Şimdi Ara

ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
9.835
Cevap
422
Favori
1.051.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eneshatipoglu

Görme engelli ve işitme engelliler zaten ötv den yararlanamıyorlar.
    Hocam raporu %90 ise alabilir.
  • YuRYTR kullanıcısına yanıt
    Görme engellileri de alamıyor diye biliyorum ama sizin verdiğin örneğe göre yanlış biliyor olabilirim ama işitme engelli kardeşim var kesinlikle alamadıkları biliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slmlar engelli bir yakınım 5008 allure elegance sıfır km araç aldı ötv indirimli, ayrıca 143 bine grandland x içinde pazarlık yapıyordu. Tercihi 5008 oldu, 157 yada 158 e aldi sanırım sizce Iyi bir tercih mi. 5008 mi Grandland x excellence mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • =PistoLeRo= kullanıcısına yanıt
    İtiraz edebilirsiniz karara

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • trbzn061 T kullanıcısına yanıt
    Hocam 5008 D - suv 7 kişilik, Grandland x ise c suv ve 5 kişilik.
    Farklı sınıflar. Grandland'ın muadili 3008.

• quote:

Orijinalden alıntı: chetyner

Bende fiyat konusunda çok kararsızım 110 larıda pek geçmek istemiyorum. Elantra ya aklım kayıyor Bi tarftanda. Elantra nın elite paketi liste fiyatı LPG dahil 104 e geliyor. Honda ile herşeyi aynı neredeyse. Pazarlık la biraz daha düşerler gibi. 10000 TL fark var. Çok kararsızım. Birinin bana Bi gaz vermesi lazım.
    Hocam en az honda kadar sağlam araç. Geçen sene yapılan araştırmada en sorunsuz 2. Araç seçildi Toyota dan sonra. Zaten 5 yıl en az bineceksiniz. Birde az biniyorsanız 7 yıl/80.000 km garantiyi ücretsiz alır paşa paşa binersiniz. Satarken de o şekilde satarsınız. Ankara da iseniz çoğu yeni model ticari taksinin elantra olduğunu görürsünüz.

• arkadaşlar fiyat teklifi alanlar hangi araç hangi donanıma ne kadar teklif aldır bilgilendirir misiniz ?

kasım ayını bekledik bmw 1 serisi takip ediyordum fiyatları arttı :(
    vw de fiyata zam yaptı 4-5 bin lira kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: g-dncr

İtiraz edebilirsiniz karara
    ilk itirazımda zaten bu sonucu aldım. diğer hastane daha düşük vermişti. ortada bir tutarsızlık var. cünkü annem malülen emekli oldu 90 ve üzeri alarak başka bir hastanede.
  • Ydo %22.5 olarak belirlendi bu değere göre sınır 1 ocaktan itibaren 303bin olacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • trbzn061 T kullanıcısına yanıt
    Bu 5008 in fiyatı 300 bin küsür TL nin üzerinde ,nasıl almış ki? Üst limit 247 bin TL

• quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

bana çok samimi gelmiyor hastaneye götürüp getirmek için bmw almaya ne gerek var
    1) Engelli insanlarin sadece hastaneye gidip gelme haklari mi var?

2) Oyle ise bile, hastaneye goturup getirme amacli arac marka-model kriterleri nelerdir?

3) Suistimal edenler ayri bir konu; engelli bir vatandas bu taninan imkanlardan yararlanip arac almak istese nasil bir samimiyet testinden gecmesi gerekiyor?
  • Arkdaşlar 2015 yılında alınan engelli raporu yüzde 90 ile araç alındı. 2020 de tekrar araç almak için baştan rapor çıkartmaya gerek var mı ?

• kirei kullanıcısına yanıt
    Raporun üzerinde süresiz yazıyorsa gerek yok. Eğer süre varsa ona bakacaksınız

• kasai K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Süresiz yazıyor .

• kirei kullanıcısına yanıt
    2014 de alınmış süresiz raporla geçen ay sonu tekrar araç aldım, hiçbir sıkıntı olmadan alabilirsiniz 👍iyi forumlar.

• kasai K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Hayatı boyunca (sürekli) yazıyor .

• chetyner kullanıcısına yanıt
    ötv indirimli halimi 112 bin ?
  • Merhabalar ben elegance benzinli 1.6 bugun kapora verdim 105 e anlaştık çok yol yapmayacağım için birde maddi durumdan dolayı eco modeli alamadım

değerli görüşlerinizi beklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gandal07 -- 5 Kasım 2019; 17:2:17 >
  • =PistoLeRo= kullanıcısına yanıt
    Engelli oranı belirlenirken Balthazard formülü ile toplanıyor. Hesaplaması şu şekilde olur. İki farklı oran alalım mesela. Bir sistemle ilgili oran %60 diğeri %40 olsun. Burda önce yüksek olan oran 100 den çıkarılır. 100-60=40. Burdan gelen 40 diğer oran 40 la çarpılır 100 e bölünür. Yanı 1600/100=16. Bu çıkan sonuç tekrar 60 la toplanır ve bu şekilde oran % 76 olur. Bir de devlet bazı şeylerde doktora özür oranı için esneklik tanımaz örneğin hafif zeka geriliği için oran % 50 olup, hekim bunu 1 puan dahi arttırıp azaltamaz.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.