullanım amacında i5-i7 farkını hissetmezsiniz, bu yüzden i5 4690K fazlasıyla yeterli gelir.
  • quote:

Çekirdek farkı var mı? Bildiğim kadarıyla 6 çekirdek i7 4790K birde sanal çekirdek var diye biliyorum. Oyunlar 6 çekirdeği kullanmaz bence i5 4690K iyidir.

hayir ikisi de 4 fiziksel cekirdek.4790k'da ek olarak 4 tane sanal cekirdek var.
  • Vatanda i5 4690k 676₺, i5 4670k 579₺ aradaki fiyat farkına değer mi?
  • mali87 kullanıcısına yanıt
    Aslında değmez; ama N11 gibi bir siteden 4690K'yı kampanya ile 600 liraya almıştım. O yüzden 20 lira farka, sırf daha yeni olduğu için değer diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feanor Tasartir

Aslında değmez; ama N11 gibi bir siteden 4690K'yı kampanya ile 600 liraya almıştım. O yüzden 20 lira farka, sırf daha yeni olduğu için değer diyebilirim.

i5 4670k'ları tüketmek için arttırmışlar heralde i5 4690k'nın fiyatına başka sitelere baktım pek fark yokmuş :D

• Oyun için arada ir fark görmezsin,i5 4690K alın,paranız cebinizde kalsın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.