Şimdi Ara

Overtraining hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim aklıma takılan bir soru var. Overtraining hakkında biraz bilgi edindim fakat aklımdaki sorunun cevabını bulamadım. Örneğin; pzt. günü göğüs çalıştık, ertesi günü ön kol - arka kol çalışsak overtraining mi oluyor ? Yani göğüs çalışırken malum arka kol kasları da çalışıyor o yüzden sormak istedim.

• Overtraining olman için örnek vermek gerekirse benchte en az kendi kilon kadar basabiliyor olman lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Overtraining olursan anlarsın zaten ayrıca sadece tek bir kas grubunu çalıştıramazsın az çok diğer kas grupları da etkilenir

• quote:

Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

Overtraining olman için örnek vermek gerekirse benchte en az kendi kilon kadar basabiliyor olman lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

Overtraining olman için örnek vermek gerekirse benchte en az kendi kilon kadar basabiliyor olman lazım

Ha
  • Eksi verenler neye göre verdi açıklarsalar sevinirim. Daha önce bununla ilgili bir makale okumuştum ben ona göre konuştum siz neye göre konuşuyorsunuz? Makalede yeni başlayanların overtraining olamayacağını overtrainingyapabilmek için begginneri geçmek gerektiğini belirtmiş. Beginner sınırı olaraksa kendi kilon kadar bench yapabilmen gerektiğini söylemiş.

Dostum senin dediğinşey overtraining değil öyle denk gelmesi normal.
  • overtraining konusunu anlamiyorum ve cok tuhaf geliyor bana bu denli korkulmasi. zira overtraining diye bir sey varsa da eger bu sizin 3-4 setten 3-4 hareket yapmanizla olmasi imkansiz. aranizda rahatsizlar vardir belki benim gibi set ustune set giren bir sure sonra agirlik duser fakat devam edersiniz saatlerce basmaya en son oyle bir pump olur ki kan toplanir calistiginiz bolgede neredeyse. boyle saatler suren agir bir idmani yapan varsa korksun evet akil kari degil zaten ama ben gene de birkac kere tecrube edilmesi kanaatindeyim bunun. soruya gelince tekrardan sunu kafaniza kaziyin dostlar, yaptiginiz 1 saatlik amator bir idmanla overtraining O L M A Z imkansiz bu. acidan korkanlarin, tembellerin en sevdigi bahanedir overtraining. yahu gercekten hayret ediyorum bi bolgeyi toplamda 3 set 3-4 hareket calisan adamlar (ustelik o da inleye inleye zorlanarak cikarilan gercek bir idman oldugunu hic sanmiyorum) kac gun daha yatsam diye overtrainingi bahane ediyor. o idmanin ertesi gunu de aynisini yaparsin ayin 30 gunu de cunku gercek idman Y A P M İ Y O R S U N kardeşim. kimse alinmasin genel konustum cok sinirlendiren bir konu cunku bu beni.

saglam idman yapin, guclenin, hacimlenin ve korkaklarin, tembellerin bahanelerine aldiris etmeyin. herkese iyi sporlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lev Tolstoy -- 11 Mayıs 2015; 23:05:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lustral hakkında
    5 ay önce açıldı
    Fitness yanlış bilgiler
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lev Tolstoy L kullanıcısına yanıt
    Ben her gün tecrübe ediyorum. YOK öyle birşey.

Edit: Bokunu çıkarmazsan tabi. 45 dk oldu aman Allahım yıkıldı kaslarım diye salondan kaçan adamlar var gülüyorum cidden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halfmoon37 -- 11 Mayıs 2015; 23:12:07 >
  • hikaye bunlar internette her gördüğünüze inanmayın
  • Bir kas grubunun overtrain olup olmadığını anlamak için 2 gün rest verin kendinize, sonraki gün o kas grubu için yaptığınız esas hareket(sırt için barbell row/deadlift, göğüs için bench press gibi) esnasında öncekinden daha yüksek bir ağırlık kullanıyorsanız veya daha çok tekrar çıkarabiliyorsanız tebrikler, nur topu gibi bir overtraininginiz var.
  • overtraining değilde undertraining var diyelim.
  • Bence yeterli beslenildiği sürece overtraining diye birşey yok.
  • bi de protein tozu öldürüyomuş
  • Overtraining şudur: Kasların kapasitesinin besin desteği olmadan zorlanması ve kendini geliştirmeyi bırakması, durdurmasıdır.

Sebepleri: Çok az miktarda karbonhidrat almak, Aynı kas grubunu gereğinden fazla çalıştırmak, yetersiz protein ve yağ (evet yanlış okumadın YAĞ) alınımı, antrenman sonrası aç bir şekilde aktif efor sarfettiren fiiller (kardiyo) vs.

Ne Yapmalıyız?
    1) Bulk döneminde en az vücut ağırlığının 2 katı kadar protein, en az 5 katı kadar komplex karbonhidrat, en az 50 gram yağ ağırlık oranlı beslenme. Definasyonda en az vücut ağırlığının 2.5 katı kadar protein, en az 150 gram karbonhidrat, en fazla 50 en az 30 gram yağ alınımı olmalı.

2) Haftada eğer her gün antrenman yapıyorsanız aynı kas grubunun en fazla 2 defa çalıştırılması. İdeal antrenman programı haftada 5 gün 2-3 kas grubunu aynı gün çalıştırılması ile olur. Asla ama asla aynı gün 2 adet büyük kas grubu çalışması yapmayın günde sadece 1 büyük ve 1-2 küçük kas grubunu çalıştırın.

3) En az 8 saat düzenli uyku
    ile bu durumu engeller ve kas gelişimini maximize edebilirsiniz.

Gün içinde ağırlık çalışması set sayısı kapasitenize göre değişmekle beraber 15 tekrarı geçmeyecek şekilde ama 15 tekrar sonunda güç tükenimi göz önünde bulundurularak çalışma yapın dinlenme sürelerini çok az tutmayın çünkü karbonhidrat tükendiğinde kaslar yağlardan enerji almak istiyecek ama siz ona bunu yapması için zaman tanımadığınızdan dolayı enerjisini daha hızlı aktif hale gelen enerji kaynağından yani Kaslardan elde etmeye başlayacaktır. En fazla 1.5 saat en az 1 saat ağırlık çalışması yapacak şekilde set sayınızı ayarlayın çünkü 1 saatten erken biten traininglerde pump yeterli miktarda olmaz kaslar yeteri kadar şoklanamaz ve gelişimi çok yavaş olur, 1.5 saati geçmesi takdirinde vücuttaki besin miktarına bağlı olarak güç kaybı yaşanır ve kaslar kendini senteze kapatır aldığınız bütün protein kas haricindeki yerlerde kullanılır dolayısıyla yine kaslar gelişemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @Oxit@ -- 13 Mayıs 2015; 9:35:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sailyn S kullanıcısına yanıt
    Dediğin çok yanlış çünkü ağırlık antrenmanın türü ve şekli çok önemli Body Building sadece antrenmanla bitmediği gibi sadece beslenme ile de bitmiyor. Her ikisi de dikkate ortak alınması gereken şeylerdir.

• Cidden sizi anlamakta güçlük çekiyorum neye dayanarak bunu söyledin? Kendin üzerinde bunun oluşumunu tecrübe edindin mi? Kulaktan dolma bilgilerle bunları dillendirmeyin. Protein tozunun dezavantajı aşırı kullanımda sadece testis hacminde azalma ve karaciğer protein komasıdır. Ki bu dediğim hal çok aşırı miktarda alınımlarda oluyor. Yani protein tozunu neden bu kadar tehlikeli bir şeye dönüştürdün anlamadım. Steroid ayrıdır protein tozu ayrıdır. Yok öyle protein tozu bunu yapıyomuş şunu yapıyomuş. Bırakın artık şu "-mış, -muş "ları.

• @Oxit@ kullanıcısına yanıt
    Demek testis hacminde azalma ha...

Overtraining vardır, eğer binbir çeşit kimyasal enjekte etmiyorsanız. Damarlarında kandan çok ilaç dolaşan badicilerin motive ettiği nesil böyle oluyor işte fjfkgfgl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Sovereign -- 13 Mayıs 2015; 9:42:09 >
  • Sana şöyle söyleyebilirim. Göğüs antrenmanı dediğin şekilde arka ve ön kol destekli olacak şekilde çalışılır. Bu dediğin doğru bunu dikkate alman daha da doğru ama yanlış yapıyorsun şu şekilde yap göğüs antrenmanı sonrası kolları çalıştır ama aynı gün içerisinde çalıştır. Yani birbiri ile ilişkili ve aynı hareket fonksiyonlu kas gruplarını aynı gün çalışıp antrenmanını bitirmen şu yönden iyi olacaktır. Biliyor musun bilmem ama bir kas grubu kendini 45-48 saat kadar bir iyileşme sürecine sokar bu süre dolmadan yani en az 2 gün geçmeden aynı kas grubunu çalıştırman bu kas grubunun iyileşememesl demektir ki bu istediğimiz bir durum değildir. Dolayısıyla o kas grubu iyileşedursun sen göğüs antrenmanından sonraki gün farklı hareket fonksiyonu ile çalışan kas grubunu çalıştır yani kol kaslarını çok devreye sokmadan başka bir kas grubunu çalıştır mesela bacak antrenmanı olabilir omuz hareketi olabilir. Sonra ertesi gün farklı, ertesi gün farklı olacak şekilde git ve bunu her kas grubunu dediğim gibi haftada 2 kez çalıştırmak şartı ile yap emin ol farkı göreceksin.

• Beni güldürdün emin ol. Kandan çok kimyasal dolaşması meselesi 4 yıllık spor hayatımda 1 kere bile steroid kullanmamış biri olarak söylüyorum o dediğin şey mümkün değil ki dediğin nesil emin ol eski bodybuilderlerden daha da sağlıklı bir spor hayatı geçiriyor. Steroid ve doping ilaçlarının bundan 10-15 sene önce aspirin gibi eczanelerde satıldığını biliyormuydun ki steroid aşırı dozda almış olsam bu 4 sene zarfında emin ol beni burda değil şuan Mr. Olimpiada görürdün çünkü bahsettiğin ilaçlar 2 senede tam 25 kilo kas kazandırı ki 4 seneyi sen tahmin et ki dediğim tamamen doğrudur. Protein tozu aşırı kullanımda (bak aşırı kullanımda diyorum) testisleri (buraya dikkat et) uzun süreçde küçültür. Ki bu ancak 2-3 sene sonra belirtisini gösterir.

• @Oxit@ kullanıcısına yanıt
    =A=
    Bench 5x5
    Squat 5x5
    Barbell Row 5x5

=B=
    Overhead Press 5x5
    Deadlift 5/3/1
    Barfiks 5xF

ABxABxABx seklinde calis bakalim overtraining varmiymis yokmuymus. Gayet de siradan volume'lu bir program.

Edit: dedigim neslin kullandigi madde miktari senin bahsettigin Altin Cagdan kat kat fazla. Bir ilacin yasak olmasi onu bulmayi zorlastirmaz eger aramayi biliyorsan. O adamlar da emin ol cok cok iyi biliyor neyi nerede bulacagini

Gidip onun gibi olacagim diye 10 yildir duzenli cok yuksek dozlarda kure giren adamlarin programlarini yapmaya devam edin, overtraining diye birsey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Sovereign -- 13 Mayıs 2015; 11:16:40 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.