Şimdi Ara

OVERBURN ile NE KADAR SIGDIRABILIRIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar p2p 'den cektigim divx'lerin çogu 714 MB gibi küçük farklarla 700 MB'in üstünde. Nero ile bunlari yazamiorum 700'lük cd'lere. Bunu sigdirmanin bir yolu var midir?
    Yoksa 800'lük ucuz medya bulabilir miyim? Buralarda hep 700'lük bos cd satiolar

saolun sindiden.

• 900 MB'lık CD medyalar çıktı... Ama bulman biraz zor olabilir.

800 MB'lıkları da ÇOK RAHAT bulursun. TeknoSA'larda var mesela. Yazıcıoğlu'nda da dolu var.

Overburn'e gelince... Bi kere tavsiye edilen bi şey değil. CİHAZA zararlı. Ama illa yapacam dersen Nero'da yapabilirsin.

Ama overburn yazmalarının yüzde kaçı başarılı oluyor bilemeyeceğim. Zaten overburn'e başladığında önüne uyarı mesajı gelir. CD-"RW'ınıza zarar verebilirsiniz" diye, onu görünce tırsıp yapmazsın.
  • 714mb mi ?
    yoksa 714.000 kb mi?
    divx lerin çoğu demişsin bence bir hata var söylediğinde ....
    714000 kb 697 mb felan yapar overburn yapmanada gerek kalmaz
    cdler 700 mb değil yaklaşık 703 mb depolayabilirler...
    divxlerin çoğuda 697-701mb aralığında olur...
  • en azından rahat cd ye yazılabilsinler diye 703 mb nin kesin altında olurlar...
    kimse 714mb lik rip yapmaz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cekenski

en azından rahat cd ye yazılabilsinler diye 703 mb nin kesin altında olurlar...
    kimse 714mb lik rip yapmaz...

sindi sana mi inanayim gözüme mi ?
    1.millette 250 GB'lik HDD 'ler var .
    2.Artik Avrupada herkes Dvd'ye yaziyor cd'ler tarih oldu. Dolayisiyla boyut sorunu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hp640c -- 31 Ekim 2004, 12:10:37 >
  • Evet artık DVD'ye geçmek lazım.. (Geçmeyenler için tabi.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cecenski

714mb mi ?
    yoksa 714.000 kb mi?
    divx lerin çoğu demişsin bence bir hata var söylediğinde ....
    714000 kb 697 mb felan yapar overburn yapmanada gerek kalmaz
    cdler 700 mb değil yaklaşık 703 mb depolayabilirler...
    divxlerin çoğuda 697-701mb aralığında olur...

Aslinda dediin dogru genel olarak 700'ün altinda yapiolar ama ben de sasirdim sanirim dvd'ler yayginlastigi için artik boyuta fazla dikkat etmeyecekler herhal. 1.5 GByte'lik filmler bile gördüm (Belden asagi calisanlardan bahsediyorum )
    Örnek veriyorum The wall divx'i
    742.713 kb = 708 MB
    BU cd'ye sigsa sorun yok topigi de acmam zaten. ama nero sigmiyor diyo varsa bi yöntemi söyleyin yoksa tanesi 500 bin lirayi geçmeyecek 800'lük medya önerin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hp640c -- 31 Ekim 2004, 13:01:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-Kayıt yaptım ama bu ne?
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• O bi şey mi??? Lord of The Rings serisinin 3. filminin divX'i TAM 3 CD
  • dediklerimi boşver o zaman ...
    dvd writera geç bencede denildiği gibi cdwriterlar öldü...
    o zamanda dvd ye nasıl overburn yaparız diye tartışırız dostum
  • quote:

Orjinalden alıntı: cekenski

dediklerimi boşver o zaman ...
    dvd writera geç bencede denildiği gibi cdwriterlar öldü...
    o zamanda dvd ye nasıl overburn yaparız diye tartışırız dostum

O zaman tanesi 500 bin lirayi geçmeyen dvd-rom önerin
  • bence 4 tane 250 gblik hdd al bir iki tanede external bağla
    boşver cdyi dvdyi pahalı olur 500binlik medyalar
  • neroyla overburn yapılabiliyor, benim 715 mb a kadar yazdırdığım oldu, arada sırada başarısız olanlar da var ama başarı yine de %80 civarı.. benim anlamadığım bunun cd-rw a ne gibi zarar verebileceği??? sonuçta overburn ile cd nin normal kapasitesinin üzerine bilgi yazıyoruz, yani writer yine kendi işini yapıyor, yazıyor, olan bişi varsa o da cd ye olmaz mı??
  • 10-15 mb fazla yazabiliyorlar..
  • An 800 MB (90 minute) disc is a nonstandard length. Any disc over 700 MB (80 minutes) must use Nero overburn settings to allow it to be burned. Use the following settings:

1. Don't use the Nero Wizard. It will not allow overburning as it defaults to Track-At-Once. If it is active, close it.

2. Multisession | No Multisession must be checked

3. ISO | Check Mode 1 and Joliet

4. Burn | Check Write and Finalize CD (No further writing possible). Write method must be Disk-At-Once.

5. In the main menu, File | Preferences | Expert Settings check "Enable overburn disk-at-once burning". If you are using a 800 MB data disc, you can set the Maximum CD length to 90 minutes 0 seconds 0 frm. Hit Apply, then OK. If you are using a 650 or 700 MB data disc, use the overburn capacity test in Nero CD Speed to estimate the maximum overburn capacity.

6. The Red and Yellow marker settings in File | Preferences | General Settings have no effect on burning or overburning. They are there just as a visual aid.

These settings should allow you to attempt an overburn if your recorder and the media support it.

• bi de daha düşük hızlarda overburn için kararlılığı arttıracaktır
  • elow you can see a comparative table with the different capacities for each type of CD.

Comparative Table CD-R/RW indicated size 74 min 80 min 90 min 99 min
    Recordable capacity*
    Mode 1 CD 650 MB 700 MB 790 MB 870

Mode 2 CD 738 MB 800 MB 900 MB 990 MB

* These maximum recordable capacities do not require any overburn methods.

As you can see, the Mode 2 CD has higher capacities, because the Data Mode 2 discs uses bigger data sectors. But when you try to manually burn any type of files in Mode 2 using NERO, it will fail, because the Mode 2 format is allowed only for creating VCD and SVCD discs. All normal data CDs are Mode 1, which has less effective capacity due to the large amount of error correction data needed to make the CD more readable/secure despite damage on its surface. With the Mode 2 CD GUI, we can create a burnable and readable Mode 2 image file that will work perfectly with compatible CD and DVD drives.

Note Since Mode 2 stores data in a different way, we need the presence of either a special DirectShow filter, or direct application support in order to be able to read this type of CD. Therefore you will need to install the Riff CD/XA filters to make your Mode 2 CD readable.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wikican -- 1 Kasım 2004, 5:35:31 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.