Şimdi Ara

Overclockun Canı Sağolsun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3-4 ay önce overclock yapmıştım ama bir değişiklik fark etmemiştim (pek oyun oynamamıştım). Taa ki bugüne kadar! Yazın Test Drive Unlimited'i 800x600 çözünürlükte detay low aa kapalı takıla takıla oynuyordum, 640x480'le bile oynamış olabilirim tam hatırlamıyorum. O günler bi fotoğraf çekiyim oyundan arabayı falan çekiyim demiştim, tabi görüntü dandik ayarlardan 1024x768 aa 4x detay highda fotoğraf çekmeye kalkışmıştım. Ayarları yaptıktan sonra fotoğraf çekmek için menüde gezerken bile her tuşa bastığımda 3-5 saniye beklemiştim, fotoğraf çekmek 15 dakikamı almıştı. Ikına ıkına küfrede küfrede mausu oynatışımda oyun takılıyordu.

Radeon 9550'yi 3-4 ay önce 250/200'den 350/200'e çıkarttım yani çok fazla birşey değil. Vee sonuç dün gene TDU'yu yüklemiştim gene 800x600 herşey kapalı oynuyordum. Ve yine fotoğraf çekesim geldi çünkü M3 yüklemiştim oyuna. Önceden tecrübeli olduğumdan tüm sabrımı topladım ayarları 4x aa high detay 1024x768 yaptım o da ne? Bir baktım neredeyse araba sürülüyo, yarışa marışa girmesen yolda gidicen yani. Baya bildiğin sürülüyo araba geçen günkü kasmadan eser yok görüntü zaten cillop gibi.. Overclock süper birşeymiş herkese tavsiye ederim benim gibi hala radeon 9550 gibi kartlarla sürünenlere...

Hazır konuyu açmışken az önce çektiğim fotoyu da koyayım bari. Resim dosyada o kadar kaliteli çıkmamış noktalı noktalı gözüküyor nedenini bilmiyorum ama oyunda öyle değildi. Ayrıca 640x480 çekiyor oyunun foto çekme şeysi.
    Alttaki print screenle çekilen tam kalite.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇayLaK KRaL -- 6 Mart 2010; 17:26:37 >

• Tamam öyle aşırı ilgi falan beklemiyordum ya bari bi kişi bi şey yazsaydı.
  • evet oc gerçekten bir nimet gibi gta 4 de bile çok işe yarıyor 200-300mhz bile 4-5 fps arttırabiliyor oyunları
  • yapmak kolay mı bari

işlemci yaptımda ekran kartını hiç ellememiştim
  • Yaktığın zamanda kokusunu seversin.
  • Ne heycanla anlamtışın
  • o karta oc yapma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KırıkKılıç

yapmak kolay mı bari

işlemci yaptımda ekran kartını hiç ellememiştim

Ben de işlemci zor diye ellemedim. Ekran kartı çok kolay Ati için atiTool programını indiriyosun direk oradan değerler artırılıyo.

Heyecanla anlatırım tabi benim için 4x aa açıkken menüde gezebilmek mucize.

Yansa kokusunu sevmem belki ama benim kart zaten 30 tl civarında.

Niye yapmayayım ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇayLaK KRaL -- 6 Mart 2010; 17:56:53 >
  • bende hd4350 var oc siz oyuna girmem
  • Oc nin amacı bu zaten ama bilinçsizce yapıldığında sistemi uçurabilir,soğutmaya dikkat
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerx*

Yaktığın zamanda kokusunu seversin.

işlemciyi yakmak basit bişey değil çok kişi bu önyargıyla yaklaşıyor sinir oluyorum o zamanda bunun konusu var adam gibi okunsa 1 kere basitçe oc layabilirsin pc ni forumdada yardımcı olacak bu konudan anlayan birçok arkadaş var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScreaMOuT

bende hd4350 var oc siz oyuna girmem

• güzelmiş oc
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed_Passion

quote:

işlemciyi yakmak basit bişey değil çok kişi bu önyargıyla yaklaşıyor sinir oluyorum o zamanda bunun konusu var adam gibi okunsa 1 kere basitçe oc layabilirsin pc ni forumdada yardımcı olacak bu konudan anlayan birçok arkadaş var...

Ben işlemciyi o/c yapamadım. Dediğin konuyu biliyorum ama bios menüm gigabyte olmasına rağmen ssdekilerden farklı. Bi kere tahmin ede ede yapayım dedim yanlış değeri değiştirmişim pc açılmamıştı biosu sıfırlayıp açmıştım. Menünün farklı olmasının sebebi benim biosun güncel olmaması mı? Güncellemek mi lazım? Yardım eden olursa işlemciyle de uğraşmak isterdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇayLaK KRaL -- 6 Mart 2010; 18:05:25 >

• FX5200'e yapsam ne olur acaba?
    Denicem de en azından ekran kartını yakarım yenisi alınır belki yada onboard'dan devam ederim ve oyun oynayamam. FX5200'e oc yapmış olan varsa söylesin de bide anlatsın bana yakmadan hallediyim şu işi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed_Passion

quote:

Ne ön yargısı arkadaşım ? Uyarıyorum sadece. Öle birden patlamana gerek yok.

Ayrıca arkadaş ekran kartı diyor. İşlemci deseydi daha farklı yorumum olurdu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atif Zafrak -- 6 Mart 2010; 18:08:52 >

• Sağolasın beni bilgilendirdin oc
  • hangi oyun o ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: byrahim

hangi oyun o ?

Test Drive Unlimited.
  • Aah ah yıllar önce athlon xp 2.0 işlemcime geforce titanium 4800üme yaptığım overclocklar geldi aklıma. Buzdolabı motoruyla bile oc denemesi yapmıştım, deli gibi overclockla uğraşırdım o zamanlar. Sırf oc için şu laptopu satıp masaüstü toplayasım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powermove -- 6 Mart 2010; 18:13:04 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.