Şimdi Ara

Otomatikten Manuel Vitese dönen oldumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Neredeyse tüm forumlarda Tiptronik, DGS veya diğer otomatik şikayetleri var.
    Ben 8 yıldır otomatik araç kullanıyorum ve yenş araç alırken ilk şartım otomatik olmasıdır.
    Aramızda otomatik kullanıp yeni aracını manuel alan varmı ve kullanımda neler hissediyor? Manuele dönülebilirmi?

• benimde ikilemde kaldığım bi nokta ehliyetimi aldığım zaman düşündürecek konfor mu yoksa eğlence mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: uyumsuz insan

benimde ikilemde kaldığım bi nokta ehliyetimi aldığım zaman düşündürecek konfor mu yoksa eğlence mi

otomatik konforlu mu eğlenceli mi?
  • Amcam MMT li d4d aldı, 1 sene sonra illahlah edip sattı manüel corolla aldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

quote:

Orijinalden alıntı: uyumsuz insan

benimde ikilemde kaldığım bi nokta ehliyetimi aldığım zaman düşündürecek konfor mu yoksa eğlence mi

otomatik konforlu mu eğlenceli mi?

konforlu otomatikten eğlence beklemek anlamsız olur
  • Dönülür, ama pişman olunur. 9 aylık sıfır alınmış otomobil satılır, otomatik yeni araç alınır ve konfora yeniden kavuşulur.

Son on yılda hep otomatik araçlar kullandıktan sonra, Opel Astra Classic dizel düz vites almıştım. Bu 9 ayda hiç keyif almadım araçtan desem yeridir. Bu nedenle arayışlara girmiştim zaten. Daha önce hemen bulunmayan DSG vitesli dizel bir araç arıyordum, VW ve skoda olabilirdi.

Geçen hafta not bıraktığım bayiilerden biri Skoda Octavia DSG dizel elegance paket bir aracın hazırda olduğunu söyleyince hemen gidip aldım. Kendi aracımı da 9 ay önceki aldığım fiyata çok yakın (sadece 400 TL zararla) sattım aynı gün. Çok temiz ve 10.000 KM idi.

Özetle; manuel alma. Benim gibi pişman olma olasılığın çok yüksek olur. Bundan sonra bir daha düz vites alacağımı sanmıyorum.
  • Kuzenim Kiralık Sorento Kullandı Otomatikti Sol Ayakla Debriyaj Diye Frene Asılmıştı Haliç Köprüsünde :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomatik vites problemi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben otomatik ten düze döndüm. çok pişman oldum. S serisi olsa düz vites araç gözümde yok.

bu arada benim araç manuel modda çok eğlenceli...
  • benzin 5 lira oldu araba almaktan vazgeçen yok, otomatik vitesin kolu sürücüye girse bile kimse vazgeçmez merak etme
  • 1.6 benzinli Otomatik Lacetti'den Manuel QQ'ya geçtik yakıt sarfiyatı ve yenileme sebebiyle ;doğruya doğru ben pişman oldum kesinlikle manuel aldırdığıma , peder bey de çaktırmıyor arabasına toz kondurmuyor ama anlıyorum , seziyorum o da pişman ( İstanbul trafiği )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golfçü_ -- 13 Mart 2012; 22:38:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NapoleonBonaparte

1.6 benzinli Otomatik Lacetti'den Manuel QQ'ya geçtik yakıt sarfiyatı ve yenileme sebebiyle ;doğruya doğru ben pişman oldum kesinlikle manuel aldırdığıma , peder bey de çaktırmıyor arabasına toz kondurmuyor ama anlıyorum , seziyorum o da pişman ( İstanbul trafiği )

Benim aradığım cevap

QQ dizel ve Tiguan benim yeni araç alırken en çok düşündüğüm araçlardı. Otomatikler dizel ve gerçekten fiyatları çok farklı

40000 TL fark vereceğime manuel kullanırım diye düşündüm fakat deneme sürüşü yapınca vazgeçtim. Bu farkıda veremedim 2. el otomatik almıştım

• walla 1 yıldır 97 opel corsa otomatik kullanıyorum ve nedendir bilmem düz vitesi mumla arıyorum. sırf bu yüzden dün arabayı sattım ( hiç bir şikayetim olmamasına rağmen). yıllardır otomatik vites kullanan arkadaşım ise, son bir yıldır kullandığı golf düz vitesi satıp, otomatik araba aramaya başladı... anlaşılan insanlar alışkanlıklarını terk edemiyorlar...
  • 14 yıldır manuel kullanan ben otomatiğe geçtim.Çok şükür problem yok.
  • İmkan varsa otomatik daha iyi.

Benim arabada eski tip şanzıman var yakıtı biraz fazla kalkışlarda yakıt tasarrufu için doğandan şahinden fark yiyorum ama konforuna kesinlikle değiyor. İmkanım olsa yeni nesil otomatik araçları koşarak alırım ne performans kaybı ne fazla yakıt tüketimi+ konfor ooh
  • Yıllardır otomatik ve manuel araçlarım oldu. Şu anki otomatik aracımı anneme verip, yerine manuel bir araç alacağım. Tek nedeni zevk meselesi. Manuelin ayrı tadı var, otomatiğin ayrı tadı. İkisini de severim. Ancak otomatik vites gerçekten çok büyük bir rahatlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buarbu

Neredeyse tüm forumlarda Tiptronik, DGS veya diğer otomatik şikayetleri var.
    Ben 8 yıldır otomatik araç kullanıyorum ve yenş araç alırken ilk şartım otomatik olmasıdır.
    Aramızda otomatik kullanıp yeni aracını manuel alan varmı ve kullanımda neler hissediyor? Manuele dönülebilirmi?

şuanda mecburiyetten manuel kullanıyorum

yeni alacağım araç kesinlikle otomatik olucak
  • uzun süre tam otomatik laguna kullandım. araç kullanmaya da otomatik vites ile başladım. ardından vites arızası ve 2 kez tamir ettirmek zorunda kalmamdan dolayı manuel e geçtim. kafam rahat 1-2 hafta bocaladım o kadar.
  • bir süre sw ve otomatik araç kullandım şimdi tırım tırım arıyorum
    seneye sıfır araç almayı planlıyorum ilk tercihim otomatik
    buarada memnun olmayanlar beğenmeyenler içerisinde PARK seçeneği olmayan otomatikleştirilmiş şanzıman kullanan kişilerdir klasik otomatik kullanan birinin bu sistemi beğenmediği nadirdir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.