Şimdi Ara

Overtraining hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Gerçekten çok açıklayıcı olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkesterone -- 13 Mayıs 2015; 11:53:34 >
  • Bir kere dediğin programın beni nasıl etkileyeceği belli olmaz ve herkesin kendi kapasite ve genetiğine göre çalışma programı vardır. Kimisi verdiğiniz programın kat be katını yapar ama overtraining olmaz kimisi ise bundan kat be kat hafifini yapar yine de overtraining olur gelişim olmaz bunu bir cepte tutalım. Ayrıca fark ettiniz mi bilmem naturel yani steroidsiz bodybuilder sayısı steroid kullanarak bodybuilder olanların sayısından fazla ve daha bitmedi ve yaş ortalaması çok çok azdır yani gençler yeni nesiller ben de dahil olmak üzere steroid kullanımı yapmamaktadır. Ve Mr. Olimpia bodybuilderleri genelde uzun zamandır (ki bu zaman 15 seneye yakındır hatta aşmıştır) steroid kullanımı ile bu işi götürmektedir. Ve 15 sene body yapmak her babayiğidin harcı değildir ki bir de bunun içine steroid girmektedir. Eğer dediğiniz şekilde genç nesil gizli de olsa steroid kullansaydı etrafınızda aslan yavruları dolaşmaya başlardı bakın steroidi övmüyorum ama bu zehirin fonksiyonu etkisi bu. Ayrıca en az 1 yıl bodybuilder yapmış olan biri kendine kıyasla kimin steroid kullanıp kimin kullanmadığını bilebilir. Eğer yeni nesilin steroid kullandığını iddia ediyorsanız ya büyük bir yalancı ya da ciddi bir acemisiniz demektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• @Oxit@ kullanıcısına yanıt
    Yavrum sence şimdi Jeff Seid, Lazar Angelov gibi isimlerin doğal olma ihtimali var öyle mi? Yeni nesil kullanıyor demedim, yeni neslin örnek aldığı insanlar kullanıyor dedim. Eğer bu kişilerin temiz olduğunu düşünüyorsan toz pembe dünyanda mutluluklar sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Sovereign -- 13 Mayıs 2015; 12:50:35 >
  • Bi kere yavrum tabiriniz ile ne demek istediniz? Şayet büyüğüm olmanız (ki değil misiniz bilemem) size bu ifadeleri kullanma hakkı tanımaz tam tersine bize örnek olacak şekilde tedbirli ve güzel konuşmanız gerekliliğini oluşturur. Eğer küçüğümseniz saygıda kusur ettiğiniz için sizi kınadım ve acemiliğinizin yanında bir de cahil olduğunuzu anladım. Evet dediğiniz isimler steroid kullanmakta ama body builder dünyası sadece bu adamlar ile de oluşmamakta çünkü Angelov vücut yağ oranı %5-6 gibidir ki bu orana naturel olarak ulaşılamaz. Eklemek istedim hakkını yediğim için özür dilerim yanlış anlamışım sizi ama benim veya bizim örnek aldığımız kişiler bu kişiler olmaz olamaz çünkü steroid bazı sorumluluklar yanında bazı farkları da beraberinde getirir bunları yazmayacağım ama ne gibi farklar olduğu hepimizin malumu. İlk mesajınızda dediğiniz olay tıbbi bodybuildte Dekondisyon Adaptasyon olarak geçer. Yani dediğiniz ile overtrainig oluşmaz tam tersine vücut dinlenir ve overtraining riski azalır. Ve steroid artık her önüne gelenin bulamayacağı bir konuma gelmiştir. İsteyen alır demeyin alamaz çünkü bulmak söz konusu olduğunda bunu kimse söylemez (ha bu konuda büyük tecrübesi olan ve steroid kullanan bir yakınınız varsa ayrı tabi).
    Özenmemiz gerekenler natureller olmalıdır steroidliler değil ve bu konuda da herkes elinden geleni yapmalıdır ve yapıyordur da buna eminim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

İlk dediğim olay overtraining oluşturmaz, overtraining durumunda olup olmadığınızı anlamanızı sağlar. Yeterince dinlendirmeden kas grubunu tekrar çalışmaya başlamak o kas grubunun uzun vadede gelişimini yavaşlatır/durdurur, sakatlıklara yol açar. Eğer yukarıda bahsettiğim olayı yapıyorsanız ve o şekilde sonuç alıyorsanız programınız kötüdür bu kadar basit.

Tabi çok bilgili prof. doç. dr. forum sakinleri daha iyisini bildiği için basmış eksiyi.

Forum sakinlerinin çoğu o isimleri örnek alıyor, hatta bir kısmı doğal olduklarını, yılların emeğinden başka birşey olmadığını söylüyor

Overtraining vardır, aksini iddaa eden yukarıda yazdığım programı bahsettiğim şekilde denesin 2-3 ay. Bakalım kaç kere sakatlanıyor, ne kadar gelişiyor.

Ha bide işine geldiğinde senli benli, gelmediğinde sizli bizli konuşman da süpermiş.

• Senli benli konuşmamın samimiyet için olduğunu söylemek isterim beni cidden çok yanlış anladınız. Tamam herkes yeterli ve gerekli bilgiye sahip olmayabilir ama burası sonuçta bir forum yani burada herkes kendi bilgisi dahilince yardım etmek ister amacım sizi veya başkalarını küçümsemek değil yardım amaçlı bir cevap yazdım şunu da belirtmek isterim verdiğiniz antrenman programının beni zorlayacağını düşünmüyorum ama bu program ile cidden zorlananlar ve overtraining yaşayabilecek olanlar var yok değil demek istediğim kimine göre zor olan kimine göre kolay olabilir. Ben zor antrenmanları genelde iyi halli bulurum çünkü vücut yapmak yani bodybuilder kasların bi nevi zarar görmesi ile olur. Yani kasları zorlarsınız ve iyileşmesi için ona besin ve zaman tanırsınız böylece kaslar güçlenir ve hacimlenir. İşte sorun şurda kasları zorlarız ama ya onlara zaman tanımayız ya da yeterli ve dengeli bir şekilde besin alamayız. Herkese Bol Sporlar

Zaten overtraining denilen olay 1 gün içinde aşırı yüklenmek ile değil, devamlı olarak aşırı yüklenmekle oluşan birşey. Ard arda aynı kas grubunu 2 kere çalıştırmamamızın sebebi bu. 1 kere yaparsan bunu vücuda etkisi uzun vadede SIFIR olur, ama devamlı olarak o şekilde bir programın varsa hem sakatlık yaşama olasılığın kat kat artar, hem gelişimin yavaşlar/durur.

Hazırlanan saçma split programlarında buna dikkat edilmiyor genelde. Göğüs çalıştığınız günden bir gün sonra omuz giriyorsanız, kısa vadede olmasa bile uzun vadede sakatlanacağınızın garantisini verebilirim. Triceps için onlarca hareket 20-30 set çalışıp, ertesi gün göğüs çalışıyorsanız göğsünüzü yeterince uyaramazsınız, üstüne dirseklerinizi mahvedersiniz.

Bu arada o programın kişiyi overtraininge sürüklemesi seviye ile alakalı değil, eğer gerçekten vaktin varsa, bir deney yapmak adına 2 ay dene, ve hiçbir antremanda kaçamak yapmadan tam performans çalış. Aralarda 1 gün rest olmasına ramen performans düşüşü çok ciddi olacaktır.

Özetle overtraining olayı bir günde 2 saat çalışarak olan değil, saçma programayla olan birşey. Ha günde 2 saat çalışmak optimum süre mi? O süreyi nasıl geçirdiğine bağlı.

Bu sporda çok çalışan değil, akıllı çalışan yol alır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Magnetic Monopole

Zaten overtraining denilen olay 1 gün içinde aşırı yüklenmek ile değil, devamlı olarak aşırı yüklenmekle oluşan birşey. Ard arda aynı kas grubunu 2 kere çalıştırmamamızın sebebi bu. 1 kere yaparsan bunu vücuda etkisi uzun vadede SIFIR olur, ama devamlı olarak o şekilde bir programın varsa hem sakatlık yaşama olasılığın kat kat artar, hem gelişimin yavaşlar/durur.

Hazırlanan saçma split programlarında buna dikkat edilmiyor genelde. Göğüs çalıştığınız günden bir gün sonra omuz giriyorsanız, kısa vadede olmasa bile uzun vadede sakatlanacağınızın garantisini verebilirim. Triceps için onlarca hareket 20-30 set çalışıp, ertesi gün göğüs çalışıyorsanız göğsünüzü yeterince uyaramazsınız, üstüne dirseklerinizi mahvedersiniz.

Bu arada o programın kişiyi overtraininge sürüklemesi seviye ile alakalı değil, eğer gerçekten vaktin varsa, bir deney yapmak adına 2 ay dene, ve hiçbir antremanda kaçamak yapmadan tam performans çalış. Aralarda 1 gün rest olmasına ramen performans düşüşü çok ciddi olacaktır.

Özetle overtraining olayı bir günde 2 saat çalışarak olan değil, saçma programayla olan birşey. Ha günde 2 saat çalışmak optimum süre mi? O süreyi nasıl geçirdiğine bağlı.

Bu sporda çok çalışan değil, akıllı çalışan yol alır.

Bu kadar genelleyemezsin gogusten sonra omuz calisiyorum su ara, ki defalarca da yaptim diyetteym yag oranim yuzde8 ve tam performans calisiyorum. Sana gore cooktaaan sakatlanmis olmam gerekirdi. Ama cok sukir hic bir sirunum yok. 1 yilinizi hatta 3 4 yilinizi doldurmadan su kadar kesin konusmayin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: @Oxit@

Cidden sizi anlamakta güçlük çekiyorum neye dayanarak bunu söyledin? Kendin üzerinde bunun oluşumunu tecrübe edindin mi? Kulaktan dolma bilgilerle bunları dillendirmeyin. Protein tozunun dezavantajı aşırı kullanımda sadece testis hacminde azalma ve karaciğer protein komasıdır. Ki bu dediğim hal çok aşırı miktarda alınımlarda oluyor. Yani protein tozunu neden bu kadar tehlikeli bir şeye dönüştürdün anlamadım. Steroid ayrıdır protein tozu ayrıdır. Yok öyle protein tozu bunu yapıyomuş şunu yapıyomuş. Bırakın artık şu "-mış, -muş "ları.

sazan.avi
    hocam mr olympia lar insan degil zaten onlarla kiyaslaman yanlis olmus. onlarin cogu 12-13 yasindan itibaren yapiyor tahmini. ve en az 20 yillik bb gecmisiyle katiliyorlar o yarismalara. genetik olarak bizden kat kat ustunler ve girdikleri kurlere biz istesek de giremeyiz. kisacasi o bambaska bir dunya. fakat ben steroid kullaniminin az oldugunu dusunmuyorum aksine gayet fazla kimse kullandigini kabul etmiyor sadece. yolda sokakta define 40-45cm kollar goruyorum ben universite ogrencilerinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lev Tolstoy L kullanıcısına yanıt
    43-45 cm kol hacmi naturel olarak gayet tabii yapılabilir. Herkes steroid kullanmıyor ama kullandıkları sanılıyor. Kusura bakmayın ama nice emeklerle yapılan o vücutları "Kesin steroidli bu " diyerek kenara atıyorsunuz. Etrafınıza bir bakın hiç bu vücut mümkün değil böyle olamaz dediğiniz bir örnek var mı? Kendimden örnek vereyim 4 sene bir fiil BodyBuilderim ve vücudumda 1 gram kimyasal ilaç yok ne olsa beğenirsiniz "Senin kol baya iyi ya steroid felan mı kullandın" veya " Omuzları çok şişirmişin steroid kullanmadın dimi ?" gibi çeşitli sorulara sabırla cevap vermiş biri olarak diyorum steroid kullanmış birini bizzat gördünüz mü sırf Mr. Olimpiadaki adamlar gibi kolu var diye o insanın steroid kullanmış bu hükmünü veremezsiniz. Steroid hep bunlar, tozla mı yaptın gibi saçma sapan cümleleri hep duydum ve bu cahillik ile devam eden insanımız sağolsun hep de duymaya devam edeceğim gibi. Neyse konuyu çok uzattım artık kapatmak istiyorum neticede kim kullanır kim kullanmaz kendisine bize o yolda ona yardım etmek ve forumda bilgilerimizi onunla paylaşmak düşer. Herkese Bol Sporlar

• Sadece son cümlenize katıldım.
  • Hocam vakitten dolayı tamamını okuyamadım ama söylediklerinizi dikkate alarak, pazartesi, çarşamba ve cuma günlerinde A-B rutininde ilerleyen, yani birer gün dinlenilen bir full body programın uzun vadede overtraining e yol açabileceğini mi düşünüyorsunuz?
  • yav overtraining olmayı kolay mı sandınız boş işlerden konuşmayın arkadaş ya
  • KeizerSoze kullanıcısına yanıt
    Hayır, öyle bir full body programı ard arda iki gün yapıp dinlenirseniz olacağını düşünüyorum. Overtraine inanmayanların denemesi için yazdım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.