Şimdi Ara

OUT OF RANGE HATASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar açıkçası bilgisayarda olan olay şu. Bazen pcyi açtığımda out of range hatası alıyorum ama restart bu problemi çözüyor ama işin gerçekten sinir bozucu olan kısmıysa bir oyun açtığımda oyun sıkıntısız çalışıyor ama alt+tab attığımda windows masaüstü ekranım out of range durumda kalıyor. Bu halde ama hala oyuna girip oynayabiliyorum, oyunu kapama durumundaysa windows masaüstüm out of range hatasından çıkmıyor.

• Öncelikle monitör kablolarını kontrol edin mümkünse başka bir kartla tekrar edip etmediğini kontrol edin, monitörü resetleyip deneyin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Monitör hz yada çözünürlüğü desteklemiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çözünürlüğü değiştirin düşürün. Çift monitör kullanıldığında bu hatalar olabiliyor. Ekran kartı sürücüsü kurulu mu. Oyunların grafik ayarlarını düşürün. Yada silip tekrar kurun eğer oyunda hata veriyorsa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar durumu tam anlatamadım sanırım. Madde madde gideceğim o yüzden.
    1- X oyununu açıyorum (oyun farketmeksizin bu hatayı alabiliyorum.)
    2- oyuna giriyor güzel hoş.
    3- alt+tab atıyorum ve out of range hatası alıyorum.
    4-2. alt+tab'ı attığımda oyuna geri dönmek için oyunum sıkıntısız ekrana yansıyor ama dediğim gibi windows masaüstüm zaten ekranda gözükürken birden neye uğruyor da oluyor bu?

1920x1080 60Hz destekleyen monitörüm var. 6 yıldır bir sorun yaşamıyorum ve son haftalarda olmaya başladı.
  • Yıllardır hiç bir problem yaşamadan çift monitör kullandığım halde bahsettiğin problemi bende 1-2 gün önce yaşamaya başladım. Out of range yazısı çıkıp ekran kararıyor ve alt tab çekince düzeliyor. Bazen o kadar sık out of range geliyor ki çok sinir bozucu oluyor.

2. monitörümü devre dışı bıraktığımda sorun çözülüyor ancak 2. monitörü de kullanmam gerekiyor. Biraz araştırma yaptım ve kimse tam olarak neden kaynaklandığını bulamamış. Çoğunluk g-sync veya refresh rate ile ilgili diyor.

Bu forumda aynı problemi 6 sayfa tartışmışlar:

Display kablosuyla alakalı olabileceği de söyleniyor. Şu an için çözüm aramaya devam etmekteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir_tr2 -- 1 Temmuz 2020; 22:25:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    It takes two ve a way out
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.