Şimdi Ara

Mühendislikte 4,0'a yakın ortalama için yapmamız gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
9
Favori
4.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar özellikle makine mühendisliği için sormak istiyorum bu soruyu hangi youtube kanallarından hangi hocaları takip etmeliyiz?hangi kitaplardan çalışmalıyız ve sınavlara nasıl hazırlanmalıyız? bu konularda bilgi sahibi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim




  • her derse gidip çok çok dikkatli dinleyin. sonra da sınavdan önce çıkmış soruları en az bir defa baştan sona özenli bir şekilde, cevaplara bakmadan çözün. ama bazı derslerde sadece cevabı bulmak değil, gidiş yolu daha önemlidir. mesela matematik derslerinde veya fizik derslerinde onların istediği şekilde bir kanıt yapmadan düz lise mantığıyla soruları çözerseniz düzgün puan vermezler. o yüzden çıkmış soruları çözmek hocaların ne istediğini anlamak açısından çok önemli. yoksa dersler zaten kolay, lise dersleri birinci sınıftaki fizik, mat falan ama çoğu kişi hocaların istediği gibi soruları çözmediği için puan kaybediyor.


    çıkmışları çözmek bence baya yeterli ama çıkmış bulamadığınız bazı derslerde kitaptaki soruları da çözebilirsiniz. ama en iyi kaynak çıkmışlardır. önce defter vs okuyup konuyu iyi öğrenin sonra çıkmış sonra kitap soruları. ne kitapta düzgün alakalı soru varsa ne de çıkmış bulabildiyseniz o zaman feynman tekniği yapın. hocaların dağıttığı slaytı notları tekrar edip kendi kendinize anlatın. bazı dersler çok ezber olabilir. böyle boş kağıt üzerinde kendinize anlatırsanız ezberlersiniz kolayca.


    hocalara teneffüste veya derste soru sormaktan çekinmeyin. lisedeki hocaların çoğu soru almaktan çekiniyor çünkü konuları bilmiyorlar ama ünide durum farklı. bu hocaların çoğu soru aldıklarında mutlu oluyorlar ve cevaplamaya çalışıyorlar. arada kötü konuyu bilmeyen hocalar vardır tabi ama zaten anlarsınız. hocalara ödevdeki şu soruyu çözemedim diye bile sorsanız size bazı ipuçları verir. çekinmeyin girişken olun.


    bazı hocalar slayttan anlatır, onların dersinden pek bir şey anlayacağınızı sanmıyorum. iyi hocaların dersinde dersi öğrenebilirsiniz ama kötü hocalara denk gelirseniz ya iyi hocaların olduğu bir sectiona geçin (yoklama varsa iki kere iki hocadan dinleyin) ya da kitaptan kendiniz çalışın (youtubeda da hintli arkadaşların süper dersleri vardır kesin, zaten çoğu müfredat standarttır yani aynı ders büyük ihtimal mit opencourseware de falan da vardır adı farklı olsa bile). hoca kötü de olsa ders gidin bence, ama uyumamak için en öne falan oturun ve dersi dinlemeseniz bile hocanın hareketlerini falan izleyin :O bence bu dandik hocaların dersleri en zor dersler oluyor, yani içerik kolay olsa bile hoca anlatamadığı için kötü yapma şansınız çok yüksek. bunlara iyi çalışın.


    çalışma olarak her ders için haftada o dersin kredisinin 2 katı kadar çalışırsanız çok süper notlar alırsınız kesin. mesela 4 kredilik derse haftada 8 saat çalışın gibi. bu çalışma düzenini zaten bir kere oturtursanız olayı anlarsınız.


    bazı derslerde her hafta quiz, ödev vs olur. o derslerin düzenli bir şekilde takibini yapmanız gerekiyor. az puanlı diye quizleri vs küçümsemeyin iyice çalışın. sınav zamanı çok çalışmanıza gerek kalmaz.


    çalışkan bir arkadaş edinin (grup da olabilir ama bana bir arkadaş yettiydi). böylece çalışma motivasyonunuz düşse bile onu çalışırken görünce siz de çalışırsınız mecburen. mesela ben corona zamanı salacak gibi olmuştum ama arkadaşım sayesinde salmadım, o çalışıyordu. ayrıca ödevler vs bazen çok zor oluyor. bazı sorular baya zor oluyor, onları birlikte tartışarak çözebilirsiniz. direkt kopya şeklinde ödevi geçirmeyin ama birlikte yapabilirsiniz. kopya olduğu fark edilirse hocalar size 0 falan verebilir dikkat edin. ayrıca üst dönemlerden arkadaş edinin size ödev cevaplarını vs atabilir veya üst dönemi tanıyan bir arkadaş edinin.


    motivasyonunuz olsun. mesela ben iyi bir okulda doktora yapmak istiyordum ve bunun için de yüksek ortalama şarttı. ayrıca ilkokuldan beri zaten kodlama vs ilgileniyorum, bilgisayarların/elektronik cihazların nasıl çalıştığı hep ilgimi çekiyordu. bazı dersler hocalar kötüyse sıkıcı gelebilir ilkin ama onlarla ilgili videolar izleyip derse çalışırsanız aslında o konuların da çok ilginç olduğunuzu görürsünüz. dolayısıyla arada video izleyebilirsiniz mesela lineer cebir, calculus için 3blue1brown diye bir kanal var çok güzel animasyonlarla anlatıyor. türkçe altyazısı da var. böyle kanalları izleyip motive olabilirsiniz belli derslere. ama spesifik derslerden ziyade genel olarak ortalamayı yüksek tutmanız için de iyi bir neden bulun kendinize. benim bazen ödev yoğunluğundan bir haftada totalde 4 5 saat uyduğum olmuştu. o yüzden bence iyi bir motivasyon kaynağı şart. ama zaten ödevleri projeleri yaparken işkence çekmenin yanında baya zevk de alıyordum. garip bir duygu bu :P


    bazı youtube önerileri: real engineering, 3blue1brown, numberphile, computerphile, sabine hossenfelder (bunlar ingilizcenizi de geliştirir, bence mühendisseniz ingilizce önemli)


    meraklı olun: böyle diyince meraklı olunur mu bilmiyorum ama ben derste gösterilmeyen çoğu detaya bakmaya falan çalışıyordum kafama takılınca mesela.


    irade önemli, belki dopamin diyeti yapabilirsiniz. rutin bir hayata sahip olun. mesela ben her gün derse girer öğlende de yemekhanede yemek yerdim. hiç başka bir yerde yemek yemedim çünkü başka yerde yemek yerken bir seçim yapmam gerekir ve karar verme iradem her seçimde tükenir.


    ayrıca üniversitede dersleri boşlamaya çok müsait ortam var. biraz asosyal karakterdeyseniz zaten çok partilemezsiniz. bence bir tane kız arkadaş ve 1-2 tane çok yakın arkadaş edinin. onlarla takılın. ama sürekli dersler hakkında konuştuğunuz arkadaşlar da edinmeyin, öyle soğursunuz derslerden. başka bölümlerden insanlar daha düzgün olur mühendislerden. mühendisler boş kafa full ders hakkında konuşurlar. kız arkadaş da bence hayatınızı düzene sokar. ayrılsanız bile saçma duygusallık yapmayın.


    aklıma başka bir şey gelmiyor :P ama baya zor bölümde yüksek ortalama yapmıştım yazayım dedim xd özellikle korona zamanı bu yazdıklarımdan çok uzaklaştığım da oldu ama her dersi aa getirdiydim, çoğunda da birinciydim. bence çalışmayı bir kere öğrenirseniz illa başarılı oluyorsunuz. belki benim için geçerli olan yöntem sizde geçerli olmaz, siz kendiniz keşfedin. önemli olan 1. sınıf. orada 4.0 yaparsanız bozmamak için zorla çalışırsınız zaten xd

  • Esen 11.sinif basit makineler bolumu doyurucu olur.

    Genelde 1.sinifta hocalar da esen uzerinden anlatiyor

  • Troll dimi
  • çok zor bir şey hocam.


    uzaktan eğitim olsa belki olur derdim de 4 üzerinden 4 baya üst düzey bir şey  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: schizzo

    Troll dimi

    Değil

  • Benim de hedefim şuanlık bu yönde. Okulun öğreteceği programlama diline başladım bile, fizik için bilkentin youtube kanalında anlatan hoca iyi gibi duruyor. Calculus giriş için kaf4'ten ilerliyorum. Bakalım başladık şimdiden çalışmaya eğer bu dönem 3,85+ ortalama yaparsam (yüzyüze) bir konu açıp yardımcı olabilirim.

  • Arnavut olmaniz gerek
  • tıp adayı matematikçi hocamız makina mühendisligi okuyacak tebrik ediyoruz
  • fortunateson kullanıcısına yanıt

    ansghjhgsd

  • quote:

    Orijinalden alıntı: End Of The Beginning

    tıp adayı matematikçi hocamız makina mühendisligi okuyacak tebrik ediyoruz

    Sağolasın hocam  

  • rabego R kullanıcısına yanıt

    inşallah başarırız hocam siz nerde okuyorsunuz

  • hocam ben esş setini almıştım ama üstüne esen çözmeye gerek var mı yoksa esş tek başına yeterli olur mu

  • Evet hocam ama yapan yapıyor mesela yüksek lisansını Harvard,MIT gibi okullarda yapanların çoğu ya 4 yada 4 e yakın bir ortalamayla yapıyor bunu

  • okulda derslerin syllabus u olacak zaten orada kaynak kitap olur
    hocanın notları, slayt, ders, kaynak kitap

    coursera, edx, youtube "konu başlığı" vb ile çalışırsın

    yaparsın

    - 4.0 ile uzaktan yakından alakası olmayan yuvarlanıp giden öğrenci
  • Hangi okul bilmiyorum ancak yüksek ortalama için her hocanın sınav türünü sorularını öğrenmek gerekiyor. Konuyu iyi öğrenmek BB notuna kadar yükseltir. Kalanı da dediğim gibi hocayı tanımak. Onu da üst dönemlere sormak lazım
  • tıpadayıbirmatematikçi T kullanıcısına yanıt

    Eh iste hocalarin ne soracagi belli olmuyor her seye hazirlikli olmak lazim.

  • 2003 yılında makine mühendisliği bölümünü 3,08 ortalama ile bitirmiştim. 70 kişilik sınıfta ilk 10 a girmiştim bu ortalama ile... 4,0 ortalaması olan kimse yoktu. Hatırladığım kadarıyla en yüksek 3,6 vardı. Yani o zamanlar üniversite kazanmak zor bitirmek ayrı zordu. Şimdi nasıl bilmiyorum.
  • D-Assault kullanıcısına yanıt
    Hocam su anda da 4le bitirmek imkansiza yakin, itu makina birincisi gecen yillarda 3,54 falandi
  • Eğer dersin hocası gerçekten çöp değilse en güzel kaynak dersin hocasıdır. Dersinize zamanında gidin. Not tutmak istyorsanız tutun, yoksa güzelce dinleyin. Müfredata esas genel bir kaynak olur özellikle onların sorularını çözün, çıkmış soruları da alın çözün. Güzelce geçersiniz. Zaten çan sistemi var çoğu yerde, hiçbir derste mükemmel olmanıza gerek yok. Verilmek isteneni alınca otomatik olarak güzel bir not gelir zaten.

  • rabego R kullanıcısına yanıt

    "calculus için kaf 4"      

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.