Şimdi Ara

Otomobilinizi kaç günde bir yıkıyorsunuz? (Yıkamanın yararları ve zararları)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
241
Cevap
2
Favori
17.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Önceklikle kendim söyleyeyim aracı kullandığım her zaman eğer gece geç bir vakit değil ve havada soğuk değil ise yıkarım. Fırça kullanmam şampuanlı sünger kullanırım durular ardından temiz bez ile mutlaka kurularım.Bazende,kapımın önünün müsait olmadığı vakitler, yakındaki benzinliğe gider yine kendim yıkar ve kurularım. Yani 2-3 günde bir yıkarım.

Aracımı temiz kullanmayı seviyorum.Tek aracımı değil diğer eşyalarımıda temiz kullanır düzenli tutarım. Bu hususta dikkat ederim.

Sizde aracınızı kaç günde bir yıkadığınızı yada yıkattığınızı sebepleriyle birlikte bu konu altında paylaşabilirsiniz.

Ayriyeten merakım olduğundan ötürü bilgisi olan arkadaşların otomobilin sürekli yıkanmasının yararlarını varsa zararını veyahut zararlarını bu konu altında belirtirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bimmerist -- 21 Ocak 2017; 20:53:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanızı Kaç Günde Bir Yıkamalısınız? Yıkamanın Yararları ve Zararları

Arabanızı ne sıklıkla yıkamanız gerektiği, bir dizi faktöre bağlı olarak değişen önemli bir sorudur. Coğrafi konumunuz, sürüş alışkanlıklarınız ve aracınızın türü, optimum yıkama sıklığını belirlemede rol oynamaktadır.

Arabayı Ne Kadar Sık Yıkamalısınız?

Genel bir kural olarak, arabanızı en az ayda bir kez yıkamalısınız. Ancak aşağıdaki durumlarda daha sık yıkamanız gerekebilir:

• Yağmurlu veya karlı iklimlerde yaşıyorsanız: Yol tuzu ve diğer kirleticiler aracınızın yüzeyine zarar verebilir.
    • Topraklı veya çamurlu yollarda sık sık sürüyorsanız: Kir ve çamur aracın boyasına yapışabilir ve korozyona neden olabilir.
    • Arabanızda evcil hayvan taşıyorsanız: Evcil hayvan tüyleri ve salyaları iç mekanın kirlenmesine neden olabilir.

Araba Yıkamanın Yararları:

Arabanızı düzenli olarak yıkamanın birçok faydası vardır, bunlar şunları içerir:

• Korozyonu önleme: Kir ve tuz, aracın metal yüzeyinde korozyona neden olabilir. Yıkama, bu zararlı maddelerin giderilmesine yardımcı olur.
    • Güzel bir görünüm: Temiz bir araba sadece daha iyi görünmekle kalmaz, aynı zamanda değerini de korur.
    • İç mekan temizliğini koruma: Kir ve toz iç mekana girebilir ve solunum sorunlarına neden olabilir.
    • Güvenliği artırma: Temiz pencereler görüşünüzü iyileştirir ve sürüş güvenliğini artırır.

Araba Yıkamanın Zararları:

Çok sık araba yıkamak da bazı zararlara neden olabilir:

• Boyaya zarar: Çok sık yıkama, aracın boyasına zarar verebilecek aşındırıcı maddeler içeren sabunlar ve deterjanlar kullanılmasına neden olabilir.
    • Su israfı: Araba yıkama, özellikle yüksek basınçlı yıkama makineleri kullanılıyorsa önemli miktarda su israfına neden olabilir.
    • Çevresel kirlilik: Araba yıkama sabunları ve deterjanları çevreye zararlı kimyasallar içerebilir.

Sonuç:

Arabanızı ne sıklıkla yıkamanız gerektiği, bireysel ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Genel bir kural olarak, ayda en az bir kez araba yıkama önerilir. Ancak sık sık kirleniyorsa veya korozyona neden olabilecek koşullarda kullanılıyorsa, daha sık yıkamanız gerekebilir. Araba yıkamanın hem faydaları hem de zararları vardır ve en iyi yıkama sıklığını belirlemek için bunların dikkatle değerlendirilmesi gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2016 Ocakta Sıfır almıştık, Toplamda Bir iki kere dışını silmiştim, onun dışında hiç yıkanmadı.Bakıma gittiğinde servis yıkamış.İçini Ayda 1 Süpürürüm ama.

• Aracımı yeni aldım siyah olduğu için daha sık yıkamam lazım belki ama 3 haftada bir falan yıkatıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba nefes alır ama bu havalarda yıkama, üşütebilir.

Bu ciddi; motor yıkatmanın hiç bir faydası yokmuş (tvde bir üretici söylemişti) hatta zararı olabilir. Ben bizzat yaşadım. Beyin gitti.

• Ayda 1 kez benzinlikte içini süpürür , dışını önce sabun sonra suyla yıkarım camları siler devam ederim.Araba yıkamaya çok üşeniyorum nedense

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tassa -- 21 Ocak 2017; 20:44:25 >
  • Her gün araç mi yıkanır? Ya boş zamaniniz çok ya da çok takintilisiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sık yıkatmam ben. Ayda 1 en fazla.

Heryerde de yıkatmam.

Gerek kullanılan şampuan, gerek su basıncı ve suyun filtre den geçmesi, gerekse de kullanılan diğer malzemeler çok önemli benim için.

Sık yıkatmak boyayı, plastik aksamı yıpratıyor.

İçini ise hiçbir yerde elletmem. Ekranları falan asla. Sadece süpürge ile alınır.

İçini kendim silerim, özel bez, temizleyiciler ile. Derileri falan kremle temizlerim.

Çünkü aracın dışı içinden çok daha dayanıklı. Tırt bir malzeme ile içi silinir ise zamanla rezil oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ayda 1 bazen 45 gunde bir. Motoru hic bir zaman yikatmam silmem. Yikamacidan ciktiktan 1 gun gecmeden gene kirleniyor. Hayirli gunler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 21 Ocak 2017; 20:53:10 >
  • Ben yıkamam veririm oto yikamaciya bebek gibi yikarlar iç dış 40 tl

• quote:

Orijinalden alıntı: furkantasdemir

2016 Ocakta Sıfır almıştık, Toplamda Bir iki kere dışını silmiştim, onun dışında hiç yıkanmadı.Bakıma gittiğinde servis yıkamış.İçini Ayda 1 Süpürürüm ama.

Hayırlı olsun hocam aracınızı güle güle kullanın demekle beraber aracınızıda yıkatmamanızın bir sebebi var mıdır desem

• Haftada 1 yada 2 haftada 1 ideal

• Araciniz boya koruma varsa sungerle yikanmali

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

Araba nefes alır ama bu havalarda yıkama, üşütebilir.

Bu ciddi; motor yıkatmanın hiç bir faydası yokmuş (tvde bir üretici söylemişti) hatta zararı olabilir. Ben bizzat yaşadım. Beyin gitti.

Hocam bilgi paylaşımızından ötürü teşekkür ederim dediğiniz gibi bende motorumu yıkatmam ve yıkamam sadece gerekirse nemli bir bez ile silerim

• Haftada bir veya da iki haftada bir dışını makine ile yıkıyorum. Ayda bir defa içini siliyorum benzinlikte.

• En son ufak bi kaza yüzünden servise bırakmıştım orda yıkamışlardı.4 ay falan oldu heralde

• Aracım gümüş gri.

3 ayda 1 yıkatırım.

Zira garaj arabası.

İçi de gene 2-3 ayda 1 ama daha sık yapmalıyım. 😊

Arabanın ic temizliği dıştan daha önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: QRX

Her gün araç mi yıkanır? Ya boş zamaniniz çok ya da çok takintilisiniz.

hocam takıntı derecesinde değerlendirmemek lazım.Vaktim olduğundan ötürüde diyebiliriz yıkamaya üşenmiyorum benim için 15 dakikalık iş evimin önünde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bimmerist -- 21 Ocak 2017; 21:14:52 >
  • Haftada 2 kere yıkarım genellikle. Bagajda her daim, Lastik parlatıcı bolca bez, torpido cilası her zaman mevcuttur. Ayda 1 kez cila atar yıkamalar sonrasıda hızlı cila geçerim.
  • Ayda 1 kere

• quote:

Orijinalden alıntı: uçmayıbilmeyenkuş

Ben yıkamam veririm oto yikamaciya bebek gibi yikarlar iç dış 40 tl

Hocam buralara değişkenlik göstermekle birlikte 20-30 lira civarıdır iç dış yıkama. 40 lira iyi bir meblağa fakat yıkamacınız hakkını veriyor sanırsam kullandığınız tabirden belli oluyor

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.