Şimdi Ara

otto headers ve sımota hava filtresi ne işe yarar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    arkadaşlar tavsiye eder misiniz
    garanti bozulur mu
    yakıt tüketimini arttırır mı
    lpg li araçlara takılır mı

• Arkadaşımın 2010 Civic'inde bahsettiğiniz parçalar ve fazlası takılıydı.Garanti bozulmadı.Yakıt tüketimi gaza aşırı basılmadığı sürece artmadı.

Yalnız FD6 Civic'lerde header olarak geçmiyor o parça.Daha doğrusu adı header ama işlevi sadece katalitiği iptal etmek.Çünkü FD6'ların manifoltu motor bloğunun uzantısı olacak şekilde yapmışlar.Yani manifolt blokla aynı döküm üzerinde.Header olarak satılan parça;manifolttan sonrası için değişim sağlıyor.O da kat. iptali oluyor.

Simota cai'de iyidir ama daha sonra AEM V.1 kit ile değiştirdik.AEM'ler biraz daha performans konusunda iyi bu yönden.

Eğer düşünürseniz elimizde bahsettiğim parçalar duruyor(Otto header;Simota cai ve Aem cai).Almak isterseniz size satabiliriz.

Not:Aracınızın garantili olduğundan yola çıkarak son kasa Civic olması üzere yorumlarda ve öneride bulundum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 18 Mart 2011; 4:57:09 >

• Civic'e birşey yapmak istiyorsanız takılın bucaklının peşine, keyfinize bakın
  • garanti bozuulmadı mı
    honda bayinie sordum eğer bir problem yaşarsanız garanti kapsamında tamir olmaz dedi
    bu arada arada sırada motor arıza ışığı yanar dedi
    performans ne kadar artar
    10 hp artar mı
  • Eğer Headers olayı @bucakli arkadaşın dediği gibi sadece katalizör iptalinden ibaret ise 10hp artış biraz hayal bence.
  • Motor arıza ışığınız yanmaz yeterki sensörleri iptal etmeyin. Kullandığınız aracın motor kodu r16, ve ben r16 için bulabilirseniz injen'i öneririm. Bulamazsanız aem alabilirsin. Simota çok çok etkili bir filtre değil ama çok güzel sesi var. 2. olarak greddy catback alabilirsiniz ama fiyatı 1000tl civarındaydı. Onun yerine düz boru çektirmek daha az maliyetli olacaktır. Headers'lar bu motorda 1-1 olduğu için kat iptali yapıp devam edebilirsiniz headers masrafına gerek yok. Otto S pipe bakmayı da unutmayın. R16 motorların yazılımıyla oynamak biraz güç ama güç aldığını iddia eden birileri vardı bulursam adreslerini de paylaşırım. Bu dediklerimle yaklaşık 10-15 civarı beygir alırsınız.

İnce bir iki tiyo vereyim. Aracın garantiden çıkar bu uygulamayla. Ama flanşlı düz boru yaptır. Servise giderken katalizörü yerine taktırırsın böylece garantin devam etmiş olur. Çok güç istersen turbo kitleri mevcut 0.5 bar'da 180hp yapar aracını.

• Arıza ışığı yakmadı hiç.Montajını zaten kendi dükkanımızda yapmıştık.Biraz özenli çalışınca ışık filan yanmıyor.

Önceden Simota Cai vardı ama daha sonra Aem V.1 aldık.Aem'in çekişi Simota'ya göre biraz daha iyi hepsi o.Sesi de az daha güzel çıkıyor.

Tüm bu yapılan işlemlerle biz o zaman totalde 4-5 hp alabilmişsek iyidir.Yani bu kadarcık parça değişimiyle fazla güçler beklemeyin.Ama aracın gidişi değişiyor tabi hâliyle.Soğuk hava çekiyor,çıkışları rahat.Bu sebeple hep..

Yazılım olayını fazla kurcalamayın.Sonuçta alınabilecek güç o kadar da ahım şahım bir güç değil.Bence ellemeye bile gerek yok.

Ancak güç isteniyorsa dereceli egzantrik,ayarlı kasnak gibi uygulamalara da gidilmeli ya da turbo olayına girilmeli ama sonuçta aile aracı bunlar ve yapılabilecekler belli.Bence sadece kat iptali+cai yapın yeter.Arkaya da bir son susturucu atarsınız;tamam..

Bu arada Candan bizde garanti bozulmadı.Kat. iptali yapıldı,sonra cai takıldı.Son susturucu da benim şu an kullandığım Otto'yla değişmişti.Ancak bize de dediler eğer ki bu değişen parçalardan dolayı bir arıza doğarsa;o arıza garanti kapsamına girmez diye.Yoksa koca arabayı garantiden çıkaracak değiller.
    Fakat arkadaş bir de cat-back egzos olayına girerse o arabaya da çok rahat binemez;kat.iptali+otto ile bile zor biniyorduk;aşırı ses veriyordu.Gidiş daha da güzelleşir ama ses de doğal olarak artacağı için polisleri de göz ardı etmemek gerek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    egzost spirali nedir ne işe yarar
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

Arıza ışığı yakmadı hiç.Montajını zaten kendi dükkanımızda yapmıştık.Biraz özenli çalışınca ışık filan yanmıyor.

Önceden Simota Cai vardı ama daha sonra Aem V.1 aldık.Aem'in çekişi Simota'ya göre biraz daha iyi hepsi o.Sesi de az daha güzel çıkıyor.

Tüm bu yapılan işlemlerle biz o zaman totalde 4-5 hp alabilmişsek iyidir.Yani bu kadarcık parça değişimiyle fazla güçler beklemeyin.Ama aracın gidişi değişiyor tabi hâliyle.Soğuk hava çekiyor,çıkışları rahat.Bu sebeple hep..

Yazılım olayını fazla kurcalamayın.Sonuçta alınabilecek güç o kadar da ahım şahım bir güç değil.Bence ellemeye bile gerek yok.

Ancak güç isteniyorsa dereceli egzantrik,ayarlı kasnak gibi uygulamalara da gidilmeli ya da turbo olayına girilmeli ama sonuçta aile aracı bunlar ve yapılabilecekler belli.Bence sadece kat iptali+cai yapın yeter.Arkaya da bir son susturucu atarsınız;tamam..

Bu arada Candan bizde garanti bozulmadı.Kat. iptali yapıldı,sonra cai takıldı.Son susturucu da benim şu an kullandığım Otto'yla değişmişti.Ancak bize de dediler eğer ki bu değişen parçalardan dolayı bir arıza doğarsa;o arıza garanti kapsamına girmez diye.Yoksa koca arabayı garantiden çıkaracak değiller.
    Fakat arkadaş bir de cat-back egzos olayına girerse o arabaya da çok rahat binemez;kat.iptali+otto ile bile zor biniyorduk;aşırı ses veriyordu.Gidiş daha da güzelleşir ama ses de doğal olarak artacağı için polisleri de göz ardı etmemek gerek.

Hocam o kadar şey yaptık 4-5 hp almışızdır diyorsun fakat en basit işlem chip tuningi tavsiye etmiyorsun? Neden anlayamadım? Chip tuningden daha basit bir işlem var mı modifiyede? Civicte vereceğide en az 11-12 hp dir.Siz o kadar şey yaptınız 5 hp aldınız adam 1 saat bilgisayar başında yazıp çizecek 12 hp verecek.Ben sizinle aynı fikirde değilim. Chip işlemi olmadan boruyla filtreyle uğraşmaya çok gerek .Önce sizin dedikleriniz yapılmalı sonrada bunların doğrultusunda yeni yazılım. Ayrıca maaliyeti de en düşük uygulama sonuçta.

• Bence atmosferik motora chip tuning saçma olur

söz konusu civice yapacaın tek şey flitre takmak arkadaşım, performans istiyosan git typer al

öyle turbo tak onu tak bunu tak hiç o işlere girme motorun ömrünü yersin ne tadın kalır ne tuzun uğraştığınla kalırsın emeğini alamassın
  • 1.8 civic olsa önereceğim bir sürü parça var ama 1.6 motorlar konusunda soru işaretleri mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: MitsubishiLancer

quote:

Hocam o kadar şey yaptık 4-5 hp almışızdır diyorsun fakat en basit işlem chip tuningi tavsiye etmiyorsun? Neden anlayamadım? Chip tuningden daha basit bir işlem var mı modifiyede? Civicte vereceğide en az 11-12 hp dir.Siz o kadar şey yaptınız 5 hp aldınız adam 1 saat bilgisayar başında yazıp çizecek 12 hp verecek.Ben sizinle aynı fikirde değilim. Chip işlemi olmadan boruyla filtreyle uğraşmaya çok gerek .Önce sizin dedikleriniz yapılmalı sonrada bunların doğrultusunda yeni yazılım. Ayrıca maaliyeti de en düşük uygulama sonuçta.

Elimizdeki motor 1.6 turbo dizel filan olsa tamam da benzinli motorda o kadar da iyi sonuç vermiyor yazılım olayı.Yine elimizdeki motor Tsi tarzı birşey olsa amenna ama atmosferiklerde maalesef o kadar da iyi değil.Type-R'larda bile yazılım değil de beyin değiştirme yoluna gidiliyor hep.Bir abimizin aracına K-Pro beyin takmıştık.Gidişi epey değişmişti.Hâkiyle o tip bir beyine yazılım işe yarıyor ama atmosferik standart bir Civic'e yazılım uğraşmak boşa kürek çekmekle eşdeğer bana göre.Ayrıca en az değil en fazla 11-12 hp verir;o da verirse şayet beyin filan değişir de yazılım yapılırsa..

1.6 i-Vtec konusunda yapılabilecekleri yazdım.Gerçekten de bu araç üzerinde ciddi güç isteniyorsa Turbo uygulamasına gidilmeli.Ya da o kadar bütçe yoksa;ebay'dan filan bu motorlara göre üretilmiş olan kasnak,egzantrik gibi parçaları da alıp,header(kat iptali),düz boru,son susturucu ve cai uygulamasına gidip öyle binecek.

• bugün honda terakkiye sordum
    dediler ki performans hava filtresini değiştirirsen yağmurlu havalarda çıkamazsın su kaçarsa tehlike arz eder
    sırf 2-3 hp için arabanın garantisini bozmaya değmez
  • Su filan kaçmıyor.Onların dedikleri tamponu deldirip te port takanlar için.Sizde öyle bir sorun olmayacak.Kendi aracım da 2002 model Civic ve onda da cai filan var.Bir sorun yaşamıyorum.Kaldı ki dün gece filan İst.'te epey yağmur vardı ve yollardaydım..
  • quote:

Su filan kaçmıyor.Onların dedikleri tamponu deldirip te port takanlar için.Sizde öyle bir sorun olmayacak.Kendi aracım da 2002 model Civic ve onda da cai filan var.Bir sorun yaşamıyorum.Kaldı ki dün gece filan İst.'te epey yağmur vardı ve yollardaydım..

Cai'den su alan çok araba var serhat. Aem bypass valve eklenirse hiç sıkıntıya girilmez
  • Aracım honda crv 2009 model 2000 motor.

Güya bizim araçlarda zor olan şey olu KATALİTİK KONVEKTÖR doldu. Yani bozuldu diyelim. Çok ustaya gösterdim 2 sebebi varmış ya elektiriksel bir arıza olmuştur veya çok kötü benzin kullandınız dediler. Ankara honda servisi de aynı şeyi söyledi.

Neyse uzatmayayım orjinali 3400 tl :)
    Çıkmasını buldum 1200 tl. Fakat çıkması da ne durumda bilmiyorsunuz. Çünkü içi açılıp bakılacak bişi değil.
    Mersinde sağlam bir egzozcu buldum. Bana headers performans arttırıcı önerdi. 650 tl.

Çok uzatmayayım 3 ay katalitik konvektör sorunu yaşadım sürekli arıza lambası yandı. Araç cekişten düşüyordu. Bu ustama güvenip katalitiği söktük ve 4 saatlik bir uğraş sonucu kendi yaptıkları headers performans arttırıcıyı taktılar.

+Arıza lambası söndü
    +Arabanın çekişi ve hareket kabiliyeti farklılaştı.
    +3400 yerine 650 tl
    +Bir daha Katalitik dolmayacak :)
    +Yakıtı artar dediler kendim test ettim çokkk az bir fark var.

-İlk kalkışta 3-5 sn bir ses çıkıyor ama ondan sonra ses gidiyor.
    -Muayeneden geçmiyor. Bunun için katalitiği atmayın muayeneye gitmeden önce bi ustadan muayeneden geçene kadar.
    -Hava kirliliği yaratıyormuş. Bu hikayedir. Ülkedeki araçların çoğunda yok. Hatta olanlar da çoğu zaman söküyor. Gidip önce fabrikaları ıslah etsinler.

Sonuç kendim test ettim olumludur. YAnisi benim durumu yaşayanlar yazdıklarımı bi düşünsün.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.