Şimdi Ara

Oyun koleksiyonu yapmak istiyorum .

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim gibi koleksiyon yapmak istiyorum ama hangi platform dan yapsam karar veremedim . Aklımda PC oyunları almak var , PS3 PS2 PS4 ün ise sadece exc. oyunları alacağım .

Eğer PC koleksiyonu yaparsam + olarak

Oyunların fiyatı çok hızlı düşüyor .
    Daha eski oyunlara ulaşmak mümkün
    Collector versiyonlar ps3 xbox vs konsollara göre daha ucuz
    Oyunların fiyatı hem hızlı düşüyor hem de piyasa ya düşük fiyattan giriyor ( diğer konsollara nazaran)

PS3 PS2 PS4 hatta ps Vita içinse

Sadece o konsola çıkmış exc oyunları almayı düşünüyorum

böyle olur mu arkadaşlar maddi açıdan böyle düşünüyorum.

edit kutulu arşiv olacak digital değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KayraSmile -- 12 Haziran 2014; 1:22:24 >

• Eğer kutulu arşiv yapacaksan mutlaka bir konsolun oyunlarından yap. PC içinse dijital alabilirsin.
    İlla exc. almana da gerek yok konsolda daha rahat olan tonla oyun var.
    Kısaca kendi görüşüm:
    Konsol için yap.
    Sadece exc. alma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sevdiğin oyunların özellikle figürlü versiyonları hariç, kesinlikle tavsiye etmem. O da en azından elinde bir figür kalacağı için, yine oyun için değil yani:) Bir de yıllar geçse bile, değer kaybetmediği gibi, bazı oyunlar tam tersine değer kazanır.

Niye tavsiye etmem; belli bir süre geçtikten sonra, zamanında servet ödediğin arşivdeki oyunların 10-15 lira yaptığını göreceksin, kısaca arşivin hiç değeri olmadığını anlayacaksın. Parayla işim yok dersen anlarım ama, Türkiye'de ortalama gelire sahip biri için orjinal oyun arşivi gerçekten çok lükse kaçan bir hobi olur. Bunun yerine, 2. el ve takas ile hem daha çok oyun oynamış olursun, hem de cebinden çok daha az para çıkar.

Bunları, zamanında Türkiye'deki insanların %99.99'unun kopya kullandığı PS2'de ve ilk Xbox'da koleksiyon yapmış biri olarak söylüyorum. Xbox oyunlarından bazıları hala duruyor hatta:)

• quote:

Orijinalden alıntı: bluelabel

Çok sevdiğin oyunların özellikle figürlü versiyonları hariç, kesinlikle tavsiye etmem. O da en azından elinde bir figür kalacağı için, yine oyun için değil yani:) Bir de yıllar geçse bile, değer kaybetmediği gibi, bazı oyunlar tam tersine değer kazanır.

Niye tavsiye etmem; belli bir süre geçtikten sonra, zamanında servet ödediğin arşivdeki oyunların 10-15 lira yaptığını göreceksin, kısaca arşivin hiç değeri olmadığını anlayacaksın. Parayla işim yok dersen anlarım ama, Türkiye'de ortalama gelire sahip biri için orjinal oyun arşivi gerçekten çok lükse kaçan bir hobi olur. Bunun yerine, 2. el ve takas ile hem daha çok oyun oynamış olursun, hem de cebinden çok daha az para çıkar.

Bunları, zamanında Türkiye'deki insanların %99.99'unun kopya kullandığı PS2'de ve ilk Xbox'da koleksiyon yapmış biri olarak söylüyorum. Xbox oyunlarından bazıları hala duruyor hatta:)

Şimdi şöyle en başta yazmamışım ,sizde ona göre yorum yapmışsınız .bende oyunları 2 el alacağım zaten 0 olsa güç yetmez aşırı masraf dediğiniz gibi :) Zaten oyunları özellikle ayırdım ps3 exc filan diye. Ps2 hadi neyse onu yapmasak da olur. Ps3 + pc yapsak , ps3 exc oyunlar 2 el araştırma yaptım forumda, en pahalı 40-50 TL last of us ile beyond diğerleri hep 20 25 TL böyle bakıldığında pek zarar yok gibi ? Diğer oyunlar içinse PC dememin sebebi misal dead space 3 mağazada 19 Tl ( PC verisyon ) , 2elde 40-50 TL ( PS3 versiyon )

Yani özetle bir oyuna 35 -40 Tl den fazla vermeyeceğim zaten collector editionslar ise sanırsam iptal olacak gibi onlara da bakındım aşırı gereksiz masraf .

Zaten az çok bir koleksiyonla uğraşmışsınız 1 günde olacak iş değil zamanla 1-2 tane ala ala artacak .

teşekkürler yorumlarınız için

• Ben zamanında çok denedim/yaptım sonuç maddi açıdan hüsran.

Aşırı büyük bütçe gerekiyor hatta şöyle söyleyeyim oyunu al bitir koleksiyona koy yani sırf koleksiyon için alma yine yüksek bütçelere geliyor.

Aşırı büyük derken cidden büyük yani.
  • Pc oyunlarının serilerini alırsan daha iyi olur

misal
    dead space 1 2 3
    mas effect 1 2 3

gibi

Ps3 de ise dediğin gibi sadece exc leri yaparsan ucuza kapatırsın
  • hocam keyif aldığınız oyunları alın oynayın yavaş yavaş arşiv oluşur zaten platform olarak ayırmak gereksiz bence arşivi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Korsan Olmak İstiyorum
    10 yıl önce açıldı
    Mobil oyun yapmak istiyorum
    4 yıl önce açıldı
    Oyun Çevirmek İstiyorum!
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • masraflı iş hocam bende bluray film koleksiyonu yapmayı düşünüyorum.
  • Ps3, Ps4 ve PS2 oyunlarının koleksiyonunu yapmanı öneririm

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=38423697&p=94&f=317

• Bak bu konuda hemfikiriz :D
  • hocam devir dijital oyun devri. boşver koleksiyon yapacağım diye kutulu derdiyle uğraşma.
  • Merhaba arkadaşlar ben ps3 kutulu koleksiyonu yapmak istiyorum ama bir korkum var ps3 oyunu aldın mı hem cd dekini sisteme yukluyorsun hemde internetten veri cekiyorsun acaba gelecekte kapatırlar mı sunucularını ve ya indirmeleri falan durdura bilirler mi?

• Dijital oyun koleksiyonu tavsiye ederim, eğer oyun odan varsa oraya da kutulara vereceğin paranın çok daha azıyla en sevdiğin oyunlarından posterler figürler alırsın donatırsın.
    İkinci el temiz bulmak da ayrı mesele, kırık çizik kutulu, çizik CD'li oyunlardan koleksiyon yapmak da güzel olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crimson Knight -- 31 Ocak 2018; 0:12:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.