Şimdi Ara

Otomobil devinden şok karar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İtalyan otomobil üreticisi Fiat, devam eden ulaşım grevi nedeniyle ülkedeki beş fabrikasını kapattı

Başbakan Mario Monti'nin hazırladığı kemer sıkma programı çerçevesinde yakıt fiyatlarına getirilen vergiler nedeniyle kamyon sürücüleri Ocak ayından beri protestolar düzenleyip yolları ulaşıma kapatıyorlar.

Fiat'tan yapılan açıklamada, protestolar nedeniyle geçen üç hafta içinde üretimde önemli bir düşüş yaşandığı, fabrikalarda 20 bin daha az araç üretildiği vurgulandı.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Sergio Marchionne'nin bugün başbakan Mario Monti'yle biraraya gelmesi bekleniyor.

Fiat'ın bir sözcüsü BBC'ye yaptığı açıklamada, dördü ülkenin güneyinde biri de Turin'de olmak üzere beş fabrikanın Cuma günü kapandığını söyledi

Kapatılan fabrikalar arasında, Fiat'ın yeni modeli Panda'nın üretildiği Napoli yakınındaki Pomigliano da var.

Üretim, kapanan fabrikalar nedeniyle geçen haftalarda da aksamıştı. Fiat, kamyon sürücüleri önümüzdeki günlerde işbaşı yapmazsa, bu ay İtalya'daki piyasa payından yüzde 10'unu kaybedeceğini belirtiyor.

Amerikan otomotiv şirketi Chrysler'in de kontrolünü elinde tutan Fiat Otomotiv Grubu İtalya'nın en fazla vergi veren özel sektör şirketi.

2004 yılında göreve getirilen Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Sergio Marchionne, o tarihten bu yana Fiat fabrikalarında yeni düzenlemelere gidiyordu.

Sendikaların karşı çıkmasına rağmen, işçilerin daha esnek saatlerde çalışması kararı uygulamaya sokuldu.

Ancak şirkete göre Amerika Birleşik Devletleri ve Polonya'daki fabrikalar tam kapasiteyle çalışırken Fiat'ın İtalya'daki fabrikaları sadece yüzde 50 kapasiteyle üretim yapıyor.

İtalya'yı içine düştüğü büyük borç krizinden kurtarmakla görevlendirilen Başbakan Mario Monti'nin teknokratlar hükümeti, kamu harcamalarında kesinti, vergilerde artış ve emeklilik fonlarında reform içeren bir ekonomik önlemler paketini parlamentodan geçirmişti.

Görevi Silvio Berlusconi'den devralan Başbakan Mario Monti, bu önlemlerin gerekli olduğunu aksi takdirde İtalya'nın akıbetinin de Yunanistan gibi büyük bir ekonomik felaketin içine düşmek olacağını söylüyor

http://ekonomi.milliyet.com.tr/otomobil-devinden-sok-karar/ekonomi/ekonomidetay/16.03.2012/1516297/default.htm

• Bunlar Fiat'ı General Motors'a satmamışlar mıydı?
  • grev fabrika kapattırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plectrum

Bunlar Fiat'ı General Motors'a satmamışlar mıydı?

yok daha neler. gm amerikan aldıgı parayla zor topladı GM 2009 da amerikan hükümetine "iflas koruma" başvurusu yaptı hükümet GM yi kurtarmak için para yardımında bulundu. 52 milyar doları ABD'den, 9,5 milyar doları da Kanada hükümetlerinden olmak üzere toplamda 61,5 milyar dolar yardım aldı. bu sene bu yardımların 8.1 milyar dolarını ödedi, yani daha eşşek yüküyle borcu var amerikan ve kanada hükümetlerine. ama şirketin durumu iyiye gidiyor bu satış grafikleri ile 4-5 seneye borcu kapatırlar.

kaynek 1:http://www.bloomberght.com/sektor-haberleri/haber/864572-general-motors-4-7-milyar-dolar-kar-etti

kaynak 2:http://www.dunya.com/general-motors-8,1-milyar-dolari-geri-odedi-85044h.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werty_tr -- 17 Mart 2012; 12:37:27 >

• Fiat ın satılması demek var ya yani bunlar trilyon dolarlık şirketler
  • iyi araba yapamıyon kapatman en iyisi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • italya başbakanı bildiğim kadarıyla çok başarılı bir ekonomist. fiat patronu da risk alan ama başarıya ulaşan bir adam. ferrariyi şaha kaldırdıktan sonra fiatın başına geldi. hatta italya başbakanlığı için adı geçiyor diye biliyorum. aldıkları kararlar varsa bildikleri çok fazla şey vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ColDasHeLL

iyi araba yapamıyon kapatman en iyisi

fiat grubunu sadece fiat albea palio vs. yapan şirket olarak bilenler var hala..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1 HiT u DowN

quote:

fiat grubunu sadece fiat albea palio vs. yapan şirket olarak bilenler var hala..

yoo ferrarinin ön konsolunuda fiat yapıyor ve berbat ötesi ön konsolu var.
  • quote:

quote:

quote:

yoo ferrarinin ön konsolunuda fiat yapıyor ve berbat ötesi ön konsolu var.

haa tamam o zaman kapansın hemen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: werty_tr

quote:

yok daha neler. hatta tam tersi GM grubuna ait olan Chrysler GM nin amerikada zor duruma düştüğü dönemde fiat a satıldı ve şu an fiata ait. gm amerikan aldıgı parayla zor topladı GM 2009 da amerikan hükümetine "iflas koruma" başvurusu yaptı hükümet GM yi kurtarmak için para yardımında bulundu. 52 milyar doları ABD'den, 9,5 milyar doları da Kanada hükümetlerinden olmak üzere toplamda 61,5 milyar dolar yardım aldı. bu sene bu yardımların 8.1 milyar dolarını ödedi, yani daha eşşek yüküyle borcu var amerikan ve kanada hükümetlerine. ama şirketin durumu iyiye gidiyor bu satış grafikleri ile 4-5 seneye borcu kapatırlar.

kaynek 1:http://www.bloomberght.com/sektor-haberleri/haber/864572-general-motors-4-7-milyar-dolar-kar-etti

kaynak 2:http://www.dunya.com/general-motors-8,1-milyar-dolari-geri-odedi-85044h.htm

Chrysler GM`in degildi hic bir zaman. Daimler ile ortakti o kadar. Krizden sonra cogunluk hisse Fiat`a satildi.

• Bizde de doğus gelir vergileri sonuna kadar destekliyoruz der .
  • fiat batsa hiç üzülmem umrumda bile olmaz..
  • palavra. papa fiat battı demedikçe inanmayın :D
  • başlık şimdi dikkatimi çekti.. otomobil devi
  • quote:

Orijinalden alıntı: O403

başlık şimdi dikkatimi çekti.. otomobil devi

dalga mı geçiyorlar yoksa ciddi ciddi mi yazıyorlar bunları artık ayırt edemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: werty_tr

quote:

yok daha neler. hatta tam tersi GM grubuna ait olan Chrysler GM nin amerikada zor duruma düştüğü dönemde fiat a satıldı ve şu an fiata ait. gm amerikan aldıgı parayla zor topladı GM 2009 da amerikan hükümetine "iflas koruma" başvurusu yaptı hükümet GM yi kurtarmak için para yardımında bulundu. 52 milyar doları ABD'den, 9,5 milyar doları da Kanada hükümetlerinden olmak üzere toplamda 61,5 milyar dolar yardım aldı. bu sene bu yardımların 8.1 milyar dolarını ödedi, yani daha eşşek yüküyle borcu var amerikan ve kanada hükümetlerine. ama şirketin durumu iyiye gidiyor bu satış grafikleri ile 4-5 seneye borcu kapatırlar.

yok daha neler. Chrysler 100 yildir GMnin en buyuk rakiplerinden. GM ayri bir firma Mopar apayri bir firma.

ayrica 2005 gibi fiyat GMye ciddi ciddi satiliyordu hatta satis gerceklesti dediler GM ile ortak calismalar basladi. multijet de bu birlesmenin bir urunudur. daha sonra noolduysa italyanlar fiyati satmaktan vazgecti ve GM ile olan anlasmayi bozdular.

• quote:

quote:

dalga mı geçiyorlar yoksa ciddi ciddi mi yazıyorlar bunları artık ayırt edemiyorum.

Adamın imzasında övdüğü marka bile Fiat'a ait, şaka yapıyor diye düşünüyorum o yüzden.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozanunal

quote:

quote:

Adamın imzasında övdüğü marka bile Fiat'a ait, şaka yapıyor diye düşünüyorum o yüzden.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.