< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 31 Temmuz 2019; 15:44:35 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim

1 Mobil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 31 Temmuz 2019; 15:44:35 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
Yani acayip bir durum dış ülkelerde 20 bin birim paraya alınan araçlara ötv indirimi ile 200 bin para vermeye hazır bir kesimin olması çok garip, neden ben 25 bin birim paraya alamıyorum diye sorgulamıyor onun yerine "ya baba sen karıştırma işte 250 bin lik aracı yap bana 200 bine ben alırım" nasıl olsa kafasını yaşıyor.
|
|
Vergi ile geçinen bir ülkeye ÖTV indirimi veya tamamen kaldır diyorlar
![]() ÖTV'ye indirim gelir soğan olur 25 TL tuvalet kağıdı olur 200 TL |
|
Sıfır piyasası zaten bitik, bayiler zaten servisten işi götürüyor ve fiyatları yükseltti.
Sektör zaten işçi çıkartıyor(işsizlik maası), elde avuçta ne varsa satıyoruz, Suriyelere bakıyoruz vs vs Devlet gerçekten devlet, onca yükün altında dik durmak çesaret ister, önemli olan bunu sürdüre bilmek. Sürdüremeyecekse baştan boynunu büküp halkın istediği şekilde tavır sergileyip ona göre plan program yaparsın. Onca yıl ötv kdv aldın, 2-3 sene almayı ver. Şimdi cok daha iyimi 10 yerine 1 satıyor. Devletin kasaya para giriyormu hayır. Eeeee 2 yıl boyunca almasanda devletin kasaya para girmeyecek. İşte bu bizlere işkence çektirmekten başka birsey degil. Yani devlet diyorki, ya hep beraber aç kalcagız yada hep beraber tok olcagız. Böyle bir dünya yok, ülkede yok. |
|
200 tl olursa götümü taşla silerim artık
|
|
Hiç boşuna yorma kendini. Forum zengin dolu. Adam 4k lık bebek arabası bakıyor sen neyin peşindesin
|
|
Yiye yiye doymayanlar masadan kalkmadan bu ülke ayağa kalkamaz. Olan yine senin benim gibilere olur. Kısaca ümitlenmeyin.
|
|
halen alan var tuhaf ya egea olmuş 150 bin
|
|
tek derdimiz otomobil alırkenki ötv mi?
usd 7 tl iken benzin 7 tl idi. bugün usd 5,50 benzin hala 7? |
|
Arabayı sattım. Tüküreyim böyle vergi sistemine. Ye ye doymadılar. 2 ayda 2250 tl mevduattan geldi. Hep onlar mı yiyecek. Hiç dokunmadım ona. 5000 lira olsun rossi 50 cc alıp algısız vergisiz tepe tepe bineceğim.
Temmuz ayında 600 tl trafik sigortası 365 tl vergi 200 tl yakıttan kurtardım. Kredilerimi kapattım. Kredi kartımın limitini 2500'e düşürdüm. Harç yok borç yok vergi yok park derdi yok yakıt derdi yok. 2016 yılında almıştım dizel aracımı. 3.60 mazottu. 200 lira vergisi vardı. 3 senede alayı 2 ye katladı. Araba ihtiyaç falan değil bu zamanda artık. Bildiğin lüks. Maaşımızdan yeteri kadar kesip milleti doyuruyorlar. Ne kredi çekerim ne araba alır vergi öderim bu devlete. Babam ile de konuştum. Arabanın masrafı bu doyurma şu devleti dedim. Koyduk ilana. Hemen okutacağız onu da. Sizde kullanmayın ödemeyin vergi. Almayın yakıt. Başka türlü çözülmez. Devlet ittirmeye devam eder. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 30 Temmuz 2019; 23:56:56 > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
![]() |
|
|
|
Mid-tempo beats, soulful grooves and head nodding selections. |
|
|