Teğmen
03 Mayıs 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 23 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Öncelikle herkese merhaba yardımı dokunan kişilere çok teşekkür ederim

Uzun süredir motosiklet koruma ekipmanları hakkında araştırma içerisindeyim aslında altlı üstlü 2 parça ekipman giysisi almayı düşünüyordum ama yarış tulumlarının çok güvenli olduklarına dair bir yazı okudum sizce yarış tulumuna gerek var mıdır. Ayrıca yarış tulumlarına extradan dizlik, bellik, Dirseklik vs. Gibi korumalıklar almaya gerek var mıdır? Eğer gerek varsa hangi malzemelere ve korumalıklara gerek vardır?
Öncelikle herkese merhaba

Daha önce de kulaklık ile ilgili bir çok araştırmam oldu birkaç kulaklık modeli belirledim ama extradan aradığım kriterlere uygun kulaklık önerilerinin hepsine açığım. Aradığım kriterlerin hepsini yazıyorum:

1) Kulaküstü/Kafabantlı bir model istiyorum sürekli önündeki silikon başlığın kaybolmasından ve kulağımdan kayıp düşmelerinden bıktığım için kulaküstü model olursa iyi olur.

2) Kulağın dışarıya ses vermeyip dışarıdan da ses almaması iyi olur izolasyonu iyi olan birşey istiyorum.

3) Hertz aralığı 20-20.000'den geniş bir banda sahip olsun istiyorum eğer bu beklentim çok fazla ise 20-20.000 aralığında da olabilir. Sorun değil. Yeterki en zayıf sesi bile duyabileyim yani bir müzikteki en ufak bir "tın" sesini bile duyayım.

4) Desibeli yüksek olsun istiyorum 100 dB'yi geçen bişi olursa çok iyi olur. Ya da hangisi iyi olursa öyle olsun açıkcası bu konuda cidden cahilim.

5) Empedans hakkında birkaç şey okudum ama hala ne işe yaradığını anlayamadım bilen arkadaşlar bunun da iyi olanına göre öneri verebilirse çok memnun olurum.

6) THD denen bir şey varmış bunun %1'in altında olması iyi olurmuş eğer mümkünse böyle bir özellik olsun bir de bunun ne anlama geldiğini bana anlatabilirseniz çok memnun olurum.

7) Genelde önceki kullandığım modellerde ucuz bir kulaklık aldığım zaman süngeri felan gevşeyip veya parçalanıp düşüyordu öyle bişi olmasını ve kulağımı uzun süreli kullanımlarda rahatsız etmesini istemiyorum. Bu konuda iyi olan bir kulaklığa ihtiyacım var en önemli unsur bu benim için. Yani genel itibarı ile almışken iyi dayanan uzun ömre sahip olan bişi olması çok iyi olur.

8) Ses kalitesinin çok iyi olması önemli değil ama dinlediğim müziğin hışırtılı veyahut cızırtılı gelmesini ve bir süre sonra ses kalitesinin düşmesini istemiyorum bas ve ses netliği iyi olsun mümkün olduğunca temiz ses almak istiyorum.

9) Her nekadar dışarda oldukça büyük ve abes dursa da Gaming ve DJ kulaklıkları oldukça hoşuma gidiyor. Öyle küçük, cicili bicili bir şey istemiyorum. Mikrofon özelliği olan bir kulaklık ise mikrofon aparatı çıkarılabilen bişi olsun istiyorum ayrıca alacağım kulaklık kulağımı tamamen örtsün istiyorum yani biraz büyük bir ayaya sahip olsun (çok büyük olmasına gerek yok).

10) Bütçemin 400-450 TL civarında olduğunu söylemek isterim ama cidden hakkını veren birşey ise 500 TL bile harcamaya hazırım. Daha fazlası bana pahalıya kaçar maalesef.

Bu kriterler dahilinde gelen her türlü öneriye açığım lütfen şu cahil arkadaşınıza iyi bir tavsiyede bulunun yorum yapan ve önerilerde bulunan herkese teşekkür ederim.
Öncelikle herkese yardımları için teşekkür ederim

Benim youtube ile ilgili bir sorunum var. Nokia asha 302 telefonumdan youtube mobil uygulamasına girdim her zaman video izleyebiliyordum ama bu sefer video açılmadı ve ekrana "Sorry this is not supported" diye bir yazı geldi video desteklenmiyor ve yaklaşık 30 tane video üzerinden denedim hep aynı hatayı veriyor ne yapabilirim yardım olabilirseniz çok sevinirim.
Arkadaşlar heryerde araştırdım ama hiç böyle bir konu başlığı görmedim.
Genelde motosiklette 125-250-600-1000 cc gibi CC sınıfı atlamak isteyenler ve öyle olması gerektiğini kabul edenler veya önerenler var ama şöyle bir durum söz konusu 250cc motosikletlerde en kuvvetlileri 34-40 beygir arası değişiyor ve bunu sürüp de 600cc almak isteyen kardeşimiz, vatandaşımız aslında 40 BG'den neredeyse 120 BG'ye geçiş yapmış oluyor.

Yani "250cc bana yetti artık bana yetmiyor gözüm yükseklerde ama 600cc ler de çok güçlü ne yapmam lazım ben" diyen biri için 40-120 BG aralığındaki tecrübe açığını kapatabilecek ve 125 BG motosiklete kadar bize biraz daha motosiklet kabiliyeti kazandıracak olan ve de 70-90 BG aralığında bir güce sahip olan bir motosiklet söyleyebilirmisiniz? Bu konu bence çok mühim. Gayret ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Uzun süredir telefonumu kullanıyordum geçen internete güncelleme gelmiş Opera Mini uygulamasıydı güncelledim internete şuan giremiyorum telefondan önceden cihaz tarayıcısıyla iyi kötü gidiyorduk şimdi Opera Mini yi yükledim internete girdiğimde bembeyaz bir ekran geliyor sonra bekliyorum da bekliyorum bir türlü gelmiyor bir tek ayarlara girebiliyorum onda da seçenek ve çıkış yazıları görünmüyor telefonu kapatıp açmak zorunda kalıyorum acaba bu sorun telefondan mı yoksa kullandığım operatörden mi kaynaklı yardım edebilecek olan varsa çok sevinirim

P
Arkadaşlar yakında 2. motorumu alacağım bunu da sizlerin tavsiyesiyle almayı düşünüyorum şimdi kriterlerimi söylüyorum

1) En fazla 2500-3000 TL olsun
2) Titreşim çok fazla olmasın rahat olsun
3) Uzun yol gidebilsin
4) Az yaksın

Bu kriterlere göre önerebileceğiniz vitesli (otomatik veya yarı otomatik bişi istemiyorum) motosiklet var mı
Yeni kasa ilk olarak 2013 yılında geldi peki 2013 yılı sıfır fiyatı kaçtı kaça satıldı bilgisi olan varmı
Beyler geçen oyuna yeniden başladım ben 25 lwle kadar bineğe binildiğini bilmiyordum bir çar gördüm adam 14 lwl de dinazor gibi bişeye biniyordu hatta dinazordu gibisi fazla bunları nerden bulabilirim çok hoşuma gitti bunlar
Beyler geçen oyuna yeniden başladım ben 25 lwle kadar bineğe binildiğini bilmiyordum bir çar gördüm adam 14 lwl de dinazor gibi bişeye biniyordu hatta dinazordu gibisi fazla bunları nerden bulabilirim çok hoşuma gitti bunlar
Başlıkta da belirttiğim gibi 2008 model veya üstü enjeksiyonlu Temiz kullanılmış Hyosung GT250R fiyat aralığı nedir ne olmalıdır yardımlarınızı bekliyorum
Hakkında
İlgi Alanları: Motosiklet
Forum İmzası:
@Oxit@
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 6 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 145
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.502 (Bu ay: 61)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 40 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.