Şimdi Ara

Otomotiv sektörü karıştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer Volkswagen Türkiye’de yatırıma ikna olursa, model olarak Passat’ı üretim için seçerse ve içine koyacağı motorla birlikte yurtdışında ürettiğinden yüzde 40’ı ucuza mal ederse büyük teşvikten yararlanabilecek. Aynı şekilde BMW de Türkiye’de motoruyla birlikte 3 veya 5 Serisi üretirse büyük destek alabilecek. Hükümetin yeni teşvik paketiyle amacı mevcut yatırımlar yerine katma değer yaratacak yeni marka ve modelleri Türkiye’ye çekmek. Mevcut yatırımların tepkisini çeken bu strateji biraz zor gözüküyor ama bekleyip göreceğiz.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/21434562.asp

• Ben bu saatten sonra vw'nin turkiyeye yatirim yapacagini sanmiyorum adamlar rusya'ya 1 milyar euro yatirim yapacaklarini gecenlerde aciklamislardi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaparlar bence

Turkiyede arac satsalar yeter

• Benim pek umudum yok rusya yatirimini duyduktan sonra :)

• Neden yapmasin vw turkiyede cok ilgi goruyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yatırım yapabilirler..neden yapmasınlar..?ve eğer yaparlarsa süper olur...
  • Belki abuk sabuk parçalar üretmek için bir yer açarlar.Koltuk falan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türkiyede motor ve şanzıman ürettirmeye çalışıyor devlet, %40 ın espirisi o aslında,
  • Eğer Volkswagen Türkiye’de yatırıma ikna olursa, model olarak Passat’ı üretim için seçerse ve içine koyacağı motorla birlikte yurtdışında ürettiğinden yüzde 40’ı ucuza mal ederse...

İhtimaller silsilesi. Ölme eşeğim ölme. Bence yatırım yapmazlar.

Devlet inadı bıraksa; tasarımı ve isim hakkı bize, motoru Fiat'a ait olan araçlar üretse daha iyi olur bence. İlla %100 yerli diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

Eğer Volkswagen Türkiye’de yatırıma ikna olursa, model olarak Passat’ı üretim için seçerse ve içine koyacağı motorla birlikte yurtdışında ürettiğinden yüzde 40’ı ucuza mal ederse...

İhtimaller silsilesi. Ölme eşeğim ölme. Bence yatırım yapmazlar.

Devlet inadı bıraksa; tasarımı ve isim hakkı bize, motoru Fiat'a ait olan araçlar üretse daha iyi olur bence. İlla %100 yerli diyorlar.

zaten motor önemli değil mi? şahinlerden bi farkı olmaz motor olmadan. teknoloji var aslında fakat birileri izin vermiyor gibi.
  • Gelin kirletin ülkemizi, en verimli tarım arazilerimizin olduğu bölgelere en büyük fabrikalarınızı kurunuz efendim. Bedavadan biraz pahalıya çalışan işçileri ile Türkiye sizleri bekliyor...
  • passat yerli üretim olursa tahminen 2 kat fazla satar ve d segmenti biter
    a,b,c,passat,e,f segmenti diye geçer
  • Yatırımın müşterilere yansıması olmuyor nedense.

Yıllardır Renault mesela Megane 2 araç üretti. İthal gelen Megane HB araçtan atıyorum 5000 TL falan ucuza mı sattı?

Yerli üretimin böyle artıları olmadığı için, olsa da olur, olmasa da. Sadece fabrikada çalışanlara ve fabrikaya mal sağlayanlara katkısı var.

Son tüketiciye de 3-5000 TL indirimle gelmesi iyi olurdu doğrusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

Gelin kirletin ülkemizi, en verimli tarım arazilerimizin olduğu bölgelere en büyük fabrikalarınızı kurunuz efendim. Bedavadan biraz pahalıya çalışan işçileri ile Türkiye sizleri bekliyor...

Bu gene iyi Avrupa'nın en büyük beton üreticisiyiz belkide dünyanın bir kişide dönüp demiyor bunun nedeni ne?
  • Türkiyede üretilecek olan aracın ismi ''PATSAT'' olacakmış...
  • quote:

Gelin kirletin ülkemizi, en verimli tarım arazilerimizin olduğu bölgelere en büyük fabrikalarınızı kurunuz efendim. Bedavadan biraz pahalıya çalışan işçileri ile Türkiye sizleri bekliyor...

millet sanayii olunca övünüyor. bu adamlar neden fabrikaları az gelişmiş ülkelere kuruyor sanıyorlar? çünkü almana ingilize bu işleri yaptıramazsın. bak çin en büyük sanayi devleti, ama halk 3 kişiden biri dilenci. yazık ülkemizi de bu hale sokmaya çalışıyorlar. yazık milletimize çok yazık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Yatırımın müşterilere yansıması olmuyor nedense.

Yıllardır Renault mesela Megane 2 araç üretti. İthal gelen Megane HB araçtan atıyorum 5000 TL falan ucuza mı sattı?

Yerli üretimin böyle artıları olmadığı için, olsa da olur, olmasa da. Sadece fabrikada çalışanlara ve fabrikaya mal sağlayanlara katkısı var.

Son tüketiciye de 3-5000 TL indirimle gelmesi iyi olurdu doğrusu.

nakliyat ve işçi masrafı düşeceği için 3-5 bin lira daha ucuz olur
    yalnız birinin de paslanmaz çelik fabrikası kurması lazım artık
    yılda nerdeyse 1 milyon araç üretiyoruz ama ham maddesi olan paslanmaz çeliği yurt dışından alıyoruz
    ve paslanmaz çeliğin tüm hammadeleri Türkiye'de mevcut

• En çirkin olanı ise bu fabrikalar en verimli tarım arazileri iptal edilerek üzerlerine kuruluyor...En verimli ovalar, en temiz nehirler yok ediliyor...Başka yerlerde tarım arazisine asla fabrika kurdurmuyorlar...DÜNYANIN GELECEĞİ KARANLIK...KENDİ GIDA ÜRETİMİ YAPANLAR kendi üretimi kendi nüfusuna yeten ülkeler ayakta kalacaklar.22. Yüzyılda .Büyük bir kıtlık bekleniyor..En büyük savaşlar su için çıkacak...Biz görmeyiz 100 - 200 yıl sonraı karanlık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bencn17

quote:

Bu gene iyi Avrupa'nın en büyük beton üreticisiyiz belkide dünyanın bir kişide dönüp demiyor bunun nedeni ne?

Çimento fabrikalarının çevreye manyak miktarda CO,NO,SO ve en tehlikelisi Kadmiyum yaydığı için olabilir mi?
  • vw kalkıp Türkiyede passat yatırımı yapmaz. Türk tüketicisinin alım gücü belli. Sırf ihracat yapacam diye de Türkiyede neden fabrika kursun? Geçinebildiğimiz bir komşumuz yok ki, sınırlarda sürekli sorun yaşayacağız. O biraz hayal geliyor bana. 20 Afrika ülkesi birleşip afrika birliğini kurmuşlar. Aralarında gümrük birliği de var. İşçilik de ucuz...Kısacası Mısır bile daha cazip fabrika kurmak için ama, Türkiye değil maalesef.

Hükümet de yeni uyanmış, kutlarız. Bu kararları 2 sene önce almayı akıl etselerdi, şimdi bir ceed fabrikamız olacaktı. Dubaili şeyhlere beleş arazi dağıtacaz diye arapların poposundan burunlarını çıkarmadıkları için korelileri ikinci plana attılar. Şimdi uyanmış da, vw fabrikası kurduracak burada.... Hay sizin politikanızı da, işe yaramayan bir sürü bakanınızı da....
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.