Şimdi Ara

OTOMOBİL KONUSUNDA KARAR VERMEK ZOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun dönemdir forumu ve piyasayı takip ediyorum ama bu zor karar da sizlerinde fikirlerini almak istedim.
    Daha önce 1999 Astra CD sahibiydim ve aracımdan memnundum. Fakat 2001 yılında maalesef yakın bir arkadaşımın ihtiyacı doğrultusunda aracımı ona vermiş ve elim bir kaza sonucu arkadaşımı trafik kazasında kaybetmiştim. Otomobil kullanmayı çok sevmeme rağmen bu olay neticesinde 3 yıl kadar şoför koltuğuna oturmadım. 2004 yılında ise evlilik hazırlıkları beni yine otomobil sahibi olmaya zorladı ve tekrar 1999 model Volkswagen Polo HB satın aldım. Bu aracımdan da genel olarak memnundum. Zaten aile durumu dolayısıyla öyle çok kaliteli araç kullanma saplantımda yoktu. Astra beni fazlasıyla memnun ediyordu. Polo da genel olarak ihtiyaçlarımı karşıladı.
    Konuyu iyice dağıtmadan toplayayım. İstediğim biraz büyük hacimli bir sedan. Malum artık aile babası olacağız. Yılda yapacağım 10, en fazla 15 bin km. Dizel gerekliliği konusunda hala kararsızım. Daha ziyade önceliklerim, konfor, hacim, bana güven vermesi, sorunsuzluk, performans olarak sıralanıyor. Yolda giderken arabanın bir tarafından tıkırtı gelmesi beni çok rahatsız eder. Sollamaya çıktığımda aracın motoru bana güven vermeli. Yerine göre (canım biraz sıkkınsa) devir göstergesi vites değişmelerinde kırmızıyı görebilir. Aracıma daima iyi bakarım. Aile efradında güvenebileceğim tamirci var. O nedenle servis benim için önemli değil. Hatta ilk Opelimi bile bile bile servise götürmeyip garantiden düşürdüm. Servislere o kadar para bayılmaya niyetim yok.

Sonuç olarak kararsız kaldığım araçlar,
    Jetta FSI=Konforu ve estetiği (iç-dış) beni cezbetti ve araç güven veriyor.
    Civic=Teknik verileri (motor olarak) çok iyi, iç donanım bence ortalama, yol sesi düşündürüyor.
    Corolla (d-4d)=Yeterli iç hacime sahip, sorunsuzluğu ile anılıyor, performans orta seviye, yakıt ekonomisi oldukça iyi, donanım dizelde biraz zayıf kalıyor.

Siz olsanız ne yapardınız? Eğer alırsam ilk defa 0 km araç alacağım ve bunu tahminen 10 yıl kadar kullanmayı düşünüyorum. Eşim ve ben Memuruz. Söz konusu araçlar aslında oldukça pahalı araçlar. Baba evini yaptırma durumumdan dolayı konut kredisi çekme imkanım doğdu. Bende hem ev hem arabayı iyice çoluk çocuğa karışmadan aradan çıkarmak istiyorum. 30 yaşındayım. Hayatta kaç kere 0 km araba alabileceğim ki?

Çok acelem yok. Yeni Civic Sedanı görmeden karar vermek istemiyorum. Bir de Corollanın bir yıl içinde kasa değiştirme ihtimali beni düşündürüyor. Malum, kimse aracının bir yılda eski kasa olmasını istemez.

İhtiyaçlarımı anlatmak üzere biraz uzun tuttum, kusura bakmayın. Bir de işyerinden yazdığım için mesai saati dışında mesajlarınıza cevap veremeyeceğim. Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

• hocam bence eğer çok yol yapmam diyorsan jetta fsi derim bu secenekler arasında. ama o motor seni ne kadar tatmin eder bilemem.
  • Arkadaşım corolla ve civic kasa değiştirior.Bu 2 sinde ısrar ediorsan beklemelisin yeni kasalarını.AMa dersenki acelem var bi dene alacam o zaman jetta 1.6 fsi seni tatmin eder bence ama bi test sürüşüne çık derim.Bence Dizel düşünme çünkü yılda max 15000 yapacan.O parayı donanıma yatırırsın daha konforlu daha estetik bi hale gelir aracın.

edit:Bu arada skoda octavia,ford focus ve mazda 3 de alternatif olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loop -- 28 Mart 2006; 15:15:29 >
  • Neden, sizce FSI yeterince performanslı değilmi? Yarışa çıkmayacağım nihayetinde am teknik verileri bana gayet makul gelmişti. Gerçi buna en iyi cevabı VW Jetta/Golf FSI kullanan arkadaşlar verir, hoş standart üstü performansta büyük motor, artan maliyet ve ek vergi yükü getiriyor. Benim kastettiğim 1.6 FSI modeliydi.
  • bence jetta all
  • Yeni Jetta 1.6 FSİ motor 115 hp 16 valve 6 ileri düz şanzıman

0-100 hızlanma 11.1 sn
    max hız 194km

şehir içi 9.0
    şehir dışı 5.6
    ort 6.9

BEnce hızlanması gayet iyi ve de ekonomik...
  • tunerrus

bu arada imzan super!!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • saol ya ama bi türlü imza beğendiremedim yaa naabsam siliolar walla
  • bana sorarsan civic ya da corolla derim. civic çok yakında kasa değiştirecek fakt şu an fiyatı cazip ve bu kasanın motoru ve yakışı çok iyi içi geniş bagajı yeterli tipi ise bence çok güzel. uzun yıllar sorunsuz kullanırsın ve servisti parça maliyetiydi fazla üzmez. olmadı corolla onu da uzun yıllar sorunsuz kullanırsın ve performansı gayet iyi civic den biraz fazla yakar ama daha tok bir havası var, donanımı civicden iyidir yol bilgisayarı falan ama bence civicin içi daha ferah. civicin eksisi ise yol sesi ve yüksek devirlerde motor sesi. jetta şık bir arac diğerlerine göre daha konforlu olabilir ama benim şahsi düşüncem memur adama yaramaz. 2. el golf bakmıştım doğuş otoda adam özelliklerini saydıktan sonra birde 100 bin bakımı var oda 1500 tutar deyince vaz geçtim. servisi ve parça fiyatları üzer.
  • seçeneklerine cevap veremiycem civic kullandım toyotanın benzinlisini kullandım ve jettanın içine bile girmedim, ama size bitavsiye 1 yaşında bir araba alın o kadar çok ayağına yorganına göre uzatmayı bilmeyen adam varki, 1 yaşında 10 km de alacağınız bir araç size en 5-7 milyar para kazandırır, bu forumda 2 çeşit insan vardır lpg ci anti lpgci, eğer anti lpg ci değilseniz lpg taktırmanızı tavsiye ederim böylece az yakan ucuza aldığınız bir otomobiliniz olur, yani vergisine katlanırım derseniz, jetta ya verceğeniz paradan oldukça daha az bir miktara passat 1.8 t alabilirsiniz zevkler ve renkler artık gerisi.
  • Yukarıda da yazmıştım, servis sıkıntım yok. Sadece parça alır bir yakınımda yaptırırım. İzmirliler bilir, İzmirde iki tane büyük VW parçacısı vardır. Ben Aydın-Akhisar arası seyahatlerimde bu parçacılara uğrar, ihtiyaçlarımı aldıktan sonra bir tanıdığımı yaptırırım. Mesela şu anki Polo nun Triger bakımını da 200 YTL nin altında yaptırmıştım.
    Piyasada çok temiz 1 yaşında arablar olduğu doğru, fakat ben birazda sıkıldım sanırım ikinci el arabadan. Nihayetinde istediğim bu arabayı 10 sene civarı kullanmak. Yukarıda yazdığım gibi, aracıma iyi bakarım. Belki zaman zaman zorlarım ama sadece motoru, onunda bakımlarını eksik etmem.
    Yeni Civici bekleyip göreceğim. Şu anki kasayı alıp ilk senesinde eski kasa olmasına dayanamam. Bu arada Toyota nın ne zaman yeni Corollayı çıkaracağını bilen var mı?

(Octavia-102 bg. eski motordan eledim. Mazda 3-Hacim olarak biraz ufak geldi gözüme. Aslında Genel görünüm de benim tercihim değil. Ford ise hiç bir zaman bana cazip gelmedi. Bunlar zevk meselesi. Ben Jetta-Civic ve Corolla arasında seçim yapmayı düşünüyorum.)

• Jetta içlerinde en yeni, en büyük, bagajı devasa, en konforlu görüneni. Yol tutuş, sürüş dinamikleri bakımından ikisinden de iyidir.Sonuçta daha yeni çıkmış bir araç.Minyatür Passat gibi duruyor. Ama yakıt tüketimi, servis maliyeti( sizin için önemli değilse sorun yok),önceki model Bora'ya göre düşen malzeme kalitesi (ki bunlar bir araç için sorun sayılır mı tartışılır)

Civic hiç kullanmadım. Ama okuduklarım kadarıyla düşük yakıt tüketimi, performansı, sorunsuzluğu avantajları.en büyük dezavantajı ise kasa değiştirecek olması.

Corolla dizel (şu anda kullanan biri olarak rahatça yorum yapabilirim) ise, düşük yakıt tüketimi, motorun hacmine göre ortalama bir performans (ben 190'a çıktım ama bu hızlarda araba pek güvenilir değil.) Ama sollamalarda tatmin eder.Malum dizellerin torku. En büyük avantajı sorunsuzluğu ve servislerinin Türkiye koşullarında çok iyi hizmet vermesi.Onun dışında 2.el performansı yukarıdaki araçlardan daha iyi olacaktır. Dizellerin klasik tıkırtısını sadece ilk çalıştırmada rölantide duyuyorsunuz.Onun dışında benzinliden hiç bir farkı yok.Hatta yüksek hızlarda devir daha az olacağından daha sessiz bile olabilir.2.el performansı ile ilgili de aşağıda link var.orada detaylı bilgiler var.
    http://arabam.milliyet.com.tr/haber.asp?PID=2305&HID=5&haberID=276971
    corolla ile ilgili bu bilgileri okumanızı tavsiye ederim.

Dizel Sedan'da en fazla Terra donanım olduğundan bir takım eksikleri var. İç mekan gereğinden fazla sade.Yol bilgisayarı dostlar alışverişte görsün diye konmuş. Ortalama tüketim, anlık tüketim ve ortalama hız dışında bir şey sunmuyor.Göstergeler şık ama radyonun ve havalandırma düğmelerinin aydınlatması bir o kadar da basit...Yol tutuş konusunda ise ayakları yere pek sağlam basmıyor..Arkasını kolay bırakıyor.yine de limitlere çıkılmayacaksa sorun yaratmaz..
    Ama benzinli alınacaksa yanılmıyorsam sol sedan aşağı yukarı terra dizel ile aynı fiyat.donanım seviyesi de epey yükseliyor..çok fazla km.yapılmayacaksa tercih edilebilir..

• öncelikle kolay gelsin ve hayırlı olsun hangisi olursa

ben 17 yıldır araba kullanıyorum ve bunun yaklaşık 15 yılı vw ile geçti, elbette arada birçok araç kullandım

şimdi önemli nokta şu

eğer 0 almayı düşünüyorsanız ve bunu 10 yık kullanacağım diyorsanız şunu açıkca ifade edebilirim ne honda ne toyota maalesef bir vw kadar değerini koruyamıyor, artı, 10 yaşında ve aynı şekilde kullanılmış bu 3 aracı inceleyin, aralarında vw nin hala mihrabını koruduğunu göreceksiniz

servisi o kadar üzmez, beni yıllardır üzmedi, yolda kaldığım olmadı, extrası çok ama çok az çıktı

şu anda eylül de aldığım golf plus fsi midline tiptronic kullanıyorum, çok memnunum

aile için çok yeterli, yakıtı daha yarlayamadım otomatik olmasından dolayı beklediğimden fazla yakıyor ama benim gibi yılda 9-12,000 arası yapan biri için sorun değil

kalitesi üst seviyede, aynı şekilde jetta da öyle

fiyatı hemen hemen aynı bence bir inceleyin derim

dizel için hala içimde bir sevecenlik yok

kullandığım ofis arabası dizel fiesta, sesi, stop ettiğinde motordan gelen vibrasyon, yüksek devirde kullanma gereksinimi, beni rahatsız ediyor

benzinlinin konforu maalesef dizellerde hala yok birçok arkadaş aksini iddia etse de

performans olarak bahsetmiyorum, konfor ve sessizlikten bahsediyorum

tavsiyem vw üzerinde durun

dün bir arkadaşım için önce caddedeki erel e gittik o da plus ve jetta baktı

sonra dedim abi gel bir de ford a bakalım cmax ve focus iyi dedi

(şu anda megane 2 dynamic var sedan memnun değildi onun için değiştiriyor)

valla adam içeri girdi ve arabalara bakıp çıktı

maalesef burada ford un kalitesini vw ile kıyaslayanlara şaşırdım, maalesef ford un vw kalitesine ulaşabilmesi için daha 5 fırın ekmek yemesi lazım

iç dizayn kötü, işçilik kötü, burada golf ün kalite düşürdüğünü ve plastiğinin kötüleştiğini söyleyen arkadaşlar Allah rızası için bir cmax veya focus a bakın, hele direksiyon simidi, oyuncak arabalar gibi

c-max almaya da niyetim vardı esasinda plus ı almadan, ama o zamanda incelemiştim, doğru kararı vermişim iddia ediyorum cmax daha büyük gözüksede iç mekanda plus ondan çok daha ferah

focus ise hiç ısınmasamda, bir önceki kasasına ihanet etmiş, eski kasa daha iyiydi

neticede arkadaşım, o fiyatı veriyorsan, kalitesi daha iyi bir araba almayı düşün bence

benim görüşüm alman arabaları her zaman daha iyi ne olursa olsun, ve benim anlayışıma göre markalar şöyle sıralanabilir

vw / audi / bmw + mercedes (en iyiler)

şimdi bu arabadan 3-4 yıl sonra audi ye geçmeye çalışacam inşallah

kararın ne olursa

hayırlı olsun

• ben bu listede neden megane yok şaşırdım.istediğin tipte 520lt lik bagaj hacmi ile ve koltuk genişliğiylede tatminkar.performansı ve iç gürültüsü makul.15000 ytl ye 15 ay sıfır faiz veriyorlar şu an.

inceledin ve beğenmediysen eksilerini bizimlede paylaşırsan sevinirim.ama incelemediysen bence iyi bir alternatif..

boss71 arkadaşın neden meganedan memnun değildi sende paylaşırsan sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dişçi79 -- 29 Mart 2006; 14:46:34 >
  • dostum gerçekten sebebini bilmiyorum ama daha önce volvo kullanan biriydi

alışamadım diyordu arabaya

o sebeple satıyor şimdi

bu arada bu 10-15 milyara 1 yıl faizsiz kredi masallarına inanmayın arkadaşlar

kafadan faizi geçirip öyle fiyat veriyorlar

geçen gün haberlerde izlemediniz belki citroen showroomdaki olayı

önce biri girdi gizli kamera var (tesadüfen citroen seçilmiş) işte bir model sordu c4 ün en üstü galiba dediler 42 milyar toplam 10 milyara 0 faiz cart curt

sonra ekipten başkası girdi içeri, tikko para dedi, 38 e düştüler görüşmeler neticesinde

elbette bunu biliyor alanlar ama dikkat edin derim
  • Yazdıklarına göre senin için listendeki en doğru seçim Jetta derim. Ve bir şey eklerim: madem Toyota da olur VW de ve de araç büyük olsun, neden Avensis değil? Ben Jetta 1.6 fsi Comfort'un Avensis 1.6 Comfort'a üstün bir yanını bilmiyorum. Üstelik Avensis'in fiyatı 2.000 ytl kadar daha düşük.
  • quote:

Orjinalden alıntı: offender

Siz olsanız ne yapardınız? Eğer alırsam ilk defa 0 km araç alacağım ve bunu tahminen 10 yıl kadar kullanmayı düşünüyorum. Eşim ve ben Memuruz. Söz konusu araçlar aslında oldukça pahalı araçlar. Baba evini yaptırma durumumdan dolayı konut kredisi çekme imkanım doğdu. Bende hem ev hem arabayı iyice çoluk çocuğa karışmadan aradan çıkarmak istiyorum. 30 yaşındayım. Hayatta kaç kere 0 km araba alabileceğim ki?

İhtiyaçlarımı anlatmak üzere biraz uzun tuttum, kusura bakmayın. Bir de işyerinden yazdığım için mesai saati dışında mesajlarınıza cevap veremeyeceğim. Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

BABA NAPTIIN YA DUYGULANDIRDIN BENİ.UMARIM TAM İSTEDİĞİN GİBİ BİR OTOMOBİL ALIR,KAZASIZ-BELASIZ KULLANIRSIN
    AMA ŞUNU UNUTMA ÖNEMLİ OLAN OTOMOBİL ALABİLMEK DEĞİL ONUNLA YAŞAYABİLMEKTİR. NE ALIRSAN AL BAKIMI VE MASRAFI İLE SENİ ÜZMEYECEK BİRŞEY OLSUN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackal78 -- 29 Mart 2006; 14:28:11 >

• Arkadaşlar, yorumlarınız ve önerileriniz için hepinize teşekkür ederim.
    Avensis istediğimden de büyük bir araç, o nedenle düşünmedim. Üstelik 1,6 motor bence o kasaya biraz az gelir. Ayrıca Ben Jetta düşünürken Comfort değil bir alt modeli düşünmüştüm. O donanım da gayet tatminkar. Yaşım 40-45 falan olsa belki Avensis düşünebilirdim ama iki aracı yanyana koysanız sürücülerini görmeden herhalde ortalama yaşlarını tahmin edebilirsiniz.
    Derler ya, hayata sıfırdan gelmiş birisiyim. Öyle çok çok lüks düşkünü olduğumu sanmayın. 76 model 124 den 69 model Ford a kadar uzanan bir yelpazede birçok araç kullandım. Gençlik yıllarımda uzunca bir süre pazarcılık yaparak yaşadım. Hatta bir ara 30 km gidip motorunu soğutmak için yarım saat mola verdiğim 49 model Thames'im bile oldu. Artık iyi bir arabayı hakettiğimi düşünüyorum.
    Belki biraz abartı gelecek ama araba benim için bir yaşam biçiminden fazlası, bir parçam gibi. Şu an kullandığım 99 model Polo HB 75 beygirlik, ortalama performans ve yakıtlı bir araç. (Sırf parlak kırmızı rengine aldanıp almıştım.) Bahsettiğim araçlar şu anki aracımdan fazla yakmazlar tahminimce.
    Yoksa yakar mı?
    Megane belki görünüm olarak güzel bir araç. Bir önceki kasa sedan modelini bir arkadaşımdan alıp Aydın İzmir otabanında kullanma şansım oldu. Bir yaşında bir araç olmasına rağmen yüksek süratteki rüzgar sesi, direksiyon ve süspansiyon tepkileri eski Astrayı epey aratmıştı. Bence birçok firmanın alışılagelmiş bir kalitesi var. Bu yıllar itibariyle hepsinde yükseliyor ama standartlarındaki rakipleriyle kıyaslarsanız markalar arasındaki kalite ve konfor sıralaması fazla değişmiyor. Mesela C4; dizaynı, karizması, donanımı ve motoru itibariyle beni cezbetmişti. Ancak öncelikle iç hacmi ve beni taşıyacağı 10 yılın sonundaki halini düşünerek fikrimden vazgeçtim. Küçük bir ilçede olmanın rahatlığıyla deyim yerindeyse ayaklarım pedallara yetiştiğinden beri otomobil kullanıyorum. Artık kendime bir hediye vererek iyi bir otomobil almaya karar verdim. Benim tercih sıralamamdaki bu 3 aracında perk çok farklı açıdan avantajları var ve bu üç aracın 10 yaş ortalamasındaki hallerini (eski modellerinde) defalarca tecrübe ettim. MİHRABIN çoğunlukla yerinde olması benim için tercih nedenlerinden biriydi. Kimse alınmasın, ama kimse tuzum kuru demiyor. Bir çoğumuz kendi aracının eksilerini görmüyor yada görmek istemiyor. Şu iyi bu kötü polemiğine girmem asla, herkesin öncelikleri ve tercih nedenleri farklı. Herkesin tercihlerine ve bütçesine göre en iyisini aldığına inanıyorum. Ben tercihlerimi ve zorlayacağım bütçemi yukarıda ki araçlar üzerine yoğunlaştırdım.
    Önceliklerimi yazdım arkadaşlar, varın siz söyleyin ne yapayım?

• Merhaba,
    Bence Mazda3 sedan ile bir deneme sürüşü yapmadan karar vermemelisiniz. Selamlar
  • sorunsuzluk konusunda mazda 3. tabii diğer kriterlerdede mazda 3 çok klas ve güvenli bir araç. 34.500 e dynamic modelini alabilirsin. ESP dahil tüm güvenlik ekipmanlarınıda almış oluyorsun. mazda'yı görmelisin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.