Şimdi Ara

Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017) (247. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.210
Cevap
268
Favori
625.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 245246247248249
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aserkang

quote:

Orijinalden alıntı: NevNiyaz

Merhaba
    Yavrumuz 2,5 yaşında ve ikinci oto koltuğu ihtiyacı doğdu. Diğer koltuğumuz 9-18 kg için olduğundan daha uzun ömürlü olsun diye 9-36 kg olanlara bakalım diye düşündük.

Dün e ebebektsn cybex pallas m fix aldım 2000 tl idi fiyatı. Jokerde de Britax Römer Advansfix III SICT vardı bu da 2000 tl den 1400 e düşüyordu ..

Nette kısa bi araştırma sonucu cybex daha iyidir heralde onu alayım dedim ama eve getirip araca bağladığımda hem bizim çocuk ön bariyerden rahatsız oldu yadırgadı (diğer aracımızda besafe izi combi x4 kullanıyoruz buna alışkın) hem de hanım demediğini bırakmadı neden britax römer i tercih etmedim diye :/

Bugün iade alırlarsa konuşayım diyorum. Siz olsanız ne yapardınız?

Merhaba,
    Bildiğim kadarıyla 15/36 da o ön bariyeri takmıyorsunuz zaten. Sadece emniyet kemeriyle gidiyor.
    Cybex pallas mfix videosanında anlatılan bu şekilde.

Teşekkürler evden beğenilmedi eğer alırlarsa iade ediyoruz hocam Cybex Pallas m fix i

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

Arkadaslar 34 aylik cocugum icin dogdugundan beri Recaro Young Sport 9-36 Kg Oto Koltuğu kullaniyorum.

Urun bu.

www.hepsiburada.com
    Recaro Young Sport 9-36 Kg Oto Koltuğu Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/recaro-young-sport-9-36-kg-oto-koltugu-p-HBV000006VS8V?magaza=Ebebek

Artik cocuk buyudugunden koltuk sabitleme isini degistirmek gerekiyor malumunuz.Onceden koltuk cocugu,koltugu arac tutarken simdi ikisini bir arac tutacak kemer ile..Bu da bana guvenilir gelmiyor ne diyorsunuz?Cunku cocuk koltugu sabit olmayacak ve devamli hareket halinde olacak .. Isofix illa olmasi lazim diye dusunuyorum..

https://www.e-bebek.com/recaro-monza-nova-2-seatfix-oto-koltugu-15-36-kg-p-rec-61512150266/

Boyle birsey dusundum..Siz ne dersiniz?

Benim de 3,5 yaşında oğlum var.Bu ürün geçenlerde ebebek te indirimi girmişti.

Şubat indirimleri furyası ile yanlış hatırlamıyorsam ~590/690 gibi bir rakama inmişti ki şuandaki fiyatının yarısı neredeyse.

Ondan bir kaç gün öncede Joie Trillo LX indirimdeydi ve internetten onu almıştım.
    Joi Trillo LX olan model 329 TL'ye düşmüştü. Ürün linki aşağıda.

https://www.e-bebek.com/joie-trillo-lx-15-36-kg-oto-koltugu-p-joi-c1220caikw000/

Joie ürünün kutusunu henüz açmamıştım ve cayma hakkı olduğundan iade edip değiştirme imkanım vardı.
    Acaba Recaro ile aradaki fiyat değermi diye ebebek mağazasına gittik iki ürünü de test ettik.

• Her 2 ürün de ADAC testlerinden "good" sonucu almış. İlgili kıyaslama aşağıda ekliyorum
      Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)
      İnternette çarpışima videoları da var, aynı gibi.

• Recaro'nun en büyük avantaji sabit isofix olması. Trillo'da kanca benzeri sistem var.
      Recaro normalde daha sağlam olmalı ama bir şekilde üzerinde çocuk yokken sağa sola baya fıldır fıldır oynuyor.
      Zaten ADAC testleri sırasında da bu yüzden negatif yorum vermişler şimdi farkettim.
      Yanında kırmızı "eksi" olan: "The child seat can not be connected very firmly to the vehicle".
      Kanca sistemi olan Joie kemerini sıkıştırınca daha sağlam oturuyor ve daha az oynama yapıyor.

• Recaro daha oturaklı duruyor ve malzeme kalitesi daha iyi hissettiriyor.

• Her ikisi de çocuğu iyi sarıyor ve rahat olduğunu hissettik.

• Recaro daha büyükmüş gibi duruyor ama çocuğun oturma alanı olarak bir fark yok.

• Recaro'nun yan koruma özelliği daha bi gelişik sanırım ama ADAC testlerinde bir fark yok.

• İkisinde de yatma pozisyonu yok. Recaro'yu isofix bağlantılarını uzatıp öne alınca yatıyor/esniyor biraz ama o zamanda tehlikeli oluyormuş.
      Koltuğa dayamak lazım tamamen bu durumda ikiside yatmıyor diye düşünmek lazım.

• Recaro da müzik ve hoparlör var çocuk için. Trillo da yok.

• Trillo da 2 tane küçük raf gibi cep var. Bize göre saçma ama çocuk küçük oyuncak vs koyup mutlu oluyor :)

SONUÇ:
    Fiyatlar aynı olsa veya yakın olsa Recaro'yu tercih edebilirdik ama bizim durumda indirimdeyken 360; indirimsiz durumda 600küsür fark vermek için bir sebep bulamadık açıkçası.
    Şu anda Joie Trillo LX kullanıyoruz gayet de memnunuz :)

• korkete kullanıcısına yanıt
    Selamlar

Ekran goruntusu aldiginiz karsialstirmayi yaptiginiz siteyi paylasabilirmisiniz
  • mertaali M kullanıcısına yanıt
    Kıyaslama olarak direk link veremiyorum site arka planda cookie'leri kullanarak yapığı için ama şu şekilde;

Joie için link;

Recaro için link;

Burdan ikisine de bakabilirsiniz veya benim yağtığım gibi yanyana kıyaslama için;

Her iki üründe kıyaslama listesine eklemek için; "Zum Vergleich hinzugefügt" tıklayın.
    Sonrasında "Modelle vergleichenz" e tıklayıp yanyana kıyaslamayı görebilirsiniz.

Not: Almancam yok google translate sağolsun :)

• Erman Bey,

Öncelikle bilgilendirmeler için teşekkürler. Forumda Adan Zye herşey üzerine konuşuluyor ama bu konu güvenlik, hem de e kıymetlilerimiz olan çocuklarımızın güvenliği. Bu nedenle ayrıca teşekkürler

Kızım 11 aylık, 75 cm ve 9,5 kg
    Benim ve eşimin arabasında isofix var. Sürekli araçtan araca taşıma olacağı için isofix tercihim.
    Bütçem max 1500TL.
    Hangi marka model oto koltuğunu önerirsiniz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aserkang

quote:

Orijinalden alıntı: NevNiyaz

Merhaba
    Yavrumuz 2,5 yaşında ve ikinci oto koltuğu ihtiyacı doğdu. Diğer koltuğumuz 9-18 kg için olduğundan daha uzun ömürlü olsun diye 9-36 kg olanlara bakalım diye düşündük.

Dün e ebebektsn cybex pallas m fix aldım 2000 tl idi fiyatı. Jokerde de Britax Römer Advansfix III SICT vardı bu da 2000 tl den 1400 e düşüyordu ..

Nette kısa bi araştırma sonucu cybex daha iyidir heralde onu alayım dedim ama eve getirip araca bağladığımda hem bizim çocuk ön bariyerden rahatsız oldu yadırgadı (diğer aracımızda besafe izi combi x4 kullanıyoruz buna alışkın) hem de hanım demediğini bırakmadı neden britax römer i tercih etmedim diye :/

Bugün iade alırlarsa konuşayım diyorum. Siz olsanız ne yapardınız?

Merhaba,
    Bildiğim kadarıyla 15/36 da o ön bariyeri takmıyorsunuz zaten. Sadece emniyet kemeriyle gidiyor.
    Cybex pallas mfix videosanında anlatılan bu şekilde.

Çok şükür sonunda mesele halloldu. Dün e bebek Cybex Pallas M Fix 'i en ufak bir sorun çıkartmadan iade aldı. İsterseniz elimizdekilerden beğendiğiniz olursa bizden değişim yapalım isterseniz iade edelim dediler. Ben yeniden alıcı gözle baktım llerindeki oto koltuklarına ve gözüme "Maxi Cosi Pearl 2 way" takıldı ve kısmetimize "indirim de var bugünlük bu koltukta" deyince görevli abimiz. Hemen kısa bi süre araştırıp inceledikten sonra içimiz ısındı ve çift yöne dönebilmesi, kolay montajı, içten kemerli olması çok kafamıza yattık ve onunla değişim yaptık. Ancak baza ellerinde yokmuş koltuğu alığ çıktım bazayı da kargolayacaklar inşallah bir kaç güne kadar. Artık içimiz çok rahat mevzuyu böyle kapatabildiğimiz için.

• Selamlar

Bu oto koltugunu alan/kullanan ve izlenimlerini iletebilecek olan var mi?

https://www.e-bebek.com/recaro-young-sport-hero-oto-koltugu-9-36-kg-p-rec-62032150966/
  • @M_aTRa_X arkadaşımıza yardımları ıcın cok cok tesekkur edıyorum..8 aylık kızımıza britax romer trıfıx (9-18)i 1500 tl ye aldım..umarım kazasız belasız gunlerde kullanırız...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Joie every stage fx 0-36 güvenlik testleri ne durumda bilgisi olan varmi acaba ?

• 8,5 aylık kızımıza Hb dan Romer King 2 modelini 799 TL ye aldım.İlk izlenimim iyi yatış acısı da yeterli geldi.Aklimiza takılan tek sorun oturma alanı genişliği.Onu da yarın 5 yaşındaki kuzenini oturtup deneyecegiz.İncelemeyi paylaşırım sizlerle de.Herkesin gönlünce olsun

• Hayırlı günler arkadaşlar kızım 10 aylık diğer çocuğumda 2 ay sonra doğacak. Yani iki çocuk arasında bir yaş olacak oto koltuğu işine hangi boydan başlamam uygun olur sizce? 10 aylık olan kızımın ana kucağı mevcut( En makul fiyata ikisininde güvenliğini sağlamam için)
  • merhaba arkadaşlar,

isofix bağlantısı olmayan bir aracım var, bebeğim için oto koltuğu almayı düşünüyorum. bebeğim şu an 4 aylık. 9-36kg olan ürünlere bakıyorum.

aşağıdaki 2 modeli takibe aldım, bu hafta indirimleri olacak,
    https://www.e-bebek.com/recaro-young-sport-9-36-kg-oto-koltugu-p-rec-62022153466/
    https://www.e-bebek.com/kraft-techno-fix-top-tether-9-36-kg-oto-koltugu-p-kra-cm-st-2-blk/

1) siz olsanız, bunlardan hangisini seçerdiniz?

2) 1000tl altında, bu seçenekler haricinde farklı bir öneriniz var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sazan84 -- 17 Şubat 2018; 15:15:25 >

• sazan84 S kullanıcısına yanıt
    Alternatifler arasından Recaro daha mantıklı. Kraft markasının kendine ait bir koltuk tasarımı veya üretimi yok. Muhtemelen Çin de üretilmiş bir ürüne markasını bastırıp satıyor. Bir de eğer linkte verdiğiniz ürünse bunun bağlantısı isofixle.

4 aylık bebek için 9-36 kg arası kullanımı olan bir koltuk pek mantıklı gelmiyor bana. 6 Aydan sonra kullanmak üzere Maxi-Cosi Tobi, Britax Römer King gibi koltukları indirimli günlerde 900 lira gibi fiyatlara yakalamak mümkün. 9-18 kg arası olur ama en azından 3,5 yaşa kadar kafanız rahat eder. 9-36kg arasında ısrarcı iseniz Cybex, Recaro, Britax Römer, Kiddy gibi markaların ürünlerinden şaşmamanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogokcek -- 17 Şubat 2018; 17:24:35 >
  • ogokcek O kullanıcısına yanıt
    merhaba,

cevabınız için teşekkürler, yanıtlarımı ekledim.

Alternatifler arasından Recaro daha mantıklı. Kraft markasının kendine ait bir koltuk tasarımı veya üretimi yok. Muhtemelen Çin de üretilmiş bir ürüne markasını bastırıp satıyor. Bir de eğer linkte verdiğiniz ürünse bunun bağlantısı isofixle.
    *** evet, linkteki bilgiler arasında menşei Çin yazıyor. (Recaro ise Menşei Almanya)
    Kraft için bağlantı isofix ama sayfada yer alan videoda isofix harici emniyet kemeriyle de bağlanabilir olduğunu gösteriyor. ayrıca videoda yer alan Top Tether özelliği sizce verimli midir?

4 aylık bebek için 9-36 kg arası kullanımı olan bir koltuk pek mantıklı gelmiyor bana. 6 Aydan sonra kullanmak üzere Maxi-Cosi Tobi, Britax Römer King gibi koltukları indirimli günlerde 900 lira gibi fiyatlara yakalamak mümkün. 9-18 kg arası olur ama en azından 3,5 yaşa kadar kafanız rahat eder. 9-36kg arasında ısrarcı iseniz Cybex, Recaro, Britax Römer, Kiddy gibi markaların ürünlerinden şaşmamanızı öneririm.
    *** şu an Nuna pipa ana kucağı/oto koltuğunu kullanıyoruz ters bağlayarak. bilgiyi eksik vermişim, mesajımı düzeltiyorum. elimdeki ana kucağını 6 aya kadar kullanabilirim, arayışım 6 aydan sonra kullanım için.
    9-36 için ısrarcı değilim, dediğiniz 9-18 leri de inceleyeceğim.

• kraft techno fix = sunny baby amor = baby&plus F1-Fix = Baby2Go 8154 hepsi aynı koltuk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 17 Şubat 2018; 22:12:3 >
  • Arkadaşlar ebebek indiriminden aldığım recaro optiafix oto koltuğunu bugün ilk defa kullandık. Kızım 7buçuk aylık 9,5 kilo yaklaşık, çok sevdi hiç sesi çıkmadan oturdu etrafı izledi normalde pusette hiç durmazdı ama bunu oldukça sevdi tavsiye ederim

• sazan84 S kullanıcısına yanıt
    Matrax , Kraft için gerekli olan bilgiyi bir alttaki mesajda vermiş. Aynı koltuğu Türk ithalatçılar Çin li bir üreticiye farklı marka bastırarak piyasada satıyorlar.
    Araçta İsofix bağlantısı yoksa Top Tether bağlantısı da yoktur. Hatta araç sedan ise isofix olmasına rağmen top tether yine de olmayabilir. Top Tether mantığı, isofix ile iki noktadan bağlanan koltuğa üçüncü bir noktadan bağlantı sağlayarak koltuğun stabilitesini sağlamak. Top tether ile bağlanmayanlarda ise önde yere basan ayak olur. Benim kullandığım koltuk ön ayaklı olduğu için Top tether konusunda deneyimim yok ama büyük markaların bazı modellerinde bu kullanıldığına göre yeterince güvenlidir.
    Ana kucağınız olduğuna göre bu koltuğa sığmayana kadar çocuğunuzu bunda seyahat ettirmek konusunda ısrarcı olmalısınız. 6. Ayda çocuk oturuyor diye hemen normal koltuğa geçmek doğru değil. Muhtemelen 9. aya hatta daha da sonrasına kadar buna sığacaktır. Böylece çocuğunuzu mümkün olduğunca uzun süre daha güvenli bir seyahat biçimi olan geriye dönük şekilde seyahat ettirmiş olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogokcek -- 18 Şubat 2018; 7:38:12 >

• 2,5 aylık oğlum var,bir haftadır oto koltuğu meselesini araştırıyorum.İşin içine girince farkettim çok farklı bir konuymuş :) Henüz oturamadığı için yatma pozisyonu sağlayan 0-18 oto koltuğu bakıyorum.
    akakce den baktığımda aynı ürün çok farklı fiyatlarda bu konuda tereddüt ettim.
    Maxi-Cosi Axissfix Toker de 1883 e-bebekde 2690 tl,bu kadar büyük fark olması şaşırtıcı.

Benzer bir ürün var Türk malı bu ürün hakkında görüşleriniz nedir.

https://www.e-bebek.com/nuna-rebl-isofixli-0-18-kg-oto-koltugu-p-nun-cs30003gl/

• Bugun e-bebekte recaro indirimi var.
    recaro young sport kullaniyordum dogdugundan beri.Ancak isofix olmadigindan artik guvenilir gelmiyordu cunku stage 3 e gecmemiz lazim..
    Bugun bunu aldim

recaro monza nova 2

gittik denedik kalitesi young sporttan daha iyi.ozellikle kafa kismi.Isofix olmasi ve 1300 liradan bugun 700 liraya dusmesi sonucu n111 den aldim.e bebekte garanti taksit olayini kaldirmislar.n11 den baktim ayni fiyat aldim..

• quote:

Orijinalden alıntı: pisicik55

2,5 aylık oğlum var,bir haftadır oto koltuğu meselesini araştırıyorum.İşin içine girince farkettim çok farklı bir konuymuş :) Henüz oturamadığı için yatma pozisyonu sağlayan 0-18 oto koltuğu bakıyorum.
    akakce den baktığımda aynı ürün çok farklı fiyatlarda bu konuda tereddüt ettim.
    Maxi-Cosi Axissfix Toker de 1883 e-bebekde 2690 tl,bu kadar büyük fark olması şaşırtıcı.

Benzer bir ürün var Türk malı bu ürün hakkında görüşleriniz nedir.

https://www.e-bebek.com/nuna-rebl-isofixli-0-18-kg-oto-koltugu-p-nun-cs30003gl/

nuna rebl :
    Inniebinyoutube
    Nuna Rebl ADAC Crash Test FAIL 2016
    https://www.youtube.com/watch?v=-8bOhCzE_34

kraft ürününde kaza testi yok bundan farkı olmaz.

• 
Sayfa: önceki 245246247248249
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.