Şimdi Ara

otoya vergi indirimi gelir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son zamanlarda bu tür haberler gelmeye başladı çeşitli haber sitelerine.
    peki böyle bir ihtimal var mı?

1-ötv ye eklenen ,bu yılbaşı zam tarifesinin amacı ,cari acıgı biraz olsun azaltmaktı.
    hedef bu iken vergi indirimi söz konusu olamaz.

2-özellikle büyük şehirlerdeki trafik ve park sorunun iyiden iyiye insanların hayatını sıkıntıya sokması.
    trafiğin durma noktasına geldigi saatlerde trafige binlerce aracın cıkıyor olması bu ihtimali biraz olsun güçleştiriyor.

3-bayilerin satışlarının o kadarda kötü olmaması
    şikayet ediyoruz ,söyleniyoruz fakat özellikle haftasonu bayiler oldukça kalabalık.

özetle büyük bir ekonomik kriz gelmeden önce vergi indirimi söz konusu gibi görünmüyor.

yazan
    sıfır araç almayı planlayan vatandaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 16 Şubat 2014; 2:02:08 >

• Yasim 23 bu yasima kadar hic vergi indirimi verginin kaldirilmasi diye birsey duymadim duymamda zaten. Yilbasindan sonraki otv artisi dolar ve euro nun asiri yukselmesine bagli zarari kapatma adina bi ugrasti .eskiden bmw si mercedsi olana bi baska gozle bakilirdi simdi panameralar cayennler etrafta cok sık gorulur oldu hal boyle iken vw honda hyundai gibi markalarda baya satar oldu. Maas bordorusunu eline alan hemen bayi ye kosuyor...arabanin sadece rahatligini goruyorlar alana kadar sonra madalyonun diger yuzunu goruyor millet. Su memlekette bi full akbilin olsun 3 vesayitle istanbulun bir ucundan diger ucuna gidersin tuzla silivri mesela...

Vergi mevzuu na tekrar gelecek olursak ne yazikki ureten bir devlet degiliz tarimdan tut hayvancilik teknoloji otomotiv. Devlet diyorki madem ben uretip satamiyorum bizim satin alAn babayigitlerden zart zurt vergisi alayim hatta vergili fiyatinda vergisini alayim.36k euro fabrika cikisli bi a6 bayiye gelene kadar 86k euro fiyat etiketini bulmus artik varin siz dusunun gerisini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• basbakanin laflarina gore gelmesi zor görünyor

• İndirim beklemekten çok zam bekliyoruz. Geçenlerde hyundai bayinin önünden geçiyorum i30 olmuş 70.900 ülen dedim alan varmı acaba diye.neyse bugünde o güzelgahtan geçtim bi baktim fiyat 72.900 olmuş haftaya geçsem 75 bin garanti ix35 söylemiyorum bile biz 54 bine almamıştık doktor indirimi çart curt ile şimdi 2 makyaj yedi otomatik vites geldi 80 bin olmuş benden otomobil sektörüne kocaman bir

• Alan var merak etmeyin...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • indirim hiç bir alanda beklemeyin, uzun vadede herşey yukarı çıkacak

zamanında benzin olmuş 3.65 benzinli araç alınmaz dizel deniyordu forumda mesajlarda aratın görürsünüz

şimdi benzin 5 tl

yine aynı cümle kuruluyor.

benzin olmuş 5 benzinli araç alınmaz, dizel deniyor

iyi yönde değişen bişey yok.
  • Düşünsenize birde vergi indirimi olduğunu benzinin 2 3 lira olduğunu sokaklar arabadan geçilmez. 2 sokak ötede ki markete bile arabaya gidiyor insanlar o zaman ne yaparlar bilemicem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İndirim bekliyorsunuz öylemi şaka gibi
  • indirim olsa neolur en fazla 4-5 bin tl olur.bu fiyatlardan sonra okadar indirim neye yarar
  • ındırım gelsın bırdaha buraya gırmem bındırım gelır ama ındırım gelmez
  • Satılmayan araba hangisi !
  • quote:

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

Yasim 23 bu yasima kadar hic vergi indirimi verginin kaldirilmasi diye birsey duymadim duymamda zaten. Yilbasindan sonraki otv artisi dolar ve euro nun asiri yukselmesine bagli zarari kapatma adina bi ugrasti .eskiden bmw si mercedsi olana bi baska gozle bakilirdi simdi panameralar cayennler etrafta cok sık gorulur oldu hal boyle iken vw honda hyundai gibi markalarda baya satar oldu. Maas bordorusunu eline alan hemen bayi ye kosuyor...arabanin sadece rahatligini goruyorlar alana kadar sonra madalyonun diger yuzunu goruyor millet. Su memlekette bi full akbilin olsun 3 vesayitle istanbulun bir ucundan diger ucuna gidersin tuzla silivri mesela...

Vergi mevzuu na tekrar gelecek olursak ne yazikki ureten bir devlet degiliz tarimdan tut hayvancilik teknoloji otomotiv. Devlet diyorki madem ben uretip satamiyorum bizim satin alAn babayigitlerden zart zurt vergisi alayim hatta vergili fiyatinda vergisini alayim.36k euro fabrika cikisli bi a6 bayiye gelene kadar 86k euro fiyat etiketini bulmus artik varin siz dusunun gerisini

2008 ekonomik krizinde vergi indirimi gelmişti.
    17 milyara hyundai getz 0 km satılmıştı.
    yaş 27 bu arada.

• Gelmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ülkede vergi kaçirmak bence günah değil. Vergi oranlari vergiden çok haraç. Hepsinin allah belasini versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxkoksalxx

İndirim beklemekten çok zam bekliyoruz. Geçenlerde hyundai bayinin önünden geçiyorum i30 olmuş 70.900 ülen dedim alan varmı acaba diye.neyse bugünde o güzelgahtan geçtim bi baktim fiyat 72.900 olmuş haftaya geçsem 75 bin garanti ix35 söylemiyorum bile biz 54 bine almamıştık doktor indirimi çart curt ile şimdi 2 makyaj yedi otomatik vites geldi 80 bin olmuş benden otomobil sektörüne kocaman bir

Geçip durmayın ordan sayenizde zamlanıyor
    Biz cari açıktan cart curttan bahsederken adamlar sıkılıp golf satıyor yine sıfır arıyor. Devlet de haklı yani, geleni yoluyor geleni yoluyor.
    Böyleleri varken indirim yapılır mı Allah aşkına:)

• dun aksam dedım sımdıd tekradan dıyorum bındırım gelır ındırım gelmez
  • o bu degilde sifir arac almayin aldirmayin.en kötü cok temiz 1 yasinda araclara bakin.

• Tüketim de ciddi daralma olursa 2009'da ki gibi indirim gelebilir.

Ben zaten yılın ikinci yarısına doğru ÖTV'de bir düzenleme bekliyorum. Yeni bir sistem.
  • ÖTV indirimi gelmesin mümkünse.. çünkü fiyatlar düşmez..

Otomobil dist.leri bir masada toplansın.. hep beraber indirim kararı alsınlar..
  • Gelir gelir ama otomobil için değil. Eğlence vergilerini indiriyorlarmış.

Bar, pavyon, diskotek, gece kulübü gibi yerlerden alınan eğlence vergilerine yapılan yüksek oranlı artışlardan ilçelerden gelen şikayetler üzerine geri adım atılıyor. İlk defa bu yıl Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen ve Beyoğlu gibi bazı yerlerde eğlence vergilerini üç kat artıran düzenlemeden vazgeçiliyor.

Bu amaçla Meclis'e dün akşam saatlerinde AK Parti milletvekillerince yasa teklifi sunuldu. İbrahim Yiğit ve arkadaşlarının imzasını taşıyanteklifin, Meclisin yerel seçim için mart ayının ilk haftasında tatile girmeden önce yasalaştırılması öngörülüyor. Teklif, çarşamba günü Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek 2B arazileriyle ilgili teklifle birleştirilecek. Daha önce belediyelerde bulunan eğlence vergisini belirleme yetkisi, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmişti.

3 KAT ZAM YAPILMIŞTI

Bunun üzerine geçen yıl yasa değişikliğine gidilerek, Bakanlar Kurulu tarafından gelişmişlik düzeylerine göre il ve ilçe grupları bazında verginin tespit edilmesi öngörüldü. Bakanlar Kurulu da ilk defa 2014 yılında uygulanmak üzere, işyerlerinin de dikkate alarak yeni rakamları belirledi. Dahaönce çoğu belediye tarafından düşük belirlenen eğlence vergisi, nüfusu 100biniaşan yerlerde günlük en düşük 15 liraya çıkarıldı. 201 metrekaredenbüyük işyerlerinde ise 40 lirayı aştı. Yeni tarife, Beyoğlu'nda eğlence vergisiniüç katına çıkardı, Antalya gibi birkaç yerde ise düşürdü. Uygulama nedeniyleBeyoğlu'nda 300 lira olan aylık eğlence vergisi 201 metrekareden büyük mekanlarda 1200 liraya çıktı.

Teklif uyarınca, Belediye Gelirleri Kanunu'nda yer alan eğlence vergisinin yanı sıra ilanreklam, işgal, tatil harcı ve işyeri açma harçlarını yineBakanlar Kurulu belirleyecek. Ancak, semtlerin sosyal ve ekonomikfarklılıkları göz önünde tutularak belediye meclislerinin önerisini de dikkate alınacak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.