Canlı Yayın
Apple, yılın ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. iPhone 17 serisi, AirPods'lar, yeni nesi işlemci, Apple TV, AirTag ve dahası...
Şimdi Ara

Otomobillerde ÖTV oranları sil baştan yenilendi: Zam ve indirim bir arada!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
1
Favori
16.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otomobillerde ÖTV oranları sil baştan yenilendi: Zam ve indirim bir arada!
    Otomobillerde ÖTV oranları baştan aşağı yenilendi. ÖTV oranları yenilendi, matrah limitleri artırıldı. Araçlarda ÖTV indirimleri ve ÖTV zamları bir arada olacak. Elektrikli otomobillerde ise yüzde 10 ÖTV oranı tarihe karıştı. Yeni oranlar bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Ayrıca Bkz.Dacia'dan uygun fiyatlı elektrikli otomobil geliyor: İşte muhtemel tasarımı ve fiyatı

Elektrikli otomobillerde ÖTV oranı yüzde 25'ten başlıyor

Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile içten yanmalı motorlu, hibrit motorlu ve elektrikli motorlu tüm araçların ÖTV oranları değişti. Elektirkli otomobillerde en düşük ÖTV oranı yüzde 25, şarj edilebilir hibritlerde yüzde 45, benzinli, dizel ve LPG’li otomobillerde yüzde 70 ve hibrit otomobillerde yüzde 70 olacak. En yüksek ÖTV oranı ise yüzde 220 olarak uygulanacak.

İçten yanmalı ve hibrit araçlarda ÖTV oranları 2025

İçten yanmalı motora sahip araçlarda ÖTV sınıflandırması ve ÖTV oranları komple yenilendi. Daha önce motor silindir hacmi 1.6 litre ve altındaki araçlarda en düşük ÖTV oranları alınırken artık bu limit düşürüldü ve motor silindir hacmi 1.4 litreye kadar olan araçlarda en düşük oranları göreceğiz. 1.5 litre ve 1.6 litre motorlu araçlar daha yüksek oranda vergilendirilecek. Daha önce kafa karıştıran ÖTV oranları artık çok daha karmaşık hale geldi.

Motor hacmi 1.4 litre ve altındaki araçlarda;

• Vergisiz fiyatı (ÖTV matrahı) 650.000 TL ve altındakiler: %70 ÖTV

• Vergisiz fiyatı (ÖTV matrahı) 650.000 TL üstünde, 900.000 TL ve altında: %75 ÖTV

• Vergisiz fiyatı (ÖTV matrahı) 900.000 TL üstünde, 1.100.000 TL ve altında: %80 ÖTV

• Vergisiz fiyatı (ÖTV matrahı) 1.100.000 TL üstünde: %90 ÖTV

Motor hacmi 1.4 litre üstünde, 1.6 litre ve altındaki araçlarda;

• Vergisiz fiyatı (ÖTV matrahı) 850.000 TL ve altındakiler: %75 ÖTV

• Vergisiz fiyatı (ÖTV matrahı) 850.000 TL üstünde, 1.100.000 TL ve altında: %80 ÖTV

• Vergisiz fiyatı (ÖTV matrahı) 1.100.000 TL üstünde, 1.650.000 TL ve altında: %90 ÖTV

• Vergisiz fiyatı (ÖTV matrahı) 1.650.000 TL üstünde: %100 ÖTV

Motor hacmi 1.6 litre üstünde, 2.0 litre ve altında;

• Vergisiz fiyatı (ÖTV matrahı) 1.650.000 TL ve altında: %150 ÖTV

• Vergisiz fiyatı (ÖTV matrahı) 1.650.000 TL üstünde: %170 ÖTV

Motor hacmi 2.0 litre üstünde;

• %220 ÖTV

Hangi otomobiller ucuzlayacak?

İçten yanmalı otomobillerde motor silindir hacmi 1.4 litre ve altında olup, bugüne kadar vergiler dahil 1.290.000 TL'ye kadar fiyatla satılan otomobillerde ÖTV oranı yüzde 80'den yüzde 70'e düşecek. 1.4 litre motorlu olup bugüne kadar vergiler dahil 1.944.000 TL'ye kadar olan otomobillerde ÖTV oranı yüzde 80'den yüzde 75'e düşecek.

Elektrikli otomobillerde ÖTV oranları 2025

Elekrikli otomobillerde motor gücü 160 kW ve altında olan otomobiller için daha önce 1.450.000 TL olan ÖTV matrahı 1.650.000 TL'ye yükseltildi. ÖTV oranı ise vergisiz fiyatı 1.650.000 TL altındakiler için yüzde 25 ve 1.650.000 TL üstündekiler için yüzde 55 olacak. Daha önce bu oranlar yüzde 10 ve yüzde 40 şeklindeydi.

Bu düzenlemeyle birlikte Togg T10X, Tesla Model Y Juniper SR, Citroen E-C3, BYD Atto 3 gibi 1.950.000 TL altında fiyata satılan otomobillerin ÖTV oranı yüzde 10'dan yüzde 25'e yükselecek. Daha önceki matrahın biraz üzerinde kalan Tesla Model Y Juniper LR, BYD Seal U gibi otomobillerin ÖTV oranı ise yüzde 45'ten yüzde 25'e düşecek.

Motor gücü 160 kW ve altında;

• Vergisiz fiyatı (ÖTV matrahı) 1.650.000 TL ve altındakiler: %25 ÖTV

• Vergisiz fiyatı (ÖTV matrahı) 1.650.000 TL üstündekiler: %55 ÖTV

Motor gücü 160 kW üstünde;

• Vergisiz fiyatı (ÖTV matrahı) 1.650.000 TL ve altındakiler: %65 ÖTV

• Vergisiz fiyatı (ÖTV matrahı) 1.650.000 TL üstündekiler: %75 ÖTV

Elektrikli otomobillerin fiyatları nasıl olacak?

Yeni ÖTV düzenlemesini daha iyi anlayabilmek için popüler modellerden örnekler verirsek firmaların fiyatta ekstra artış veya azalış yapmaması durumunda yeni fiyatlar şöyle olacak:

• Togg T10X V1 Standart Menzil: 1.505.000 TL > 1.710.226 TL

• Togg T10X V2 Uzun Menzil: 1.830.000 TL > 2.079.544 TL

• Tesla Model Y Standart Range: 1.866.203 TL > 2.120.685 TL

• Tesla Model Y Long Range: 2.662.783 TL > 2.377.483 TL

• Hyundai Ioniq 6 Advance: 1.878.500 TL > 2.134.660 TL

• Citroen e-C3 83 kW Plus: 1.149.900 TL > 1.306.704 TL

• BYD ATTO 3: 1.710.000 TL > 1.943.181 TL

• BYD Seal U EV: 2.690.000 TL > 2.978.213 TL

• Opel Grandland Elektrik GS (73 kWs): 2.570.000 TL > 2.294.641 TL

• MINI COUNTRYMAN E Favoured: 2.779.100 TL > 3.076.860 TL

Şarj edilebilir hibrit (PHEV) araçlarda ÖTV oranları 2025

Kaynak:https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2025/07/20250724-5.pdf

• Ben de yarın yapılacak olan Merkez Bankası toplantısındaki faiz indirimi için bekliyordum, haftaya da T10X siparişi verecektim ve mevcut aracımı satışa çıkaracaktım ki bu düzenleme ile benden vergi yerine başka şeyler alacaklar, ne olduğunu yazamıyorum buraya...   

Kullandığım araç Skoda Octavia 1.6 TDI DSG Style 2016 model, ilk sahibiyim ve hatasız, kazasız kız gibi de bakımlı ki çoğunlukla uzun yol yaptığım bir araç. Aracımın bakımlarını yaptırıp bir o kadar daha bineceğim, 4-5 LT dolaylarında da yakıt tüketimim var.

Şimdi fazladan ÖTV alacaklarını düşünerek bu karara imza atan ve attıranlar düşünsün, artık benden size 5 kuruş dahi yok ve bu hükümet değişmedikçe ben de aracımı değiştirmeyeceğim!  

İmkanım var, aklım da var çok şükür ve ülkeme her ay düzenli olarak döviz kazandırıyorum lakin gitmeme sebebim akılsızlıktan değil, vatan sevgisinden ve şuan o sevginin bedelini ödüyorum lakin bu günler de geçecek!

"Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici, bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı!

İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK - 20 Ekim 1927"

Vatandaşı iyi yaşamasın diye her türlü çabayı gösteren tek devlet. Ucuza arabaya binme, tatile gitme, alışveriş yapma, köle ol hem de kendi ülkende ikinci sınıf insan ol.
    Devlet halk için olması gerekirken halk devlet için var.

Tam elektrikli araç almaya niyetlendim yine devlet bizi senin hakkın yok diyip oturttu.
  • şu matrahları tl yerine dolar üzerinden düzenleseler keşke de herkes rahat etse. her sene enflasyondan ötürü üzerine sifon çekiliyor o matrahların, keyifleri olursa 3 yılda bir yeniliyorlar.

• Yerli ve milli denilen aracimiza bile zam geldi yine de ses yok bizden. Normal, beklenen bir şey.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bunlara bu paraları yedirmeyecem. 2010 avensis devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NOSTOY -- 24 Temmuz 2025; 1:34:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Otomobillerde ÖTV oranları sil baştan yenilendi: Zam ve indirim bir arada!

• Hayırlı işler, 3 milyonluk araba oldu bilmem ne kadar ???

• Bu sefer de Tesla juniper lr lara yüklenir bizim halkımız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TiesTorN kullanıcısına yanıt
    ÖTV ve matrahlarının hiç olmaması gerekiyor yok dolarmış yok şu kadar motor gücüymüş falan boş işler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enineboyuna06 -- 24 Temmuz 2025; 1:46:51 >
  • Enflasyon düşüyo falan?

• Elektriklilerin %50'ye kadar yolu var. İçten yanmalı %100'ün altında kalmaz yakında. Bunlar iyi günlerimiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Program çalışıyo.. yetmez bu vergiler, dahada isteriz

• Piyssanin icinden gectiler yine

• NOSTOY N kullanıcısına yanıt
    T27 kasa efsanedir hocam. Kıymetini bilin. 2010 bizde de vardı. Mekaniği çok iyi, sorunsuz. ÖTV oranları ile kedi-fare gibi oynanıyor artık, içinden geçtiler adeta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Aynen . Başjan hiç gerek yok yeni arabalara. Bakımını aksatma yeter

• Orman yangınına mı üzülceksin? Ölen insanlarımıza canlarımıza mı? Hergün yaşamak daha zor oluyor ülkede ona mı üzüleyim bilemiyorum..

• Aynen kank fırsatçılar olmasa ekonomi böyle olmaz cart curt

• Verdiniz yetkiyi, şimdi topluca görüyoruz etkiyi... Otomobillerde ÖTV oranları sil baştan yenilendi: Zam ve indirim bir arada! 

• Durduk yere bir gece getirdiler zammı. Bekleyenlere yazık oldu. En azından 1 ağustostan itibaren olsaymış iyiymiş. Bu ay sonu teslim beklemeyen insanlar vardı. Fatura kesilmediği için zamdan herkes etkilenecek malesef. Araç alma işi artık imkansız oldu. Bu hamle ile birlikte 2. el olanlarda da kitlenmeler yaşanacak. Şu hale bak. Bir gece ansızın arttırdılar ötv leri.

• enineboyuna06 E kullanıcısına yanıt

tamamen saçmalık ve çağdışı bir vergilendirme sistemi olduğunda hemfikiriz. ama bu saçmalık madem var, en azından daha elle tutulur bir şey olsun. adamların bu sene için verdiği matrah seneye çöp oluyor, güncellenmiyor da. öyle olunca matrahların da bir anlamı kalmıyor.

• cem_23 C kullanıcısına yanıt

Ben de yarın yapılacak olan Merkez Bankası toplantısındaki faiz indirimi için bekliyordum, haftaya da T10X siparişi verecektim ve mevcut aracımı satışa çıkaracaktım ki bu düzenleme ile benden vergi yerine başka şeyler alacaklar, ne olduğunu yazamıyorum buraya... Otomobillerde ÖTV oranları sil baştan yenilendi: Zam ve indirim bir arada! Otomobillerde ÖTV oranları sil baştan yenilendi: Zam ve indirim bir arada! 

Kullandığım araç Skoda Octavia 1.6 TDI DSG Style 2016 model, ilk sahibiyim ve hatasız, kazasız kız gibi de bakımlı ki çoğunlukla uzun yol yaptığım bir araç. Aracımın bakımlarını yaptırıp bir o kadar daha bineceğim, 4-5 LT dolaylarında da yakıt tüketimim var.

Şimdi fazladan ÖTV alacaklarını düşünerek bu karara imza atan ve attıranlar düşünsün, artık benden size 5 kuruş dahi yok ve bu hükümet değişmedikçe ben de aracımı değiştirmeyeceğim! Otomobillerde ÖTV oranları sil baştan yenilendi: Zam ve indirim bir arada! 

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.