Şimdi Ara

Overclockta anakart TMPIN5 126C derece ?!?!?!?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar herkese merhaba, forumu biraz kurcaladım ve OC yapmak istedim.

İşlemci:Ryzen 5 2600
    Anakart:ASRock B450 Pro4

cpuyu 4,05'e çıkardım 1,35625 Voltaj verdim 20 dakikalık OCCT testinin bitimine yaklaşık 2,5 dakika kala anakartın TMPIN5 sensörü böyle bir sıcaklık algılıyordu "126C"

sizce bu normal mi ? sistemimin halihazırda yanmış olması gerekmezmiydi ? google'a baktım bunun için ve redditte o sensörün gerçekte olmayan bir sensör olduğundan bahsediyorlardı program hatası olduğunu söylüyorlardı. hemen fotosunu koyayım: Overclockta anakart TMPIN5 126C derece ?!?!?!?!
    hwinfo programında ise o sensörü raporlamıyor ve herkes de hwinfo öneriyor.

bazılarınız neden işlemciye o kadar voltaj veriyorsun diye sorabilir onu da şöyle izah edeyim işlemci yük altına girdiğinde sistem kendini korumak için cpu voltajını düşürüyor(vdroop) load line calibration ise daha sağlıklı OC için bu voltaj düşme oranını azaltıyor işte benim anakartta da LLC olmadığından voltajı yüksek girmem gerekiyor ki yük altındayken gene bir miktar yüksek kalsın.

aslında 4.1GHz'de çalıştırmayı çok istiyorum ama ryzen + serisi için maksimum önerilen voltaj 1,375 olduğundan daha yukarı da çıkamıyorum. :(

• sıcaklık hakkında fikrim yok ama b450m mortar mevcut bende llc dokunmadım direk 1.3 de 4.1 goruyor
  • clarq26 kullanıcısına yanıt
    işte ben bu anakartta 1,35625 cpu voltajı veriyorum ve yük altındayken 1,2875 e düşüyor arada oynuyor ama genelde aynı demekki senin anakartta vdroop daha az
    ayrıca sistemini en az 20dk OCCT:cpu veya prime95 testine soktun mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreadfrost

işte ben bu anakartta 1,35625 cpu voltajı veriyorum ve yük altındayken 1,2875 e düşüyor arada oynuyor ama genelde aynı demekki senin anakartta vdroop daha az
    ayrıca sistemini en az 20dk OCCT:cpu veya prime95 testine soktun mu ?
    gerek yok arka arka 7şer kez cinebecnhr r15 r20 teslerini tekrarladım 14 tane arka arkaya :D aktif 5 gündürde yeni sogutucu ile oyunlarımı oynuyorum max 54 derece gordum bf5 de gta5 de 46 cs de 35 39 arası masa üstünde 28 dereceye kadar düşüyor sabit
  • clarq26 kullanıcısına yanıt
    işte cinebench r20 ile bir prime95 veya occt:cpu testi aynı değil, cinebench20 diğer ikisi kadar yük bindirmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreadfrost

işte cinebench r20 ile bir prime95 veya occt:cpu testi aynı değil, cinebench20 diğer ikisi kadar yük bindirmiyor.
    agam sağda solda milyon tane konu var emin ol gereksiz konular oyun oynanan bir pc de işlemci %100 yüke girmiyor saten cinebecnh r15 r20 tam ekran render alıyor stabil olmayan pc orda coker saten 3.4 çökmese 10.cuda çöker aida64 testide yapıldı 20dk lık max 51 derecede sabit kaldı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ANAKART SICAKLIĞI??????
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.