Şimdi Ara

Otoparkta vurup kaçmışlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakınımızın daha 3 aylık aracına otoparkta vurup kaçmışlar. Güvenlik kamerası mevcut ve yarın kayıtlara bakılacak. Ben yakınıma forumdan okuduğum kadarıyla adam yakalanırsa değer kaybı davası açmasını tavsiye ettim.

Araç gayet düzgün bir şekilde park edilmiş durumdaydı. Yani yamuk park etme vs. gibi bir durum yoktu. Yakınımın maddi durumu şuan pek iyi olmadığından dava ücretinden korkuyor.
    Servise gitse ön tampon ve ön far değişecek.
    Sizce bu anlattıklarıma göre haklı çıkma durumumuz nedir? Haklı çıkarsak dava masrafları da onun tarafından mı ödenir?

Aracın ön tamponunda çatlaklar oluştu ve far camı çatladı ve bazı yerleri kırıldı.

Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
     Otoparkta vurup kaçmışlar Otoparkta vurup kaçmışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkuba -- 22 Mart 2015; 0:22:57 >

• Gecmis olsun.

Dava masraflarini davayi kaybeden oder.Bu yuzden dava acmaktan degil,kaybedeceginiz dava acmaktan korkun.

Eger elinizde yeterli ve saglam delil varsa carpma ile ilgili korkmayin,kazanirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Gecmis olsun.

Dava masraflarini davayi kaybeden oder.Bu yuzden dava acmaktan degil,kaybedeceginiz dava acmaktan korkun.

Eger elinizde yeterli ve saglam delil varsa carpma ile ilgili korkmayin,kazanirsiniz

Teşekkür ederim.

Yorumunuzu kendisine ileteceğim.
  • Değer kaybı davalarında hasar gören parça eğer orjinal ise göz önüne alınıyor. Çıkma, yan sanayi vs. ise davayı kaybetme durumunuz da var. Aklınızın bir köşesinde bulunsun.
  • Gecmis olsun oncelikle, vurup kacana da burdan sevgilerimi iletiyorum.
    Bildigim kadariyla dava masraflarini siz oduyorsunuz, dava sonuclaninca kazanirsaniz karsi taraftan tahsil ediliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazik be, niye kaciyorsun ayip

• Şahsi düşüncem olarak değer kaybı davasını etik bulmuyorum. Aynı zamanda fotoğraflara göre tamponun ve farın değişeceği bir hasar sözkonusu değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HazzaR

Şahsi düşüncem olarak değer kaybı davasını etik bulmuyorum. Aynı zamanda fotoğraflara göre tamponun ve farın değişeceği bir hasar sözkonusu değil.

Vurup kaçan adam için değil değer kaybı davası açmak, mümkün olsa iflahını kuruturum...

böyle terbiyesizlik e karşı etikmiş oymuş buymuş pek düşünmüyorum ben. Zaten şahsın kendisi etik davranmamış ki ben etik davranayım...

• Geçmiş olsun, umarım çarpan bulunur.

• quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Değer kaybı davalarında hasar gören parça eğer orjinal ise göz önüne alınıyor. Çıkma, yan sanayi vs. ise davayı kaybetme durumunuz da var. Aklınızın bir köşesinde bulunsun.

Hepsi orjinal hocam. Bizim üzüldüğümüz tarafta daha 3 aylık sıfır bir arabanın başına böyle bir olay gelmesi. Hemde iş vurup kaçma olunca dahada koyuyor.

Adam efendice numarasını vs bıraksa bu kadar sinirlenip üzülmezdik.

• quote:

Orijinalden alıntı: vedat.ersin

Gecmis olsun oncelikle, vurup kacana da burdan sevgilerimi iletiyorum.
    Bildigim kadariyla dava masraflarini siz oduyorsunuz, dava sonuclaninca kazanirsaniz karsi taraftan tahsil ediliyor.

Teşekkürler.
    Haklı olduğumuzu düşünüyorum. Muhtemelen yakınımda bu yorumları okuduktan sonra dava açacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: HazzaR

Şahsi düşüncem olarak değer kaybı davasını etik bulmuyorum. Aynı zamanda fotoğraflara göre tamponun ve farın değişeceği bir hasar sözkonusu değil.

Sizin yep yeni aracınıza vurup kaçsalar da böyle söyleyebilecek misiniz acaba?

Fotoğraflarda tam net çıkmamış. Fark kırık ve bazı noktalardan çatlak. Tamponda öyle. Sizce değişmeyecekse kırık bir şekilde mi kullanılacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: haymanali2006

Geçmiş olsun, umarım çarpan bulunur.

Yorumunuz için teşekkür ederim.

• Geçmiş olsun.bu olay için değer kaybı davası gereksiz.yani mahkeme olarak söylüyorum .tampon zaten bu tip olaylarda değer kaybına neden olmuyor.far için açarsın ama uğraştığına değmez.onun yerine bir experle konuşarak değer kaybını karşı tarafın trafik sigortasından almaya çalışın ama bu düşük rakam olacaktır.
    Edit:far da değer kaybı kapsamı dışında olabilir.bu durumda birşey elde edilmez.adamı bulun yaptırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: onkuba

quote:

Değer kaybı davalarında hasar gören parça eğer orjinal ise göz önüne alınıyor. Çıkma, yan sanayi vs. ise davayı kaybetme durumunuz da var. Aklınızın bir köşesinde bulunsun.

Hepsi orjinal hocam. Bizim üzüldüğümüz tarafta daha 3 aylık sıfır bir arabanın başına böyle bir olay gelmesi. Hemde iş vurup kaçma olunca dahada koyuyor.

Parçaların değişimine karar verilirse davayı kazanma ihtimaliniz yüksek. Mini onarım kapsamında yapılmasına karar verilirse değer kaybı davası ne olur, hiç belli olmaz.

• quote:

quote:

quote:

Parçaların değişimine karar verilirse davayı kazanma ihtimaliniz yüksek. Mini onarım kapsamında yapılmasına karar verilirse değer kaybı davası ne olur, hiç belli olmaz.

Anladım hocam. En iyisi bir avukata danışmak lazım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım hocam. En iyisi bir avukata danışmak lazım.

Kesinlikle. En doğru cevapları orada bulursunuz. Burada da paylaşırsanız sevinirim.

• ya kadındır ya kadındır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu vurup kaçma olayları iyice çoğalmaya başladı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • açın değer kaybı davasını, bişey kaybetmezsiniz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.