Şimdi Ara

ÖTV'den dolayı 125 bin - 132 bin TL Arasında Araç Satılmaması!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fiyatı 125 bini geçen aracın ÖTV'si %60'a çıkıyor ve fiyat 132 bin'i geçiyor.
    125-132 bin arası araç satılamıyor.
    ÖTV uygulaması saçmalığı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysuleymany -- 26 Kasım 2017; 20:53:58 >

• Ben hic oyle dusunmuyorum

Luks semtlerin disinda gordugum 20 arabanin 15i tasarlayan muhendisler icin coktan miyadini doldudurmus

Algida secicilik diye birsey var.yanindan toros gecse i30 gecse umrunda olmaz.x6 gecse gozun kayar

Oturun sayin birgun ortalama bir semtte onunuzden gecen arabalarin kaci 2015 model ve ustu.kac tanesi yuksek model?

Gecenlerde bir konu acilmisti elemanin biri 3 bin tl maasim var.astra j kasaydi sanirim.yurutemedim.masrafinin altindan kalkamadim ve sattim diye.baya bi kismini kredi cekmis.bayada saydirmisti millet.halbuki bahsi gecen araba hepi topu astra j.

Cikin bi bakin lutfen.20 arabadan min 15 i 10 yas ve ustu.3 4 tanesi alim gucumuzun dusuk oldugundan pahali gelen ama aslinda avrupada coluk cocuk arabasi olan i30 lar focuslar golfler.

Ben ortalikta luks arabadan gecilmedigine inanmiyorum.aksine cogumuz canli cenazeye biniyoruz.sansli azinlikta mondeo golf lere luks araba diyip biniyor.

https://www.google.com.tr/amp/s/kanalfinans.com/one-cikanlar/turkiyede-asgari-ucretli-calisanlar-gercek-sayilari-demografi-ve-istihdam-bilgileri-gurdal-aslan/amp

Buyrun.turkiyede kac kisi calisiyor.kaci asgari ucret aliyor

Kari koca memur olsan.alacagin para 8 bin.oda derecen iyi ise mudursen felan.mondeolara felan seneler sonra binersin

Bizimkisi sadee algida secicilik.sansli azinliklar lukse binenler

Cogumuz tenekeye biniyoruz

Bence
  • Kurlar yakında o işi halledecek, araçların çoğunluğu bu barajı aşacak ve bu sorun çözülecek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sokağa hiç çıkmıyorsunuz sanırım, lüks otomobilden geçilmiyor ortalık nereye satılmıyor?
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    bu fiyat aralığında otomobil yok diyor vergi hesabı yüzünden
    Kısaca 125 binlik arabaya 1 lira eklenince vergi dilimi yüzünden 132 bin TL ye çıkıyor fiyat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Led Zeppelin

Kısaca 125 binlik arabaya 1 lira eklenince vergi dilimi yüzünden 132 bin TL ye çıkıyor fiyat.

O zaman bı lira dusursun 124 bin liraya satsin. Onu da mı ben soyliim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pokezoom

quote:

Kur yükselince ne yapacaklar söylesene?
    Ülkeye geliş fiyatı belli, kur belli. Daha kar koymadan 4e katlanıyor gelişi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Sokağa hiç çıkmıyorsunuz sanırım, lüks otomobilden geçilmiyor ortalık nereye satılmıyor?

+1 katılıyorum. en kötü araba 90 bin oldu yemesen içmesen 3 yıllık maaşın. biriktireyim desen rahat 6-7 yıl biriktirirsin. millet zengin. ne kadar güzel söyleniyor ver baba 100.000 ver baba 150.000 alın teriyle emekle yapılacak işler değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    350-400 bin TL'ye araç tercihi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Sokağa hiç çıkmıyorsunuz sanırım, lüks otomobilden geçilmiyor ortalık nereye satılmıyor?

Ben hic oyle dusunmuyorum

Luks semtlerin disinda gordugum 20 arabanin 15i tasarlayan muhendisler icin coktan miyadini doldudurmus

Algida secicilik diye birsey var.yanindan toros gecse i30 gecse umrunda olmaz.x6 gecse gozun kayar

Oturun sayin birgun ortalama bir semtte onunuzden gecen arabalarin kaci 2015 model ve ustu.kac tanesi yuksek model?

Gecenlerde bir konu acilmisti elemanin biri 3 bin tl maasim var.astra j kasaydi sanirim.yurutemedim.masrafinin altindan kalkamadim ve sattim diye.baya bi kismini kredi cekmis.bayada saydirmisti millet.halbuki bahsi gecen araba hepi topu astra j.

Cikin bi bakin lutfen.20 arabadan min 15 i 10 yas ve ustu.3 4 tanesi alim gucumuzun dusuk oldugundan pahali gelen ama aslinda avrupada coluk cocuk arabasi olan i30 lar focuslar golfler.

Ben ortalikta luks arabadan gecilmedigine inanmiyorum.aksine cogumuz canli cenazeye biniyoruz.sansli azinlikta mondeo golf lere luks araba diyip biniyor.

https://www.google.com.tr/amp/s/kanalfinans.com/one-cikanlar/turkiyede-asgari-ucretli-calisanlar-gercek-sayilari-demografi-ve-istihdam-bilgileri-gurdal-aslan/amp

Buyrun.turkiyede kac kisi calisiyor.kaci asgari ucret aliyor

Kari koca memur olsan.alacagin para 8 bin.oda derecen iyi ise mudursen felan.mondeolara felan seneler sonra binersin

Bizimkisi sadee algida secicilik.sansli azinliklar lukse binenler

Cogumuz tenekeye biniyoruz

Bence

• Benim merak ettiğim bu rakamların ne zaman ve neye göre güncelleneceği. Yakında %50 ötv diye bir şey kalmayacak. Dolaylı olarak ötv zammı yapılmış olacak.
  • insomnia__ kullanıcısına yanıt
    Geçen yıl, araç giriş fiyatına göre ÖTV oranları düzenlemesi yapıldığında Euro 3,60 TL seviyesinde idi. Şu anda 4,70 TL oldu.
    Geçen yıl 3,65 TL Euroya göre 19.000 Euro'yu geçen araçlar %60'lık dilime giriyordu.
    Bu sene ise 14,800 Euro'yu geçenler %60'lık dilime giriyor.

Ne ne hükümetten, muhalefetten, ne basın-medyadan, ne de otomobil CEO'larından bir kişi çıkıp da bunu dile getirmiyor.
    Herkes memnun herhalde bu işten ve gidişten.
  • Ultrasaray0643 U kullanıcısına yanıt
    Katiliyorum

haber kanallari bile bilerek bu algiya oynuyor 15 -20 yasindaki mercedeslere luks arabada olay diye başlik atiyorlar.

gürcuden gelen bu yaşta araçlar favorileri ama oradaki fiyatini hiç yazmazlar bu haberlere.

• hükümetin amacı da buydu zaten tüm araçların ötv si %60a çıkmış olacak ama zamanında biz sadece lüks araçlara ötv zammı yaptık dedikleri için kimse ses çıkarmadı. çok güzel taktik. hükümetin ev iyi yaptığı iş çaktırmadan vergi zammı yapmak.

• Ülkenin geldliği hale bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanc64

quote:

Orijinalden alıntı: pokezoom

quote:

Kur yükselince ne yapacaklar söylesene?
    Ülkeye geliş fiyatı belli, kur belli. Daha kar koymadan 4e katlanıyor gelişi.

Donanimdan kısıp Gene 124bin yapacaklar

• şu yedikleri rüşvetleri devlete bağışlasalar da, ötv'yi indirseler.

rüyamda bile olmaz bu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.