Şimdi Ara

Oynamamız gereken sistem: 3-6-1 (Gelin tartışalım..)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gayet ciddi bir konudur. Bence eldeki oyuncular ile en iyi oynanabilecek sistem. Brezilya zamanında 3-5-2 ile ortalığı kasıp kavurmuştu hatırlarsanız.

Bu oyunu oynamak için kanatlardaki oyuncuların hem hücum hem defans anlamında iyi olmaları şart. Her ne kadar bir Roberto Carlos'umuz yoksa da; Eboue bu işi layığıyla yapabilen bir oyuncu.

Sağ tarafa Eboue'yi yazdığımıza göre ve sol kanatta bu tarz bir oyuncumuz olmadığına göre, savunmanın solunda hızlı bir stoper gerekiyor. Bu kişi pekala Dany olabilir.
    Defans göbeğinde ise gene Semih ve pozisyon bilgisi iyi olan bir stoper. şimdilik Cris diyelim.

Gelelim orta sahaya. Dediğim gibi ortasahanın kanatlarının devamlılığı olan oyuncular olması gerekiyor. Eğer ki sol kanattan gerçekleşiyorsa hücum; Eboue geride kalıp savunmayı dörtleyecek (Dany solu kapatacak). Aynısı durum sağ kanatta olursa Riera savunmayı dörtleyecek. Gene sağ stoperimiz sağ tarafı kapatacak.

Evet işte kilit nokta. Eğer bu kurgu ile oynarsak, orta sahada 4 tane basan, pas yapan, topu ileriye taşıyıp dönüşte savunma yapan oyuncu kullanabileceğiz. İşte en büyük avantajımız burada belki de. Yekta-Melo-Selçuk-Hamit. 4 ü de yetenekli, mücadeleci ve iyi ayaklara sahip oyuncular. Böylece kanattaki oyuncu + göbekteki 4lü + forvet ile 6 kişilik hücum organizasyonu yapma şansını yakalıyoruz.

Forvet için de Burak bu sisteme cuk oturan isim bence. 4 tane ara pas atabilen, şut atabilen, topla oynayabilen oyuncuların önünde burak gibi boş alan bulunca affetmeyen bir forvet ile sistem tıkır tıkır işler diye düşünüyorum.

Şimdi bu formasyondaki en zayıf noktalarımız 1 adet stoper ve Ebouenin sol ayaklısı. Gerçi bu sene Riera savunma konusunda elinden geleni yapmaya çalıştığından sol açığı ona emanet edebiliriz.

Yani bu sistemde hücumdayken 3-6-1, savunmada 4-5-1 dağılımındayız.

Tek sorun oyuncularımızın bu sistemi oynayıp oynayamayacağı. Yani sağ açık hücumdayken, sol bekin uyumayıp savunmadaki açıkları kapatması gerekiyor. Aynısı keza sağ açıktaki oyuncu için de geçerli. Aynı zamanda göbekteki oyuncuların da gerektiği zaman birbirlerinin arkalarını toplamaları gerekiyor.

Ne düşünüyorsunuz?

• Riera o tempoyu kaldırmaz.
  • İyi geceler
  • benim pes ve fifa taktiğimdir fakat neden tutmaz beklere çok iş düşüyor fazlasıyla bunu kaldırabilecek beklere sahip değiliz ebouede dahil buna ayrıca 3 lü defansın ayakları iyi olması lazım danynin idare eder crisi söylemiyorum berbat semihin gelişmeye açık ama yetersiz şuan için o yüzden bu taktik şuan ki takımımıza olmaz bence bize en uygun taktik 4-5-1 gibi duruyor
  • zor takımın alışması bu sisteme aylar sürer ve riera o kadar gel git yapamaz cris söz yok onun için ortasahada yaratıcı adam yok bütün gol umudumuz burak bu sistem tutmaz
  • İcimizde ki İrlandali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dünyada üçlü defans oynayan kaç takım kaldı ki?

bir italyanlar arasıra deniyor benim bildiğim, bir de arada barça falan. ki onların 9-10 yaşından itibaren futbol akademilerinde inanılmaz takitik bilgisiyle geliştiklerini biliyoruz.

bizimkiler, yani türk futbolcular 4-4-2'yi bile milli takımda öğrendim diye açıklama yapıyorken 3'lü defans gereksiz maceradan öteye gitmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TD: Aykut Kocaman diyorum
    Hücumsal anlamda olabilir bu kadroda sadece Amrabat'tan yararlanamazsın. Zaten diğer kanadımız aksıyor. Şimdi geçsek bile Burak geçen seneki rekorunu kırar.
    Ama defansif olarak 3 stoper oynamak çok zordur 3-5-2'ye en iyi diziliş derlerken 4-4-2 geldi yıktı onu. Kanat akınları bitirdi taktiği. Yani her ne kadar defans kalabalık gözükse de bir arapasla kilit açılabiliyor. Yada beklerin ilerde kalırsa çok zor..
    Ben ortasahayı kalabalık tutmanı beğendim.. Açıkçası artık futbol ortasahada oynanıyor o yüzden o bölgedeki oyuncuların performansları çok önemli ne kadar çalışırlarsa o kadar topa hakim olursunuz.
    Umarım cıvıtmazlarda güzel konu olur.

•  Oynamamız gereken sistem: 3-6-1 (Gelin tartışalım..)
    buda benden olsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Sami Yen

TD: Aykut Kocaman diyorum
    Hücumsal anlamda olabilir bu kadroda sadece Amrabat'tan yararlanamazsın. Zaten diğer kanadımız aksıyor. Şimdi geçsek bile Burak geçen seneki rekorunu kırar.
    Ama defansif olarak 3 stoper oynamak çok zordur 3-5-2'ye en iyi diziliş derlerken 4-4-2 geldi yıktı onu. Kanat akınları bitirdi taktiği. Yani her ne kadar defans kalabalık gözükse de bir arapasla kilit açılabiliyor. Yada beklerin ilerde kalırsa çok zor..
    Ben ortasahayı kalabalık tutmanı beğendim.. Açıkçası artık futbol ortasahada oynanıyor o yüzden o bölgedeki oyuncuların performansları çok önemli ne kadar çalışırlarsa o kadar topa hakim olursunuz.
    Umarım cıvıtmazlarda güzel konu olur.

Aynen öyle. Amacım orta sahayı kalabalık tutmak. Ki çok kaliteli orta saha elemanlarımız var. Hamit ve Yekta mesela. Teki kanatta, diğeri de kulübede harcanıyor.

@hcno

Haklısın dostum ama zaten baktığımız zaman geri 3lü (5li) hatta bir de kaleci yabancı oyunculardan kurulu (Semih hariç). Şimdi düşünüyorum mesela Dany-Semih-Ujfa bu taktik için mantıklı isimler. 3 ü de hızlı ve 3 ü de gerek adam-adama gerek alan savunması yapabiliyorlar.

Bazı arkadaşlar beni yanlış anlamış. Haydi pazar günkü maça bu kadroyla çıkalım demiyorum. Teoride bu sistem bu takıma en iyi oturacak sistem. Sorun bunu pratiğe dökebilmek.

Eboue'den 1 tane daha olsa süper olurdu aslında. Hem dikkatli okuyun beklerin 2 si birden açık gibi katılmayacak hücuma. Biri öndeyken diğeri geride. Gene savunmayı 4 lüyoruz yani top rakipteyken. Eboue hücumdayken Riera-Dany-Semih-Ujfa, Riera hücumdayken Dany-Semih-Ujfa-Eboue.

• Bence bize uygun sistem 4-5-1
  • Orta sahanın ortası Melo ile Selçuk iyi çalıştığı takdirde ve Burak'ın yanında oynayan forvet etkili olduğu takdirde bize 4-4-2 iyi gidiyor. Ama Selçuk ve Melo geçen seneki gibi oynamayınca orta sahada pas yapamıyoruz. Ayrıyetten Umut forvette Burak ile çok etkili.
    Benim fikrim forvette Burak-Umut oynayacaksa 4-4-2 oynanmalı. Aksi takdirde Burak tek forvet oynatılıp 4-5-1 oynanmalı. Çünkü Elmander Burağın yanında nedense yapamıyor. Geçen sene Baros ve Necati ile daha çok uyum sağlamıştı Elmander.
  • MUSLERA

EBOUE SEMİH DANY RİERA

MELO

SELCUK HAMİT

TRANSFER AMRABAT

BURAK

•  Oynamamız gereken sistem: 3-6-1 (Gelin tartışalım..)

Bundan iyisini bulamazsınız. Danny yerine biri düşünülebilir sadece.. Burak yerinede daha iyi bir golcü olabilir ama bu bile çok iyi !
  • cris i halı saha maçında takımıma almam
  • Cristen sonrasını okumadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avianca

Bundan iyisini bulamazsınız. Danny yerine biri düşünülebilir sadece.. Burak yerinede daha iyi bir golcü olabilir ama bu bile çok iyi !

gerçekten sonunda resim uzantısı olmayan bir linkden buraya resim ekleyebileceğini mi düşündün ? hadi onu geçtim birt ön izleme yapar insan

• muslera

eboue-semih-dany-riera

hamit-yekta-melo-selçuk-amrabat

--------------burak

oynamamız gerek sistem şu an için budur.burak hayatının yarısını kanat,yarısını da tek forvet olarak oynamış bir adam.
  • siz ne derseniz deyin. fatih terim bildiğindne şaşmaz 4-4-2 cıkcak yine derbiye
  • Bu senin yazdıgın 3-6-1 degil

5-4-1
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.