Şimdi Ara

Oyun Sistemi İçin i5 4690K yeter mi? 4790K almak mı gerekir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Dr. Isaacs

quote:

Orijinalden alıntı: RonaldPeterson

Soru başlıkta ki gibi bence 4790K biraz masraf oluyor O.C lu i5 4690K oyun sistemi için yeter diye düşünüyorum tabi abim anlamıyor bir türlü.

Sadece oyun odaklı bir sistem ise AMD FX 6300 x6 yada FX 8350 X8 dahi işini görür. Oyun sistemlerinde ekran kartı daha ağır basmalı.

Bütçesi müsait olan biri niye bu işlemcileri alsın ki hadi FX8350 yi anlarım ama bu işlemcilerin yanında FX6300 önerilmez
    Bence de tercih 4690K olmalı bu arada

• Oyun odaklı olduğu için bütçesi yetmez ise 6300 alıp ekran kartını biraz daha yüksek tutulabilir demek istedim. Artan parayla SSD işlemci sıvı soğutma gibi donanımlar alınabilir. Tabi para sorunu yoksa 8350 dedim.
  • 4670k ve 4690k hertürlü yeterli gelir
    kendim 4670k ile 2 tane gtx 770 4gb
    ekran kartı ile test ettim. darboğaz sözkonusu bile olmadı.
    başka bir arkadaşımda 2 tane gtx 970 i 4790k ile denedi darboğaz söz konusu olmadı bile
  • amd fx8350 den

i7 4790k işlemciye geçiş yaptım..zaten bildiğim kadarıyla i7 4790 k o.c li değil mi bildiğim kadarıyla i7 4770k o.cli hali değilmi

tabiki almışken en iyisini almak bence daha daha iyiyi

i5 i7 geçmek istediğinizde tekrar masraf olucak ..
    almışken en iyisini almak lazım

ileride güçlü ekran kartı alındığında yok darboğaz olurmu yok fps düşüşü yaşarmıyım diye endişe olmasını istemiyorsanız

alın i7 4790k tekrar masrafa gerek yok kardeşim

sadece oyun ise İLK ÖNCE EKRAN KARTI ÖNEMLİ ..EKRAN KARTI BİRİNCİ sırada gelir oyun için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthyrr1976fy -- 4 Kasım 2014; 21:36:14 >
  • fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    Şöyle düşünüyorum i7 4790K ve MSI GTX 970 alsam o zaman SSD'yi 120'ye düşürüyorum ama 1 kere alıyorum SSD arttırılabilir aslında doğru söylüyorsun 1 işlemci 4 yıl kullanılıyor.
  • quote:

Şöyle düşünüyorum i7 4790K ve MSI GTX 970 alsam o zaman SSD'yi 120'ye düşürüyorum ama 1 kere alıyorum SSD arttırılabilir aslında doğru söylüyorsun 1 işlemci 4 yıl kullanılıyor.

kardeşim o saydıkların hepsi bende var

bide anakartım msı

ssd kurlu win ile normal hdd kurulu win ile bile arasında dağlar kadar fark oluyor .. oyunları bile açılması süresi direk değişiyor..

ssd kurulu win 12 sn açılıyor..
    sdd kurulu win 5 sn kapanıyor..

eğer ekran kartı msı gtx 970 alıcaksan anakrtında msı olursa msı gaming app ile ikisini birlikte süper ve beraber şekilde o.c yapabiliyorsun haberin olsun

sdd en hızlısı okuma ve yazma olarak corsair gt 3 force 120 gb olanını al

bunlar tavsiye yanlış anlama kardeşim KULLANDIĞIM için biliyorum..

• fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    Anakart MSI Gaming 3 istiyorduk
  • quote:

Anakart MSI Gaming 3 istiyorduk

olur kardeşim hayırlı olsun..

bende de msı gaming z97 gaming 7 modeli var
  • quote:

Çekirdek farkı var mı? Bildiğim kadarıyla 6 çekirdek i7 4790K birde sanal çekirdek var diye biliyorum. Oyunlar 6 çekirdeği kullanmaz bence i5 4690K iyidir.

4690K 4 gerçek çekirdek
    4790K 4 gerçek çekirdek + HT

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Soru başlıkta ki gibi bence 4790K biraz masraf oluyor O.C lu i5 4690K oyun sistemi için yeter diye düşünüyorum tabi abim anlamıyor bir türlü.

hayli hayli yeter oc ye bile gerek yok.

arkadaşlar siz bu işlemcilerin gücünü gerçekten bilseydiniz böyle sorular bile sormazdınız, gerçi boş boş yorum yapanlar yüzünden böyle oldu işlemciyi gereksiz arttırarak birsürü para harcatıyorlar insanlara.

yetmiyor diyenlere gül geç.
  • quote:

Bu video da FPS farkı 10 veya 15 oluyor bu beni biraz sıkıyor ama bana göre diğer parçaları kısıp 970 yerine 980 alsam daha mantıklı olur. Abim işlemci en az 3-4 sene darboğaz yapmasın diye düşünüyor. İleride alırız güzel bir soğutucu overlock yaparız gibi düşünüyor.

Videodaki render testleri hariç oyun testlerinin böyle çıkması mümkün değil.2500K,3570K,4670K işlemcileri ve bunların overclocklu hallerinin güncel oyunlardaki testleri forumda vardı.Bir türlü bulamıyorum o konuyu.Deli olacağım.Favorilere eklemeke lazım.Neyse oyunlarda işlemciler arasındaki fark %0 ile %5 arasında...Forumda bir arkadaş zahmet edip Türkçe'ye çevirmişti.Ama İngilizcesini buldum.

http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1158&page=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 5 Kasım 2014; 16:56:12 >

• Teşekkürler kafamda ki soru işaretleri bu siteden sonra gitti 2-3 fps için o kadar para vermeye gerek yok.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    i5 4690 K almaya karar verdim soğutucu Seidon 120V Plus seçmeyi düşünüyorum nasıldır?
  • quote:

i5 4690 K almaya karar verdim soğutucu Seidon 120V Plus seçmeyi düşünüyorum nasıldır?

İyidir de sesli olduğuna dair duyumlar aldım kullananlara sor bir bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında asıl soru i5 4690k yeterli mi kesinlikle yeterli=)

asıl soru 4790k daha mı iyi? :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proy -- 5 Kasım 2014; 20:21:03 >
  • Noctua U14S'yi öneririm.Yine favorilerime eklemediğim bir konu vardı forumda.DH yöneticilerinden bir arkadaş test yapmıştı.Sonuç olarak Seidon 120S/H100i ile benzer performansı veriyor U14S.İnventus'da vardı.3-4 derece fark vardı sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Isaacs

quote:

Sadece oyun odaklı bir sistem ise AMD FX 6300 x6 yada FX 8350 X8 dahi işini görür. Oyun sistemlerinde ekran kartı daha ağır basmalı.

Bütçesi müsait olan biri niye bu işlemcileri alsın ki hadi FX8350 yi anlarım ama bu işlemcilerin yanında FX6300 önerilmez
    Bence de tercih 4690K olmalı bu arada

8350 2k için iyi olabilir ancak full hd de 4690k arasında farkedilir derecede fps farkı var.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.