Şimdi Ara

oyun kasasi icin oneri yaparmisiniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Oyun icin kasa bakiyorum fakat karar veremiyorum.

Oyun icin olucak ve su sistemi alicam.

I7 4770k.
    Asus sabertooth z87
    Corsair dominator platinium 16 gb 1866 mhz
    Ekran kartida msi lightning gtx 780 dusunuyorum ama yeni amd yi bekleyip oyle karar verebilirim.

Cpu sogutucu CM eisberg 240L dusunuyorum ve psu corsair ax 860i platinum.

Sisteme ilerde bir ekran karti daha alip sli yapabilirim.

Kasa ne alicam ona karar veremedim arkadaslar.

Corsair in big towerda 2 urunu var ikiside pahali aslinda
    650d var
    Cm nin big haf x urunu var.
    Uzun zaman sonra masaustu topluyorum. Yardim ve fikirlerinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: R.Sambora

Merhaba arkadaslar. Oyun icin kasa bakiyorum fakat karar veremiyorum.

Oyun icin olucak ve su sistemi alicam.

I7 4770k.
    Asus sabertooth z87
    Corsair dominator platinium 16 gb 1866 mhz
    Ekran kartida msi lightning gtx 780 dusunuyorum ama yeni amd yi bekleyip oyle karar verebilirim.

Cpu sogutucu CM eisberg 240L dusunuyorum ve psu corsair ax 860i platinum.

Sisteme ilerde bir ekran karti daha alip sli yapabilirim.

Kasa ne alicam ona karar veremedim arkadaslar.

Corsair in big towerda 2 urunu var ikiside pahali aslinda
    650d var
    Cm nin big haf x urunu var.
    Uzun zaman sonra masaustu topluyorum. Yardim ve fikirlerinizi bekliyorum.

Corsair 400R +750W Psu
  • Norvecte kasa psu birlikte yok hocam. Ayri psu yu 750 mi al diyorsun?.
    Sonradan bir msi lightnin 780 gtx 3 gb daha alip sli yapsam.
    2 ssd 2 hdd taksam yeterli olurmu bu 750 w psu?

• quote:

Orijinalden alıntı: R.Sambora

Norvecte kasa psu birlikte yok hocam. Ayri psu yu 750 mi al diyorsun?.
    Sonradan bir msi lightnin 780 gtx 3 gb daha alip sli yapsam.
    2 ssd 2 hdd taksam yeterli olurmu bu 750 w psu?

Ozaman Düz 400 R Alın PSU Ayrı Alın Yeterli Olur HDD PSU Bakmaz PSU Bakan Ekran Kartlarıdır Genelde
  • R.Sambora kullanıcısına yanıt
    sistemden başlayalım bence sabertooth gereksiz acıkcası...
    çoklu monitör kullanmayacaksanız eğer 770 ile 780 arasında 8 fps oynuyor ve 600tl ...

bigtover almak zorunda değilsiniz.
    GAyet geiş ve 2 ekran akrtını sorunsuz tasıya bilecek c70 gibi kasalarda işinizi görür...
    ha bu arada madem bukadar para harcayacaksınız seasonic marka psuları öneririm kaç watt olursa olsun
  • hocam corsair cpu iyi degilmi seasonic burda yok .
    bu cpu markalari var
    Cooler Master (25)
    Corsair (21)
    Chieftec (14)
    XFX (13)
    Silver Power (6)
    Shuttle (4)
    Silverstone (3)
    In-Win (1)
    Streacom (1)

ayrica 770 bir ekran karti alsam simdi yeni ekran karti cikinca cok eski kalmiycakmi benim ekran karti.
    120 hz monitor alicam 120 hz oyun oynayamiycakmiyim?

ayrica 2 ekran karti takarsam ve coklu monitor yaparsam ne kadar cpu gerekli 1000 w mu yoksa 850 mi
    eksen bilgisayar da var seasonic güçkaynagında 1 nuara diye onu önerdim...

770 çok eski kalmayacak neden kalsın yeni ekran kartının cıkması seni ilgilendirmiyor senin ekran akrtının zorlanıp zorlanmamasıyla alakalı konu... ekran kartın düşük gelmeye başlayınca artık ya bi tane daha alır sın sli yaparsın yada satar daha iyisini alırsın... ekran kartı en cabuk eskiyen parçasıdır pcnin... 6 fps fazla almak için 600 tl verilirmi ...

2 ekran kartı taktığı ekrn kartlarına göre değişir monitörün PSU da etkisi yok... 850 watt yeter bence rahat rahat ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• hocam ben norvecteyim burda ekran kartini satabilirmiyim satamazmiyim bilmiyorum ikinci el parca nasil gidermi onuda bilmiyorum hic alip satmadim daha once boyle bir platformda varmi bilmyiorum burda.
    burda ne tamir dukkani vardir nede esnaf pc parcacisi. tamamen buyuk firmalar belirli yerler.
    burada tamir etme diye birseyde yoktur iscilik cok pahali oldugu icin ( isci saat ucretleri)
    insanlar her zaman yenisini alirlar tamirle satmayla ugrasmazlar cok direk cope.

anakart cok fazla yazmissiniz fakat nesi fazla ve anakartlardan hic anlamam hangi anlamda fazla hocam.
    zaten bu anakart 2 bin kron yani 600 lira misal diger alternatif 1500 kron 450 lira.

asus z87 pro ile sabertooth arasinda ne fark vardir?
    hic anlamam anakarttan falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Sambora -- 7 Eylül 2013; 3:06:34 >
    :) anladım merak etmeyin uzun süre idare eder sizi 770 ... şöyle söyleyim 770 sizi tamin etmemeye başladıgında 780 de tatmin etmez ...

diğer yandan FT kasa bakıyrsunuz hep gerçekten gereksiz ft kasalar genid mT kasalr işinizi görür hem boşyere bir dünya para ödeyeceksiniz... hem yer sıkıntısı hemde içinin büyük kısmı boşkalacak 3-4 ekran akrtı kullanamaycaksanız aynı makinada mt yeterli sizin için
    ok hocam siz almak istediğiniz yada alabileceğiniz site adresi verin ben size en uygun fiyata , kaliteli ve sizin ihtiyaclarınızı karsılıcak bi sistem cıkartıyım kıyaslayın olurmu.

O verdiğiniz site üzerinde mi alış veriş yapacaksınız amazon gibi sitelerden de alm imkanınız varmı ?
  • bu yeni konsollar cikinca bu ekran kartlari cop olucak diyolar. bunu neden diyolar hocam peki?
    yazdigim kasalardan haf x 12xx kron corsair mt 650 d 1599 kron
    yani midi tower olmasina ragmen daha pahali ama fanlari isikli degil sade bir kasa yan kapaginda fan yok.
    sizde 650 d mi aliyim.
    sizin onerdiginiz 400 r kasa yok satista burda 500 r var
    oda 1000 kron
    yani haf x kasa ile cok fiyat farki yok 2 tane burgerking menu farki var:D

ben ekran kartinda yeni cikicak amd serisini bekliyim derken siz israrla 770 serisi oneriyorsunuz. 770 gtx msi lightning 3000 bin kron 780 6000 kron tam iki kati fiyat.
    hd 7990 da 6000 kron .
  • hocamwww.komplett.no sitesinden alisveris yapicam. ve ucuza kacmak istemiyorum. yanlis anlasilmasin oyle zengin falan degilim ama burada norvecte yani alim gucu yuksek olgudundan oyle cok fazlada koymuyo ama hepsi en iyisi olsun dedimmi biraz asiyo siniri.

ben i7 4770k islemci
    asus bir anakart. gerci msininde guzel bir anakarti var.
    gtx 780 ekran karti msi lightning ama burada satisa cikti turkiyede yok sanirim.
    16 gb corsair 1866 mhz dominator platinium ram
    120 gb ssd samsung 840 pro
    2 tb barracuda harddisk
    dusunuyorum.
    ve cm eisberg 240l sivi sogutucu

sitenin adiwww.komplett.no bu siteden alicam cunki norvecte bir firma bu. amazon gibi yerden alsam postaydi geldi gittiydi skinti olucak ve garanti sorun olucak.

Hocam aslında benim tavsiyem corsair c70 olurdu ama sizin sitede yok sanırım... Onun yerine 500r olur. corsair özellikle ürünleri çok kaliteli ve işlevsen o yüzden corsair üzerinde duruyorum Cooler Master HAF XM Midi Tower Sort da alına bilir fiyat farkı yok ben kendime alıck olsam bu 2 kasa arasından 500r yi alırdım corsairbence daha kaliteli tabi aksada zevk meslesi işlev olarak birbirine yakın kasalar gözünüze hoş geleni tercih edin derim bu 2 kasada işni görür mesela...

konsol meselesi işin hikayesi hocam ölekolay değil bukadarinsanın kullandıgı şeylerin çöp olması... ben size anlatıyorum istersniz oyun testlerinde 780-770 farkınıda buraya kopyalarım... görürsünüzarada gerçekten 770 ile 780 arasında 8fps titan arasında 10 fps fark etiğini... ha siz ben 3 monçtör kullanıcam derseniz işte orda fark artar çünkü çözünürlük yükseliyor o kartların orda farkıortaya cıkıyor....

anakart konusuna gelince

Hocam MSI Z87-G45 Gaming, Socket-1150 /

MSI Z87-GD65 Gaming, Socket-1150

asus z87 pluss bu 3 karttan hiç biri sizi üzmez işinizi fazla fazla görür...

BAkın anakrtalrda kullanmaaycagınız saçma sapan özellikler sizin daha fazla para vermenizi sağlar mesel asbertoth da o zırh tamamen gösteriş ve size hibir faydası yok . hatta zerindeki küçük fanları ses yaptıgı için çoğu kullanıcı çalıştırmıyor bile..

diğer ürünleride yazıcam o senin siteden de norveççce biraz zorluyor beni diğer parçalarıda yazayım yine sen kafana yatanı alırsın

• hocam birda bu anakartlarda bazi tuslar var basinca isik falan cikiyo bir videoda izledim.
    bunlar nedir ve bazi anakartlarin ozelliklerinde ROG buton ve Clear CMOS buton nedir bilgin varmi ?
    XFX ProSeries XXX Edition 850W PSU
    Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB CL9 ( günlük kullanımda 8 gb bile fazla gelecektir render işi ile uğraşmıyorsanız 8 çok çok yeterli zaten render dersen sistem komple değişir)
    Hepsinde düşür dedim ama bunda yükselt diyorum 120 gb bence yetersiiz işletim sistemi bi kaç program bi kaç oyun oldu bitti sana 120 gb imkanın var ozaman mutlaka 256 ssd samsung 840 pro...
    hdd kafana göre sıvı sogutmanın testlerine baktım oda güzel...
    kasa yine dediğim gibi zevk işi diğer baktıgın kasalarda güzel hoşuna gideni al para sıkıntısı yoksa...
    yüksek seviye o.c düşünceleri falan var sanırım ? çok çok zorlıycam diyorsan anakartı MSI Z87 MPOWER MAX, Socket-1150 yada ASUS Maximus VI Formula, Socket-1150 yapabilrisin anakartı :)
    Görmek lazım hocam ışık olayını...
    ROG Connect ile anakartınızın arkasında yer alan bağlantı ile başka bir bilgisayar üzerinden gerek bilgisayarınıza gerek anakartınıza müdahale etmenizi, sistem açılışında sistemi birebir gözlemlemenizisağlar...
    Rogbutton da rog baglantısı acma kapama anahtarıdır ...

clear cmos da bios u sıfırlar hocam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 7 Eylül 2013; 5:01:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

XFX ProSeries XXX Edition 850W PSU
    Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB CL9 ( günlük kullanımda 8 gb bile fazla gelecektir render işi ile uğraşmıyorsanız 8 çok çok yeterli zaten render dersen sistem komple değişir)
    Hepsinde düşür dedim ama bunda yükselt diyorum 120 gb bence yetersiiz işletim sistemi bi kaç program bi kaç oyun oldu bitti sana 120 gb imkanın var ozaman mutlaka 256 ssd samsung 840 pro...
    hdd kafana göre sıvı sogutmanın testlerine baktım oda güzel...
    kasa yine dediğim gibi zevk işi diğer baktıgın kasalarda güzel hoşuna gideni al para sıkıntısı yoksa...
    yüksek seviye o.c düşünceleri falan var sanırım ? çok çok zorlıycam diyorsan anakartı MSI Z87 MPOWER MAX, Socket-1150 yada ASUS Maximus VI Formula, Socket-1150 yapabilrisin anakartı :)

Hocqm aslinda ben sistemden kismayi dusunmedim fakat bu pc oyun icin kullanicam ben. Ve kendi cektigim aile videolarina islem yaparim ve bluray film indiricem.
    Vengeance ram ile dominator ram arasinda fark nedir hocam ben dominatorun video izledim baktim sogutmali ram sanirim ve online oyun oynuycam bu pcde.

Ssd yi 240 samsung pro alicam sanirim neutron gtx den iyiymis

Pus icin xfx onermissiniz. Corsairden dahami kaliteli yoksa dahami kalitesiz farki nedir ve corsairde 80 arti gold platinum diye siniflar var.

Son olarak bu oc isini hic duymadim daha once yapmadimda.
    Sizce yapmalimiyim gerekli birseymidir ve bir zarari varmidir.
    Oc kisaca neye yapilir ve yapmasi kolaymidir.
    Ben gtx 780 ile yada 770 ile 120 hz alirmiyim 120 lik benq xl2420t alicam cunki?.

Hocam şöyle ben size kötü bişey önermiyorum önce bunda anlaşalım bakın para sizin belki kendimle kıyasladıgımda çok daha fazla yada daha az para kazanıyor olabilriisniz vs vs ben bunların hiçbirine bakmıyorum. herşeyin en pahalısı en iyisi değildir sizde biliyorsunuz. Özellikle teknolojide amaca uygunluk esastır. Yani kullanamaycagınız özelliklere para vermenizi istemiyorum size tavsiye ederken kendim sistem kurarken kendim için almayacagım şeyi sırf bütçe geniş diye size tavsiye etmem gereklilik yok ise...

Bi aşkası olsa bütçe nekadar der 5-6 bin dediniz koyarda koyar ıırı zıvırı... Şimdi hocam maksat oyun diğer işlemlerini zaten yaparsın bu pcde....

SSD konusuna gelince kolay kolay 120 den yukarısını tavsiye etmezler... ben 240 dan aşagısını almam makineme yetmez çünükü biliyorum sizede yetmez o yüzden yükseltmenizi istedim yani anlatmak istediğim ben özellikleri kısmıyorum amacınıza uygun ve ileriye dönük parçaları seçmenizi istiyorum sadece...

Hocam açıkcası şöyle corsair psu üreticisi değil xfx de... Seasonic, fsp , enermax gibi markalar olsaydı zaten direk onları önerecektim...
    corsairin tüm serileri önerilmiyor açıkcası bazılarında ses sorunu var vs vs... xfx in psularını Seasonic üretiyor bildiğim kadarı ile o yüzden size onu tavsiye ettim. Gayet kaliteli ürünler. BAkın mesela bilgisayar kasası olsa tartışmama ama PSU türkiyede çok sorun yaşayan arkadaşımız var corsair le tabi bu seriler ile alakalı tüm psuları aynı demiyorum. xfx daha cazip geliyor bu koşullarda...
    bu broz silver gold olayı ise şöyle aslında tüm psularda var bu sınıflar PSU lar için bazı sertifikalar var psu o özelliklere uyuyorsa alıyor sertifikayı...
    Düz hesap detaya girmeden anlatayım ...

80+bronz diyor alet yani bu demektir ki verimlilik %80 in üzerinde ...
    yani sistem 100watt a ihtiyac duuyor diyelim sizin güçkaynagınız prizden 120 watt elektrik çeker 100 ü sisteme ulaşır 20 si arada kaybolur... karadüzen anlattım hesabı mantıgı anlayın diye... %70 verimlilikteki bir psu 100 wat gerekiyorsa pc nize prizden 130 watt cekr 30 u buhar olur...
    %50 verimliyse 150 ceker 50 si buhar olur....
    80 Plus Bronze sertifikası alabilmesi için yüzde 81 üzeri verimliliğe sahip olması gerekiyor. Silver sertifikası için de verimlilik yüzde 85'i geçmeli. Gold için yüzde 88 ve son olarak Platinum için de yüzde 90 üzeri verim sağlanması gerekli. Yani Broz ile platinm arasında %10 fark eder okadar...

şimdi OC (OVERCLOCK) işine geldiğimizde :) sizin işlemcinizin yada ekran kartınızın çekirdek saat hızlarını yükseltme olayı kısaca... YAni işlemciniz 3.5 hızında çalışıyor diyelin siz onu çarpan katsayısını arttırarak yada manuel ekstradan voltaj verrek daha yüksek seviyelere örneğin 4.0 yada 4,5 lere cıkartıyorsunuz... gereklimidir işlemci , ekran kartı ram hızlarını bir miktar arttırabilirsiniz. voltaj vererek yapılanı bilmeyenler için tehlikeli olabilir fazla voltaj ile bileşenlerin yanma ihtimali ortaya cıkar... özellikle şimdilerde anakartların ve ekran kartlarının yanında gelen programlar ile kolayca limitler dahililnde o.c yapıla bilmekte ha siz o ekran kartı ve işlemci ile buna gerek duyarmısınız tartışılır :) Şimdi bu hız aşırtma olayını yaptıgımızda doğal olarak parçaların ısılarıda artıyor. özellikle yüksek oc hedefleyenler sıvı sogutmaya yöneiliyor hocam o yüzden sordum size... Konu hakkında detayları
    http://forum.donanimhaber.com/m_1550398/tm.htm burdan isterseniz öğrene bilirisniz...

Hocam alırsın neden almayasın. o konuda kafanda soru işreti olmasın ... aradakifiyat farkı senin için sorun değilse 780 al hocam senin bileceğin iştir o tabiki...

bunlara da göz atarsan alarsın tabiki ne demek istediğimi ...

biraz uzun oldu sanırım resimleri falan ararken basını sonunu karıstırmıs olabilirim hızlı yazıcam derken yanlıslarda yapmıs olabilirm gördükçe düzeltirim :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.