Şimdi Ara

OTOMOBİLLERE ÖTV İNDİRİMİ GELEBİLİR ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
7.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST


    quote:

    Orijinalden alıntı: auto_man

    yaklaşık 1.5 yıl ev aradım. Bu sürenin sonunda beğendiğim evi bulup satın aldım. Geçen 5 senenin sonunda karşı komşum yüzünden taşındım. Okumuş etmiş insanlardı. Ama resmen psikolojimizi bozdular. Bazı durumlarda sorunun hiçbir şekilde düzelmeyecegini düşünürsem daha fazla yıpranmadan vazgecerim.

    Abi zaten bütün olay da bu. Sorunu çözemeyeceğin kesinse durma git. İçinde varsa bir umut kal uğraş. Türkiye için benim hala umudum var. Pes edene de lafım yok; ama bence henüz erken. Yurtdışına gitmiş olmak için gitmeye erken. Ha, hayat senin önüne öyle bir yol çizer de gidersen eyvallah zaten. Buna kimse bozulmamali. Çok arkadaşım var böyle. Genetik doçenti bir kız var mesela. Gelse ne yapacak abi? :D veya elektronik doktorali bir arkadaşım var. Tiwetter'da çalışıyor herif. Hayat ona öyle yol çizmiş. Buna eyvallah da, gitmiş olmak için gitmek için bence erken. Ancak bu durum da kalan için susmayı gerektirmiyor. Tabii ki hataları, yanlışları dile getirmek lazım. Umudu kestiğimiz noktada da uzariz ne yapalım?



    Anlatmak istediğim buydu. bu arada karşı tarafın okumuş olmasi egitilemez bir orangutan olmadığı anlamına gelmiyor. Ne prof. orangutanlar var abi. 82 anayasasını tasarlayanlar anayasa prof.ları değil miydi? Veya %10 barajını koyanlar cahil miydi? Yok. Daşkafalilik özellikle türkiyede eğitimle çözülemiyor. Dünya geneli de böyle de, Türkiye'de daha da ağır hissediliyor bu. Genelde kendine saygı, birey olmanın farkindaligi ve birlikte yaşamanın getirdiği sorumluluklar etrafında dönen basit meseleler aslında bu... Zamanla çözülür ama, ben inanıyorum. Yaşadığın yer yaşanmaz hale geldikçe, insanlar canları acıya acıya öğrenecek, bir ortak paydada buluşacaklar. Ancak biz görürüz, gormeyiz o tartışılır... Gelişime uzun vadede engel olunamiyor zira...

    çok doğru. bir arkadaşım 2000 yılından beri orta asya ülkelerini geziyor. iş potansiyeli çok diyor ama sonuç olarak birşey yok. şimdi burada birşeyler yapma niyetinde. ama oraya giderken cepte umutlar, hayaller... gitmeden önce de iyi düşünmek planlama yapmak lazım.




  • Bu ulkenin

    Zaman makinasina tum dunyadan fazla ihtiyaci var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 krizinde %17ye inmişti.Tahminim 15e çekecekler.
  • İndirim beklentisi oluşması bile güzel bişey. İnsanlar indirimi beklemeye başlarsa satışlar iyice çakılır ve daha erken gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her parçası Türkiye'de üretilecek araçlar kdv ötvden muaf olacak diye bir kanun çıkarsalar milyarlarca dolarlık yatırım alır ülke hem cari açık hem işsizlik sorunu biter yanlış mı düşünüyorum beyler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraysgt


    quote:

    Orijinalden alıntı: Duratec

    Bakında plansız ülke yönetimi,plansız vergileme ve mali yönetim nasıl olur görün. Önce ötv zammı yaptılar şimdi indirim konuşuyolar. Bir günleri diğer günlerini tutmuyor adamların. Zamlı ötv fiyatlarıyla araç alanlar ne olacak peki ? Gerçekten yaşanılmaz,katlanılmaz bir ülke haline gelmeye başladı bura iyice..

    Seni silah zoruyla mı tutuyorlar ülkede? Yaşanılmazsa çek git arkadaş

    Babanın çiftliği ya istediğin gibi kovabilirsin.



    Başkanlık gelince bu tipler üreyecek, haberiniz olsun..



    Hayırlı günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grezcar -- 7 Şubat 2017; 20:38:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arabaya indirim falan gelmez yurtdışı ürünlerdeki 90€ 'yu 150€ 'ya çıkarmakla ilgili düzenleme yapılacağı söylendi sonra bir anda 30€'ya düşürüldü ve kanun olarak onaylandı. Arabadada aynısını yaparlar amaç millet önceden haberli olup ses çıkaramasın oldu bittiye getirebilsinler diye. Ters beklenti yaratıp bir anda bunuda ötv yi zamlamış şekilde yasalaştırırlarsa şaşırmayın yani. Böyle bir hükümet var şu anda.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bircok firma euro kurunu 4 olarak almiyor su an. Otv indirimi olursa euro kurunu indirim seviyesinde yukari cekerler olur biter. Net fiyat belli vergi belli euro kuru belli. Kimse de bir sey diyemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç deilde keşke yakıtta ötv indirimi olsa. Şahıslara faydasindan çok tüm millete faydası olur. Yeme icme nakliye çiftçilik biraz nefes alır fiyatlar düşer belki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haziranda ne olacak.
  • Petrol bulundu haberi nerede kaldı ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi yapıyorlar beni pek ilgilendirmiyor. Hakettikleri gibi yonetiliyorlar. Milletin zekasına hakaret diycem de milletimiz ne kadar zeki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orta sınıfa indirim beklemeyin boşuna zaten satılıyor. İndirim 2.0 motor ve üzeri için gelir çünkü fiyatlar arası uçurum var. Premium markalar 2.0 üzeri araç satamaz oldu nerdeyse. 3.20d M 325bin lira fiyatı var şaka gibi adam kime satacak bu aracı. Ben 2.0 araçlar satılsın diye bi süre ötv indirimi olur diyorum ama tabi firmalar fırsattan istifade şimdi kurumuz 3.50 derken o zaman güncel kurdan geçirmeye çalışırlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.aty

    İndirim beklentisi oluşması bile güzel bişey. İnsanlar indirimi beklemeye başlarsa satışlar iyice çakılır ve daha erken gelir.

    Katılıyorum. Kimse şu muallakta araç almaz bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖTV'nin inip inmeyeceğine bakan karar veremez ki...Sadece çıkıp sonucu açıklar...
  • Kimse anlamıyor sanirim ama bu otv nin artmasinin temel sebebi zaten satışlarin azaltilmak istenmesi. Adamlar satışlar azaldi diye neden otv indirsin ki amaçları buydu zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChonDanger kullanıcısına yanıt
    hiçbir şey demeyeceğim. Bu yorumunuz üzerine nutkum tutuldu.

    sizin "Bu yılki ocak ayı satışları gecen yıldan daha iyi.. nasıl bir durgunluk anlamadım... ötv indirimi olsa olsa yıl sonuna doğru olur.. " yorumunuz üzerine yazmıştım.

    aynı şeyden bahsediyoruz ancak başka perspektifler yakaladık ve sanırım siz beni yanlış anladınız.

    iyi forumlar dilerim,
  • Merhaba,

    Öncelikle şunu söylemek istiyorum , bıktım . Sürekli hakkımın yenmesinden BIKTIM. Okulumu bitirdim , Genel Sağlık Sigortası adı altında ayda 200 liraya yakın para kestiler herhangi bir işte çalışmadığım halde ve devletin karşısında boynumuz kıldan incedir dedik ödedim . Sonra af geldi , tamam dedim ödediğim paraları geri alırım , yok öyle birşey dediler ve ödeyen insanları enayi yerine koydular . Başka hangi ülkede böyle birşey var ? Çalışmayan yeni mezun bir vatandaştan para almak ? Üstüne para vermeleri gerekirken! 1 ay önce araç aldım ne kadar uygun fiyata da alsam şimdi ÖTV indirimden bahsediyorlar . Ozaman niye zam yaptın ? Üstelik daha birkaç ay önce ,peki şimdi neden indirimden bahsediyorsun ? Bence herkes nedenini biliyor. Yapılmasın mı ? Yapılsın . Herkes lüks değil 'ihtiyaç' olan arabalara fahiş fiyatlar ödemesin , alabilsin.

    İyi forumlar,




  • quote:

    Orijinalden alıntı: antuaRri

    Kimse anlamıyor sanirim ama bu otv nin artmasinin temel sebebi zaten satışlarin azaltilmak istenmesi. Adamlar satışlar azaldi diye neden otv indirsin ki amaçları buydu zaten.

    Devlet araç satışlarının azalmasını istemez çünkü bu sayede gelir elde ediyor.

    Daha yüksek gelir elde etmek için vergi oranlarını artırdılar.

    Eğer bu yeni vergi oranlarıyla insanlar araç satın almaz ve devletin vergi gelirleri artacağına tam aksine azalmaya başlarsa ötv oranlarında indirim yapılması oldukça olasıdır.
  • Geçen arkadaş ile Volvo bayisine gittik öylesine bi gezeriz diye. XC90 olunca bi bakayım dedim gerçekten çok güzel bir araba olmuş.



    Arabadan inip bunun fiyatı ne kadar acaba diye bakayım dedim; aracın vergisiz fiyatı 200bin lirayken vergilerle birlikte 500bin lira oluyor. Yaklaşık 220bin lira ÖTV alınıyor akıllara zarar. Yaklaşık bi 80bin lirada KDV.



    Bu üst sınıf arkadaş buna parası olan biner diyenler B sınıfı Symbol, Polo, Fiestanın fiyatlarına baksınlar bi. Egea baktık 90 milyara yakın bir fiyatı var.



    Hep aynı mantık misal %10 zam yap sonra %2 düşür daha sonra %4 tekrar zam yap. HAYIRlısı olsun diyelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.