Şimdi Ara

Otomobil Severler Sohbet Konusu. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.009
Cevap
49
Favori
126.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Toyotalarin vites oranları genelde uzun oluyor fakat performans olarak bayilma zayiflik kesinlikle yok vitesler cok iyi ayarlanmış.ben 4seneyi askindir 1.33 kullanicisiyim yetmiyor dediğim olmadi.0/100 isini zaten sevmem benim icin onemli olan yeterli derecede performans oda aracimds var.egea corollayla ayni sinifta degil.b plus diyebiliriz.tabi buyuk basaridir ayri konu iyi satis yapıyorlar.
    Malum sahis bu forumdaki agzi en bozuk tiplerden.e serisinin dizaynina laf edildi diye dunyanin hakaretini etti,test surusunde arabayi kendileri gorduler elestirenlerin lafina gelince birde galiz kufurler etti.yillardir boyle.dun vag fanboyuydu bugun yildizi yeterci.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SAMET/

    Mini tek ve 2 kişilik araçlara düşük profilli bir motor projesi olabilir

    Minik motorlar genelde yüksek devir çevirir yeterince güç üretebilmek için. O ortadaki mekanizmanın halini yüksek devirlerde düşünemiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msansertekin

    quote:

    Orijinalden alıntı: Legolas246

    Hocam Corolla'nın motorlarında bir aptallık var gibi kağıt üzerinde. Çok dayanıklı olabilir ona bir lafım yok. Ama :

    1.3 olan motor 99 hp 6 ileri vites 1150 kg boş ağırlık 0-100 12.6 sn. Ortalama tüketim 5.8

    Egea 1.4 95 hp 1150 kg 0-100 11.5 sn ortalama tüketim 5.7

    Corolla'nın 1.6 motoru 132 hp 1270kg 6 ileri düz. 0-100 10.0 saniye.

    Egea 1.6 dizel 120 hp 1270 kg 6 ileri düz. 0-100 9.8 saniye. (1.4 t-jet 9.6 saniye)

    1.4 dizel corolla 90hp 1275kg 0-100 12.5 saniye

    Tamam İtalyan motorlar hepsi seri oluşlarıyla bilinir, ama 132 beygir arabaya 10 saniye biraz fazla geldi bana. Yakıt tüketimi çok bir de. Ben kendim 0-100'ü önemsediğim için belki de, Corolla benim için direk ölü.

    Astra'ya lafım yok. Zaten Egea 1.4 t-jet almayı düşünenler, mutlaka Astra 1.4 150 hp olanını incelesinler. Ben henüz hiç gidip görmedim, ama servis ağı ve sorunsuzluk dışında her konuda Astra daha üstündür gibime geliyor.

    Saygılar.

    Corolla'nın şanzıman oranlarıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Fiat'ın şanzımanı biraz daha kısa oranlı olabilir. Özellikle renault ve fiat gibi firmalar, şehir içinde ikinci vitesi kullanabilmek için yapıyorlar bunu. Fakat bu sadece tahmin, bakmadım internetten dişli oranlarına. Egea'yı da sürmedim zaten hiç.

    Hocam K7M Logan kullanıyorum bahsettiğini sen söyleyince fark ettimKısa oranlı şanzıman ve 1.6 8v birleşince kalkış hariç 1.vites'e hiç gerek duymuyorum.10 Km/s hızda 2.vites'te titreme,vuruntu vs olmadan gayet devirlenip gidebiliyorum.
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Peki 1.33 değilde 1.3 motor olsaydı satışı 1.5 kat artamıydı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egea HB'yi inceleyen oldu mu ? Araç hakkında ne düşünüyorsunuz ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sedan iyi ama arka kisimdaki stoplar cok egreti duruyor bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.33 olması zaten akıl fukaralığı. Başka ülkede üretilse tamam da ulan bir de bizim ülkede üretim yapıyorsunuz. Zaten araç nazlı hızlanmada. 100 değil 90 beygir oluversin yap 1299cc. Ama olmaz illa bir innelik olacak ya.

    O değil de corollanın eskisini alacağına sıfırını al. Temiz 2008e bile 45 isteyen var.

    Bir de şuan sıfır en ucuz araba ibiza mı? 38bin sanırım. Dacia bile 40 üzeri olmuş.

    Şu çinlilerin bizim ülkede tutunması lazımdı. Ahhh ah...
  • Hocam inceleme şöyleki gidip bayide gördüm içini felan inceledim arkasına oturdum. Bagajını gördüm. Sedana göre içi hemen hemen aynı sadece 124 spider daki tablet ekran var. Haliyle göğüs biraz daha alçak.

    Şunu eklemeyi unutmuşum hem egea sedan hem hb'in oturma pozisyonları yüksek geldi bana. Beğenmedim. Yüksek oturma pozisyonu sevmiyorum. Koltuğu en aşağı indirdim ama hala yüksekti benim için.

    Ancak test sürüşü için 1 ay sonra diyorlar. 1.4 t-jet incelemeyi düşünüyorum. İnceledikten sonra buraya yazarım.
  • Pi kullanıcısına yanıt
    Tasarımı ortalama . 4 tekeri olan dengeli bir tasarıma sahip hepsi bu. Aaa süper felan diye abartmaya lüzum yok. Hb'nin arka stopları bana eğreti gelmişti

    Öyle Punto veya bravo gibi ilk gördüğümüzdeki şaşkınlığı yaratmadı. (İlk Punto Maserati tasarımcısı tarafından şekillendiği için Baby Maserati lakabı almıştı mesela.)
  • Haydi geldik bakalım..
  • Öncelikle konu ilgilenen tüm arkadaşlara hayırlı olsun.
    Çanakkale gibi nispeten ufak bir şehirde bolca Egea görmem üzerine bende şunları söylemek istiyorum. Egea konusunu bir süre takip edip gözlemlediğime göre insanların temeldeki tercih nedenlerinden birisi lansman sonrası sunulan faizsiz kredi imkanıydı. Linea kullanıp da aracını değiştirmek isteyenler, elinde bir miktar nakiti olan veya aracını satıp model yükseltmek isteyenler, motorun sorunsuzluğuna ve diğer markalara nazaran parçaların ucuz olmasına güvenip belli bütçesi olanlar, belli bir konfor/opsiyonu yeterli bulup tasarım açısından beğenenler vb vb şeklinde niteleyip çoğaltabileceğimiz bir kullanıcı kitlesi var. Birde şunu asla unutmamalıyız ki kimi insan yıllardan ber, süre gelen izlenimle çok araştırmadan markaya güvenip alır kimiyse forumdan alışkın olduğumuz gibi sürekli f/p kovalar. Kimi Alman ekolüyle üretilenleri, kimi Japon efsanelerini kimi de kalbinin etkisiyle seçer. Her ne olursa olsun kişisel tercihleri linç edercesine sorgulamak yerine karşımızdakinin bakış açısıyla bakmaya çalışmamız piyasayı daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. Şahsen yeni çıkan modelleri beğensem de hem artan fiyatlar hemde mtv nin yüksek olmasından dolayı belli bir gelir seviyesine ulaşana dek sıfır araçları tercih etmeyeceğim. En az 7 yaşında ve temiz olmak kaydıyla (km önemli değil) tüm marka ve modelleri kullanabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biolog_hakan -- 3 Haziran 2016; 14:18:27 >
  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    Yani. Super falan degil. Ama guzel duruyor. Kotu degil. Yalniz istenilen paralar cok yav.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni E serisi ile ilgili merak ettikleriniz var ise cevaplayabilirim...Uzun bir aradan sonra dönmek ve sıkıcı ortamdan bilgi dolu ortama girmek güzel bir duygu...Konu için Tekrar teşekkürler...

     Otomobil Severler Sohbet Konusu.

     Otomobil Severler Sohbet Konusu.
  • Ayrıca Youtube veya her hangi bir video kanalı olmadan doğrudan video yukleyebiliyorsak test videosunu da yukleyebilirim...
  • ..NeyzeN.. kullanıcısına yanıt
    Yükle hocam biz bizeyiz. Dış kuvvetler yok artık, pek şikayet olacağını sanmıyorum
  • ..NeyzeN.. kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bundan bir önceki kasanın makyajlanmış halini çok beğeniyordum. Hatta şöyle bir iddiam var: Yıllar sonra en fazla aranan Mercedes E serisi olacak o kasa. Tam kodunu hatırlayamadığımdan yazmıyorum. Ben de bir 5 yıl sonra felan, coupe olanını almayı çok isterim.

    Ancak bu yeni kasanın arka farlarını ve genel tasarımını beğenmedim. Yani şöyleki beğenmedim bir önceki kasanın tasarımından sonra biraz yavan geldi.

    İç mekanda da göğüs sanki çok küçük gibi geliyor, cama çok yakınmışsınız gibi. Araca binmedim resimlerden edindiğim izlenim bu yönde. Sizin bu konudaki fikirleriniz nelerdir ?

    Birde aracın yurt dışı incelemelerinde hiç duymama rağmen, bi ara forumda yazıldı yerli incelemelerde yalıtımı kötü deniyormuş. Gerçekten Mercedes E serisinin yalıtımı kötü mü ?

    Birde genel olarak sürüş izlenimlerinizi ve bir önceki kasaya göre artı ve eksilerini özet geçerseniz makbule geçer. E kasa her zaman hepimiz için özel olmuştur.


    Saygılar.
  • biolog_hakan kullanıcısına yanıt
    Hocam benim şahsi kanaatim egea başta olmak üzere şu an hiç bir avrupa arabası öyle yerden yere vurulacak türden araçlar değil.

    Kimsenin beğenmediği Fluence bile bizim kurumun resmi aracı. Defalarca arkasına oturdum. Zaten araç arkada oturan için tasarlanmış ferah, rahat süspansiyonlar yumuşacık içeri de çukurlar çok az hissediliyor. Yalnız yol tutmaz yüksek km virajlara girince, bunu anlamak için mühendis olmaya gerek yok, araç çok yumuşak

    Saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RevivaL

    Yükle hocam biz bizeyiz. Dış kuvvetler yok artık, pek şikayet olacağını sanmıyorum

    Eyvallah...

    Şunu sormak istedim aslında...Pc den her hangi bir aracı kanal olmadan direk bu konuya yükleyebilir miyim? Bu arada testi @haberelectro ile birlikte yaptık...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 3 Haziran 2016; 16:53:48 >
  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    Selamlar...Bahsettiğiniz kasanın kodu W212 ve incelediğimiz kadarı ile de efsane olarak kalacak gibi görünüyor.

    Tasarım olayına gelirsek C serisinde orantılı olarak gördüğümüz tasarım felsefesi E serisinde sırıtmış desek hiç de haksız olmayız sanırım.S serisinin yanında zaten hiç şansı yok.(Tasarım anlamında) ''Yavan geldi'' demişsin sana sonuna kadar hak veriyorum.Gerçekten de oyle :)

    Yalıtım konusuna gelirsek daha ilk yola cıktığımız da ilk dikkatimizi çeken bu oldu zaten.Gaza asılmam ile içeriye gelen motor gurultusu takdire şayan

    Sürüşe gelirsek konfor olarak yalıtım harici iyi süspansiyonlar gayet sessiz motor istekli ve 9 gtronic görevini başarılı bir şekilde yerine getiriyor.Ancak alışamadığım ve bir çok Mercedes kıllanıcısının da yadırgadığı koldan vites olayı bana hala tuhaf gelmekte...Malum şehir içi güzergah ve yanımız da oturan satış temsilcisinin ''kafa adam'' olmamasından dolayı belli başlı yol tutusa dair bazı kontra ve virj girişimlerinde bulunamadık.

    Halbu ki test ettiğim Talısman da her hareketi denemiştim.

    Ve son olarak Talısman motor izolasyonu olarak bu arabadan daha sessiz.

    Ek olarak bu otomobil kesinlikle dıgıtal ekranla alınmalı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 3 Haziran 2016; 17:05:30 >
  • Konunun uplanması hem de muhabbet için yazayım ben de :)

    Yaşım 21, 2005 Renault Clio 1.5 dCi aracım var ancak en kısa sürede değiştirmeyi düşünüyorum, bu aracı alacak arkadaşlara öneriler verebilirim.

    Hem kendimin imkan olursa alacağım hem de diğer arkadaşlara öneri olsun diye sıralama yapıyorum.

    Bütçeye göre sıralama yaparak yazıyorum ;

    7-10 Bin TL civarı W123 kasa 230.4 Mercedes

    18-21 Bin TL civarı 1999 Volvo S40 1.9 T4

    29-34 Bin TL civarı 2008 üstü Honda Civic veya BMW E39 520-528

    39-43 Bin TL civarı Audi A3 1.6 hitler(LPG için) veya Jeep Grand Cherokee 4.7 veya 2.7 CRD

    54-60 Bin TL civarı Ford Focus 2014-15 Model üstü veya BMW E60 kasa herhangi bir 5 serisi

    71-76 Bin TL civarı Toyota Land Cruiser VX100 4.7 veya Mercedes C serisi W204 (C180 veya C200) Veya Mercedes A180 CDI

    85-90 Bin TL civarı Ford Mondeo Titanium 1.5 Ecoboost veya Makyajlı C serisi W204 (2012 model üstü)

    100-110 Bin TL civarı Performans için E60 kasa 535d, SUV olarak ML 320 CDI 4Matic, Günlük kullanım için 320i ED F30 BMW


    Şimdilik öneriler bu kadar; kendimce F/P arabalarını yazdım, istek olursa devamı gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlancpaiN -- 3 Haziran 2016; 17:58:30 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.